Biomelem šampon za masnu kosu


Gotovo svakodnevno dobijam pitanja o problemu sa mašćenjem kose, a nažalost to je problem sa kojim i ja vodim bitku. Njega relativno uspešno rešavam dobrim šamponom, ali mi  često jedan šampon dosadi pa poželim da isprobam nešto novo. I tako sam ugledala ovaj Biomelem šampon koji mi je privukao pažnju zbog toga što obećava rešavanje problema sa mašćenjem kose uz recepturu bogatu ekstraktima lekovitog bilja. Jer prirodno je najbolje, pomislih. Zar ne?

Očekivala sam od ovog šampona da bi mogao biti odgovarajući za moj problem zbog toga što obećava sledeće :



Za početak mogu reći da ovaj proizvod dolazi u finoj ambalaži, ugodnog je mirisa (miriše na jabuke) i ima gustinu koja je uobičajena za šampone.

Na početku testiranja ovaj proizvod mi je bio skroz korektan. Mislila sam da će vremenom samo biti još bolji. I zaista, prilikom jednog pranja (tačnije treće nedelje testiranja) kosa je dobila ogroman volumen, bila je uzdignuta iz korena, i malo je reći da sam bila zadovoljna. Tom prilikom koristila sam masku koju i inače koristim, tako da sam pomislila da je šampon konačno počeo da pokazuje svoj pravi efekat. Međutim ovo se više nije ponovilo do kraja mog testiranja. Zaista ne znam šta je bilo u pitanju i koja sila je uticala da mi tada kosa bude predivna a radila sam joj sve ono što i inače radim.. Prilikom svakog sledećeg pranja pokušala sam da koristim manje / više šampona, da koristim druge maske ili da uopšte ne koristim, ali nikada se više nije ponovio onaj slučaj da mi kosa postane bujna i da izgleda onako kako želim.


Poslednjih nekoliko pranja pojavio se čak i svrab, kosa se jako brzo masti, i izgleda skroz mlitavo i moram reći ružno.

Razlog može biti to da je ovaj šampon preagresivan. Ima dosta sulfata, zahvaljujući kojima ima jako bogatu penu, ali moram naglasiti da to nikako nije dobro, jer su takvi šamponi agresivniji i nepogodni za osetljivu kožu glave, ali i za masnu kosu uopšte (kada šampon ima jake sulfate tada se prilikom pranja skida previše masnoće, što dalje uzrokuje da dolazi do još jačeg lučenja sebuma i kosa počinje još brže da se masti).

Dakle, šampon mi ni malo ne odgovara, kao što rekoh jer je preagresivan, izazvao je loše reakcije na koži glave, prouzrokovao svrab, brže mašćenje i sve ovo je i više nego dovoljan razlog da ovu kupovinu više ne ponovim.

Žao mi je svaki put kada moram da napišem negativnu recenziju, ali kada bih svoje negativne utiske krila od vas misija mog bloga ne bi imala smisla. Međutim mogu vam preporučiti neke šampone koji mi u potpunosti odgovaraju, a to su:

Koji šampon vama rešava problem sa mašćenjem?



15 коментара:

  1. Pa gde su te lekovite biljke u sastavu? Nema ih. Biomelem me podseća na one litarske šampone, tipa breza ili kopriva, koji dobiju to ime samo zato što imaju miris breze ili koprive, a od biljke ni traga.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isto to se i ja pitam. Ne stigoh tada da pogledam sastav. Od Biomelem-a nikada nisam nista koristila, ali nešto sam tada u prolazu pomislila da bi mogla biti dobra stvar. Fail totalni.

      Избриши
  2. Nisam sigurna da li se problem mascenja moze resiti samponom. Ako moze, volela bih da problem Phyto ili Vichy, videla da sam imaju takve, mada sam ja skepticna i zao mi da bacam pare. Jesi li probala nesto ili nameravas od brenda Phyto?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U potpunosti ne, naravno, ali delimicno svakako. Jedan dan odlaganja pranja je velika stvar. Nisam probala, ali bih, sto da ne.

      Избриши
    2. Ja sam probala Vichy- cista katastrofa , bacene pare. Kosa je stalno masna. Inace imam tanku dlaku a kosa mi je obicno masna vec 24 sata nakon pranja tako da cesto koristim sampone za suho pranje ako ne zelim prati kosu svaki dan. Trenutno koristim In sight za masnu kosu i prilicno je dobar, posebno ako ne stavim masku. Mada nakon 2 mjeseca koristenja efekat nije kao kad sam tek pocela.

      Избриши
    3. Ja imam isti problem od kad znam za sebe. Masna kose vec posle 12 sati od pranja. Pokusavala sam sve i svasta, bacila gomilu novca na razne proizvode ali nista nije imalo efekta. Da skratim, poenta je da prerano i preterano lucenje masnoce izazivaju stres i nervoza, ne samo one koje smo svesni vec stres organizma ukoliko se ne legne na spavanje do 22h, zatim slatkisi koji uticu na hormon stresa, i naravno precesto pranje kose ( upotreba Batiste se preporucuje). To izregulisati koliko god vise mozete i uocicete promene. :)

      Избриши
  3. Ja srecom nemam problem sa masnom kosom i verovatno nemam pojma koliko sam srecna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa to je lijepo i drago mi je zbog tebe, ali ne vidim apsolutno nikakvu svrhu tvog komentara :-)

      Избриши
  4. Ja sam koristila biomelemov sampon protiv mascenja ali ne ovaj:-) licno meni je pomogao ali koristin ga mesec dana pa pravim pauzu i ok je

    ОдговориИзбриши
  5. Probala sam pre par godina njihove sampona i takodje nisam bila zadovoljna. Ne znam sto ih prave toliko agresivne :( mesecima nisam mogla da se izvucem od peruti i iritacije koze glave :( od tad nikad vise ne probam od njih

    ОдговориИзбриши
  6. Biomelem šampon, onaj sa kamilicom sam probao prvi put još 2012. godine. Uopšte mi nije prijavao, iszazvao mi je svrb i perut. Posle toga ga nisam dugo, dugo koristio. Pre nekoliko meseci, ne znam zašto, dobio sam seboreični dermatitis, verovatno zbog duge upotrebe Alin šampona, pa sam opet probao sa Biomelemom protiv perutu. Prvi put nije bilo loše, ali posle se javio jak svrb, pečenje, mada nije bilo puno peruti. Nažalost, od naših šampona, koje reklamiraju kao lekovite i zdrave, imamo sam više štete nego od komericjalnih, tipa Wash&Go - koji sam godinama koristio i nikada se počešao nisam. Na kraju je jedini lek bio odlazak kod dermatologa i neke kapi za ummirenje kože glave. Srećom, kod mene nije problem u gljivicama, nego u "hemiji" kojom sam prao kosu. Ako vam kažem da sam probao i jaki Mycoseb šampon, koji je zapravo lek, i da me kosa od njega svrbela i pekla isto kao do Biomelema, onda vam je sve jasno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno što si podelio svoje iskustvo. Koliko vidim, iskustva osoba sa seborejičnim dermatitisom su potpuuuno različiti. I smatram da je najbolje moguće rešenje posetiti dermatologa, i to dobrog dermatologa po preporuci. Ja sam imala vrlo blag oblik ovog problema i ukapirala sam šta je to što mi prija a šta smeta. Smetaju mi definitivno silikoni i ulja, i oni mi vraćaju bukvalno sve simptome seboreje. Konačno se sve to smirilo i ne mogu biti srećnija. Nisam vadila ruke iz kose, jer sam "čapkala" tu perut i samo još više nadražila kožu. Užas. Drago mi je da si rešio problem.

      Избриши