NIVEA Repair & Targeted Care



U današnjem postu predstavljam vam jedan novitet - Nivea Repair & Targeted Care liniju za negu oštećene kose.

Ako pratite blog mogli ste primetiti da Nivea proizvode do sada nisam recenzirala, ali kako sam ove proizvode dobila na testiranje, rešila sam da sa vama podelim svoje utiske.


Pre svega, na sajtu www.nivea.rs se možete informisati o ovoj liniji gde zaista možete pročitati nešto korisno. Uvek pozdravljam ovakav poduhvat brendova, da edukuju svoje potrošače o proizvodima koje koriste.

Ova linija je namenjena oštećenoj kosi, a čine je šampon i balzam.  U poslednje vreme često posežem za balzamima i leave in proizvodima (proizvodi koji se ne ispiraju) zbog nedostatka vremena, tako da sam ovaj balzam vrlo često koristila. Šampon nisam testirala, jer imam jako osetljivu kožu glave i pažljivo biram šampone. Po sastavu sam zaključila da mi ovaj šampon ne bi odgovarao.


Balzam je srednje gustine, kao i ostali balzami. Miris je vrlo prijatan i ne zadržava se dugo na kosi. Vrlo je jednostavno naneti  i utrljati ga u kosu, jer se vrlo lako razmazuje. Ja jako volim da regenerator/masku/bilo kakav tretman dobro utrljam u dlaku kako bi kosa dobro upila proizvod, i dok to radim nanoseći ovaj balzam u toku apliciranja već osetim kako kosa postaje mekša. Nanosim ga isključivo na krajeve kose, kao i sve proizvode za tretiranje dlake od oštećenja / dehidratacije.
Možete ga držati minut, 5min.ili pola sat. Što ga duže držite kosa će biti mekša.


Krajnji rezultat

Ovo je proizvod koji iako ima sasvim dobar sastav nije nešto što je dovoljno koncentrovano i jako da bi zaista dublje uticalo na oštećenja. Međutim, tako lepo omekša kosu, i zagladi je, da sam morala još jedan da kupim. Uživala sam koristeći ga naročito kada nemam vremena da držim neku masku pola sata ili duže. Jako lepo omekša kosu, omogući lako rasčešljavanje i radi baš ono je uloga jednog balzama.
Sudeći po sastavu, pruža zaštitu i od spoljnih uticaja, što je jako bitno za svaki tip kose. Tako da - ako koristite balzame i smatrate da vam je potreban proizvod ovakvih karakeristika, od srca vam preporučujem ovaj balzam!

Gde kupiti? Veći marketi i drogerije.
Cena: oko 250din.
Sastav: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Dimethicone, Panthenol, Hydrolyzed Keratin, Lanolin Alcohol (Eucerit®), Macadamia Ternifolia Seed Oil, Oryzanol, Silicone Quaternium-18, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Trideceth-6, Trideceth-12, C12-15 Pareth-3, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Lactic Acid, Citric Acid, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum

3 коментара:

  1. Delimo mišljenje :) I meni odlično zagladi kosu, tako da se oštećenje na krajevima maltene i ne vidi :)

    ОдговориИзбриши
  2. Jeste. Bas divno zagladi kosu cak i sam shampon, a kamoli balzam. Balzam stavim 10 sekundi na kosu i meka je a inace mi je bas suva i izmucena.

    ОдговориИзбриши
  3. Meni je isto fenomenalan kao i sampon ☺

    ОдговориИзбриши