Gliss Thermo Protect - Ulje za kosu

Niste imale priliku da na mom blogu često čitate o ovom brendu. Međutim danas vam predstavljam jedan proizvod koji mi je posebno privukao pažnju.


Reč je o ulju koje ima zadatak da zaštiti kosu od toplote fena. U njegov sastav ulazi 8 različitih ulja, i sastav mi deluje skroz ok. Čini mi se da ulja zauzimaju bitan procenat u sastavu (lista sastojaka je na kraju posta), pored silikona koji su neizostavni kada su u pitanju proizvodi za zaštitu od toplote.

Ne bih vam savetovala da ovaj proizvod koristite kao zaštitu prilikom upotrebe pegle i figara, smatram da ulja nisu dobra u kombinaciji sa tim sredstvima.
Ovo ulje koristim prilikom sušenja kose fenom, a neretko ga koristim kao bilo koji leave in serum. 
Iako nisam neko ko je oduševljen proizvodima ovog brenda ovaj put sam ostala zaista oduševljena.

Prskalica je odlična. Jako lepo se proizvod nanosi. Ulje divno miriše. Ne previše intenzivno ali miris je jako lep. Ekstremno brzo se upija i nije mnogo masno, izgleda kao suvo ulje, Uopšte nije teško na kosi, ni malo je ne otežava. Daje preeeedivan sjaj. Često praktikujem da ga koristim nakon što operem kosu i pustim je da se sama osuši. Dobijam jako lepe talase u kosi, koji imaju jako lep sjaj, a kako ovo ulje i zaglađuje krajevi su prilično uredni. Čini mi se da je ovaj proizvod savršen za leto.



Jako je teško proceniti u kojoj meri štiti od toplote, ali svakako ako sudimo po sastavu ovakve leave in prskalice su odličan izbor za zaštitu kose prilikom sušenja fenom. Proizvodi ovog tipa na bazi silikona su takođe jako poželjni kao završnica prilikom nege kose, jer pružaju zaštitu od eksternih uticaja.

Ovaj proizvod neće nešto posebno hidrirati i omekšati kosu, za to koristite dobru hidratantnu masku, ali će definitivno smiriti krajeve, zagladiti dlaku, daće joj sjaj i ako je verovati proizvođaču zaštitiće kosu od toplote. Pitanje je samo da li vam je proizvod sa ovakvim karakteristima zanimljiv i potreban. Meni svakako jeste i definitivno ću ga celo leto korstiti jer mi po svemu deluje da je savršen za leto.



23 коментара:

  1. Meni je odlican a, priznajem, nisam ocekivala :)

    ОдговориИзбриши
  2. Obozavam Gliss, moja kosa uziva u njemu! Ulje je odlicno a i balzam u spreju! Velika preporuka svima koji bi probali Gliss-ove proizvode!

    ОдговориИзбриши
  3. Koristila sam ranije neke Gliss prskalice (one za hidrataciju i raščešljavanje) i bile su sjajne bajne. Onda su im nešto promenili u formuli i postale su potpuno drugi proizvod, pa sam prestala da ih nabavljam. Veseli me što ovaj sprej ima arganovog ulja u sastavu. Mogla bih lako da ga pazarim :).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veruj mi da bi trebala :) Nadam se da mi se ne cini samo, vec da su zaista krenuli kao brend da rade vise na kvalitetu

      Избриши
  4. Volim Gliss proizvode, ali ih nisam skoro koristila. Kosu ne sušim fenom, pošto sam kovrdžava, ali mi ova prskalica deluje skroz primamljivo!

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман10. јун 2015. 14:34

    Koliko kosta ovo ulje?

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман11. јун 2015. 17:49

    Koristila sa crni glis.. tada dosta hvaljen,ali meni nije odgovorao uopste, mnogo mi je isusivao kosu i sprej i pakovanje.. tako da sam se tada razočarala i ne kanim se ds kupim nesto od njih:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja crni glis nisam probala. Dugo vec izbegavam da uzimam bilo sta od njih. Ovo sam dobila na poklon pa sam se sasvim slucajno obradovala. 99% ga ne bih kupila sama.

      Избриши
  7. Gledala sam ovu prskalicu od kada je stigla, def mi treba. :D

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман14. јун 2015. 22:24

    Koje je po tebi najbolje silikonsko ulje za kosu? Treba mi neko koje mogu da kupim u drogerijama ili u Alexandru, posto npr. Mythic oil nemam gde da kupim u mom gradu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mythic oil možeš naručiti sa ovog sajta http://www.prodajakozmetike.com/?tracking=551fzdravakosa

      Ne mogu da kažem koje je najbolje jer ne znam šta tebi konkretno treba, tj. kakva su ti očekivanja od ulja. Da li više voliš masnije ili manje masno, da li ti je bitno da bude jače i da pruža više nege ili ti je potrebno samo za zaštitu kose i za zaglađivanje...

      Ja nemam omiljeno, jer ima mnogo silikonskih seruma od raznih proizvođača koji mi se baš sviđaju, a ni jedan se ne izdvaja posebno jer taj tip proizvoda ni ne može da da neki posebno sjajan efekat zbog kojeg možemo reći "Wow! Šta ovaj proizvod radi"...

      Избриши
  9. Divna recenzija :)

    ja sam koristila i malo od svakog ulja tih malo skupljih, ali moj favorit koji sam dugooooo koristila je Kerastase zlatno ulje. Eh, sada me zanima jer se razumes u sve ovo, da li ima neka jeftinija zamena za to ulje? Ne znam ima li silikona iskreno :(
    I da li silikon steti kosi puno?
    Razmisljam se cak i za ovo ulje sada :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima silikone, i smatram da ima odlicnu funkciju kada su u pitanju leave in proizvodi. SIlikoni pomazu u zastiti kose od spoljnih uticaja a ako je u pitanju tretmansko ulje koje ima malo vecu koncentraciju prirodnih ulja onda moze i u nekoj meri negovati kosu.

      Ja licno smatram da za silikonske serume ne moramo izdvajati mnogo novca, jer evo na primer Balea ima odlicne silikonske serume koji apsolutno ispunjavaju svoju funkciju. Ja volim Kerastase i da mogu kupovala bih mnogo vise njihovih proizvoda, tako da ko ima i moze-svaka cast, i treba, a kome je bitan novac i ne moze da izdvoji nesto vecu svotu onda treba da kalkulise, a izgubiti sigurno nece mnogo. Uvek je bolje uloziti u kvalitetnu masku/ampule i sl. nego u serum.

      Избриши
    2. E pa i meni je to problem, skup je Kerastase a nemam pojma d ali ima i hranljivo dejstvo i da li ima zamena za to.
      Hvala na savetu :)
      elem mislis znaci da Balea je sasvim odlicna zamena ? A jos jedno pitanje imama izvini, ovo Kokosovo ulje na primer, mogu li da koristim isto tako kao ova ulja? Tj ja bih to koristila kada osusim kosu :)

      Избриши
    3. Ne naravno, to je cisto prirodno ulje bez ikakvih dodataka. Ono neguje, ali ne stiti od spoljnih uticaja. Silikonski serumi / ulja su proizvodi za sebe.

      Избриши