Balea Beautiful Long Serum za kosu

Volim serume za kosu. Oni daju lepu završnicu krajevima, naročito ako su problematični i ako su skloni tome da se razlete i izgledaju neuredno. 
Ništa kao dobar serum ne može zagladiti krajeve i sakriti oštećenja. I jednostavno su nezaobilazan korak nakon feniranja, jer daju savršen finiš. 
Pored toga silikonska osnova štiti kosu od spoljnih uticaja. Mogu se korititi i kao zaštita od toplote.

Probala sam mnoge silikonske serume, kristale, i malo je bilo onih kojima sam bila nezadovoljna, ali i malo onih koji su mi bili "Wow!" a najviše onih koji su bili ok- rade korektno svoj posao.


Balea serume nisam koristila do pre nekoliko meseci. Čula sam pohvale, posebno za onaj u crnom pakovanju, ali nisam posebno žudela za njim, jer sam već dugo imala Mythic Oil koji sam sporo trošila a bio mi je skroz super... Međutim Dm Drogerie mi s vremena na vreme pošalju paket sa svojim proizvodima među kojima se našao i ovaj serum Balea Beautiful long i serum Balea Repair - Anti Spliss.



Serum Repair - Anti Spliss mi se nije posebno dopao. Dosta je masniji od ovog, nekako je teži za moju kosu koja je izuzetno tanka, te mi više prijaju ređe verzije koje nisu toliko masne i guste. Recenziju za taj serum nisam napisala jer nemam mnogo toga da kažem za njega. Nije me razočarao, nije loš ali takođe nije na mene ostavio neki poseban utisak pa ne mogu da napišem recenziju koja bi bila kvalitetna.

Međutim ovaj serum, serum Beautiful long mi se jako dopao.

Ovo je  serum koji pored silikona sadrži i inca inchi ulje. Ima anti-statički kompleks koji sprečava razletenu kosu i anti-friz formulu. Štiti od toplote do 230 stepeni.

Bočica je od čvrste plastike sa dobrom pumpicom zahvaljujući kojoj se lako dozira. Nema poklopac već se zaključava okretom pupice na levu stranu.

Ređi je i nije mnogo težak na dlaci. Ne ostavlja mnogo mastan trag. Lepo obloži dlaku, učini je dovoljno glatkom a nemasnom što je karakteristika koju za mene mora da ima dobar silikonski serum. Njegov efekat nije samo trenutan već traje tokom celog dana. Drži krajeve pod kontrolom i zagladi ih. Stepen zaglađenosti nije ogroman ali je skroz ok, za mene dovoljan.
Miris je fin, nije intenzivan i ne zadržava se dugo u kosi. Može se koristiti na mokroj kosi ili na suvoj nakon sušenja. Ja ga nanosim nekada i na mokru i na suvu a nekada samo na suvu. Nema pravila. Najčešće imam utisak da serum daje efekat kakav mi je potreban kada ga nanesem na suvu kosu nakon sušenja.
Ono što mi je posebno ostavilo dobar utisak jeste što ovaj serum i omekša dlaku. To ne radi svaki proizvod ovog tipa, čak mogu reći da se nisam često susrela sa time ni kod skupljih proizvoda. Moja dlaka je tanka i ne previše dehidrirana pri krajevima, pa nije teško dodatno je omekšati, ali to da je mekša jasno osetim nakon korišćenja ovog seruma.

Pakovanje ima 100ml i traje jako dugo. Ako ga pravilno koristite, nanosite samo na krajeve nakon pranja kose trajaće vam mesecima.

Ne znam hoću li ga kupiti kada ga potrošim, jer serume volim da menjam, ali ću sigurno uživati koristeći ga, jer mojoj kosi itekako odgovara.

Zabluda je da silikonski serumi mogu dati kosi nešto više od estetskog momenta. Oporavak oštećene dlake ne možete očekivati. Ali zaštitu od spoljnih uticaja i lepši izgled kose svaki dobar  silikonski serum mora obezbediti. 

Gde kupiti? Dm drogerije
Količina: 100ml
Cena: oko 600din
Sastav: Cyclopentasiloxane, dimethiconol, dimethicone, plukenetia volubilis seed oil, phenyl trimethicone, parfum, geraniol, limonene, tocopherol


Koji je vaš izbor kada su u pitanju silikonski serumi?



10 коментара:

  1. Анониман14. јун 2015. 14:08

    moj izbor je baš ovaj,bolji od puuno skupljih ,i kao da se upija u kosu, ne ostaje na površini...ni nema alkohol u sastavu tako da mi je fenomenalan!!!Za sada najbolje u toj kategoriji a meni je baš baš suva kosa i sklona elektricitetu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas mi je drago kada cujem tako pozitivne utiske o ovako pristupacnom proizvodu. Hvala sto si podelila svoje iskustvo.

      Избриши
  2. Trenutno ne koristim silikonske serume, već Balea narandžasto mleko za kosu i super mi je!

    ОдговориИзбриши
  3. Razmišljala sam da ga kupim, al sam uzela ponovo onaj crni. Ako i ovaj omekšava kosu, onda je dobar isto koliko i crni. Samo što miris crnog meni ostaje u kosi baš dugo pa često pomisle da je neki parfem u pitanju. Meni odgovaraju ovakvi serumi jer zaglade kosu, a ne ostave je masnom i ne otežavaju je. Npr. Balea mleko od breskve, ne znam da li ga sada ima, mi je otežavalo kosu i nisam mogla ni da je ravnam, ni ufrćkam, a nije ni zaglađivalo kosu, dok je mojoj kovrdžici odgovaralo i mojoj srednjoj sestri koja ima ravnu kosu sa masnim temenom. Čak je i mama pozajmljivala. Njima trima odgovara sve. I prskalice i mleka i ulja i serumi i sve. Meni isto tako ne odgovaraju one prskalice Gliss Kur, otežaju mi kosu i deluje kao da je nisam ni oprala, ali dobijem neviđene lokne koje je nemoguće očešljati, čak kad operem kosu, istu takvu situaciju imam i sa Džonsons leave-in kremom, Pantene kremama za kovrdžavu i protiv lomljenje krajeva. Dok njime trima opet sve to odgovara, čak i olakšava češljanje :D

    Tako da sad rotiram taj Balea Oil repair i Garnier Goodbye damage i vrebam neko sniženje da ih kupim i obnovim zalihe. Takođe ih koristim na suvoj kosi i sviđa mi se taj izgled kose kada ih tada koristim, lepa kosa i na oko i na ruci.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je crni serum cak i bolji po sastavu. Tako da nisi nista pogresila :) Ja sledeci put njega uzimam :)

      Избриши
  4. Анониман24. јун 2015. 12:30

    Jel neko zna kako se koristi gliss kur oil elixir?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa nanosi se kao i ostala leave in sredstva u maloj kolicini na krajeve kose pre ili posle susenja.

      Избриши
  5. Slazem se sa tobom za silikonske serume. A ovaj Balein kupujem obavezno :)

    http://beautylifebysm.blogspot.com/2015/06/blog-post_82.html

    ОдговориИзбриши
  6. Balea serum za kosu u roze bocici nema vise da se kupi u DM parfimeriji vec duze vreme, bar ne u Kragujevcu! Da li se moze naruciti preko interneta?

    ОдговориИзбриши