Kerastase Reflection Chroma Thermique - Krema za zaštitu kose od toplote

Kerastase - Reflection -  Chroma Thermique
thermo - shine

Proizvodi za zaštitu kose od toplote su obavezna stvar za kojom posežem kad god kosu izlažem uticajima prese ili figara. Moram priznati da ovaj tip proizvoda ne koristim kada kosu sušim fenom, ali tu su obični leave in proizvodi koji takođe u nekoj meri štite kosu od toplote.

O tome koliko je bitno koristiti ovaj tip proizvoda vam neću ponovo pisati jer sam to pisala OVDE, gde sam vam i predstavila svoj omiljeni proizvod za zaštitu - Aloxxi sprej. Ova - Kerastase krema se dosta razlikuje od ovog spreja, ali oba proizvoda imaju svoje velike prednosti zbog kojih ne bih mogla da se odlučim koji proizvod mi je draži. Ako me to pitate, moj odgovor bi bio da zavisi od toga šta mi je u tom trenutku potrebno.


Pre nego što vas uvedem u recenziju, želim da se i na ovaj način zahvalim čitateljki Sanji S.koja je sama izrazila želju da mi pokloni nekoliko predivnih proizvoda, među kojima se našao i ovaj. Sanja, divna si!  <3

Ova krema je mlečno bele boje, predivnog mirisa, a sama formula deluje vrlo lagano. Krema ni malo nije lepljiva niti masna, iako pod prstima osećam silikone. Vrlo lepo se razmazuje po kosi i momentalno dlaku čini glatkom i mekom.  Vrlo mala količina je potrebna, pa se prilično sporo troši.

Nakon što nanesem ovu kremu na kosu, ne smem odmah koristiti presu ili figaro zbog toga što je potrebno da se kosa potpuno osuši. Kada ne mogu da sačekam - prosušim kosu fenom. Dakle, nanosi se na mokru ili suvu kosu nakon ili između pranja, a pre korišćenja prese/figara/fena/stajlera

Kod proizvoda za zaštitu je zaista teško proceniti koliku zaštitu pruža, ali ono što definitivno mogu da primetim je da, iako sam češće nego inače koristila presu (testiram Babyliss i pro 230 iCurl, čiju recenziju ćete uskoro videti na blogu) na kosi nema tragova dehidratacije (iako sam pre testiranja ovog proizvoda primetila da su krajevi krenuli da se suše nakon učestalijeg korišćenja prese-što sam uzgred rešila, pišem vam uskoro i o tome :) ), niti sam primetila da mi se kvalitet kose promenio.


Ono što mi se jako dopada kod ovog proizvoda, a taj efekat ne dobijam sa pomenutim Aloxxi sprejom, jeste što nakon peglanja ili uvijanja (više primetim nakon peglanja) kosa bude jako, jako glatka, nežna i sjajna. Kosa deluje jako negovano i zdravo. Ne deluje "prepeglano", tj. strogo i kruto ravna (ako me razumete), već deluje kao da je prirodno takva-ravna, sjajna i lepa. Ja sam u ovaj proizvod zaljubljena zbog svega prethodno navedenog.

Ono što je možda negativna strana, jeste što pod uticajem vlage moja kosa ipak kreće da se uvija, što nisam primetila sa Aloxxi sprejom. Aloxxi nekako ukruti kosu i drži je duže ravnom. Ali najčešće mi to ne smeta, te ne umanjuje moje impresije. I dalje sam zaljubljena u ovaj proizvod koji mi je, pored Aloxxi-a, defintiivno omiljena zaštita za kosu od toplote. 

Gde kupiti? Ja sam je dobila na poklon, ali možete je kupiti preko eBay-a, Amazon-a, i sličnih sajtova, a možete  pokušati da je pronađete u našim salonima koji rade sa Kerastase proizvodima 
Cena: oko $25
Količina: 50ml
Sastav:


2 коментара:

  1. Cao mozes li mi reci da li je kerayonic maska proteinska po sastavu mi deluje nedovoljno koncentrovana zato sto je keratin negde u poslednjim ( ako sam dobro razumela kako se prepoznaje proteinski sastav) a i danas sam je probala prvi put i uopste nisam odusevljena... e sad imam dilemu(od svega sto sam procitala u kratkom roku) da li uopste proteinsko pakovanje treba da ima taj "wow" efekat na pocetku ili mu treba dati vremena da istinski oporavi kosu,kosa mi se nije ukrutila sto vidim da je cest slucaj kod proteinskih jednostavno nista spec se nije desilo...kosa mi je dosta ostecena suva i bezivotna inace,a koristim i macadamia masku vec duze malo je bolje ali daleko od dobrog konkretno zanimame da li ovo pakovanje jednostavno nije dovoljno dobro,ili je meni kosa mnogo ostecena ili mu treba dati vise vremena ...:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne uspevam da nađem sastav ove maske aliako je pri kraju keratin onda ga definitivno nema dovoljno da bi pružio efekat kakav treba dati proteinski proizvod. Može ti kosa biti lepša, sjajnija i glađa od ove maske, ali ako je keratin pri kraju liste, onda keratinski efekat ne možeš očekivati. Slikaj sastav i pošalji mi na Instagramu/ Fb-u ili preko mail-a, pa ću rado pogledati gde je tu keratin.

      A u pravu si, proteinske maske svoj efekat pokazuju na duže staze. Jer što više ih koristiš to više jačaš kosu jer tim keratinom/proteinima gradiš omotač oko dlake/ako je proizvod dobar, tj. koncentrovan keratin ulazi i unutar dlake i na taj način vremenom dobijamo sve bolji efekat. Ali sudeći po svim mojim istraživanjima on mora biti u prvoj polovini liste sastojaka, a čak i ako nekada jeste u prvoj polovini ne mora nužno značiti da ga ima dovoljno, jer nekada proizvod ima u većem procentu vode, glicerina, cetaryl alcohol-a i sličnih sastojaka koji se najčešće nalaze na vrhu liste, i to samim tim podrazumeva dosta manji udeo ostatka sastojaka, tj. manje keratina nego što je možda potrebno. Ako me razumeš :) Tako da, nažalost, često je slučaj taj-koliko para koliko muzike. Jer keratin nije jeftin sastojak a mora ga biti dosta da bi dao efekat kakav treba da da.

      Želela sam da probam tu masku, ali mislim da me sastav nije fascinirao. Možda je nekada probam, ali svakako, ako je kao što kažeš, neću očekivati efekat proteinskog proizvoda :)

      Ako ti je mnogo suva, onda ti treba mnogo jako hidratantno pakovanje. Makadamiju sam probala samo tester pakovanje, i sudeći po drugima rekla bih da jeste dobar proizvod. Ja sam od hidratatnih fascinirana Tigi Resurrection maskom, zatim Dikson Argabeta Collagen.

      Ako ti je jako oštećena- moraju raditi makaze pa tek onda proteinski proizvodi. SUper je odraditi ponekada tretman Protein Infuse, Densi Fill Botoks, B - filler tretman, izabrati neku jaku proteinsku, ili eventualno kombinovanu masku. Ali šišanje prvo, za one procvetale i najoštećenije delove.

      Samo budi uporna. Meseci i godine su potrebne da kosa oživi i bude skroz oporavljena nakon neke veće torture ili većih oštećenja. Pričam iz iskustva, jer sam imala suludu ideju da izuzetno tanku kosu ofarbam, tačnije izvučem pramenove blanšem :). Tek sam se skoro, posle možda 4 godine, otarasila delova koji su bili farbani, jer mi je duga kosa, pa je trajalo. :) ALi polako. Ne opterećuj se. Bitno je da imaš dobre proizvode i da se trudiš, a kada prestaneš da budeš opterećena nakon svakog pranja, ocenjujući koliko je maska uradila svoje, onda ćeš samo odjednom da uočiš veći napredak i budeš srećna :)

      Избриши