Fuzija za oštećenu kosu

Došlo je vreme da vam predstavim ovu mešavinu ulja koja je namenjena nezi oštećene kose.

Probala sam dosta različitih ulja i koristila ih kako za negu kose tako i za negu kože. Ne mogu reći da čine čuda, naročito ne preko noći ali moram priznati da me je ova mešavina ulja  iznenadila.



Ovaj proizvod predstavlja mešavinu hladno ceđenih ulja: masline, pšenične klice, bio kokos, makadamija, i eterična ulja palmarosa i ruzmarin.

Ulje ima klasičnu gustinu, i dolazi u staklenoj ambalaži što je jako bitno za ovaj tip proizvoda.

Teško se dozira zbog "kapaljke" pa je potrebno mnogo vremena da izađe potrebna količina, ali se naravno može skinuti i samo sipate potrebnu količinu u šaku.

Uopšte se ne troši brzo, bar ne u mom slučaju pošto ga nanosim samo na krajeve i minimalno duž dlake.

Reč proizvođača: Fuzija regeneriše vlasište i štiti kosu od sunca i drugih spoljnih uticaja. Obnavlja kosu spolja i iznutra vraćajući joj snagu i elastičnost. Kosa postaje meka i sjajna. 

Način korišćenja?
Nanosim ga po uputstvu, pre pranja kose. Dakle, nanosi se na potpuno suvu kosu i drži se sat vremena nakon čega se kosa opere. Nekada ga držim na kosi i celu noć, kada imam vremena, i čini mi se da je efekat tada jači.


Moja očekivanja nisu ogromna kada su u pitanju prirodna ulja. Probala sam razna ulja, kao na primer kokosovo i arganovo koji su među najpoznatijim uljima za negu kosu, i uvek sam birala dobrog proizvođača. Uvek sam bila zadovoljna tim uljima, imala sam utisak da hrane kosu, pored toga nanosim nešto potpuno prirodno i čisto i mogu reći da mi je to ulivalo neku sigurnost i nadu da se kosi nešto dešava. Međutim, ne mogu da lažem, nisam primetila da mi oporavlja kosu, tj. da oporavlja oštećene delove, kao što neki stručnjaci tvrde. Ovo vam pišem jer bih želela da shvatite da je oštećene delove jako teško oporaviti. Ja sam prilično sigurna u to da prirodno ulje, koliko  god kvalitetno bilo neće oporaviti oštećenu kosu. Ogradiću se pa ću reći da možda i može da utiče na to ako ga koristite jako dugo, ali zaista ne mogu da tvrdim, jer na tom polju nisam primetila nikakve efekte.

Međutim, ono u što sam sigurna jeste da dobrom negom kose, i korišćenjem kvalitetnih ulja zaista možemo uticati na kvalitet zdrave kose. Neki ogromni, vidljivi efekti se neće pokazati odmah. Verovatno biste tek nakon nekoliko meseci redovnog korišćenja videli da ste nešto postigli. Samo imajte realna očekivanja  i naoružajte se strpljenjem.

Kada je u pitanju ova fuzija mogu reći da sam prijatno iznenađena. Nakon pranja je kosa vidno mekša, što nisam očekivala, jer mi do sada ni jedno ulje nije toliko omekšalo kosu. Začudilo me je to, te sam čak počela da sumnjam da je u pitanju samo mešavina ulja. Pomišljam da u sastavu postoji još nešto. Na sajtu Aroma Tea su samo navedena ulja koja ulaze u sastav, a pošto ništa sem ulja nije navedeno to bi valjda trebalo da znači da je ovo čista mešavina ulja.

Kosa se, naravno sija, izgleda lepo i zdravo. Krajevi su malo zaglađeniji ali daleko je od onog efekta koji daju silikonski serumi. 

Nisam primetila oporavak oštećenih delova, a ponoviću da to nije ni realno očekivati. Ali sam svakako prezadovoljna, ako je ovo ulje zaista čisto, jer je kosa mnogo mekša i lepša na dodir. Nekoliko puta čak nisam stavila ni masku i bez problema sam očešljala kosu i prezadovoljna sam efektom. Krajevi su jako lepo hidrirani.

Ovo ulje sam dobila, a da li bih ga kupila nakon što ga potrošim? Iskreno, ne znam. Uljne mešavine me ne fasciniraju posebno kada je u pitanju nega kose, ali ko zna, možda do kraja jako zavolim ovaj proizvod. Svakako ću uživati koristeći ga, jer mi se dopada efekat koji dobijam korišćenjem istog.

Cena: 650 din.
Količina: 50ml
Gde kupiti? www.aromaterapija.co.rs

3 коментара:

  1. Ja imam izuzetno tanku kosu sklonu mašćenju. Veruj mi da većina ulja ne stvara problem sa mašćenjem, pre svega jer ih ne stavljam na teme, već samo na krajeve (sem ricinusovog). Na primer, ova mešavina, kokosovo i arganovo se jako lako ispiraju. Nikakvih problema nemam sa tim. Čak i ricinusovo ulje koje je jako gusto i teško isperem sa temena sa 2 šamponiranja. Nemoj zbog toga da ih izbegavaš ako je to jedini razlog :)

    A složiću se da su Alverde proizvodi odlični. Balzame nisam probala i ne bih, i ne privlače me jer ih ne koristim. Maske su uvek moj izbor ispred balzama.

    ОдговориИзбриши
  2. Slazem se da ne znam koliko oporavljaju ostecenu kosu ( i da li uopste to moze). Takodje, veoma je lepa i meka kosa nakon koriscenja. Moji krajevi znaju biti dosta suvi pa sam ga povremeno koristila ih tokom dana da malo "ozivim". Volim i taj malo jaci miris ruzmarina. I da, ja sam skinula onu kapalicu...nikako da izadje ulje kroz nju :D Ja mislim da cu ga opet nabaviti (skoro sam potrosila bocicu).

    ОдговориИзбриши