Balea Beautiful long - Šampon i balzam


Nastavljam sa recenzijama o Balea proizvodima za negu kose, koje sam dobila u novogodišnjem Dm paketiću.

Predstaviću vam šampon i regenerator koji su namenjeni nezi, kako oni kažu duge kose.
I šampon i balzam su bez silikona!



Retko koji šamponi dolaze u ovakvoj ambalaži, tj. tubici, i moram reći da mi se ovaj tip mnogo dopada jer lako možete da dozirate potrebnu količinu.
Kada se radi o samom efektu ovog šampona, iskreno nisam impresionirana. Jako sam komplikovana kada su u pitanju šamponi. Biram isključivo one bez silikona, po mogućstvu i bez SLS-a, iako kod mene to nije nužno, i kako sam shvatila da mi ulja u šamponima jako smetaju, i ulja sam dodala u listu neželjenih sastojaka.


Na sreću, nije došlo do pojave svraba i iritacije na koži glave, što mi se poslednjih nekoliko puta desilo sa šamponom koji u sebi ima ulja. Međutim, ono što me je navelo da prestanem sa korišćenjem ovog šampona jeste to što mi se kosa jako brzo masti zbog njega, tj. zbog ulja u sastavu.  Zbog ovoga ne mogu da kažem da je šampon sam po sebi loš, već da meni ne odgovara većina šampona sa uljima.
Kako je moja kosa jako tanka, i nije gusta, masnoća brzo izbija na površinu, a šamponi sa uljima još više doprinose tome tako da ovo ne bi bio proizvod za mene.

Ono što sam takođe primetila a bilo mi je čudno, jer nema silikone, jeste to što je od njega dlaka bila mekša i svilenkasta, kao da u sebi ima silikone (a nema ih). Čak sam nekoliko puta dok sam ga testirala, preskočila nanošenje maske i bez problema sam kosu očešljala.
Iz svega ovoga mogu da zaključim- nije skup, sastav nije loš, i mislim da bi mogao da odgovara vama koje imate gustu i suvu kosu. Mislim da bi se dobro pokazao, jer jako lepo omekša dlaku i učini je svilenkastom iako u sebi ne poseduje silikone koji u velikom broju slučajeva to omogućavaju.



Za razliku od šampona regenerator mi se jako dopao. Radi se o proizvodu koji u sebi ima proteine. i nema silikone. U svom sastavu ima fito-keratin, inca inchi ulje, pantenol. Proizvođač obećava da jača oštećenu kosu, štiti je od spoljašnjih uticaja i sprečava da se kosa razleti zahvaljujući anti statičkom kompleksu.


Ova maska bi po mom mišljenju pripala klasi kombinovanih, jer ima karakteristike proteinskih pakovanja ali i hidratantnih.
Kada je držim duže (2-3h) pomalo mi ukruti kosu, što je jedna od karakteristika proteinskih maski. Ovo nije loša strana maske! Naprotiv, to znači da ima određenu koncentraciju proteina koja nije zanemariva. Nema sigurno ni približnu količinu kao HBP, o tome ne treba ni govoriti. Međutim, ako je držim kraće, na primer pola sata, kosa bude jako, jako meka, i imam utisak da je ovo hidratantno pakovanje.

U svakom slučaju, koliko god je držala na glavi (uvek je držim pola sata ili duže) kosa bude jako lepa na dodir, svilenkasta, meka, lako se češlja. Sve u svemu, jedna dobra maska, koja je u klasi jeftinijih, lako dostupnih, i zaista daje lep efekat.

Ne oporavlja oštećenu kosu, i niti jedno pakovanje/maska iz ove klase neće to obezbediti, ali čini da ona izgleda lepo.

***Oba proizvoda možete kupiti u svim Dm drogerijama

6 коментара:

  1. I ja sam primetila da mi ulja u šamponima smetaju, ne samo da se kosa brže masti već je odmah nakon pranja nekako otežana i slepljena. Silikone volim u određenoj meri, jer imam farbanu kosu i ne mogu da se oslonim isključivo na prirodnu negu. Na SLS vrlo retko imam reakcije, mada se dešavalo. U principu volim da kombinujem šampone bez sulfata i one klasične :).

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман9. март 2015. 14:10

    Jao pa sad moram i ovo da probam!:) Zvuci dobro.Nista od Balee nisam.probala nikada,a kosa mi je duga i jako se mrsi:/
    I sampin bi mi se verovatno dopao mada ja imam onu najgoru kombinaciju-suvi krajevi (i to samo stepenasti,povrsinski) a teme normalno i cak se i masti.
    Julijana:)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман14. јун 2017. 14:38

    Meni ovaj regenerator ukruti kosu nakon 2 minuta drzanja.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман15. јун 2017. 14:46

    Ne mislim da je lose :) sretna sam sto sam nasla nesto ovako kvalitetno, a povoljno. Hvala na preporuci, kupila sam ga zbog tvoje recenzije.

    ОдговориИзбриши