Garnier Ultra doux Olive Mythique - Maska za kosu


Danas vam pišem o jednoj vrlo popularnoj maski drogerijskog ranga, na forumima poznatoj kao Garnier Maslina, koja je namenjena intenzivnoj nezi izuzetno suve kose. Moja kosa takva nije (krajevi su nešto suvlji od ostatka kose), ali bih skrenula pažnju na to da je svakom tipu kose neophodna hidratantna i proteinska nega.  Ovo je maska obogaćena Maslinovim uljem koje ima ulogu da nahrani kosu i hidrira je.

Maska dolazi u pakovanju od 200ml., klasične je gustine, karakteristične za Garnier maske (bar ove koje sam probala- gusta, ali ne previše) i ima nešto jači miris, koji meni ni malo ne smeta.  Tekstura je vrlo kremasta i po malo masna. Vrlo lako se razmazuje i utrljava, pri čemu nije potrebna veća količina proizvoda za jednu upotrebu.

Nanosim je tako što na opranu i vlažnu kosu (prethodno umotanu u peškir koji je upio višak vode) nanesem masku u debljem sloju. Lagano je utrljavam u dlaku od ušiju ka krajevima. Na kosi je držim što duže mogu, a najčešće oko pola sata, iako proizvođač preporučuje držanje od svega nekoliko minuta. 

Vrlo lepo se ispira, ne ostavljajući mastan trag na dlaci. Izuzetno je hidratantna, vrlo lepo omekšava kosu i daje joj divan sjaj. Kosa je lepa sve do sledećeg pranja, pa mogu reći da efekat nije samo trenutan. Vrlo sam zadovoljna odnosom cene i kvaliteta. Maska zaista lepo hidrira i omekša kosu, pa kosa zaista deluje zdravije i lepše. Svaka čast Garnier-u za još jednu odličnu masku!




Ovo nije najbolja hidratantna maska koju sam probala, ali ako govorimo o drogerijskom rangu ovo je jedna od najboljih hidratantnih maski tog ranga koje možete dobiti za tu cenu. Za 300din. pruža jako dobar stepen nege, pa ako smatrate da proizvod ovakvih karakteristika može vama odgovarati, predlažem vam da ga kupite.

Cena: Oko 300din.
Količina: 300ml
Gde kupiti? Drogerije i marketi
Sastav: aqua / water , behentrimonium chloride , stearyl alcohol , cetyl alcohol , glycerin , candelilla cera / candelilla wax , amodimethicone , cetyl esters , isopropyl alcohol , parfum / fragrance , ci 19140 / yellow 5 , phenoxyethanol , olea europaea oil / olive fruit oil , trideceth-6 , chlorhexidine digluconate , limonene , benzyl salicylate , benzyl alcohol , alpha-isomethyl ionone , carthamus tinctorius seed oil / safflower seed oil , caramel , cetrimonium chloride , hexyl cinnamal

26 коментара:

  1. Zao mi je ,moracu da te ispravim (nema ljutnje)sto se tice strukture ne bih se slozila da je kao vecina garnier maski,dosta je masnija bukvalno je kao pavloviceva mast,sastav mi je malo cudan ima sulfate ?Da nije od nekog sampona?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa napisala sam da je masnija. Nisam probala sve Garnier maske, ali bar tri linije imaju istu gustinu i teksturu. Svakako, ispravila sam se, da je to moje vidjenje u odnosu na ono sto sam od Garnier-a probala.


      Избриши
  2. Анониман31. јул 2016. 20:11

    Odlican post ,kupujem jeeee :) sve pohvale za tebe ,inace kao sto ti kazes klasicne gustine za garnier:)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман31. јул 2016. 22:32

    Jel mozes da mi kazes koja maska je po tvom misljenju najbolja za hidrataciju

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve zavisi od toga koliko je kosa dehidrirana i koliko si novca spremna da das za masku. Dve definitivno najbolje maske koje sam probala su Tigi Resurrection i Dikson Argabeta.

      Избриши
  4. Citajuci tvoje recenzije,resila sam da isprobam ovu masku i stvarno za nju imam samo reci hvale.Posle toliko bacenih para za kojekakve preparate konacno sam nasla sta mi odgovara.Moja kosa koja je toliko gusta,i dlaka koja je prilicno debela,posle ove maske bude poput svile mekana i glatka,a o sjaju i da nepricam.Stvarno neverovatno sta jedno cudo od samo 300 dinara uradi.Zelim da pohvalim tvoj trud,volju,a na prvom mestu znanje koje prenosis nama pisajuci o raznim preparatima.Pravo si bogatstvo za nas kojima je izgled i kvalitet kose veoma bitan,jer pored toga sto nas edukujes,ustedis nam i poprilicnu svotu novca,jer pored tebe i tvojih detaljnih izlaganja covek tacno zna sta zeli i moze sebi priustiti,i to bez greske.Ima raznih recenzija od raznih blogerki sto se kose tice,ali dzaba samo pisanje bez prakse i znanja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno na ovako divnom komentaru. Zaista se mnogo trudim oko ovoga i drago mi je kada cujem da neko to vidi i ceni.

      Veliki pozdrav za tebe.

      Избриши
  5. Ja sam ovaj Anoniman sto je gore napisao da je odlicna recenzxija. Al nisam imala vremena da te pitam sta me zanima. Da li si probala jos neku masku od garniera? Ja sam imala onu zutu avocado i bila je vrh ali me zanima da li je ova jaca od nje? Tj da li je masnija dosta i da li je bolja? Probala sam garnier sampon od masline i vise sam nego zadovoljna. Ps da ponovim super ti je recenzija i volim sve recenzije u kojima su preparati za kosu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam vise maski od Garneira. Ne sećam se baš svake, jer su mnoge povučene iz prodaje, ali npr.: Butter mask-obožavala sam je, ali je više kod nas nema, Goodbye Damage- uopšte mi se ne sviđa, Avocado- sjajna mi je, i maska i regenerator. Čini mi se da je Avokado malo masnija, ali ne mogu baš da se setim jer je dugo nisam koristila. Ako me dobro služi sećanje, rekla bih da mi Maslina više odgovara. :)

      Избриши
  6. Imam masku i nisam oduševljena, mekša je kosa nakon nje, ali ja je obično nemam vremena duže držati pa možda zato ne primjetim djelovanje kakvo opisuješ, puno mi je masnija i tvrđa od drugih garnier maski, a puno mi je bolja od nje baleina žuta, vanilija nešto koju sam kupila kad sam pročitala o njoj na tvom blogu i zbilja je odlična.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baleina žuta je takođe hidratantna ali na potpuno drugačiji način omekša kosu. Tačno razumem o čemu pričaš i zašto ti se više dopada. Nekako je lakša od ove. Sve zavisi od tipa kose. Ja obe obožavam, ali ima razlike o načinu na koji hidriraju, samo treba utvrditi šta kome više odgovara. Hvala na komentaru :)

      Избриши
  7. Obično ne ostavljam svoje mišljenje po blogovima ali sad moram! Probala sam, po Vašoj preporuci i Tigi ressurection i ovu masku i jako sam iznenađena činjenicom da za mali deo cene koju sam platila za tigi (i to kod cvrleta :O ) ova maska radi neverovatan posao. Dok sam ranije koristila drogerijske proizvode probala sam dosta garnijer maski ali nikada nisam bila zadovoljna, prešla sam na salonske, razne, goldwell mi je bila ok, spremala sam se da kupim kerastase ali videla sam post o tigi ressurection, i stvarno mogu reći da je u pitanju sjajna hidratantna maska. Zato i od ove nisam očekivala ništa posebno. A zato sam se i oduševila. Imam dosta gustu srednje dugu kovrdžavu kosu, tanka dlaka, prirodno suva. Držala sam je pola sata. Čim sam isprala ovu masku videlo se kakav divan edekat ima. Držala sam kosu malo u peškiru i stavila alfaparf mleko za feniranje koje obično koristim i uzela da je feniram. Šiške, za koje mi inače trebaju 2 četke i dosta vremena da ih namestim kako treba su se bukvalno predale i predivno pale, skroz prave i uredne. Drugo - SJAJ. Moja kosa sija kao da sam nanela neki sprej na nju posle feniranja...neverovatno. treće, kosa je glatka i mekana pod prstima. Isfenirala sam se duplo brže nego inače. Jako jako pozitivno iznenađena i nastaviću da je koristim. Hvala od srca za preporuku!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno tebi na ovako dugom komentaru prepunom utisaka koji mogu nekima biti od koristi. I hvala ti što pratiš :) :*

      Избриши
  8. Moja omiljena maska! Imam baš suvu kosu i preporodila sam se od kada je koristim!

    ОдговориИзбриши
  9. I ovu moram probati, Garnier me nikada nije razocarao, a bas ovaj maslina balzam sam letos mackala na plazi :)
    Julijana :)

    ОдговориИзбриши
  10. Zanima me samo da li ova maska otezava kosu, posto imam blago kovrdzavu kosu, a od maske koja otezava kosu lokne mi se ispravljaju, a to ne zelim? Poz, unapred hvala 😄

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uvek napišem kada mi neki proizvod oteža kosu. Ovaj nije. Jako vodim računa da svaku masku dobro isperem. Najčešće proteinske maske daju taj efekat ravnanja. Hidratantne retko kada. Rekla bih da bi lepo oblikovala lokne, s obzirom da lepo hidrira. Ne bi kosa delovala čupavo.

      Избриши
  11. Da li je Garnier grow strong hidratantna ili proteinska maska(ako si je probala ili imas priliku da pogledas sastav)?Moja kosa je blago kovrdzava,gusta,ali joj je dlaka tanka,ne farbam se...Da li mi mozes preporuciti neku "prskalicu" za volumen ili oblikovanje kovrdzava koji se nanosi na mokru kosu(ne susim je fenom,iskljucivo na vazduhu).Unapred hvala��

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam je probala, ali proteinska sigurno nije jer u tom rangu se ne može pronaći proteinska :) Protein je skup sastojak, i maska mora biti koncentrovana tj. mora imati veći udeo proteina da bi imala proteinski efekat, a to košta. Za 300 i kusur dinara se to ne može dobiti :) Pogledala sam neki sastav za inostrano tržište, ne znam je li isti kod nas, ali parfem je pri samom vrhu a proteini na dnu, tako da ovo nikako nije koncentrovano.

      Za oblikovanje kovrdža nažalost ne mogu da ti preporučim ništa na osnovu svog iskustva jer nemam kovrdžavu kosu, ali znam da Dikson ima odlične proizvode za tu namenu.

      Избриши
  12. Molim te odgovori mi da li ti je bolja ova maska ili ona zelena. I neku preporuku za najacu hidratantnu masu do 500 din. posto imam uzasno suvu i kovrdzavu kosu nije puno ostecena al je nenormalno suva .
    Hvala unapred

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam na koju zelenu misliš. U tom rangu najbolja mi je Garnier Oil Repair 3, ali prilično sam sigurna da nećeš postići dugoročne rezultate sa maskama ovog ranga ukoliko imaš jako suvu kosu.

      Избриши