Dikson Argabeta oil - Ulje za kosu



Kada nakon korišćenja nekog proizvoda dobijem komplimente za kosu tada sam sigurna da je taj proizvod fantazija i da odlično obavlja svoju funkciju.

U današnjem postu čitaćete moje impresije o ovom savršenom ulju koje sam dobila uz još jedan fantastičan Dikson proizvod, o kojem ću vam pisati uskoro. Inače, ovo ulje je iz linije Argabeta, iz koje je i jedan od mojih omiljenih proizvoda- Argabeta Collagen maska . Zaključujem da je ova linija fantastična, a u nastavku ćete shvatiti i zašto.

Probala sam ogroman broj tretmanskih ulja nalik ovom. Bilo je onih kojima sam bila zaista oduševljena (najveće oduševljenje je bio Matrix Murumur), ali ovo ulje je definitivno nadmašilo sve i sumnjam da će ikada bilo koji sličan proizvod biti bolji od ovog.
Dikson Argabeta oil je intenzivan tretman za kosu koji sadrži arganovo ulje i beta karoten. Iako je u pitanju ulje, nemasno je, ne ostavlja trag na kosi, brzo se upija i ostavlja kosu hidriranom, svilenkastom i sjajnom. Bogato je vitaminom E (prirodni antioksidant), jača kosu i štiti je od slobodnih radikala. Obogaćeno je UV filterom tako da je odličan izbor za leto, kada je neophodno da kosu zaštitimo od sunca. Ovo ulje funkcioniše i kao intifriz tretman i smanjuje vreme sušenja kose.
Možete ga mešati sa farbom, tako što ćete 5ml ulja staviti na kosu pre nanošenja boje, ili ćete ga jednostavno pomešati sa farbom i aplicirati dalje farbu uobičajeno. Time ćete kosi dati sjaj i smanjiti stepen oštećenja prilikom farbanja.

Moje viđenje i utisci
Ulje je srednje gustine, žute boje i ugodnog je mirisa koji se ne zadržava dugo na kosi.
Ni najmanje nije masno, što možete proveriti ako ulje namažete na ruke i cekate da se osuši (vrlo brzo se upija). Uopšte ne ostavlja mastan trag.


Kosa ga jako brzo upija, a meni lično najviše odgovara kada ovo ulje nanesem na opranu, mokru kosu (nakon 5-10 min. držanja kose u peškiru), a ovakav vid nanošenja preporučuje i proizvođač.

Šta ovo ulje radi?
Ono ostavlja kosu neverovatno glatkom i ravnijom, kao da je isfenirana. Kosa ima divan sjaj, meka je i hidrirana. Uopšte ne masti kosu i ne ubrzava njeno mašćenje tako da je ovaj proizvod odličan i za one sa tankom kosom sklonom mašćenju.Kosa je lepa do sledećeg pranja.
Krajevi su mi spremni za šišanje, ali zahvaljujući ovom ulju oštećenja se uopšte ne primećuju, što me je fasciniralo. Krajevi su potpuno zaglađeni. Zaista sam mnogo lepih komentara dobila na račun kose svaki put kada bih ga koristila. Nikada ni jedan proizvod nije davao ovoliki stepen zaglađenosti krajeva i skrivanja oštećenja.

Gde kupiti?
Ovo ulje možete kupiti u Dikson radnji u Balkanskoj 3, iza hotela Moskva. Ja imam ovu verziju u ampuli koja košta 300 din. (12ml), dok postoji verzija od 30ml (koju već neko vreme ne poseduju u ponudi u svojoj radnji), i od 100ml, čija je cena 4000din. Možda vam ova cena delije kao mnogo visoka, ali verujte, ta količina traje čitavu večnost, tako da smatram da je ta količina potrebna samo frizerskom salonu.

Ovo ulje ću sigurno ponovo kupiti, i to u ampulici jer jako dugo traje (iako mi je kosa duga), samim tim je cena za tu količinu sasvim prsistojna.

Preporučujem vam ovaj proizvod od sveg srca, morate da ga probate!

7 коментара:

  1. Анониман17. јун 2016. 01:08

    Izvinjavam se ako ovo nije pravo mjesto da postavim pitanje,ali sam zaista ocajna sto se tice kose... Citala sam blog i vidim da imate dosta iskustva o nezi kose.
    Naime,oduvijek sam imala masniji tip kose,kada je operem prva dva dana je ok,treci dan sam je vezala.Al' zadnjih pola godine to je postalo katastrofa,jednostavno ne mogu da je operem,u korenu je uvijek masna. Pokusavala sam svasta sto prirodnih tako i komercijalnih "lijekova" ali nista ne pomaze,uvijek je zavezana u repu, jer izgleda masno kao da je ne perem... Trenutno ne mogu da odem kod doktora. Ako Vi imate neki savet zbog cega bi ovo moglo biti, bila bi jako zahvalna?
    Jos jednom se izvinjavam, ako nije pravo mjesto za moje pitanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Morate mi napisati na koji nacin negujete kosu, i najbitnije koji sampon koristite. Bojim se da , ukoliko sve radite kako treba a kosa vam se toliko masti, morate posetiti dermatologa. U tom slucaju ne postoji drugo resenje.

      Pozdrav

      Избриши
    2. Анониман17. јун 2016. 18:49

      Hvala Vam od srca na odgovoru :)
      E ovako,prije dok nisam imala ovih problema sa kosom koristila sam: Elseve,Dove,Fructis,Balea,Panten,Syoss. E,kasnije kada je pocela kosa da mi opada pocela sam da koristim Alin proizvode,pantenol rastvor i ricinusovo ulje. To sam takodje nasla na Vasem blogu o tome,i zaista za nesto manje od cetiri mjeseca kosa je prestala da opada. Tada nastupaju ovi problemi sa masnom kosom. Sada trenutno koristim Alin sampon svaki drugi dan, i Afrodita sa koprivom jednom u deset dana,jer mi je on bas jak za cestu upotrebu,i masku prirodnu za masnu kosu koju sam takodje nasla na blogu.To je to sto se tice nege za sada. I ja mislim da mi je jedino resenje dermatolog za ovoj moj problem.
      Pozdrav :)

      Избриши
  2. Анониман31. март 2017. 19:20

    Cao, super ti je post! Zanima me, moze li da se koristi i na plavoj kosi, blajhanoj? Plasi me sto je zute boje, da ne oboji :O

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo ulje je neverovatno, koristim ga vec tri puta uzastopno nakon pranja, imam osecaj da mi je temeljno oporavilo kosu!

    ОдговориИзбриши