Alfaparf Semi di lino - kristali za kosu

Godinama unazad dok ovaj blog još nije ni postojao bila sam opsednuta ovim proizvodom. U prilog mojoj opsednutosti govori činjenica da sam sakupljala prazne bočice i imala ih sigurno desetak.

Ovo je proizvod poznatog italijanskog brenda Alfaparf. Nisam koristila mnogo Alfaparf proizvoda ali sam isprobala gotovo sve njihove ampule za kosu, kojima sa zadovoljna.



U međuvremenu, ne znam ni sama kako, na ovaj proizvod sam zaboravila. Viđala sam ga ponekad na policama u radnjama, i svaki put bih pomislila koliko sam volela ove kristale za kosu ali sam jednostavno prestala da ih kupujem.

Kako sam ih koristila dok blog nije postojao tako ne postoji recenzija, ali proizvod koji sam toliko dugo koristila itekako zaslužuje prostor na blogu.

Ovaj proizvod dolazi u jako lepoj staklenoj ambalaži koja je upakovana u kartonsku kutiju. Iako je bočica od stakla, vrlo je funkcionalna, naročito ako je u verziji od 16ml koju ja trenutno posedujem. Uvek sam uzimala onu veću verziju od 30ml, jer, čini mi se, manja nije ni postojala, a takođe je dostupna i verzija od 50ml, pri čemu moram naglasiti da se mnogo više isplati proizvod sa većom mililitražom. (Pogledajte cene na dnu teksta)

Bočica ima odličnu pumpicu zahvaljujući kojoj možete lako da dozirate potrebnu količinu.

Ovi kristali staju u svaku torbicu, možete ih nositi svuda sa sobom, što ja rado radim u specijalnim prilikama kada mi je kosa isfenirana i samo želim da dodatno zagladim krajeve.

Ne sadrži sulfate, parabene, parafin, mineralna ulja i veštačke boje.

Pored silikona koji dominiraju, sastav je obogaćen uljem semena lana, kukuruza i soje. Ne pripada grupi klasičnih teških silikonskih seruma, već bih rekla da pripada onoj grupi tretmanskih ulja / seruma tipa Macadamia, Maroccanoil i sl.

Ovo nije tip proizvoda koji oporavlja oštećenu kosu. Njegova svrha je da obezbedi da kosa izgleda lepo, da je svilenkasta na dodir, zaglađena i da obezbedi ono što ne vidimo ali svakako osetimo na duže staze a to je zaštita od spoljnih uticaja, od toplote, vetra, vlage i slično. Smatram da je ovakav proizvod tj. proizvod ovog tipa jako potreban kosi ukoliko želite da joj pružite adekvatnu zaštitu.

Miris ovog proizvoda vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Svideće vam se ako volite muške mirise. Ja ih volim i jako mi prija. Miris je intenzivan i zadržava se dugo u kosi.



Pripada klasi ređih seruma što ja mnogo više volim, jer mi je tanka dlaka, lako se masti i takvi serumi više prijaju mojoj dlaci. To ne znači da su slabiji, samo su manje masni. Svi odlično znamo da kada je nešto preterano masno nije nužno da i dobro vlaži (hidrira), već u nekim slučajevima samo zamasti.

Ovi kristali se koriste kao i ostali silikonski serumi, nanoseći se na vlažnu i/ili suvu kosu. Ja volim da ga nanosim na oba načina i svaki mi se podjednako dopada.
Ostavljaju kosu jako glatkom na dodir, ne slepljuju, ne otežavaju. Kosa se divno sija, što proizvođač i obećava. Dobija zaista kristalni sjaj.

Izuzetno sporo se troše, tako da se isplate!

Preferiram da ove kristale nanosim kada se feniram, jer tada izvlačim najviše od ovog proizvoda i tada kosa najlepše izgleda.

Bez ovakvog proivoda sigurno mogu ali ja se tako dobro osećam kada ga koristim. Za mene je ovo luksuz koji volim da dam svojoj kosi, proizvod koji mi daje sigurnost da na moje krajeve neće uticati vlaga, vetar, tolota, hladnoća. Volela sam da ih nosim svuda sa sobom i jako sam srećna što ih ponovo imam i što će ponovo biti deo moje rutine.

Ako želite da ugodite svojoj kosi, da je razmazite, ako volite da "mackate" svoje krajeve, a dosadili su vam svi silikonski serumi, onda je ovo moja preporuka.

Tretnuno je cela ova linija na sniženju i možete dosta da uštedite ako ih naručite sa OVOG sajta..
Gde kupiti? www.prodajakozmetike.com (online ili u prodavnici u NS-u, Svetojovanska 2)
Cena: 515 din (16ml) ; 767 din. (30ml) ; 1067 (50ml)


6 коментара:

  1. Анониман15. јул 2015. 12:38

    Postoji i njihova radnja u Bg na Zelenom vencu. Ulica Carice Milice. Tamo se mogu naci svi njihovi proizvodi :)

    ОдговориИзбриши
  2. Do sada sam koristila samo one njihove ampule i zadovoljna sam njima. Verovatno ću i ovo probati nekada kad mi se ukaže prilika sad kad znam da je podjednako dobro :D.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман16. јул 2015. 18:22

    Odlican proizvod. I ja obozavam miris. Alfaparf u sustini ne volim preterano ali ove kristale i plavu ampulu iznova i iznova kupujem.

    ОдговориИзбриши
  4. Koristila sam ih davno, i u početku su mi prijale, međutim odjednom je kosa počela da mi se užasno masti od njih, a ništa u rutini nisam menjala, i prosto kad god bih ih stavila nisam imala nikakvog efekta, pa sam prestala da ih stavljam :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako ti se mastila? Pa nisi ih valjda stavljala blizu temena?Ja imam kosu koja je jako sklona mascenju i naravno, proizvode sas silikonima stavljam daleko od temena tako da nikada, ali nikada nemam problema sa mascenjem zbog ovakvih proizvoda

      Избриши
  5. Hitno mi treba savet! Moja kosa je ravna, srednje gustine, dlaka je tanka, a kosa jaaako meka. Sve u svemu, ne zalim se jer sam poslusala sve tvoje savete i preporodila se :)
    Medjutim, pre nekoliko dana sam otisla kod frizerke koja me je posavetovala da prestanem da koristim regenerator/pakovanje jer time jos vise omeksavam kosu sto moze dovesti do prekomernog pucanja vlasi (???) Mozda se ne razumem bas najbolje, ali meni ta prica ne pije vodu. I sad sam u strasnoj dilemi. I da, proizvod koji mi je preporucila je Alfaparf semi di lino diamante illuminating smoothing cream, pa bi bilo super ako bi mi rekla nesto o njemu ukoliko znas. Veeeliki pozdrav i sve pohvale :)

    ОдговориИзбриши