Babyliss 3D Četka sa jonima za ispravljanje kose



Na reklame sa četkama za ispravljanje kose sam samo odmahivala glavom, misleći šta će ovo bilo kome kada već postoji fen i presa. Nisam se preterano unosila u to po kojem principu rade i koje su prednosti i mane sve dok mi jedna takva nije došla u ruke. Onda sam shvatila zašto ovakve četke postoje i zašto su tako dobra stvar!

Ovo je četka sa jonima koji imaju zadatak da spreče pojavu elektriciteta, usled kojeg dlaka puca. Ona emituje toplotu zahvaljujući kojoj se postiže efekat ravnanja kose. Joni pomažu da kosa pod uticajem velike toplote ne izgubi svoju vlažnost, pa je rezultat korišćenja ovakve četke kosa sa jako lepim sjajem.


Ima 126 vlakana / zubaca / čekinja, poređanih u tri dimenzije, od kojih su 50 keramički (42 se zagrevaju), 34 plastični i 42 silikonski (četke ostalih brendova najčešće imaju plastične). Poseduje 3 nivoa temperature: 160, 180 i 200 stepeni. Kako je moja kosa jako tanka i nije gusta, koristim najnižu temperaturu koja mi je sasvim dovoljna da lako i brzo stilizujem kosu. Više temperature nisam isprobala. Na samoj četki postoji indikator, koji treperi dok se četka greje i konstatno sija kada je četka dostigla željenu temperaturu. Spoljna površina četke se ne zagreva, tako da ne postoji šansa da se opečete. Super je što se uz ovu četku, kao i uz presu istog brenda, dobija podloga na koju se može odložiti četka dok je vruća. Ja nakon korišćenja, istom tom podlogom uvijem četku, kako se ne bi slučajno oštetila.


Kako je ja koristim? Kosu, operem, nanesem sredstvo za zaštitu od toplote, sačekam da se kosa osuši prirodnim putem ili je prosušim fenom i očešljam običnom četkom. Kada je kosa potpuno suva i lepo očešljana, krećem sa korišćenjem ove četke. Dakle uzimam jedan pramen, lagano pređem četkom sa unutrašnje a zatim spoljašnje strane, i prelazim na sledeći pramen.

Prednosti i nedostaci u odnosu na fen - Sam efekat je vrlo sličan feniranju- kosa je jako sjajna, postiže se volumen koji se takođe može postići i fenom, međutim pri poređenju sa fenom, prednost bih dala ovoj četki iz razloga što je stilizovanje neuporedivo lakše i brže, sjaj je dosta lepši (joni obavljaju svoju funkciju), i zaista imam utisak da ovakvo stilizovanje manje šteti kosi.

Prednosti i nedostaci u odnosu na presu- I presa i ova četka pomažu da se kosa izravna, međutim jasno je da se sa presom postiže strogo ravna kosa, dok sa četkom to ipak nije moguće pri krajevima. Kosa bude ravna ali krajevi ne budu potpuno ravni. Ko voli da mu je kosa potpuno ravna, da je volumen smanjen, definitvno će više voleti efekat prese. Dok smatram da osobama sa jako tankom kosom, bez volumena više pristaje frizura kakva se dobija ovom četkom. Dakle, više volumena, a kosa je i dalje jako sjajna, meka, ravna, ali ne prenaglašeno, već prirodno.


Fotografija pre: kosa je oprana, mokra uvijena u punđicu i tako se osušila da bih dobila talase i videla koliko lako se ravnaju
Fotografija posle: kosa sam izravnala Babyliss četkom, i nekon toga je nisam češljala nisi sam koristila silikonske kapi, niti neki leave in proizvod

Krajnji utisak
Moja kosa je po prirodi blago talasasta, i ne volim da se mnogo mučim oko stilizovanja. Volim da sve odradim brzo. Moje uvijanje figarom traje 7 minuta, a peglanje kraće. Kada mi je potrebno da uredim frizuru, sjajno je ako mogu to da uradim brzo i bez preterane muke, tako da feniranje nije nešto za šta se rado odlučujem.  Volim presu kada mi je potrebna savršeno ravna frizura, a kada želim efekat fenirane kose mnogo mi je lakše i bolje da koristim ovu četku, jer pre svega, sa manje muke dobijem željeni efekat, brže završim sa stilizovanjem, kosa se divno sija i ima volumen, i imam osećaj da manje oštećuje kosu. Zaista ne primećujem da mi je i malo oštetila ili isušila kosu.

Dakle, četkom sam oduševljena, željenu frizuru dobijam za bukvalno 4-5 minuta, zaista imam utisak da manje šteti kosi od prese, i definitivno je lakše korišćenje ove četke nego fena. Čak je nekada koristim isključivo radi sjaja i tek da kosi dam malo lepšu formu. I dalje volim i presu, i koristiću je kada mi bude potrebno, ali i ovom četkom sam prezadovoljna!

Kome bi ova četka odgovarala? Sudeći po mom iskustvu, ova četka bi više odgovarala osobama koje ne očekuju savršeno ravne krajeve, kakve samo pegla može dati, već onima koji više preferiraju isfeniranu kosu, prisutnost volumena i prirodniji izgled.

Gde kupiti? Preko oficijalnog sajt www.babyliss.rs, i u Tehnomaniji.
Cena: 8000din.

4 коментара:

  1. Uh sad sam se bacila na citanje ovog posta :) Mislim da bi ova cetka i meni odgovarala, obzirom da je i moja kosa tanka i duga pa samim tim i nema bas prevelikog volumena ...Deluje stvarno super,kao i da stvarno ma je ostecuje kosu od prese !
    Mozda bih mogla da je nabavim :) Dopada mi se sve sto sam procitala :)

    Julijana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Definitivno manje oštećuje. Prati sniženja na ovim sajtovima što prodaju Babyliss. Mislim da može da se nahvata popust -1000-2000din. :***

      Избриши
  2. Одговори
    1. Posle svakog korišćenja obrišem krpicom. U početku to nisam radila i posle par meseci se nakupilo malo taloga od ostataka proizvoda za negu i zaštitu, i tada sam uzmela štampić za uši i detaljno očistila. Od tada se trudim da posle svakog korišćenja obrišem četku jer je mnogo lakše i brže, očistiti je dok je topla. Minut mi je potreban za to :)

      Избриши