Dikson - Crema midollare - Dikson Bambus maska za kosu


Svaku recenziju o Dikson proizvodima započinjem sa konstatacijom da je to moj omiljeni brend. Sve što sam probala iz Dikson asortimana mi je fantastično i omiljeno, tako da možete zamisliti kolika je to ljubav.

Povremeno svratim u Balkansku ulicu, iza hotela Moskva i porazgovaram sa Jelenom koja duže od decenije radi u Dikson radnji. Još davno mi je pominjala ovu masku kao nešto što je spasilo njenu kosu. Kaže da je, usled nekog eksperimentisanja uništila kosu, kada je ona postala kao žvaka, tj. bila je potpuno dehidrirana. Ona se kune u ovaj proizvod koji je njenu kosu tada spasio. Od tada imam veliku želju da ovu masku probam, iako nemam takvu kosu kojoj je ovako nešto neophodno (ako pročitate tekst do kraja, videćete da sam imala mali peh, tako da mi je ova maska bila potrebna). Moram naglasiti da Jelena sada ima prelepu, negovanu plavu kosu, u šta se možete uveriti ako svratite u radnju. Porazgovarajte obavezno sa njom. Pomoći će vam da nađete adekvatan proizvod, verujte mi.

Ova maska dolazi u pakovanju od 500ml što je velika količina, koja će vam jako dugo trajati, s obzirom da se sporo troši. Odnos cene (1460din.), količine (500ml) i kvaliteta je odličan, te je ova maska izuzetno povoljna opcija.  Izuzetno je jaka, koncentrovana. Miris je takođe takav, nešto jači, prodorniji, koji se zadržava neko vreme u kosi. Meni lično ni malo ne smeta. Zaljubljena sam u ovu masku. Deluje nešto ređe, ali jako lepo se nanosi na kosu, ne sliva se, ostaje na dlaci i brzo i jako deluje.


Možete je nanositi na dva načina. Kao tretman pre pranja i klasično, kao svaku drugu masku nakon pranja.

Ako je koristim kao tretman pre pranja to radim na sledeći način:
Veče pre nego što bih oprala kosu masku nanesem na krajeve koje sam prethodno pokvasila vodom. Kosu uvijem maramom kako ne bih isprljala posteljinu. Ujutru normalno operem kosu. Ukoliko vam je kosa ekstremno suva, i zaista izgleda kao žvaka moj predlog je da ujutru nakon šamponiranja nanesete masku ponovo i držite je još 10-30min.

Ako je koristim kao regularnu masku, nakon pranja, to radim kao i obično:
Operem kosu šamponom, uvijem je u peškir kako bi upio višak vode, a zatim nanesem masku od ušiju ka krajevima. Tada je držim 10-60min., u zavisnosti od toga koliko imam vremena.

Efekat 
Ova maska je posebna po tome jako lepo omekša kosu, tako da ona ipak ne igleda kao paučina, ako razumete na šta mislim. Ona bude ekstremno glatka, svilenkasta. Ova maska ostavlja neki sloj, toliko glatak i kosa se predivno presijava. Ako nakon korišćenja ove maske kosu izravnate, bićete oduševljeni time koliko se lepo presijava i koliko je glatka. 

Pre nego što sam dobila ovu masku imala sam mali peh sa peglanjem kose. Naime, otputovala sam u drugi grad, posetila N.N. frizera jer mi je bila neophodna frizura, i zatražila da mi uvije kosu. Kako nije imala figaro, niti vremena da mi uvije kosu četkama-feniranjem morala je koristiti presu. Nisam ni malo bila srećna, ali, hajde. Rekoh, preživeću. Međutim, koristila je neku N.N. presu, a ja samo molila Boga da mi kosa ostane čitava. Hajde, i ličila je na nešto nakon uvijanja. Međutim, ujutru kada sam ustala doživela sam šok. Krajevi su mi bili toliko suvi da ja vama ne mogu da opišem. Kosa mi je bila potpuno dehidrirana. Čak i nakon pranja i korišćenja maske koju sam tada imala (Garnier Maslina) i dalje nije bilo to to. Nakon nekoliko dana počela sam sa korišćenjem ove maske koja mi je potpuno povratila hidrataciju. Kosa se sija, krajevi su meki i hidratacija je potpuno povraćena. Zaista nikada nisam imala velikih problema sa hidratacijom, sve do tada, pa sam mislila da mi nema spasa. Beskrajno hvala Jeleni iz Diksona koja mi je preporučila ovu masku!

Na fotografiji ispod kosa je ravna, glatka i sjajna, zahvaljujući ovoj maski i Babyliss presi.



Od srca, sve preporuke za ovu  čudesnu masku!

Gde kupiti? Diskon radnja - Balkanska ulica br.3, Beograd (iza hotela Moskva)
Količina: 500ml
Sastav: 

 _________________________________________________________________________
Pročitajte još... *TOP 5 * Najbitniji postovi na blogu

21 коментар:

  1. Jel bi mogla da slikas da sastav?Bas si me zainteresovala,hocu da kupim jednu hidratantnu i jednu proteinsku,ali Dikson,imam njihove ampule i super su mu,pa bih se preorijentisala na njihove proizvode,jel moze savet?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znam da su njihove ampulice baš hvaljene, ali maske su na mene ostavile mnogo jači utisak :) Mada probala sam samo jedne njihove ampule. Probaj nešto od maski, obavezno...

      Избриши
  2. Sad tek vidim da si slikala sastav!A koja njihova proteinska je najbolja,tj.najjaca?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://zdravakosa.blogspot.rs/2016/07/diskon-argabeta-up-capelli-colorati.html

      Pogledaj ovu masku, tj. moju recenziju. Od njihovih, ovo je jedina proteinska maska koju sam probala i utiske možeš pročitati u postu :)

      Избриши
  3. Moram se snabdeti novim maskama, ova je definitivno na listi,nposebno jer nesto cesce posezem za peglom u poslednje vreme, a bas si i ti napisala za taj mali peh, verujem da uspesno resava problem dehidratacije :) ps.ja sam, Julijana :) :) :*

    ОдговориИзбриши
  4. Mozes li u par reci da uporedis ovu i dikson collagen masku? Kupila sam je po tvojoj preporuci i bas sam zadovoljna pa me zanima da li ova jos bolje hidrira? Veliki pozdrav. Danijela

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao, vrlo teško pitanje :) Ako koristiš Collagen nećeš primetiti neku drastičnu razliku u efektu, tako da pošto već imaš jako dobru hidratantnu masku ne treba ti još jedna takva :D Morala bih da ih koristim naizmenično da bih uopšte smela da ti kažem nešto konkretno. Ali, nekako na drugačiji način hidriraju. Možda collagene za nijansu više omekša, ali nakon ove Bambus kreme je kosa sjajnija i glađa... Ali nijanse su u pitanju. Collagen bolje miriše, ako ti znači :)

      Избриши
  5. Veliki pozdrav za tebe,molila bih te za pomoc. Procitala sam sve sto si pisala,ali i dalje sam zbunjena i ne znam sta da izaberem. Moja kosa je slicna tvojoj,samo je kraca do ramena,tanka dlaka,,ostecena,malo suvlja i ne mogu nikako da je pustim da raste duze od toga.Molila bih te da mi predlozis koja bi bila prava kombinacija proteinskog,Koje mi ocigledno jako treba :-) i hidrantnog pakovanja. Trenutno mi nije dostupno ono proteinsko Diksonovo o kojem si poslednjem pisala,cena stvarno nije bitna. Hvala ti unapred....Marina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam da li znaš ali možeš kontaktirati Dikson na Facebook-u, i tražiti da ti pošalju na kućnu adresu proizvod koji želiš da kupiš. Plaćanje obavljaš pri dospeću paketa. Jedino proteinsko koje ti pored njega mogu preporučiti jeste Aminokeratin.
      Što se tiče hidratantnih, imaš mnoooogo mojih recenzija na blogu, pa sama proceni koja maska bi ti se dopala, sudeći po efektu koji daje.

      Избриши
  6. Puno,puno ti hvala,mozda cu uzeti onda i ampule protein infuse...veliki pozdrav

    ОдговориИзбриши
  7. DA LI JOS POSTOJI TA RADNJA ? JA JE NISAM PRONASLA

    ОдговориИзбриши
  8. Ova se maska više ne proizvodi.Tako samo obavestena.

    ОдговориИзбриши
  9. Da li bi preporucila ovu masku ili Dikson Argabeta Collagen? Po tvojoj preporuci sam nabavila Dikson Stamiker proteinsku masku i Dikson Argabeta Up ulje. Cini mi se da se kosa oporavila, ali je sada najvise suva od "feniranja", tako da bi mi jaca hidratantna maska verovatno vise odgovarala :) Hvala unapred.

    ОдговориИзбриши
  10. Saznala sam kasnije, kada sam kontaktirala Dikson stranicu na fb. Oni kazu da su u pregovorima sa Italijanima da se kad budu pokretali proizvodnju za Rusiju odvoji i neka količina za njih (Srbiju valjda), tako da ce verovatno biti ponovo dostupna, samo je pitanje kad :)

    ОдговориИзбриши
  11. Postala je dostupna i ova maska, u Dikson radnji.
    Da li sada mozes da kazes koja ti se cini bolja izmedju Dikson Argabeta Collagen i ove maske? :)

    ОдговориИзбриши