Garnier Marvellous Mask - sa arganovim uljem i uljem kamelije




Kada su u pitanju hidratantne maske, među drogerijskim možemo naći zaista dobre. Na primer, Garnier Maslina (Ultra Doux Olive Mythique) i Garnier Avocado (Ultra Doux Avocado oil i Shea butter) su sudeći po mom iskustvu, dosta dobre i pružale bi jako finu negu svima, sem onima sa ekstremno suvom kosom. Mišljenja sam da neki ekstremniji problemi zahtevaju veću koncentraciju aktivnih sastojaka i da takve proizvode ne možemo naći u drogerijskom rangu.

U današnjem postu želim da vam predstavim još jednu hidratantnu masku od Garnier-a, sa uljem argana i kamelije- Garnier Marvellous Mask. Garnier ima dobar izbor hidratantnih maski u Ultra Doux liniji. Čak su i balzami dosta dobri.


Dolazi u ambalaži prepoznatljivoj za Garnier Ultra Doux liniju. Vrlo je gusta i prijatnog je mirisa. Ne sadrži silikone i parabene. Preporučljivo je držati je na kosi 3-5 minuta, a zatim isprati.

Ja je držim na kosi kao i sve ostale maske, dosta duže, pola sata-sat. Čak sam je nekoliko puta stavila noć pred pranje i prespavala sa njom. Ovu masku nanosim na vlažnu kosu, ne previše mokru i ne previše prosušenu peškirom, jer je gušća pa bih je teže razmazivala. Dok je nanosim na kosu, masku nežno masiram u dlaku.


Nakon ispiranja kosa je dosta meka, lepršava i lako se češlja. Maske sa uljima najčešće daju takav efekat da je dlaka složena i pomalo teža, što i ovde primećujem, tako da, ako imate neukrotive krajeve to će vam odgovarati. Nije previše masna i ne ostavlja mastan trag nakon ispiranja. Ova maska je pogodna za sve one koji izbegavaju silikone u maskama za kosu. Ja jako volim maske sa silikonima jer silikoni pružaju veliki stepen zaštite mojoj kosi koja je izuzetno tanka po prirodi, i samim tim je manje otporna na spoljne uticaje.


Ova maska, ipak jako lepo nahrani kosu, daje joj lep prirodan sjaj. Kosa nakon korišćenja nije previše svilekasta na dodir, jer ipak je to efekat koji će dati silikoni, ali zaista je jako meka i izgleda lepo. Nakon nje obavezno koristim neki silikonski serum, kao što rekoh, da bih zaštitila svoju kosu od spoljnih uticaja.

Deluje mi da bi ova maska jako odgovarala osobama koje nisu farbane (jako tretirana kosa bi zahtevala nešto jaču negu), koje imaju prirodno suvkastu kosu, osobama koje ne vole previše "hemije" i silikone, onima koji vole ulja u proizvodima i koji nemaju potrebu i mogučnost da izdvajaju velike sume novca za negu kose. 

Gde kupiti? Drogerije i veći marketi
Cena: oko 300din.
Količina: 300ml
Sastav:

0 comments:

Постави коментар