Hidratantne maske za kosu koje su me oduševile

U današnjem postu vam predstavljam moj izbor kada su u pitanju hidratantne maske za kosu. Među onima koje ću vam navesti biće i maski koji nisu po sastavu čista hidratantna ali su se istakle po jakom efektu hidriranosti.

Moja kosa je jako tanka. Nikada nisam imala problem sa suvom kosom, međutim pre nekoliko godina sam izvlačila pramenove blanšem i još uvek imam delove na krajevima koji su tretirani, i naravno suvi su.  Na sreću, pronašla sam proizvode koji jako lepo hidriraju. Probala sam i skupe i jeftine, profesionalne i one iz drogerija, pa mislim da itekako imam šta da podelim sa vama.

***Napomena***
Imajte u vidu da nemam velikih problema sa hidratacijom, tako da moj izbor možda ne bi odgovarao osobama kojima je kosa potpuno dehidrirana, i cela suva. Tačnije kosa mi nikada nije bila suva, sem onih delova koji su oštećeni (krajevi kose). Za sada su suvkasti samo krajevi na kojima su ostali pramenovi tretirani blanšem. Ostatak dlake je mek i svilenkast

Pisala sam o dosta hidratantnih maski, recenzije možete pronaći na blogu ali ću vam sada predstaviti samo one koje su ostavile najveći utisak na mene. Sigurna sam neku i zaboravila, ali u svakom slučaju dosta vam govori činjenica da su mi baš ove maske prve pale na pamet.

Still Malina je pakovanje koje vam je verovatno svima poznato. Predivnog je mirisa, koji je jako postojan. Kosa će vam divno mirisati. A najbitnije od svega jeste što stvarno mnogo lepo hidrira. Omekša kosu, učini je svilenkastom, sjajnom, i za tu cenu zaista dobijate dosta.. Međutim, mislim da onima sa jako suvom kosom neće zadovoljiti potrebe za hidratacijom. Možda da neki trenutni efekat, ali prosto sumnjam da će biti dovoljno.


Still Maslina je još jedna hidratantna maska od Still-a koja možda nije toliko popularna kao Malina ali mislim da je čak i bolja. Svilenkasti efekat je, čini mi se jači kod ove maske nego kod Maline. Ali Malina mnogo lepše miriše. Svakako, za koju god od te dve maske da se odlučite, ako imate kosu poput moje, verujem da ćete biti jako zadovoljne. I za ovu masku takođe smatram da nije za jako, jako suvu kosu.





Serical Latte. Za ovo pakovanje se može reći da je kombinovano, ali u mom slučaju definitivno daje efekat hidrirane kose. Ovo je meni omiljeno pakovanje u rangu jeftinijih, i jedno od omiljenih pakovanja uopšte. Nikada nisam probala ništa što tako lepo omekša kosu, i smiri krajeve, zagladi ih i oni izgledaju jako uredno, čak i u prisustvu prevelike vlage. Javio mi se veliki broj žena koje su fascinirane time koliko im kosa lepo izgleda nakon ove maske. Naročito su zadovoljne žene sa kosom koja je jako gusta, i koja se teško kontroliše. Jako je jeftina, dobijate veliku količinu a efekat je fenomenalan. Kosa je toliko meka, i tako posebno meka... Žao mi je što ne umem to da opišem.


Garnier Ultra Doux Avocado oil and Shea Butter. Ova maska je jako masna, jako lepo hidrira, čini kosu mekom, zagladi je, pripada klasi jeftinijih i lako je dostupna.  Ne daje neki Wow efekat, ali ako vam kosa nije bas kao slama, zadovoljiće vaše potrebe. Ako nemate mnogo problema sa hidratacijom nema potrebe da ulažete mnogo novca, tako da mislim da je ova maska u tom slučaju dobar izbor.



Dikson Argabeta Collagen. A ovo je moja omiljena hidratantna maska za kosu. Ima najdivniji miris na svetu, koji je postojan kao skup parfem, kosa je divna, svilena, neverovatno hidrirana. U ovu masku sam prosto zaljubljena :) Sigurna sam da će zadovoljiti i one koji imaju velike probleme sa nedostatkom hidratacije. Svaka preporuka za ovu fantastičnu masku!


BioKap hranljivi balzam. Proizvod koji ne zaslužuje da spada u kategoriju "Balzami". Ovo je jedan hranljivi tretman, po efektu vrlo sličan Diksonu. Razlika je zaista minimalna. Čak mogu reći da ih razlikuje samo miris. Divna maska, koju preporučujem naročito vama koji volite prirodne sastojke i proizvode koji su bazirane na njima. Impresionirana sam ovim proizvodom. Jedino što mi smeta je mala količina (125ml) pa se stoga jako brzo troši.


Davines Vegetarian Miracle. Ovu masku sam davno koristila, čak ni blog nisam vodila tada. U tom periodu je mojoj kosi trebala jako kvalitetna maska za hidrataciju, pa sam se odlučila za ovu koja važi za vrlo koncentrovanu i kvalitetnu. Pripada klasi profesionalnih, skuplja je, ali ako imate jako suvu kosu i veliki problem sa hidratacijom isplati se da je kupite. Dobićete rezultate brzo, rezultati neće biti samo trenutni, a iz iskustva vam kažem da je bolje da kupite jednu masku koja je namenjena vašem trenutnom problemu, masku koja je kvalitetna i koncentrovana, nego da kupite brdo jeftinijih proizvoda koji daju samo trenutan efekat, ako uopšte i to daju u nekoj meri koja je potrebna. Suva, dehidrirana kosa nije problem koji je lako rešiti. Pakovanje tada treba da bude zaista dobro i kvalitetno.


Koje maske zadovoljavaju vaše potrebe za hidratacijom?



54 коментара:

  1. Анониман16. март 2015. 18:28

    Imam kosu poput tvoje tanku dlaku,tretiranu(farbanu) i na meni latte maska ima dejstvo proteina ni h od hidratacije,bude poput slame,bez sjaja,ma kao metla,probala sam garnier balzam i on je ima pola pola dejstvo al vise proteinsko,still nisam probala zbog silikona i parafina koje izbegavam,tako da sam bas u problemu sa hidratacijom jer mi proteinske maske i balzami ne prijaju kosini kad ih stavim jednom mesecno.Al zato je zedna i voli hidrataciju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, stvarno ne znam kako to, jer Latte ima vrlo malo proteina. Moja mama ima kosu poput slame i toliko joj omeksa kosu, a kada sam pisala recenziju postavila sam fotografije i od jedne citateljke kojoj je takodje uticalo na kosu kao prava hidrantna maska...

      Избриши
    2. Анониман16. март 2015. 23:05

      Ne znam stvarno,al nisam jedina,pricala sam sa jos devojaka i njima takodje ima dejstvo proteina,sasvim suprotno dejstvo od hidratantne maske ni malo neomeksa kosu niti je leprsava nego metla bukvalno.Zato sam u cudu da tebi odgovara ako imas tanku i svilenu dlaku.Ma cak mi nije ni mastila kosu latte maska ni malo bukvalno suva je bila,ma uzasna je zaista vise je kupiti necu sigurno.Volim da vidim pravo stanje dlake al cak mi lepsa dlaka bude kad nista ne stavim nego kad stavim latte.Jedino sto je bilo ok je miris :)

      Избриши
    3. Анониман16. март 2015. 23:44

      Meni je latte ne samo omeksalo kosu nego je jedno od retkih jeftinih pakovanja ucinilo da smirim kosu, koje ima previse. Bez te maske mi kosa ide u sirinu, volumena imam previse, uz to je suva. Uzas zivi. Mozda si naletela na felericno pakovanje, proveri preko bar koda na netu kada je proizvedeno. Ko zna sta je u pitanju, ali da ti kosa bude kao metla nakon bilo koje maske to je bas cudno. Meni je cak od maske latte lepsa kosa nego kada koristim placentu, koja bi realno trebalo da bude maska koja daje vecu hidrataciju

      Избриши
    4. Анониман17. март 2015. 14:33

      Imamo sasvim drugaciji tip kose,moja nije toliko suva i ne trazi proteina ni malo samo hidrataciju,probala sam i kod drugarice njeno isto dejstvo ima latte maska na meni,nisam rekla da mi je od svakog pakovanja ili ti maske kosa kao metla nego od proteinskih maski i balzma proteinskih.Imamo razlicite kose i suludo je raspravljati.

      Избриши
    5. Pa svrha proteinskih pakovanja i nije da ucine kosu mekom tj. hidriranom. Klasična proteinska pakovanja čak i treba da ukrute kosu, i to ne znači da su loša naprotiv. Samo nakon njih treba da stavimo hidratantnu masku/regenerator ili šta već koristimo za raščešljavanje (ja npr nemam problem sa tim tako da to preskacem, sem kada koristim bas jaku proteinsku masku). To sto maska ukruti kosu zbog dejstva proteina ne znaci da je losa! To je jako bitno razumeti, i ne bi trebalo da preskacemo taj korak jer koliko je bitna hidratacija toliko je bitna i proteinska nega. Dakle, pakovanje proteinsko koje ukruti kosu nije lose pakovanje. I ono ne isusi kosu, vec ukruti, sto je ogromna razlika.

      Избриши
  2. Ne znam, zaista. Jako mi je cudno to, jer sudeci po komentarima na postu o ovoj maski, po komentarima na forumu ana.rs i po porukama koje mi žene šalju, ovo je više hidratantna maska. Bilo bi jako cudno da jaka proteinska maska ima tu cenu, jer su sastojci potrebni za takav proizvod dosta skupi. U svakom slucaju hvala sto si podelila svoje misljenje :) Slobodno se registruj, pa redovno piši svoje utiske na blogu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moram dodati da maska ne može nikako da masti kosu ako se koristi onako kako treba, tj. ako se ne stavlja u blizini temena. A masnoca izbija iz kože glave, naravno, tako da ponavljam, nikako ne može mastiti kosu.

      Избриши
    2. Анониман17. март 2015. 14:24

      Ne znam,al nemam razloga da lazem ikoga nemam nikakvu dobit niti da hvalim niti da kudim neku masku,tako da anonimus koji kaze da ima gustu i suvu kosu mozda ima ostecenu i odgovara joj sasvim,mojoj drugarici takodje odgovara jer se pegla,fenira,figaro itd.i njoj sasvim lepo odgovara dok meni ne,svi smo razliciti i nije ista dlaka svakome.A bas je i kupila zbog tolikih hvalospeva i razocarala se.

      Избриши
  3. Koristila sam:
    Still malina- Lepo mi je hidrirala kosu, ali nakon nekog vremena je prestala da mi odgovara. Sigurno godinu dana ako ne i vise sam samo nju koristila. Mozda zato..
    Gariner-Odlicna, masna, posebno mi se svidelo kada je držim celu noc pred pranje. Stavim je na suvu kosu.
    Latte- Predivna jedna maska. Omeksa neverovatno, bolje od bilo kog balzama za rascesljavanje. Nema antenica, ne razleti mi se kosa...Nemam reci vise, prosto savrsena. Mislim da mi nista ne razmrsi kosu kao ona.
    Davines- Koristila sam je prosle godine kada mi je kosa od fare bila uzasno suva. Moja krivica, sta cu.Bila mi je odlicna, pomogla mi je, ali radije bih se osisala i nastavila sa negom kose, nego da dodjem do tog stadijuma da mi je kosa toliko ostecena i suva da moram da dajem pare za skupe proizvode.

    Super post kao i uvek. Samo napred.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Maso. Davines je bas za takvu kosu, koja je tretirana. Jeste skupa, ali ili da se osisa, ili da se baas obrati paznja na negu :/ Znam kako je, tesko je oporaviti je nakon torture blansem i farbom.

      Избриши
  4. Still maslina mi nije odgovarala, zapravo kao da ništa nisam ni stavila na kosu. Evo, već mesecima i se razvlači po kupatilu. :/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tvoja kosa je prilicno suva, zar ne? U tom slucaju ti sigurno treba nesto jace od still-a. On je ok za nas koji nemamo veci problem sa hidratacijom.

      Избриши
  5. Анониман17. март 2015. 09:53

    Gde mogu da se kupe ove still maske?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Proverite na njihovoj fb stranici, ali cini mi se da ih ima u rodi i idea objektima. Dugo ih nisam kupovala.

      Избриши
    2. Postoji radnja sa dosta proizvoda za kosu u cara Dusana,nedaleko od bajonijeve pijace,kada se prodje pijaca ide mesara Matijevic pa par lokala odatle... Tamo ima Still maski, i super je cena... 170 din...

      Избриши
  6. Super post, ja sam imala Garnierovu masku i OK mi je bila, ne znam ni sam što sam je prestala koristiti :D

    Voljela bi kada bi pratila moj blog, naravno uzvraćam :D

    http://milasindinka.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  7. Still i biokap cu da kupim uskoro!!! :D Hvala!

    ОдговориИзбриши
  8. Probala sam Still malinu, zaista je fina za te pare, ali moja kosa je duga, gusca, a dlaka je jako tanka, pa posle koriscenja ove maske ne mogu da se ocesljam :( Pola kose skinem sa glave, a i ovako imam problem sa opadanjem... Garnier sam isto koristila, nista posebno, ali se makar rascesljam k'o covek :D Serical placenta je takodje ok, s' obzirom na cenu i kolicinu i vise je nego dobra. Trenutno koristim Insight antifrizz i zaista je super i sampon i maska. Kosa je mekana, sjajna, lepo se rascesljam, ne sadrzi silikone, parabene, sls i ostale stetne sastojke, ali sam primetila da mi nekako slepi kosu... I kad je vezem u rep, imam osecaj kao da je ima manje... Takodje, volumen je 0 :S

    Bilo bi super kada bi sledeci post bio o proteinskim maskama :)))
    Pozdravcic

    ОдговориИзбриши
  9. Za te pare ne mozemo ocekivati mnogo :) Probaj Loreal color vive elixir koji je u bocici kao i prskalice samo se ispira. Odlican je za rascesljavanje, zaboravila sam da pomenem.

    Insight Antifrizz cu da probam, cujem da je dobra. Hvala na preporuci :) U pretgodnom postu su tema proteinske maske pa pogledaj :)

    ОдговориИзбриши
  10. Jeste, Antifrizz je zaista super :) Moram da se pohvalim da sam danas uzela Insight kristale za kosu, mislim da je to zapravo silikonski serum i jedva cekam da ga probam :) Da li si mozda probala Free Limix liniju sa keratinom? Zove se Terapy repair... A takodje imaju i liniju Kerayonic... Mislim da mojoj poroznoj kosi fali keratin, a to je nesto sto bih u ovom periodu mogla da priustim :)
    Da, izvini, tek sto sam ostavila komentar, setih se da sam pre neki dan vrlo detaljno isticala i prethodni post :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala Free Limix, ali planiram nekada u buducnosti da probam :) Bas taj Terapy Repair sam htela da kupim, ali, eto, nikako da dodje na red.

      Избриши
  11. I hvala na preporuci za Loreal prskalicu :) Nikad nisam koristila te leave in proizvode, nekako se plasim da mi ne otezaju kosu, pa mislim da ce ona dodatno zbog toga opadati :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ispira se ta prskalica, nije leave in. Nikako ne otežava, bez brige :) I maska iz te linije je dobra.

      Избриши
  12. Анониман18. март 2015. 00:46

    Imam jedno pitanje koje nije vezano za tamu ☺
    Zanima me da li tokom noci treba vezivati kosu ili spavati sa pustenom... ako se vezuje kako... kojim gumicama itd 😆 Hvala unapred!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve zavisi i od kvaliteta kose i od kvaliteta gumice. Tako da ne mogu da ti dam neki konkretan odgovor. Može oštetiti a i ne mora

      Избриши
    2. Анониман22. март 2015. 22:52

      A kako ti spavas?

      Избриши
    3. Uglavnom sa puštenom kosom ili sa pletenicom. Ponekad i zavežem rep sa onom ogromnom, debelom gumicom.Ona ti sigurno neće oštetiti kosu.

      Избриши
  13. Imam ih sve i najzadovoljnija sam Malinom, Garnier avokadom i Dikson argabeta (mada meni sva Dikson pakovanja odgovaraju, savrsena su). :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj Tonic. Nije skupa a radnica mi ga je bas pohvalila. Po prici sam zakljucila da bi odlican bio za vas sa kovrdžama jer odgovara baš suvoj kosi.

      Избриши
  14. Анониман18. март 2015. 16:42

    Sta mislis o Gliss-ovoj maski iz kolekcije oil nutritive (with 7 nourishing repair-olis) i o Pantenovim maskama za kosu?
    Hvala. :)

    ОдговориИзбриши
  15. Анониман18. март 2015. 22:05

    Imam kosu istu kao i ti, tanku koja se brzo masti, i u poslednje vreme je pocela da mi se dosta krza i pucaju krajevi, tako da mi je donji deo kose dosta redji nego gornji, pa sam pocela da citam savete na netu, i tek sam na ovom blogu prvi put cula za proteinska pakovanja koja su neophodna za redovnu negu, narocito mog tipa kose. Do sada sam samo korstila klasicne drogerijske maske, a nakon citanja tvojih postova, resila sam da ulozim najpre u Aminokeratin, a onda mozda i u Davines proteinsku masku. Iskreno se nadam da ce mi pomoci u resavanju ovog problema. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo bi mi bas drago da mi javis utiske o Aminokeratinu. Kad vec uzimas Selective probaj i jednu ampulu- Protein infuse. Ona je fantasticna.

      Избриши
    2. Анониман19. март 2015. 00:07

      Da, da, citala sam i o ampuli na tvom blogu, probacu sve to, pa javljam rezultate. Volela bih i Dikson Argabetu da probam, ali nju ipak malo kasnije. Totalno otkrovenje po pitanju proteinskih maski, bas sam bila neupucena. Hvala na otkrovenju. :))

      Избриши
  16. Анониман22. март 2015. 22:54

    Kolika je cena Davines maske,a koja Aminokeratin? U Beogradu

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Davines oko 2000din a Aminkeratin 1200din :)

      Избриши
    2. Анониман25. март 2015. 13:33

      U Bosni je aminokeratin 6,5 evra. Dosta povoljnije.

      Избриши
    3. Анониман25. март 2015. 21:06

      Da, u Didaco shopu koji se nalazi u svakom vecem gradu, pa ako imate nekog da vam pošalje preko granice. Jer sano Didaco shop drzi vecinu Selective preparata. Ostale drogerije drze pretezno samo ampule.

      Избриши
  17. Анониман24. март 2015. 21:25

    Nevezano za članak: ampule za kosu selective mineralizer da li imaju silikone? Ne pise nista na pakovanju...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam zaista, ali svakako ih nemojte stavljati na teme, niti blizu temena.

      Избриши
    2. Анониман25. март 2015. 13:32

      Hvala, ubuduce cu tako. Stavljala sam na tjeme i cijelu kosu, ali necu vise. Samo na duzinu :)

      Избриши
  18. Анониман25. март 2015. 21:13

    Da li si probala InSight Dry masku i, ukoliko jesi, da li mislis da je dobra hidratantna maska? :)

    ОдговориИзбриши
  19. Gde može da se kupi Dikson maska i koja je cena?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://zdravakosa.blogspot.com/2014/11/dikson-argabeta-collagen-maska-za-kosu.html?showComment=1434825282764#c1285357036773789216

      U ovoj recenziji vam stoje sve informacije o proizvodu.

      Kosta oko 1200din, i kupuje se u Dikson radnji u Beogradu ili se porucuje online preko njihove fb stranice

      Избриши
  20. Moram dodati da maska ne može nikako da masti kosu ako se koristi onako kako treba, tj. ako se ne stavlja u blizini temena. A masnoca izbija iz kože glave, naravno, tako da ponavljam, nikako ne može mastiti kosu.

    Kursus Internet Marketing di Pekanbaru

    ОдговориИзбриши
  21. Gde ima da se kupi Serical latte u Novom Sadu? Rado bih je probala...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam za novi sad. Verujem da možeš na pijaci naći, jer je u Bg-u na skoro svakoj pijaci :)

      Избриши
  22. Анониман28. мај 2017. 17:33

    Moja kosa je tanka i sklona brzom mascenju, pa je samim tim perem svaki drugi dan, dok su mi krajevi suvi i skloni pucanju. Koju bi mi masku preporucila?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Maska ne bi smela imati veze sa mašćenjem. Ja savetujem da se maske ni u kom slučaju ne stavljaš blizu kože glave. Tako ni jedna neće uticati na mašćenje.

      Избриши