Still Pro - Keratin maska - Veliki promašaj?

Ponekad izbegavam da pisem recenzije za proizvod koji ne ispuni ocekivanja, uglavnom iz razloga sto shvatim da ne mogu biti totalno objektivna ili kada nemam dovoljno argumenata za svoje nezadovoljstvo. Ali ovu recenziju moram da podelim sa vama jer bi mi bilo jako zao da se prevarite i nasednete na tu "savrseno upakovanu"  priču.

Ovo je maska koju je proizvođač namenio slaboj i lomljivoj kosi. Navodno, obnavlja unutrašnju strukturu dlake, zatvara omotač vlasi i čini ih glatkim. U teoriji, ovo je proteinska maska koja je  visokokoncentrovana (Reč proizvođača: Visoka koncentracija aktivnih materija / Visoka koncentracija aktivnog keratin (pogledajte sastav??? )) i ima zadatak da utiče na oštećenja na dlaci, tj. da oporavi oštećenu dlaku.



Odmah moram reći da ovo nije visokokoncentrovana maska. Dokaz za to je sastav, gde možete videti keratin skroz na kraju, što znači da ga ima vrlo malo. Sledeći dokaz je efekat. Proizvodi na bazi keratina koji su koncentrovani imaju vrlo specifičan efekat, a to je ukrućivanje dlake. Nije obavezno da do ukrućivanja dođe, ali ako je proizvod kvalitetan to možete očekivati.  Ova maska ne ukrućuje. Ali pored toga ni ne omekšava i ne radi bukvalno ništa mojoj kosi. Ne mora značiti da će ovo biti slučaj i kod vas, ali  tvrdim da ovaj proizvod ima vrlo malu koncentraciju keratina. Bolji efekat daje balzam iz iste linije i njime sam zadovoljna jer sasvim dobro obavlja svoju funkciju- čini kosu mekšom i lakše se raščešlja-što je i svrha svakog balzama.

Miris je prijatan i intenzivan. Parfem je pri samom vrhu u sastavu. Maska je prilično gusta i ne razmazuje se lako, ali ako je kosa natopljena vodom lakše možete razmazati u utrljati masku u kosu. 


Kao što već rekoh efekat je prilično loš. Ne vidim apsolutno nikakvu razliku kada stavim ovu masku i kada kosu samo operem šamponom, bez dodatne nege. Smatram da je sastav siromašan, a obećanja proizvođača potpuno nelogična i samo lepo upakovana. Kupiti ovu masku sigurno neću jer je smatram ogromnim promašajem.


Ovaj proizvod sam dobila u fenomenalnom paketu od Dm-drogerie, a o ostalim proizvodima ću vam pisati na facebook stranici. 

Da li ste vi probali ovu masku i šta mislite o njoj?

20 коментара:

  1. Draga fantasticna si, sta god kazes o proizvodima uvek te poslusam i nema omaske:-) ne znam zašto ali still mi je totalno los za kosu i nikada mi njihova maska nije dovoljno jaka za kosu, tako da je bolje da se ulozi u nešto drugo:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno :) Slažem se da je uvek bolje uložiti u nešto kvalitetno jer je na kraju ta solucija i najisplativija.

      Избриши
  2. Nisam probala ali mi se boja maske mnogo svidja :D Koristim onu u zlatnom pakovanju, sa arganom i ja sam prezadovoljna... Pokazala mi se skoro pa isto kao moja najdraza TIGI maska.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za tu sa Arganom ne znam. Probala sam onu u kesicama i skroz ok je. Ali ovo je promašaj.

      Избриши
  3. Mrzim miris te linije, miriše na one Orbit žvake za decu. Šampon i balzam su mi ok, a sa maskom nisam videla neku promenu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja šampon nisam probala. Greškom su mi poslali dva balzama :) A da, za miris si u pravu.

      Избриши
  4. Ovo je parfem s efektom maske za kosu :D Bravo Alex, odlična recenzija.

    ОдговориИзбриши
  5. Jao meni je cela ta linija užasna. Imam šampon, regenerator i masku. Ništa ne radi, sem što mi dodatno umasti kosu. Svidjaju mi se samo miris i boja :D

    ОдговориИзбриши
  6. Vidim da cesto pominjes balzam i masku u paketu.. Da li je potrebno stavljati masku pre balzama? Meni maska sasvim dovoljna da je omeska i za rascesljavanje? Pitam
    Jer mi nije najjasnije da li je balzam potreban. Tvoje recenzije mi jako pomazu, ali mi je to ubek bilo nejasno... Veliki pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da si nešto pogrešila, jako retko pominjem balzam i masku u paketu. Nikada ne koristim prilikom istog pranja šampon i balzam. Ova maska nije dovoljna sama po sebi za raščešljavanje, ali je ni u kakvom slučaju ne preporučujem.

      Balzam možeš koristiti nakon neke proteinske maske koja je jaka, kada koristiš hidratantnu nema potrebe da uz nju koristiš balzam.

      Избриши
  7. Nisam je probala ali boja maske mi je top, prvi put vidim rozu masku:D

    ОдговориИзбриши
  8. Kupila sam u kesici i bas mi se dopada.Nisam videla da ima veliko pakovanje.Gde ste nabavili i koja je cena/ Hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao, davno sam je dobila. Kao sto pise u recenziji, dobila sam u Dm paketu, tako da je kod njih bilo u prodaji, to znam sigurno. Ali ne znam da li je jos ima. I nije ista ona u kesici, i ova full size.

      Избриши
  9. Одговори
    1. Stvarno mi je drago da nekome i odgovara. Hvala sto si podelila svoje misljenje :)

      Избриши
  10. I meni je super Keratinska maska iz kesice.Danas sam kupila jos par komada jer su na snizenju.Kosa mi je glatka,sjajna i bas deluje negovano i zdravo...mada radila sam keratin pre tri meseca,pa mozda ima i to neke veze,ne znam.Sve u svemu,za sada mi je bas po volji i prija mojoj grivi:)

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман27. јул 2017. 08:33

    Ja imam istu masku i sampon pre koriscenja kosa mi je bila kao metla suva...a posle koriscenja maske i sampona kosa mi je mekana kao svila i manje mi opada tako da sam prezadovoljna jedino sto mi se ne svidja toliko je miris :)

    ОдговориИзбриши