Lakme Teknia Body Maker- Šampon za volumen


Lakme je poznati španski brend namenjen profesionalnoj upotrebi, kojeg od pre nekoliko meseci možete pronaći i u asortimanu Dm-drogerija.

Pre nekoliko meseci dobila sam ovaj šampon, pa je sada pravo vreme da vam prenesem svoje utiske o njemu. Ovo je ujedno i jedini proizvod ovog brenda koji sam probala.

Lakme Teknia Body Maker, Volumizing šampon namenjen je tankoj kosi. Formulisan sa WAA™: Prirodnim žitaričnim aminokiselinama koje deluju iznutra. Kompleks sa visoko hidrirajućom moći. Amino kiseline se apsorbuju dubisnki pružajuči optimalna nio hidriranja. Kosa se obnavlja, ostaje sjajna, meka i zdrava. Daje kosi sjaj a vlasi postaju deblje.

Šampon dolazi u plastičnoj ambalaži od u koju staje 300ml proizvoda (postoji verzija i od 1000ml- za frizerske salone). Bočica je vrlo funkcionalna, nema klasičan čep, već pritiskom na vrhu pomerate plastiku i dobijate mali otvor kroz koji prolazi potrebna količina proizvoda.

Miris je karakterističan za profesionalne proizvode, ali je prijatan i ne zadržava se dugo u kosi. Gustina je normalna, kao i kod ostalih šampona.


Šampone za volumen karakteriše to da u sastavu imaju proteine, tj.keratin, koji ima ulogu da učini dlaku debljom, pri čemu na taj način dobijamo utisak da kose ima više i da je volumen veći. 

Ako izuzmemo sulfate koje ovaj šampon ima, sastav je dobar. Ne sadrži silikone (sastojak methylisothiazolinone je konzervans), parabene, mineralna ulja i PEGs. Dopada mi se činjenica da sadrži proteine i aminokiseline, rekla bih u dobrim količinama, sudeći po listi sastojaka. 
Imam jako osetljivu kožu glave i blaži oblik seboreje, ali ovaj šampon mi ni malo ne smeta, ne izaziva iritacija, perut i svrab.

Kako je ovaj šampon za volumen kose, moram dati komentar i na ovu temu. On neće dati neki neverovatan volumen, kao i 99% šampona za volumen koje sam probala. Jeste volumen malo veći nego inače, ali razlika nije velika. I volela bih da budete svesne da se to jako teško postiže šamponom. Šampon može malo da izdigne kosu, a da li će i koliki će volumen imati, kao i to koliko će taj volumen trajati, zavisi u velikoj meri i od tipa kose. Ako imate tanku, svilenkastu kosu poput moje, znate koliko je teško da takva kosa zadrži volumen, a i da ga dobije. Ja volumen uspevam da dobijem i da zadržim nekoliko sati isključivo uz pomoć proizvoda u spreju, kao na primer Batiste XXL Volume suvim šamponom.



Ono što sam primetila jeste da kada posle dužeg vremena operem kosu ovim šamponom zaista dobijem malo veći volumen, dok kada ga koristim nekoliko pranja za redom isti efekat ne vidim.

Takođe, činjenica da ovaj šampon ima proteine i aminokiseline, ne znači da će oporaviti kosu. Šampon je tu da kosu lepo opere i da je pripremi za dalju negu. On je samo baza. Na oštećenja mogu uticati samo tretmani/ampule/maske. Ne očekujte to od šampona.

Sve u svemu, ovo nije loš šampon.  Međutim, ne bih ga preporučila za čestu upotrebu, kako zbog sulfata koje poseduje, tako i zbog cene koja nije ekonomična. Ja njime perem kosu često baš onda kada koristim i neke jače proteinske maske. Primetila sam da mi takva rutina prija. Ako i vi želite da imate "specijalan" šampon koji ćete tek ponekad koristiti, spremni ste da izdvojite malo više novca i volite da vaša nega podrazumeva profesionalne proizvode, onda probajte ovaj šampon i javite mi utiske!


Gde kupiti? DM drogerie

Cena: oko 1200din.

Količina: 300ml

Sastav: Aqua(Water), Laureth Sulfate, Cocamidoprpyl Betaine, Coco Glucoside, VP/DMAPA Acrylates, Compolymer, Hydroxypropyltrimonium Wheat Protein, Guar, Hydroxypropyltrimonium Chloride, Trisodium Ethylendiamine, Disuccinate, Lactic Acid, Wheat Amino Acids, Soy Amino Acids, Benzyl Alcohol, Threonie, Serine, Arginine, Methylisothiazolinone, Methychloroisothiazolinone, , D & C Yellow N* 10(CI47005), D & C Green N*5(CI61570), Fragrance (Parfum), Amyl Cinnamal, Butyphelnyl Methylpropional, Geraniol, Benzyl Salicylate, D-Limonene, Hexy Cinnamaldehyde, BCC12-Base

8 коментара:

  1. Zanimljiv proizvod,moram probati sampon.Da li imas jos neku preporuku za sampon?Kosa mi je kao i tvoja tanka i svilena,trenutno koristim matrix biolage za volumen.Mada mislim da u sastavu sadrzi silikon mada nisam sigurna.Volela bih da nadjem sampon koji mi odgovara svaka preporuka je od znacaja.Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Marija, imam više preporuka za šampone ali najbolje je da sama pročitaš moje recenzije i zaključiš koji je proizvod za tebe.

      O svim šamponima o kojima sam pisala možeš pročitati ovde - http://zdravakosa.blogspot.rs/search/label/samponi%20za%20kosu

      Избриши
    2. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    3. Šampon od TIGI-a za koji pitaš nisam probala. Kažem ti, jedino što mogu da ti preporučim jeste ono što sam već koristila, a o svemu što je isprobano sam pisala na blogu.

      Svakako se nadam da ćeš uspeti da pronađeš pravi proizvod za sebe.

      Избриши
  2. Анониман28. март 2016. 23:51

    Moram da probam ovo :) Ti me uvek ubedis da probam neki proizvod ,najbolja si uvek iskrena i volim sto pises sve vise :) jako se radujem ! Imam jedno pitanje jeste da nije vezano za ovu temu ,ali da probam..da li ima neko od devojaka koje citaju ili mozda ti da mi preporuci frizera u Ns nekog za nadogradnju i farbanje ? Unapred hvalaaa :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo na predivnim rečima.

      Što se tiče preporuke za salon iz NS, a to je salon Bellissima, ali nisam sigurna da li rade nadogradnju. Nalaze se u Svetojovanskoj ulici, br.2.

      Избриши
  3. Анониман31. март 2016. 20:01

    Da li se ovaj šampon koristi kao i klasični šamponi? Ispira se pri pranju? Hvala :)

    ОдговориИзбриши