Zbogom Davines HBP! Promenjen sastav najboljoj proteinskoj maski!

Ako poslednjih nekoliko meseci pokušavate da nađete Davines HBP (pun naziv: Davines Hair Building Pak) možda će vas ova vest razočarati. Davines je rešio da promeni ambalažu, da promeni sastav, ne samo ovog već i još nekih svojih proizvoda. Nova verzija još nije stigla u sve prodavnice ali imam informaciju da će u Selective radnje (koje prodaju i Davines) u Bulevaru i Čumićevom sokačetu stići u narednih nedelju dana.

Kada sam čula da je sastav HBP-a promenjen pomislila sam da je to samo trač, prosto nisam mogla da poverujem da su spremni da nešto toliko dobro upropaste. Tu vest sam čula odavno ali sam čekala da ga kupim, nisam posebno bila zainteresovana da pogledam sastav, jer nisam mogla ni predpostaviti da će potpuno promeniti formulu. Ta maska, baš takva kakva je bila, sa takvim sastavom bila je nešto najjače što naše tržište ima kada su u pitanju proteinske maske. I zašto to uopšte menjati?

Nije bilo potrebe čak ni poboljšati ga!

I tako odbijajući da poverujem ipak reših da pogledam sastav novog pakovanja. Naravno da ne mogu po sastavu biti sigurna da je loš proizvod, ali mogu da pretpostavim da sigurno nije savršen kakav je stari HBP bio. Jedna čitateljka mi je javila da ima efekat kombinovanog pakovanja, da se onaj efekat proteina koji je imao gotovo i ne vidi.

Parfem koji je bio na kraju liste sastojaka sada je u vrhu. Recenzije kažu da miriše mnogo lepše, ali kod proizvoda koji toliko dobro obavlja svoju funkciju miris zaista nije bitan. Neki sastojci su zamenjeni drugima, i rekla bih da je osiromašena kada su u pitanju proteini.

Jako sam razočarana, jer smo izgubili jedan divan proizvod za tanku i oštećenu kosu. Ni jedan proizvod kao HBP nije uticao na oštećenja. Svakodnevno sam davala po neko preporuka za njega. Toliko sam dobila poruka gde mi se žene zahvaljuju za preporuku, iskreno oduševljene učinkom.

Pored sastava promenjena je ambalaža. Sada je modernija i lepša i svi proizvodi imaju nove ambalaže koje su , uzgred lepše od prethodnih (ne mora da znači da će se i vama više dopasti). Sada u nju staje 250ml proizvoda dok je prethodna verzija imala 200ml. Miris je sada mnogo lepši i mnogo jači.

Novu verziju nisam probala, ali verovatno hoću jer prosto moram da vidim šta su to uradili sa meni omiljenom maskom, ali pomalo se plašim da ću se razočarati jer sam čitajući strane recenzije videla da utisci nisu toliko dobri.




Stari HBP: aqua/water/eau, cetearyl alcohol, glycerin,palmeth-2 phosphate, glycine,cetrimonium chloride, cetyl chinensis seed oil/simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, behenyl alcohol, creatine, arginine, hydrolized wheat protein, serine, glutaminic acid, propolis cera/propolis wax/ cire de propilis, threonine, alanine, lysine, proline, betaine,sodium pca, tocopherol, behentrimonium chloride,propylene glycol, dimetricone, sorbitol, disodium edta, hydrogenated palm glycerides citrate, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, potassium sorbate, citric acidm parfum, fragrance





Novi HBP: Water, cetearyl alcohol, glycerin, cetrimonium chloride, parfum, cetyl alcohol, coco-caprylate, hydrolyzed keratin, keratin, hydrolyzed wheat protein, jojoba seed oil, grape leaf extract, behentrimonium chloride, behenyl alcohol, behentrimonium methosulfate, dimethicone, tocopherol, citric acid, sodium benzoate, disodium EDTA, potassium sorbate, phenoxyethanol, benzyl alcohol, hexyl cinnamal, linalool, limonene, citral.


Da li ste i vi razočarani ovom činjenicom i da li biste probali novu verziju?


24 коментара:

  1. Анониман16. јун 2015. 22:51

    Bas divno... A taman planirala da ga kupim -_- Mada je vece razocarenje za devojke koje su ga vec koristile.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ogromno razočarenje, jer je maska bila savršena. A šteta i za vas što je nećete moći probati.

      Избриши
  2. Анониман17. јун 2015. 00:39

    Koliko se ja razumem u sastav, ova nova verzija pakovanja sadrži keratin pri vrhu što je idealno za proteinsko pakovanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno da je dobro sto je keratin tu gde jeste ali se formula skroz promenila a kao onakva je bila savrsena. Nije stvar u jednom sastojku vec u pravoj kombinaciji sastojaka koja ce dati odredjeni efekat. U stranim recenzijama vidim da ga karakterisu sada kao kombinovano pakovanje, koje je poboljsano samo po pitanju mirisa. Nema ni priblizan efekat kao stari HBP.
      Kazem, videcemo ali ne sluti na dobro..

      Избриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман17. јун 2015. 12:12

    Ja sam kupila ovu novu i shvatila da mimse kosa ne ukruti od proteina kao sto su svi pisali da se desi od te maske, vec naprotiv, kosa bude jako mekana kao da sam stavila hidratantnu masku.

    ОдговориИзбриши
  5. Eh, bedak :( nisam jos stigla da isprobam (mislim na "staro")

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман17. јун 2015. 21:16

    Osiromasena proteinima, a obogacena parfemom i novom ambalazom, no ne sumnjam da ce cena biti takodje "obogacena", u najmanju ruku ostati ista za manje kvalitetan proizvod. Mozda ova kuca planira da izbaci novu jos jacu protinsku masku od ove, inace ne vidim nijedan razuman razlog za skrnavljenje kvaliteta. Mislila sam da je to ekskluzivno srpska praksa.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je rečeno da su povećali cenu. Oko 2200 ako se ne varam, a bila je oko 1800din, dok je u Cvrletu još skuplja, 2800 čini mi se.

      Sumnjam da pripremaju nešto novo, sve mi miriše na to da su rešili da se komercijalizuju kao većina drugih brendova. Više im se isplati, a nažalost većem procentu žena je bitan miris i ambalaža.

      Избриши
  7. Анониман17. јун 2015. 23:33

    Ima li gde da se kupi stari hbp, dok nisu stigle nove? :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U njihovim radnjama je rasprodat :/ Čak su davali i popust i razgrabilo se :(

      Jedino kod Cvrleta nisam probala ali zvaću ujutru pa javljam ako ima.

      Избриши
  8. Kad vidim da je parfem na samom vrhu...odmah izgubim zelju za kupovinom tog preparata. Parfem mi zaista nema nikakvu svrhu...

    ОдговориИзбриши
  9. Od Davines sam koristila samo sampon protiv peruti i to je jedini koji mi je pomogao a probala sam verovatno sve sampone dostupne u Srbiji i skuplje i jeftinije tako da nekako imam poverenja u ovaj brend. Sampon je bio u ovom novom pakovanju koje se meni uopste ne svidja, nekako te braon kutijice i nisu privlacne. Odavno sam htela da isprobam ovu masku ali nikako da dodje na red a sad su je i promenili, bas steta. Nadam se da ce imati bar neki efekat ili da ce se vec pojaviti dostojna zamena za nju :)

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман30. јун 2015. 01:22

    Ima li jos negde u Beogradu da se kupi stari HBP?

    ОдговориИзбриши
  11. Meni nikada stari HBP nije ukrutio kosu, sto sam ga duze drzala, kosa mi je bila meksa. Uvek sam se cudila komentarima o duzem drzanju i kontra efektu. Probacu i novi. Zamena za njega je *po meni Selective aminokeratin, ako i njega nisu upropastili :) dugo je nisam koristila.

    ОдговориИзбриши
  12. Prvi put sam na ovom blogu, pročitam ga od A do Š (oduševljenje da ne pominjem), pronađem prodavnicu, ukucam adresu u PlanPlus i sad videh ovo "čudo" od posta. Ništa lično, samo razočarana. Pokušaću sa ovim novim pa šta bude...

    ОдговориИзбриши
  13. Nisam imala priliku da probam tu staru verziju, ali sam kupila ovu novu i prezadovoljna sam. Ima miris prodavnica zdrave hrane (žitarica) :) Efekat koji se dobije je možda čak bolji od efekta nakon Diksonovih pakovanja (a imam ih skoro sve jer obožavam Dikson). Kosa je zaglađena, živa, elastična i čak izgleda punije...

    ОдговориИзбриши
  14. I kakva je sada situacija sa Davines HBP? Do skoro sam koristila Selective Amino keratin i razmisljam da predjem na HBP, ali da li je isplativo? :)

    ОдговориИзбриши
  15. Zdravo,
    kako se na osnovu sastojaka starog pakovanja zna da je u pitanju proteinska maska?
    Hvala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tako sto ima proteine u sastavu koji su na dobroj poziciji u listi sastojaka.

      Pozdrav

      Избриши