Kosolid šampon protiv opadanja kose

O Kosolid proizvodima ste se mogli informisati putem objave o nagradnim igrama koje su organizovali u saradnji sa blogom Zdrava kosa. Kada je bila u toku prva nagradna igra tada sam i ja od njih dobila šampon i losion, kada sam vam i rekla da ću ih testirati i pisati o tome na blogu.

Međutim, nisam bila u prilici da testiram losion, zbog toga što nemam ni najmanjeg problema sa opadanjem, pa smatram da moja recenzija ne bi imala velikog smisla, niti bi bila od koristi.

Ali zato sam se radovala isprobavanju šampona, jer se radi o proizvodu koji je baziran na prirodnim sastojcima, a baš takve ja volim. 


Šampon ima gustinu kao i većina šampona. Dakle, nije ni gušći ni ređi od prosečnog šampona. Miris je ok, niti ružan, niti lep, i ne zadržava se u kosi.

Prilikom prvog šamponiranja ne peni dovoljno, što je dokaz da nema preagresivne surfakante, što je dobro, tako da kosu sa njim obavezno dva puta šamponiram. Drugi put je pena fina i bogata. 

Lako se uklanja sa vodom, ne ostavlja nikakav sloj na dlaci.



Ovim šamponom sam jako zadovoljna iz sledećih razloga:
Jako lepo očisti kosu, uklanja masnoću i ne preuzrokuje jače lučenje sebuma. Kosa mi se masti istom brzinom kao i inače i shvatam da ne mogu mnogo da utičem na to, jer imam tanku kosu koja nije gusta pa masnoća relativno brzo izbija na površinske delove.

Nakon pranja je super osećaj, kosa deluje baš, baš čisto i lepo oprano
Moje osetljivo teme nije imalo nikakvu negativnu reakciju, kao što je na primer svrab, perut i slično. Izuzetno je blag prema koži glave, a  opet savršeno ukloni svu nečistoću. Ova stavka je među najbitnijim kada biram šampon za sebe.

Ako se odlučite za ovakve šampone, koji su bez silikona i sličnih sastojaka koji omogućavaju lakše raščešljavanje i lažiraju osećaj da je kosa zdrava i lepa (uglavnom nisu dobri za kožu glave, o tome sam vam dosta pisala na blogu), znajte da je obavezno korišćenje regeneratora, a moj savet je da ipak koristite neku dobru masku, naročito ako vam kosa vapi za dodatnom negom, hidratacijom ili proteinima.

Ne znam kako utiče na opadanje kose, jer kao što rekoh, nemam problem sa opadanjem, ali smatram da proizvod sa ovakvim sastavom može da utiče na opadanje tako što će koža glave biti savršeno čista što je preduslov, jer kanali korena ne smeju biti zapušeni. Pošto nema naslaga na temenu koje ometaju proces ne dolazi do slabljenja korena i opadanja, a samim tim kosa može nesmetano da raste, pa možda steknete utisak da kosa raste brže.

Nisam primetila neki poseban pomak po pitanju bržeg rasta, ali nisam nezadovoljna brzinom rasta kose, jer već dugo koristim proizvode koji doprinose da moja kosa može nesmetano da raste.

Ono što mi se ne sviđa kod ovog proizvoda jeste njegova redovna cena od 890din. Smatram da se može naći šampon istog ili sličnog kvaliteta po dosta nižoj ceni, ali je dobra stvar što imaju akcije prilikom kupovine, pa čak možete dobiti i šampon gratis uz kupovinu losiona, ili uz jedan kupljen šampon da dobijete još jedan šampon gratis (ne znam koja akcija je trenutno u toku, ali te informacije možete dobiti na njihovoj facebook stranici.)

Gde kupiti?  www.kosolid.rs
Cena: 890din.

Količina: 200ml
Sastav: Aqua, Uritica Dioica, Panthenol, Allium Sativum, Melissa Officinalis, Tropaeolum Majus, Natrium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Ammonii Sulfogyrodalas.


-----------
Do 28.04.2015 u 12h se možete prijaviti za nagradnu igru i osvojiti šampon i losion (biće izabrane dve čitateljke). Za prijavu kliknite OVDE.

12 коментара:

  1. Jao pa ovaj sampon je idealno resenje za moju kosu,s" obzirom da imam problem sa opadanjem kose i da mi se brzo masti cini mi se da bi taj sampon resio moj problem a i cena mu je pristupacna

    ОдговориИзбриши
  2. Cim sam videla pantenol u sastavu odustala sam,meni pantenol napravi slamu od kose,kako sampon,tako i balzami i maske sa pantenolom.Tako da cu ga preskociti za probu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A ne koristis masku nakon sampona?

      Smatram da je pored sampona maska najbitniji korak u nezi kose, i ako koristis odgovarajucu taj pantenol ti sigurno nece smetati. I budi sigurna da pantenol ne steti tvojoj kosi. On zna da ukruti, ali nikako da isusi i da osteti dlaku.

      Избриши
    2. Анониман5. мај 2015. 20:17

      Ja masku drzim 3-4minuta... (koristim je jer mi kosa lepse mirise i lakse se ceslja)
      A, cujem od nekih youtoober-ki da je pogresno masku drzati tako kratak period...pa bih da cujem i vase misljenje? :)

      Избриши
    3. Koju god masku da drzis za 3-4min ce dati efekat balzama u najboljem slucaju, i nista vise od toga. Svakako treba da drzis masku duze, i najbitnije od svega jeste izabrati odgovarajucu.

      Избриши
    4. Da li se kupovne maske mogu drzati na kosi pre pranja? Domace maske za kosu, tipa maslinovo ulje i jaje, obicno uvek drzimo na neopranoj kosi, pa se postavlja logicno pitanje da li se i kupovne maske za kosu mogu koristiti na isti nacin.
      Imam problem sa drzanjem maske na vlaznoj kosi.

      Unapred hvala!

      Избриши
    5. Neki sastojci zahtevaju vodu, tj. da kosa bude vlažna. Sa razlogom se klasične maske stavljaju na vlažnu kosu. Postoje posebne koje se stavljaju na suvu, kao npr. Kerastase Irisome.

      Избриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Moram da se pohvalim da sam jedna od sretnih dobitnica ovog čarobnog paketa proizvoda i već posle prvog korišćenja sam osetila poboljšanje - kosa je glatkija, lepša, nekako sjedinjena... Onaj škriputavi osećaj pod prstima kad ispiram kosu ne sećam se kad sam osetila zadnji put, a sa ovim šamponom sam to dobila što znači da je kosa konačno čista. Ja sam prezadovoljna! Nažalost, ne verujem da bih mogla da priuštim sebi da dva puta mesečno kupujem ove proizvode, tako da kažem da je definitivno cena tih proizvoda visoka.
    Hvala još jednom što ste mi pružili priliku da ih isprobam i potvrdim kvalitet!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To sto ti kosa skripi bas i ne valja.. :( Cudno mi je da to osecas, a ja ne. Ne sme previse masnoce sampon da ukloni. A kada skripi znaci da je previse masnoce uklonjeno. Slazem se za cenu, svakako. Ne moze svako sebi da prijusti to. Ali ako postoji neki problem sa kozom glave mislim da treba uloziti u negu jer ako dignemo ruke od ozbiljnijeg dermatoloskog problema moze doci do komplikacija, tako da se na problem mora delovati na vreme.

      Избриши
    2. Stvarno ne znam, to škriputanje pod prstima sam osetila samo kod temena, ne kod korena, već na nekih 1cm kose od glave i mislila sam da je to znak da je kosa dobro isprana i da nema više šampona na njoj. Svakako treba uložiti u negu, ali kad se ne može...

      Избриши