Dikson Glam B Filler - Tretman za oštećenu kosu (kako ga odraditi kod kuće)



Tretmani za kosu u vidu maski i ampula su moja opsesija. Naročito mi privlače pažnju proizvodi koji obećavaju uticaj na strukturu dlake, tj. oni koji mogu imati uticaja na jačanje dlake i eventualno regeneraciju početnog stadijuma oštećenja.

Ko prati ovaj blog zna koliko volim Selective Densi Fill botoks za kosu (posebno u kombinaciji sa Selective Protein Infuse ampulom - recept možete pogledati klikom OVDE), a od sada imate i moje najiskrenije preporuke za tretman Dikson Glam B filler, koji me je potpuno oduševio.

Dikson Glam B filler je intenzivni tretman u ampuli koji ima zadatak da popuni dlaku, tj. da dopre tamo gde je kosa počela da gubi svoj prirodni keratin i gde se oštetila. Takođe, njegov zadatak jeste i da ojača dlaku i zaštiti je od delovanja spoljnih uticaja tako što će stvoriti omotač oko nje, zadebljati je i ojačati. Dakle, radi se o proteinskom tretmanu i namenjen je tankoj, oštećenoj, lomljivoj kosi koja je sklona krzanju. Ne može škoditi da ga koristiti i ako vam kosa nije oštećena ukoliko želite da je dodatno ojačate. Proizvođač obećava da će, zahvaljujući ovom proizvodu kosa biti bujnija, nahranjena, sjajna i meka na dodir.

Glavni sastojak ovog proizvoda je Dulcemin = gliko protein izveden iz semena badema.


Način korišćenja:

Pošto ste oprali kosu B filler šamponom za popunjavanje (možete koristiti i neki drugi šampon, a najbolje je da to bude šampon za dubinsko pranje, kao što je npr. Balea) i 5 ml Glam B-filler koncentrata (pola bočice) u posudu, dodajte 30 ml mlake vode, pomešajte i dobijenu krem-gel masu nanesite na kosu. Nemojte češljati kosu, samo je pre nanošenja uvijte u peškir kako bi se upio višak vode. Podelite je na četiri dela. Nanesite proizvod na svaki od delova pomoću četkice počevši od korena ka vrhovima i lagano masirajte pramenove. Pošto je ovo tretman namenjen frizerskim salonima, nakon nanošenja se preporučuje držanje kose pod haubom 15-20min. Kako ja kod kuće nemam haubu, na kosu sam stavila običnu plastičnu kesu, a preko nje peškir, i zagrevala fenom 15-ak minuta, nakon čega sam još držala proizvod na glavi. Kesa na glavi će čuvati toplotu i omogućiti jači/brži efekat.  Pri ispiranju, potrebno je isprati samo 80% tretmana.  Nakon ispiranja potrebno je uviti kosu u peškir, sačekati da peškir upije višak vode a zatim se kosa može osušiti. Za bolji efekat proizvođač preporučuje da se nakon sušenja kroz kosu prođe peglom. Ovo jeste sa neke strane logično jer će toplota koju presa emituje, omogućiti da proiteini iz ovog tretmana bolje i jače prodru u dlaku. Na sličan način se obavlja i popularni Keratinski tretman, gde se prvo na kosu nanese keratin, a zatim lagano prelazi presom kroz kosu. 
U proseku je potrebno uraditi ovakva 3 tretmana za najbolji učinak, po preporuci proizvođača.

Presa sa fotografije - Babyliss i pro 230 iCurl

Pređimo na moje utiske...

Miris je tipičan frizerski i ne znam kako bih ga drugačije definisala, ali nije prejak, ne guši i ne smeta.
Mešanjem vode i koncentrata dobija se gelasto- kremasta smesa, vrlo slična smesi koju dobijamo sa Selective Densi Fill botoksom.


Količina koja se dobije sa polovinom ampule, dovoljna je meni koja imam dužu kosu (malo ispod polovine leđa). Proizvod ne nanosim na koren, niti previše blizu korena već negde od ušiju ka krajevima i na kraju malo površinski pređem prstima deo iznad. Jako lepo i lako se nanosi. Kosa na kraju bukvalno bude natopljena tretmanom. Tretman sam odradila 2 puta, u razmaku od mesec dana. Proizvođač ne navodi na koliko je potrebno uraditi tretman ali smatram da ćete sami osetiti da li vam je i kada vam je potreban. Za sada mi je ovih dva tretmana sasvim dovoljno i jako sam zadovoljna efektom.

Prvi put sam ga na kosi držala nekih pola sata, od čega sam 15 minuta zagrevala fenom. Rezultat je bio ekstremno meka, glatka, neverovatno sjajna kosa. Ono što je posebno ostavilo utisak na mene jeste što je i nekoliko narednih pranja utisak bio isti čak iako nisam koristila ništa sem šampona za kosu. Bukvalno, efekat nije bio samo trenutan već su se rezultati videli i dalje.
Sledeći put sam zagrevala kosu fenom nekih 10-15min, dok sam nastavila da držim tretman na kosi još nekih sat vremena. Pri ispiranju se već oseća koliko je kosa meka i glatka, međutim ovog puta videla sam bitniji pomak po pitanju teksture dlake. Jasno sam mogla primetiti da mi je dlaka nekako deblja, bujnija i jača. Oba puta je takođe bila potpuno ravna iako sam je samo prosušila fenom, a naročito ovog drugog puta kada sam tretman držala duže. Prilikom ovog, drugog korišćenja sam možda ostavila malo više proizvoda na kosi prilikom ispiranja (mislim da sam još trebala isprati), međutim ovo sam uradila namerno jer želim što jači efekat jer mi je kosa izuzetno tanka i lako se krza. Igrom slučaja je tog dana padala kiša, i napolju je bilo jako vlažno i zaista, kosa mi je ostala ravna, složena i bez dlaka koje štrče zbog prevelike vlage.
Ponovo, prilikom narednih pranja nisam nanosila masku niti bilo šta drugo sem zaštite od toplote, i efekat i dalje vidim-glatkoća, sjaj i osećaj da je dlaka zaista jača.

Na ovoj fotografiji je kosa samo osušena fenom (i krajevi zreli za šišanje, ali u tome je stvar, da vidite kako tretman deluje na njih :) )

Verujem da ćete me vi koji redovno pratite, pitati koji mi je tretman draži, ovaj ili Selective Densi Fill. Iskreno, mislim da su oba fantastična. Prednost bih dala Diskon B Filler tretmanu jer se pokazao kao intenzivniji i jači, ali to ne znači da ću prestati da koristim Selective Densi Fill.

Činjenica je da efekat nakon nekog vremena počinje da slabi, jer se proteini koje smo naneli proizvodima vremenom troše, kao što kosa usled spoljnih uticaja gubi sopstveni keratin. Zbog toga je od izuzetne važnosti da redovno pružamo kosi proteinsku negu. To ne mora biti redovno korišćenje baš ovog tretmana. Ja lično volim da kombinujem različite proizvode jer svaki od njih ima drugačije sastojke i drugačije deluju na dlaku i prosto želim da na kosu nanosim proizvode koji imaju proteine iz različitih izvora. Na taj način neće doći do zasićenja a kosi ću pružiti raznovrsnu negu.

O važnosti proizvoda sa proteinima sam vam detaljno pisala OVDE, gde možete dobiti odgovore na sva pitanja o ovoj temi.

Gde kupiti? Dikson radnja u Beogradu (Balkanska ulica br.3 - Iza hotela Moskva, a možete poručiti i preko Facebook stranice Dikson kozmetika.
Cena: 1300 din. je jedna ampula koja je dovoljna za 2 korišćenja

10 коментара:

  1. Анониман6. јул 2017. 15:03

    Kosa ti je prelepaaa... zaista se vidi po tvojoj kosi koliki si znalac u vezi nege kose...Svaka cast!!! Meni su u jednoj radnji nudili Dikson rigenforte ampule,i cena im je bila oko 350 din, pa sam se razmisljala da ih uzmem, ali sada posle tvoje recenzije ne znam sta da radim. Proteini su mi neophodni, jer kosa mi je ostecena od farbanja i feniranja,ovo mi deluje bas kao nesto sto mi treba, ali ipak cena je malo veca, jer za dva koriscenja je bas skupo (za mene). Ne znam da li bih ovim drugim ampulama dobila makar slican efekat...
    Post kao i uvek detaljan, edukativan, ma svaka cast...Definitivno najbolja blogerka... Sve najlepseee... Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, pre svega, na preeedivnim rečima. Mnogo mi znači.

      Što se tiče rigenforte ampula, jesam ih probala ali one su više za češće korišćenje. Nije im toliko jak efekat i tretman se mora ponavljati u kratkom razmaku, jer nije baš toliko koncentrovan. Ovaj tretman je dovoljno uraditi 2-3 puta i nije potrebno narednih meseci ponavljati ga. Veruj da se efekti baš vide. POsle samo održavaš maskicama. Zaboravila sam da pomenem da u salonima ovaj tretman ne košta ispod 20e a ti za cenu od 1300 din. imas količinu za dva tretmana. Ako imaš oštećenja bolje uštedi za ovo pa budi mirna. Ako ti treba samo jačanje dlake to sredi maskama, ne moraš se za to mnogo trošiti.

      Veliki pozdrav :*

      Избриши
  2. Анониман7. јул 2017. 02:32

    Pa kosa mi nije previse ostecena, ali maskama ne mogu da resim nikako ta ostecenja, i bas zato sam htela da pokusam ampulama. Koristila sam Alfaparf plave, ali one bas nista mojoj kosi nisu radile, nikakvog poboljsanja nije bilo, a koristila sam ih jedno dva meseca svake nedelje. Hvala na objasnjenju, puno mi znaci. Jos jednom sve najbolje i puno srece i uspeha. Cenim to kada neko svoje znanje zeli da prenese i drugima, i kada je tako predusretljiv prema svima koji traze ponoc i savet.
    Puno pozdrava :* Dragana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Alfaparf plave ne daju dugoročan efekat, tako da nemoj to ni da očekuješ od njih. One su bukvalno samo za efekat nakon pranja. Mislim i cena ti govori. Da je jako koncentrovana ne bi mogla nikako koštati 100din :)

      Hvala tebi što pratiš i pišeš :*

      Избриши
  3. Hocu takvu kosu 😊😍
    Pokusala sam raznoraznim maskama, balzamima, prskalicama, medjutim ono sto sam primetila je da mi tad kosa vise opadne. Kad operem samo blagim samponom (bez silikona i sulfata) i samo stavim 'prskalicu' radi lakseg rascesljavanja kose, meni kose manje opadne..
    E, sad.. 😊 Ne bih da se pomirim sa tim da na taj nacin 'negujem' kosu, i ne mislim da tako mogu da postignem rast kose (da dobijem na duzini), pa sam htela da te pitam za savet, misljenje da li bi imalo efekta da uvedem ovu proteinsku ampulu ( 2 puta mesecno) i da ima dobar efekat na kosu ?
    P.s. Kosa mi je tanka i slaba.
    Veliki pozdrav 👋

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Nevena, pre svega hvala ti sto me pratis.

      Na opadanje kose ne bi smela da utice ni prksalica, ni bilo koja maska i tretman jer takve proizvode ne treba stavljati na kozu glave niti blizu koze glave. Samo za krajeve kose. Svuda to ponavljam. Temenu su namenjeni samo losioni/tretmani za kozu glave, samponi. I nista drugo od tih komercijalnih proizvoda. Tako da ako ih nanosis na taj nacin to je greska i moze doci do opadanja ako ti je takva rutina redovna.

      U pravu si da prskalica i sampon nisu dovoljni ukoliko imas bilo kakvih problema sa kosom. Ukoliko je kosa suvkasta neophodna je hidratantna maska, ukoliko je ostecena-proteinska, cak i ako sve to trenutno nije a sklona je tim problemima treba koristii hidratantne i proteinske maske radi odrzavanja kvaliteta kose.

      Sti se tice Dikson tretmana B filler, mislim da nema potrebe koristiti ga svakog meseca.

      Sto se tice opadanja kose imas zaista mnogo postova na tu temu na blogu. Cini mi se da imas veci problem i u tom slucaju jedino mogu da ti preporucim da posetis lekara i ustanovis sta prouzrokuje vece opadanje.

      Pozdrav

      Избриши
  4. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  5. Spremam se za odradim ovaj tretman sutra i jedva čekam, dobila sam i uzorke šampona da imam sve što je potrebno :) Pitanje jedno, da li kosu samo osušiti pa onda presa ili mogu i malo proći četkom da bi dobila kosa oblik? I pretpostavljam da uz njega ne moram stavljati zaštitu od toplote?

    Hvala ti na odgovoru unapred!

    p.s. Ovo je samo jedna od stvari koje sam uvrstila u negu kose po tvojoj preporuci <3

    ОдговориИзбриши
  6. Cao! Da li mozes da mi napises sastav ovog tretmana?

    ОдговориИзбриши