Loreal Elseve Extraordinary oil - Balzam za kosu




Nakon što sam otkrila fenomenalan Schauma balzam, rešila sam da obratim pažnju i na ostale balzame iz drogerija. Usled toga, eto ovog balzama u današnjem postu.

Reč je o hidratantnoj formuli, rekla bih na prvi pogled skroz ok sastava za jedan balzam.

Reč proizvođača:
Bogata hranljiva formula sa 6 svetnih ulja neguje kosu od korena do vrhova.  Rezultat je meka, glatka i sjajna kosa. Lako se raščešljava.

Prvo sa čime ćete se susresti prilikom isprobavanja ovog balzama je jako prijatan miris koji se zadržava u kosi. Sledeći pozitivan utisak jeste po pitanju gustine balzama. Ima odličnu gustinu, za nijnsu gušću od klasičnih balzama. Na  prvi pogled me je podsetio na Orofluido masku, ali razlikuje se, ipak. Orofluido je dosta gušća, masnija i intenzivnija maska.

Ovaj balzam, dakle, nije previše mastan, što je dobro za nas sa tanjom i masnijom kosom, jer da je masniji krajevi bi dodatno izgubili na gustini što ne izgleda lepo na takvom tipu kose.

Poslednjih meseci, a posebno kada koristim hidratantne maske nanosim ih na sledeći način:
  • Pokvasim krajeve kose, tačnije sve one delove koje tretiram maskom. Uzmem mrvicu blažeg šampona i nanesem ga samo na krajeve, nakon čega ga detaljno isperem i nanesem masku. Ako želite da nanosite masku pre pranja kose jako je bitno da je pokvasite i makar malo našamponirate krajeve kose, kako bi se dlaka otvorila i primila masksu. Masku držim na krajevima oko sat vremena ili duže, nakon čega kosu operem šamponom kao što to i inače radim. Kao završni efekat koristim neki leave in. Najčešće Matrix  Murumuru ulje, moj prošlogodišnji favorit.
Kao efekat ovakvog nanošenja maski i tretmana dobijam to da krajevi ne deluju previše "složeno", da ne kažem slepljeno i da ne izgube previše na gustini, a da opet dobiju tu potrebnu hidrataciju. Time dobijam baš onaj savršeni balans nege koji je dovoljan nekome sa masnijom, tanjom kosom, kojoj nedostaje hidratacije pri krajevima.


Ovaj balzam mi se odlično pokazao jer jako lepo hidrira dlaku, ne slepljuje je, ostavlja jako prijatan miris, i zaista lepo neguje kosu. Naravno, kao i svaki dobar balzam omogućava lakše raščešljavanje i čini kosu mekšom i glatkom na dodir.
Ovo nije proizvod koji oporavlja oštećenu kosu. Ovaj proizvod nije namenjen oporavku oštećene dlake. Ovaj proizvod je namenjen pružanju hidratacije! I to sasvim dobro radi za jedan balzam.
Uvek sam se vodila time da mi koji nemamo velikih problema sa suvom kosom ne treba da ulažemo previše novca u hidratantne maske. Sasvim dovoljnu količinu nege pružaju ovakvi proizvodi koji nisu skupi, pristupačni su vrlo, i najbitnije- obavljuju svoju funkciju. Moja preporuka vama je da ako imate tip kose poput moje probate ovaj proizvod, i ne bacate previše novca na skupe hidratantne maske, a da novac uložite u neki proteinski proizvod kojim ćete zaštiti i ojačati svoju tanku i lomljivu dlaku. 

A vi mi kažite da li ste probali masku iz iste kolekcije i da li mi je preporučujete?

11 коментара:

  1. Jesam i odlicna je. Ali je vrlo slicna balzamu bar je takav moj utisak. Ali probaj, nemas sta da izgubis.

    ОдговориИзбриши
  2. Probala sam masku,drzim je od 15min do 30 min na kosi da bi dobila onako bas bas slozenu i mekanu kosu jer sam pre nje koristila dosta jace maske pa mi ova dodje kao balzam😃 u sastav se bas ne razumem :P inace pises jako kvalitetne postove i volela bih da cesce pises znam da je to malo problem sa proizvodima za kosu ,ali volela bih !:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti mnogo na lepim recima i na podeljenim utiscima.

      I ja bih volela da pisem cesce. I jeste u teoriji moguce, jer imam na umu dosta zanimljivih postova, koji ne moraju biti recenzije. Problem je sto mnogo radim i ne mogu sve da stignem, ali obecavam da cu dati sve od sebe da povecam broj postova na mesecnom nivou. :)

      Избриши
  3. Meni je maska bila mnogo bolja od balzama ali moja kosa je jaka i ostrija, talasasta :)

    ОдговориИзбриши
  4. Imam averziju prema balzamima, narocito onima marketskog ranga, zato su ovi postovi odlicni da me privole da isprobam i te proizvode, pocecu sa onim Sauminim prvo. :)
    Ispretumbala ti se malo poslednja recenica, ako si perfekcionista i ako je to sada moguce, ispravi to. Poz :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ces biti zadovoljna Schauma balzamom :)

      I hvala na ukazanoj gresci. Odmah sam ispravila :)
      Veliki pozdrav :*

      Избриши
  5. Iskreno nisam bloger al sam sve i svasta probala za kosu,imam istit tip tvoje kose,samo sto je moja hemijski tretirana(farbana)u tamno smedju nijansu i smatram da treba uloziti u dobar balzam i masku pogotovo sto je tretirana,dok mi je kosa bila prirodne boje i onaj balzam od 100din mi je bio super,sad je vec druga prica.Drugacija nega pre svega bez obzira na tip kose,po meniu tretirane kose se treba uloziti dok prirodna nije zahtevna kao tretirana.Jedino ako se fenira svaki dan,przi peglom,figarom itd.Onda ok,al ovako za negu sasvim je dovoljan i najobicniji balzam iskreno.
    Pricam iz iskustva jer otkad sam presla na profi proizvode em sam ustedela,em sam smanjila vreme drzanja maski i svela negu na minimum.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slazem se, poprilicno. Samo bih dodala da ako je kosa:
      -prirodna, netretirana, TANKA, LOMILJIVA- bitno je uloziti u proteinsko pakovanje kako bi se zastitila, ojacala i kako bi se sprecilo lomljenje kose.
      -prirodna, netretirana, SUVA, DEHIDRIRANA- balzam nije dovoljan, i jako je bitno koristiti proizvod koji ce pruziti dubinsku hidrataciju. Balzam u 95% slucajeva nije dovoljan za to.

      Naravno, prirodna, zdrava kosa, ne zahteva mnogo komplikovanja oko nege. Jedino tada je dovoljan samo balzam.

      I slazem se za profi proizvode. Kvalitetnim, profesionalnim proizvodom se zaista moze ustedeti.

      Избриши
  6. Meni je balzam dobar,masku sam probala ali od nje mi krajevi budu slepljeni,e sad da li ja ne isperem dobro ili mi je prejaka ne znam...inace krajevi su mi osteceni od ombrea,pa me cudi da mi ova maska ne odgovara.

    ОдговориИзбриши