Revlon Equave Substance Styling Cream - Krema za volumen


Kao što verovatno znate imam jako tanku kosu bez volumena. Retko koja frizura može da izgleda savršeno ako nemam volumen. Čak i kada se kosa isfenira, i bude savršeno ravna, glatka i sjajna, ponovo mi fali volumen da bih bila zaista zadovoljna.

Zbog toga sam često prinuđena da se služim trikovima, kao što su na primer tapiranje kose, korišćenje suvog šampona radi volumena i slično, ali jako se radujem isprobavanju proizvoda koji su namenjeni rešavanju baš ovog problema.

Danas vam predstavljam proizvod od Revlona koji ima zadatak da obezbedi volumen.




Moram napomenuti da je ovaj tip proizvoda specifičan, i da morate pronaći najbolji način za postizanje rezultata. Nije dovoljno da samo nanesete proizvod, osušite kosu i da se volumen stvori sam od sebe. Ali nije teško dobiti zadovoljavajući rezultat. Bar meni nije bilo uz ovaj proizvod.


Proizvod dolazi u plastičnoj bočici sa pumpicom. U obliku kreme je, ali rekla bih da je više gel-krema. Ima jako prijatan, svež miris koji se ne zadržava dugo u kosi. Za prste se minimalno lepi, a kada se osuši gotovo da ne ostaje nikakav trag niti sloj  na dlaci koji se oseća pod prstima.



Na upustvu piše da se nanosi na vlažnu kosu i da je potrebno da se nakon nanošenja kosa očešlja.
Ja sam isprobala ovaj proizvod da koristim na više načina a najbolje mi se pokazao sledeći metod:
Kosu operem, nanesem masku, isperem je, uvijem kosu u peškir da upije višak vode, i nakon nekoliko minuta krećem sa nanošenjem proizvoda. Prvo istisnem određenu količinu na dlan, protrljam, i krećem sa utrljavanjem u teme. Nisam štedljiva prilikom nanošenja, jer mi se najbolje pokazao efekat kada sam koristila više proizvoda. Nakon što pokrijem celo teme uzmem još malo kreme i nanosim je duž dlake. Na kraju samo prstima dobro istrljam teme i još uvek je ne češljam. Ne češljam je odmah, kako upustvo kaže jer nije dobro češljati kosu dok je mokra. Krećem kosu da sušim, i kada je na pola suva uzimam češalj/četku i krećem sa češljam kako bih proizvod ravnomerno rasporedila po celoj kosi i koži glave. Dok to radim osećam koliko kosa dobija na volumenu, koliko je izdignuta iz korena, a pritom nema apsolutno nikakvog lepljenja, krućenja i sličnih reakcija. Jako je bitno usmeriti pažnju na ovaj korak (češljanje) jer na taj način raspoređujete kremu i zapravo kao da se tada aktivira proizvod i počinje da deluje.

Dok se kosa suši, već znate da je to-to i da ovaj proizvod radi ono što treba.

Volumen koji daje je, jednom rečju savršen. Nije preteran, niti uočljiv iz aviona ( :) ), verovatno na ulici neće gledati u vas i govoriti: "Jao, kakav volumen ova devojka ima", ali ćete vi svakako primetiti ogromnu razliku. Volumen koji dobijate deluje potpuno prirodno, kao da oduvek imate gustu kosu.
Ako idete kod frizera na feniranje, a on ne radi sa Revlonom, bilo bi savršeno poneti ovaj proizvod jer će frizer naročito uspeti da izvuče maksimalan volumen, jer će dok fenira uz pomoć četki još dodatno izdignuti kosu od korena. Mada i bez toga daje zaista divan efekat.

Imajte u vidu da ovakvi proizvodi daju samo trenutni efekat. Koliko će taj efekat da traje zavisi od više faktora, a najviše od toga kojom brzinom se vaša kosa masti. Što se brže masti to će brže masnoća da "uništi" taj efekat povećanog volumena. Kod mene ovaj efekat traje polovinu dana, jer mi se kosa brzo masti.

U sastav ovog proizvoda ulaze proteini, aminokiseline, pantenol, pa samim tim možemo očekivati i određeni stepen nege.  Na kraju sastava se nalaze i parabeni, pa ukoliko ste alergični na ovaj sastojak izbegnite ovaj proizvod.
Na dodir se baš oseti prisustvo keratina, nemate onaj osećaj pod prstma da je kosa "mlitavo meka", ako mogu tako reći, već je nekako laka za kontrolu, nije slepljena, a opet se ne razlete dlake što bi dalo neuredan izgled kosi. 

Ovo je jedini proizvod namenjen volumenu koji slobodno stavljam i na krajeve kose bez straha da će da ih isuši. Stvarno je savršen i ovo je moja najiskrenija preporuka za one čiji je problem tanka dlaka i kosa bez volumena .

Gde kupiti? www.prodaja kozmetike.com (ili u Novom Sadu- Svetojovanska br. 2)
*** Revlon proizvode više ne možete kupiti u Lilly drogerijama. Moj savet je da naručite preko ove prodavnice jer su najpovoljniji.
Cena: 1470din.
Količina: 100ml
Sastav:








12 коментара:

  1. Sve je zvucalo bajno dok nisam stigla do trajanja efekta od pola dana, a onda i do cene. Svaka cast na trudu i nervima, i meni se kosa brzo masti, ali ne bih imala volje da se makljam sa time za pola dana srece. Radujem se novim recenzijama! Pozdrav. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa cena je klasicna za profesionalne proizvode, nazalost tako je kako je..

      Svakako ovaj proizvod nije za cestu upotrebu u svrhu davanja volumena (za negu da) tako da kada mi je potrebna frizura za specijalnu priliku ovaj proizvod mi je itekako od koristi :)

      Избриши
  2. A ja se zagrejala, kad ono... prvo efekat, šta? Ne, prekratko.
    Drugo, odnos količine i cene? Mislim da su mrvicu preterali. Da je efekat duži, makar dan, dva i da je kao u startu tako dobar ne bih reč rekla :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa to je slucaj na mojoj kosi koja se brzo masti. Onima kojima se ne masti brzo ce trajati duze. Dva dana sigurno nece, to je daleko od onoga sto se realno moze ocekivati od ovog tipa proizvoda :)

      Drugo, kolicina smatram da je skroz ok. Ovo nije proizvod koji se koristi svakodnevno, a sto se tice cene svi znamo koliko kostaju profesionalni preparati, pa i Revlon. Malo vise nego sto treba, definitivno, ali u globalu.

      Избриши
  3. Pa devojke ja ne znam gde ste vi videli proizvod za volumen koji radi na tankoj kosi duze od nekoliko sati :)
    Ovaj nisam probala, ali cu traziti od frizerke da mi stavi, posto rade sa Revlonom ali sam koristila od drugih proizvodjaca i svi imaju efekte samo par sati nemoguce je da efekat traje mnogo duze na kosi koja se masti.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo tako, tanka kosa sklona brzem mascenju je jako problematicna po tom pitanju, i jako je tesko da volumen duze traje. Ja sam probala masu proizvoda za volumen, i tacno znam koliko dugo moze da ''radi'' na mojoj kosi.

      Избриши
  4. Efekat je definitivno kratak, a kapiram da daje volumen celom duzinom. Ja bih nekako samo pri korenu. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Da li si probala Revlon-ov Flex sampon za masnu kosu (mada ima ih vise vrsta zavisno od tipa kose) koji se moze kupiti u Dm-u ili Roda marketima, u pakovanju od 650 ml?
    Nosim se mislju da ga kupim, ali bih volela da cujem misljenje onih koji su ga probali. Zanima me kvalitet sampona.

    PoZZ!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sanja, nisam probala taj sampon. A mislim da se Revlon vise ne moze naci u DM-u, Rodi, Lilly-u..

      Избриши
    2. Анониман5. мај 2015. 20:14

      Skoro sam ga kupila u Dm-u na nekoj akciji. Nesto oko 400dinara. 1 x sam ga koristila i mogu da kazem nista specijaalno, zato sam ga i ostavila po strani... nameravam da ga istrosim...ali po prvom utisku necu kupiti opet.

      Избриши
  6. Kupila sam ga, pa javljam utiske nakon testiranja. Prilicno je jeftin za tu kolicinu sampona, zato sam i pitala da li neko probao.

    PoZZ!

    ОдговориИзбриши