Balea Oil Repair Intensive Haarmaske - Maska za kosu



Kada mi je jedna od vas (divna Lidija koja blog prati već godinama) rekla da se pojavila nova Balea maska iz čuvene linije Balea Oil Repair, poznata po ulju (silikonskom serumu), morala sam da je što pre kupim.

Očekivala sam čist hidratantan proizvod jer se kao glavni sastojak pominje arganovo ulje, ali iznenadilo me je što se u sastavu nalaze i proteini, i to čak četiri različita. Uz to, u sastav ne ulaze silikoni, ako vam je to bitno. Ja lično volim maske sa silikonima. 

Proizvođač kaže da je Balea Oil Repair Intensive Maska namenjena veoma oštećenoj i suvoj kosi. "Za osetno regenerisanu kosu bez strukturnih oštećenja, od korena do vrhova. Jača lomljivu i oštećenu kosu, neguje i čini je glatkom. Upotreba: 2-3 puta nedeljno nežno umasirati u vlažnu kosu i ostaviti da deluje 2-3 minuta, zatim isprati mlakom vodom.''

Dolazi u pakovanju od 200 ml i miriše intenzivno na kombinaciju vanile i kokosa. Miris se zadržava u kosi i osećam ga sve do narednog pranja. Maska je gusta, deluje pod prstima hidratantno i pomalo puterasto. Zbog njene gustine i strukture sam je prilično brzo trošila. 


Nanosila sam je na vlažnu kosu, nakon što je nekoliko minuta ostala uvijena u peškiru, kako bi se upio višak vode. Ne savetujem da maske nanosite na mokru kosu punu vode, jer ćete je na taj način razblažiti. Kao što rekoh, pri jednom korišćenju mi je potrebna malo veća količina proizvoda jer je gusta i malo se teže razmazuje.

Ja bih ovu masku okarakterisala kao kombinaciju proteinske i hidratantne. Ipak, mislim da vas neće oduševiti na prvu loptu. Zašto? Maske sa proteinima najčešće nisu nešto što ljude oduševljava kada je u pitanju trenutni efekat nakon pranja. Proteini imaju zadatak da popune oštećenja na dlaci i na taj način nadoknade keratin koji je kosa izgubila usled delovanja spoljnih uticaja (fen, pegla, vetar, zima i sl.). Nakon proteinske maska kosa ume da bude kruća i ne previše meka. Često potrošači okarakterišu takav proizvod kao loš. Što apsolutno ne mora da znači to, već naprotiv. To može biti jedan od znakova da proteini iz maske ispunjavaju svoju funkciju i vezuju se za dlaku.


Da se vratim na sam proizvod. Nakon pranja kosa jeste mekša ali nije preterano meka. Takođe, ne mogu reći da je glatka. Još jedan od razloga što volim silikone u maskama jeste što daju glatkoću. Kako ova maska nema u sastavu silikone, ovo sam i očekivala.. Dopada mi se to što kosa ne gubi volumen, dlaka ni malo nije slepljena. Kosa ima lep oblik, nije neukrotiva i ne leti na sve strane. Ne mogu reći da daje neki poseban sjaj. Sve u svemu, ova maska se ne može pohvaliti nekim "Wow" trenutnim efektom, bar sudeći po mom iskustvu. Nisam ostala fascinirana nakon prvog korišćenja.

Ne smatram da je ova maska loša. Ne pruža neku posebno dobru hidrataciju, a samim tim ne utiče mnogo na lakše raščešljavanje. Ne smatram da je to negativna strana, ali svakako ne mogu reći da to karakteriše ovaj proizvod. Ono što mi se dopada, pored mirisa koji je dugo u kosi, jeste što imam osećaj kao da mi je dlaka jača i punija i ne dolazi do slepljivanja kose i negativnog uticaja na volumen. Potrošila sam dva pakovanja, i to u vrlo kratkom vremenskom periodu i ne mogu reći da sam primetila da čini čuda i oporavlja oštećenja. Ali je za tu cenu skroz ok. Svakako je najbolji sastav od svih proteinskih maski iz drogerija. Ja nakon ove maske obavezno koristim neki silikonski serum/tretmansko ulje/leave in kremu kako bih zaštitila kosu od oštećenja usled spoljnih uticaja.

Ukoliko niste u mogućnosti da izdvojite više novca za neku proteinsku masku, ova može da delimično zameni proteinsku negu, bar dok ne uspete da kupite nešto jače. Ali ne očekujte čuda.

O tome zašto je važno pored hidratantnih maski koristiti i one sa proteinima možete pročitati u ovom postu- Nega tanke i slabe kose. (klik-klik)

Gde kupiti? Dm-drogerie
Količina: 200ml
Cena: oko 450 din.
Sastav:



5 коментара:

  1. Анониман28. март 2017. 20:33

    Da li bi ova maska u kombinaciji sa Selective Protein infuse dala kosi dovoljnu kolicinu proteina? Ne mislim na mesanje, nego uporedno koriscenje :)

    ОдговориИзбриши
  2. Posto si koristila i ovo i Schauma balzam reci mi sta ti je bolje?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zanimljivo, već me je to pitala jedna devojka :) Možda bih mogla napraviti uporednu recenziju.

      Ukratko, malu prednost dala bih Balea maski iz razloga što Schauma ostavlja sloj na dlaci ako se koristi regularno, nakon pranja šamponom (mnogo više mi se dopada da je koristim pre pranja šamponom kao što sam napisala u recenziji za Schauma Keratin balzam), i više volim da kada nanesem masku ona stoji na dlaci i deluje, dok Schauma balzam kosa odmah upija kako ga nanosim i onda moram baš mnogo proizvoda da koristim.

      Oba proizvoda su dobra za taj rang, ali ako bih baš morala da ulazim u detalje onda bih to izdvojila. Morala bih sad kupiti Schauma keratin, i da ih uporedim pranje za pranjem da bih mogla detaljnije da pišem i imam realniju sliku. :)

      P.S. Mnogo mi je drago kada vidim da tako pomno pratite, i što ste se setile da sam Schauma Keratin izdvojila kao jedan od retkih drogerijskih proteinskih proizvoda koji je vredan pomena, baš kao i ovaj :) Svaka vam čast :)

      Избриши
  3. Nije tema ali znam da cesto kupujes Dikson proizvode...ovako,ja sam u ino i kupila sam Herbalan pakovanje(kako vec) ali sastav je drugaciji od onog sto se u Srbiji prodaje,poduzi je spisak a plus ima i simethicone,jel znas jel to menjan sastav ili sta je,nemoguce da za razlicita trzista prave drugaciji proizvod.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moguće je da različita tržišta imaju drugačiji sastav, jer nisu u svakoj državi isti propisi za sastojke. Npr. neki sastojci koji su kod nas dozvoljeni u Americi npr.nisu i obrnuto. Evropska unija takođe ima neke svoje propise. Tako da nije to ništa čudno. Dugo nisam obraćala pažnju na to pakovanje pa ne znam šta se dešava sa sastavom.

      Избриши