Botoks za kosu - Selective Densi Fill

Botoks za kosu je zapravo proteinski tretman koji ima zadatak da kosu podmladi. Rekla bih da se botoks kao tip proizvoda sam po sebi ne razlikuje mnogo od bilo kog tretmana na bazi proteina, sem što bi možda morao imati veću koncentraciju aktivnih sastojaka. Glavni sastojak botoksa za kosu je keratin, koji je, kao što već znate, sastojak koji ima glavnu ulogu za oporavak kose. Proizvođači su ovom tretmanu dali ime botoks, što ljudima zvuči vrlo primamljivo, te je ovaj tretman postao nešto o čemu se mnogo pričalo poslednjih godina.

Ampule su definitivno moja opsesija. Možda čak i veća od maski za kosu. Kako sam oduševljena Selective Protein Infuse ampulom (tj.proteinskom infuzijom) došlo je vreme da probam još neku ampulu ovog brenda namenjenu oporavku. 


Kada prodavcu zatražite Selective botoks za kosu, dobijate 2 ampule od po 15ml, i sve to po ceni od (oko) 370din. Preporučujem da ovaj proizvod kupujete u Planet Hair-u, jer je tamo najpovoljnija cena.

Način korišćenja: Promešati sadržaj Densi-Fill 1, sa Densi-Fill 2, i ostaviti nekoliko minuta da se komponente aktiviraju. Četkicom naneti na opranu, peškirom isfrotiranu kosu. Širokim češljem češljati da prodre duboko u dlaku, masirati, ostaviti da deluje oko 5min, a zatim isprati.


Zaista je jako bitno da proizvod lepo umasirate u kosu, kako bi ga kosa dobro upila. Smatram da je 5min. kratko vreme da proizvod deluje, tako da ovakve tretmane uvek držim pola sata ili duže.
Čim krenete da ispirate kosu osetićete koliko je mekša na dodir. Kosa dobija neki neverovatan sjaj, mnogo je glatka, zaglađena, mnogo je lakše kontrolisati je (ako je isfenirate duže će biti ravna, i neće gubiti svoju formu).

Posle jedne upotrebe dobijate taj instant efekat, gore pomenut, koji je zaista fantastičan. Međutim, ako želite dugoročne rezultate, ovaj tretman ćete morati ponavljati. Ja bih lično ovaj tretman ponavljala jednom u 2 nedelje, dok bih između toga nanosila neku kvalitetniju proteinsku masku, možda čak i od Selective-a AminoKeratin.

Videla sam i efekat botoksa koji je rađen kod frizera, i iskreno, smatram da nema potrebe davati više novca na tretman kod frizera kada već možete isti odraditi sami kod kuće, za manje novca, sa većom kontrolom kada je u pitanju to koliko vremena će proizvod imati da deluje.

Da li ste isprobale ovaj tretman?

29 коментара:

  1. mozete li mi reći gdje bi se ovaj tretman (odnosno selective aortiman) jos mogao naći u BG-u, osim u spomenutom Planet Hairu? (idem uskoro u BG i bas bih voljela ovo kupiti i isprobati a ne znam da li ću biti u mogućnosti otići do PH-a, pa me zanimaju i alternative :) )
    Hvala unaprijed i veliki pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako i dalje sve radnje rade, onda ga mozete naci na sledecim adresama:
      -Planet Hair-u u Zemunu, Glavna ulica br 16,
      -u Selective centru- Čumićevo sokače 38.
      -i u Selective centru u Bulevaru kralja Aleksandra 56

      Избриши
  2. Ja sad koristim Aminokeratin, pred kraj sam, i nisam nesto odusevljena, nemam osecaj da je proteinska maska jer mi omeksa kosu i isti je efekat kao i posle hidratantne, cak je drzim i sat vremena na kosi, i ni najmanje je ne ukruti. Ne znam zbog cega je tako. Tu proteinsku infuziju cu svakako probati.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Proteinska infuzija je stvarno fantasticna, samo je potrebna upornost i da se redovno koristi

      Избриши
  3. Da li se ampula stavlja na kosu na koju je stavljen balzam ili samo oprati samponom?Da li kosa posle tretmana bude i hidrirana?Uskraćeni smo za sastav ampule šteta.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sastav ampule nemam jer nemam celo pakovanje ampula vec sam uzimala na komad.

      Ampule se stavljaju na kosu nakon pranja samponom, a da li cete pre nje koristiti masku ili balzam je na vama, upustvo ne govori nista na tu temu. Ja licno ne stavljam, i ne bih stavljala balzam i masku jer mogu uciniti da kosa ne primi ampulu kako treba u slucaju da smo pre toga na nju stavili nesto sto u sebi ima silikona.

      Избриши
  4. Zvuci dosta dobro. I ja imam isto pitanje- gde osim u Planet Hair-u moze da se nabavi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Verovatno na ovim adresama:
      -Planet Hair-u u Zemunu, Glavna ulica br 16,
      -u Selective centru- Čumićevo sokače 38.
      -i u Selective centru u Bulevaru kralja Aleksandra 56

      Избриши
  5. Mozete li da uporedite Protein Infuse sa Densi Fill ampulama? Koja vam je draza, razlike u efektu itd.?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obe su mi podjedanko dobre. Ista im je i funkcija. Ne bih mogla da izdvojim ni jednu posebno.

      Избриши
  6. Анониман5. март 2016. 22:15

    дали во скопје го има некаде?

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман5. март 2016. 22:59

    и како мозам да го набавам во скопје,бидејки овде третманите во Салони се прескапи

    ОдговориИзбриши
  8. Pre svega, da pohvalim blog, sjajan je, bukvalno svakog dana proveravamn da li je izsao novi post :D Mozes li mi molim te reci da li ampulu stavljas na celu kosu? Tj, da li je utrljvas i u koren i da li mislis da bi izazvakla neke iritacije ako se tako nanosi?

    Hvala unapred,
    pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gago, hvala ti.

      Nikako na teme i nikako blizu temena. Ni ovaj ni bilo koji slicaj proizvod : ampula, maska, belzam. Mnogo sam pisala o tome kako ovo nikako ne sme da se radi inace itekako može doći do iritacija, začepljenja korena dlake, peruti, opadanja i sl.

      Избриши
  9. Hvala ti puno na brzom odgovoru <3 Nikad ne stavljam masku ni blizu korena kose, ali moram priznati da mi je palo na pamet da to pokusam sa ovom ampulom, buduci da mi kosa iz korena raste suva... I to samo jedan odredjeni pramen :( Ne znam sta vise da radim, sta da probam....

    ОдговориИзбриши
  10. Posto mi je kosa ravna,duzine malo ispod usiju kako da preparat nanesem a da izbegnem teme glave a potrebna mi je nega kose jer je retka i tanka

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa zaista ne znam, potrudi se da ne stavljaš uz teme, ni slučajno. Ne znam šta bih ti drugo rekla. Ti sastojci nisu dobri za teme, tako da pokušaj da nađeš neki način. Ja nikada nisam imala tako kratku kosu tako da zaista ne znam kako bih se snašla u toj situaciji.

      Избриши
  11. Da li je bolji botoks ili proteinska ampula za suvu, oštećenu i gustu kosu?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je draza proteinska ampula. Ali u poslednje vreme mešam polovinu protein ampule sa botoksom.

      Избриши
  12. radim botkos za kosu u salon . Zakazala sam prvi put. Zanima me kako to deluje na kosu , jer ja imam tanku kosu i masno teme . Dali se prporucuje botkos za vakav tip kose ? boim se da mi kosa ne postaje teska i masnija i izgubim volumen *i to malo sto imam)
    *pozdravi iz Skopje

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Botoks je namenjen oštećenoj dlaci i pogodan je takođe za dlaku koja je tanka kako bi je botoks ojačao. Volumen će biti manji, jer će te, pretpostavljam, isfenirati na ravno. Svakako, botoks kao tretman je nešto što nije dovoljno uraditi jedan put, već za neke konkretne rezultate treba ga ponoviti više puta u zavisnosti od stanja kose.

      Veliki pozdrav za Skoplje :)

      Избриши
  13. Pozdrav. Kupila sam neku Revlon ampulu koja je slicna ovoj botox ampuli. Da li si koristila mozda? Takodje me zanima ima li veze kada se i u kojem vremenskom razmaku koriste ovakve vrste ampula,u odnosu na farbanje? Da li je bolje prije farbanja na nekoliko dana ili nakon? Hvala unaprijed.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala Revlon ampulu.

      Što se tiče pravila oko toga koliko često se ovakvi tretmani koriste-zaista ne znam. Smatram da je vrlo individualno, i da zavisi od potreba i stanja kose.

      Da li je bolje pre ili posle farbanja, ne znam jer se ne farbam :) Neki frizeri stavljaju tretmane nakon farbanja klijenata, a opet, ako se stavi pre može se dodatno ojačati kosa. Zaista ne znam, jer nemam takvog iskustva tako da nisam prava osoba za savet u vezi toga :)

      Pozdrav

      Избриши
    2. Dodaću samo da je bitno u kontinuitetu održavati kvalitet kose. Jer ako vodimo računa samo kada se farbamo nećemo mnogo postići. :)

      Ja nanosim ove tretmane nekada na dve nedelje, nekada na mesec dana, ali u međuvremenu održavam kosu dobrim maskama za kosu. Isto i svima savetujem. :)

      Избриши
  14. Анониман23. мај 2017. 15:01

    Da li nakon ovog tretmana stavljas pakovanje ili balzam? Danas sam ga kupila, jedva cekam da isprobam :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne stavljam. Tretman mi je sasvim dovoljan, nema potrebe u ovom slučaju za balzamom i pakovanjem :) Svideće ti se, sigurna sam :)

      Избриши
  15. Da li mozda ima neku sajt sa koheg direktno mogu da porucim ove ampule a da dostavljaju u CG.?ovamo ne mogu da nadjem da ih kupim..ili da mi preporucis neke druge koje mogu da pomijesam a da dobijem isti efekat?hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nažalost nisam upućena u to ko dostavlja za CG, pokušaj da izguglaš. Jedino sa sličnim efektom što mogu da ti preporučim jeste Olaplex 3.

      Избриши
  16. Ne sme da teme glave?

    ОдговориИзбриши