Orofluido maska za kosu - Kvalitetna, koncentrovana, hidratantna maska?!

Proizvod koji vam u ovom postu predstavljam je deo linije Orofluiodo koja je u poslednjih godinu dana jako popularna, kako u blogosferi, tako i na forumima. Mnogo vas me je pitalo da li sam ovu masku probala, tako da je ovaj post za vas i za one koji su u potrazi za kvalitetnom hidratantnom maskom.
Kako smo na početku aprila i na početku proleća ovo je pravo vreme da se kosa oporavi od zime, i hladnoće koja je jedan od razloga što dolazi do isušivanja dlake.



Orofluido maska je tretman za kosu koji se ispira. Namenjen je prirodnoj i farbanoj kosi i ima intenzivna hidrirajuća i obnavljajuća dejstva. Luksuzna formula sa tri organska ulja (argan, ciperus i lan) zajedno sa drugim aktivnim sastojcima i širokom spektru UVA/B filtera omogućava zaključavanje pigmenata a samim tim životnu i dugotrajnu boju. Štiti od toplote.

Na početku ću vam preneti svoje utiske sa početka testiranja ove maske, kada sam zbog svoje greške stekla utisak da je maska izuzetno loša. Ovo delim sa vama, jer verujem da može biti od koristi, i mislim da je stvarno šteta ne iskoristiti ovu  masku na ispravan način.

Držala sam je na kosi nešto manje od sat vremena. Za to vreme dobijam utisak da je kosa upila ogromnu količinu maske, pa prilikom ispiranja sam imala utisak da skoro nemam šta da isperem. Ali prevarila sam se.
Odmah primećujem mekoću kose, predivna je na dodir. A onda prilikom sušenja fenom osetim kao da nisam dobro isprala masku, pogledam levi dlan i imam šta da vidim. Dlan se ceo presijava od maske za kosu i ostao je mastan sloj. U tom trenutku shvatim da je zaista nisam dobro isprala.
Dakle, prvi utisak bio je da maska otežava kosu, da ostaje mastan sloj na dlaci, ali da je kosa jako lepa na dodir i meka. Smatram da je neupotrebljiva svaka maska koja otežava kosu i koja ne može da se lepo ispere. Sreća pa je u ovom slučaju greška bila moja :)


Orofluido maska dolazi u lepoj i luksuznoj ambalaži, zapakovana u kartonsku kutiju. Poseduje zaštitni poklopac ispod glavnog poklopca.

Miris ove maske je prilično jak. Za takav miris zaslužna je vanila i ćilibar. Miris je izuzetno intenzivan i specifičan. Meni ne smeta što je jak, jer nakon ispiranja se intezitet mirisa dosta smanji.


Gustina ove maske je divna. Gušća je, ali se lako nanosi, te vam nije potrebna ogromna količina za jedno nanošenje. Sporo se troši. U sebi ima sljokice, koje verovatno imaju funkciju da daju sjaj kosi. 

Ja sve profesionalne maske nanosim na sledeći način: Izdvajam pramen kose a zatim na njega nanosim masku, trljajući je nežno u dlaku. I tako svaki pramen. Za ovo vam treba malo više vremena, naročito ako vam je gusta kosa, ali verujte da je mnogo bolji efekat! Maska će dopreti do svake dlake i biće ravnomerno raspoređena, što je posebno bitno kod gušćih i koncentrovanih maski.


Krajnji efekat:

Nakon prvog korišćenja i lošeg iskustva, narednih puta sam se trudila da bolje isperem kosu. Zaista se malo teže ispira (makar sa moje kose koja je inače jako tanka, pa i mala količina masnoće izgleda  ružno), jer nemate osećaj da ispirate nešto sa kose, jer sama dlaka dosta proizvoda upije.
Ali ono što se dobija na kraju je nešto sjajno.

Moram napomenuti da nemam većih problema sa hidratacijom. Međutim, naravno da svi mi, bez obzira na stanje u kojem je kosa treba da joj pružimo i proteine i hidrataciju. Moja kosa je sama po sebi meka, ali nakon ove maske je toliko meka i pod prstima je tako divan osećaj... Ono što me je jako začudilo je to što kosa na krajevima nije slepljena, a uplašila sam se da će biti po malo. Istina je da koliko god je ispirala ona pod prstima deluje nekako...drugačije. Ne mislim u lošem smislu,  jednostavno je drugačija na dodir. Meka i svilenkasta a opet dlaka dobija neku posebnu teksturu. Uz sve to kosa se divno presijava, verujem zahvaljujući šljokicama kojih ima u velikoj količini.
Što se tiče mirisa nisam primetila da se dugo zadržava na kosi.

Ovo je jaka hidratantna maska sa kojom morate znati da radite da biste iz nje izvukli maksimum, jer zaista pruža mnogo. Zaista se oseti koliko je jaka i koncentrovana. Ja nisam imala mnogo iskustva sa profesionalnim hidratantnim maskama, uvek radije ulažem u profesionalne proteinske, tako da možda zato tolika impresija jednom hidratantnom maskom. Samo je bitno da se dobro ispere i da se ne stavlja uz teme. Zahvaljujući dobrom sastavu neće dati samo trenutne rezultate, već se uz dobru proteinsku masku može bitno popraviti kvalitet kose. Ni malo neću preterati kada kažem da je ovo najkvalitetnija hidratantna maska koju sam ikada probala.


***Revlon proizvode više ne možete kupiti u Lilly-u
Cena i količina: 250ml = 2049 din. na sajtu www.prodajakozmetike.com (kod Cvrleta je naravno skuplja : 2220din.)

Možete je kupiti i u paketu (slika ispod) gde će vam cena pojedinačnog proizvoda izaći još povoljnije  (takođe na sajtu ili u njihovoj prodavnici u Novom sadu (Svetojovanska 2), Novi Sad www.prodajakozmetike.com)


http://www.prodajakozmetike.com/?tracking=551fzdravakosa
***
Jedan mali update. Kao sto sam već rekla, tvrdim da je ova maska jako dobra i kvalitetna. Stvar je samo u tome da se pronađe najbolji način za korišćenje. Novi zaključak do kojeg sam došla jeste da ovu masku nanosim odmah nakon što isperem šampon a da pritom ne cedim kosu. Dakle, kosa bude puna vode. Ako ovu masku nanesem na taj način pre svega biće mi potrebna jako mala količina za nanošenje, kosa mnogo bolje upije masku, a meni najbitnija stvar je ta što ću je mnogo lakše isprati sa kose. Obožavam ovu masku, jako lepo hidrira moje krajeve i troši se sporije od bilo koje maske. Definitivno se isplati.

11 коментара:

  1. Znaci li to da ti je sada ova maska izbila sa prvog mesta Dikson Argabetu kada su u pitanju hidratantne maske? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odlično pitanje :)

      Dikson argabeta i Orofluido se dosta razlikuju.
      Argabeta više "smiri" krajeve, potpuno ih zagladi i čini kosu totalno drugačijom na dodir.
      Orofluido više omekša nego što zagladi. Dlaka dobija na teksturi, za razliku od Argabete.

      Mogu reći da mi je kosa sa Argabetom više svilenkasta, a sa Orofluidom je veći akcenat na mekoći.
      Sa orofluiodom se ne gubi "volumen" pri krajevima, dok se sa Argabetom gubi i dobija efekat kao kada isfeniramo kosu, dlaka je lepo složena.
      Dlaka obe maske upija na drugačiji način, naravno sastav se dosta razlikuje. To što obe hidriraju ne znači da će dati isti krajnji rezultat, ali svrha je ista-obe hidriraju kosu.

      Obe su fantastične ali kao što rekoh znatno se razlikuju. :)

      Hvala na odličnom pitanju :)

      Избриши
    2. Nema na cemu, hvala tebi na iscrpnom odgovoru. :)

      Избриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da li ste probali ovu masku? :)
      Ja pišem svoje utiske kakve dobijam na osnovu efekta koji vidim na kraju testiranja proizvoda :)
      Parfema inače ima u većoj količini, ako bih poredila sa bilo kojom drugom maskom. Jako je intenzivan.

      Hvala u svakom slučaju na komentaru i analizi :)

      Избриши
  3. Jovana Đorđević3. април 2015. 21:48

    Maska je odlična. Kupila sam je još krajem prošle godine (tek sad mi je pri kraju), videla sam utiske na nekom blogu isto o nezi kose. Ja imam drugačiju kosu od tvoje, podosta suvu pri krajevima i iz mog ugla ovo je odlična maska za takvu kosu. Ne hidrira na onaj klasičan način kao što to radi na primer Stil malina, placenta i njima slične. Nego kao da baš nahrani kosu. Nešto joj uradi, ne znam da objasnim šta. Od kada je koristim, a ne koristim je stalno, rotiram je sa još dve proteinske uopšte nemam problem sa suvim krajevima što je neverovatno ali eto... Očigledno ima efekta na duže a ne samo odmah nakon pranja.
    Ali moram da kažem da je ulje prosek i da ne zaslužuje tako visoku cenu. Jedino što mi se sviđa je bočica... Ali neću sigurno zbog bočice davati toliko para. Ne radi ništa što ne uradi Balea serum koji je koliko jeftiniji... Da, i lepo miriše. Ali opet kažem ne isplati se kupiti nešto što ne vredi toliko.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ulje nisam probala i necu sigurno, jer imam dosta seruma kod kuce koji mi rade odlican posao. Cak ih i ne koristim cesto. A moram samo reci da i sama mislim da za uljane serume kod kojih domiraju silikoni ne treba davati mnogo novca, jer ne vrede toliko. Od svih koje imam i koje sam probala jedinu razliku vidim u Mythic oil-u koje mi jako odgovara jer je nekako lagano, nema sanse da izmasti kosu, i zagladi baš savršeno i dugo kosu drži zaglađenom, sva ostala su mi manje više ista.

      Ali svakako hvala sto si podelila sa nama svoje utiske, nadam se da ce nekome biti od koristi.

      Избриши
    2. Ulje nista posebno koristim ga i isusuje mi krajeve.. Bar meni :-)

      Избриши
  4. Gotovo da sam i zaboravila na ovu masku! Potrošila sam ju davno i sjećam se da mi je bila zaista dobra dok mi je regenerator bio solidan, a šampon nekako bleh. Nije mi baš dobro čistio tjeme niti kosu tako da nisam ponovila kupnju.
    Imam i ulje i ono mi je super. :D

    ОдговориИзбриши
  5. Kupila sam ovu masku nakon tvoje recenzije i krecem u isprobavanje, nadam se pozitivnim utiscima jer je za moj budzet veliko opterecenje. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман24. јул 2015. 17:10

    Ja sam nekako ravnodušna po pitanju ove maske. Daleko od toga da je loša ali ne bih je kupila ponovo.

    ОдговориИзбриши