Still Popart Aloe vera i Avocado - Maska za kosu

Ako pratite blogove sa recenzijama proizvoda za kosu onda vas je sigurno neki od njih naveo da isprobate Still proizvode, tačnije njihove maske za kosu, koje su vrlo popularne.

Ovo nije jedna od najpopularnijih, međutim, to ne znači da nije dobra, pa reših da probam i neki proizvod o kojem se nije mnogo pisalo.



Ova maska za kosu namenjena je tretiranju kose ali i kože glave. Kako je moja kosa sklona mašćenju nerado stavljam pakovanje na teme. Takođe, tvrdim da koži glave nisu potrebne nikakve maske, naročito ne one koje imaju ulogu da nahrane dlaku, jer sastav nije najpogodniji za kožu glave, a naročito ne za osetljive tipove. Za teme je nužno i sasvim dovoljno izabrati odličan šampon koji će skinuti svu nečistoću, a opet neće prouzrokovati reakcije na koži glave u vidu suvoće, iritacije i sl. 

Ako problem na koži glave postoji, on se ne rešava maskama za kosu, već isključivo pregledom dermatologa i proizvodima koji su namenjeni isključivo tom problemu. Ne mora da znači da će ova maska izazvati haos na vašoj glavi, ali dovoljno je što postoji šansa za to, a kako reakcija može biti zakasnela, ne dozvolite da rizikujete jer je koža glave osetljivo područje.

Dakle, u ovom postu biće reči o tome kako ova maska deluje na moju kosu, koja je, ukoliko niste upućeni tanka, svilenkasta, ne previše gusta, i  sa krajevima spremnim za šišanje. Nemam velikih problema sa nedostatkom hidratacije, ali oštećeni delovi su suvkasti.

SASTAV
Aqua, Cetearyl Alcohol, Centrimonium Chloride, Persea Gratissima Oil, Parfum, Citric Acid, Aloe Vera Barbadensis, Propylparaben

MIRIS I GUSTINA
Miris je ok, i ne zadržava se dugo u kosi, a što se tiče gustine - pripada grupi nešto ređih pakovanja, ali nije mnogo retko.


NAČIN KORIŠĆENJA
Uputstvo kaže da je ovu masku dovoljno držati 5 minuta.
Kada je držim 5 minuta kosa postaje mekša i lako se raščešljava, a efekat je nešto jači ukoliko masku držite duže, a naročito ako zagrevate kosu. Ja to radim tako što nanesem masku, navučem kesu preko, preko kese stavim peškir i 5-10 minuta zagrevam fenom.

EFEKAT KOJI DOBIJAM
Kosa je mekša, sjajnija, lako se raščešljava, međutim nisam preterano oduševljena. Maska svakako nije loša, ali nisam dobila neki efekat koji bi me naveo da ponovim kupovinu. Druge Still maske, tipa Malina, Maslina, koje su u istom rangu imaju jači efekat od ove maske.
Ono što jeste dobro, za one koji izbegavaju silikona, to je što ih ova maska ne sadrži. 

Rekla bih da ova maska daje efekat poput jačeg balzama / regeneratora. Nije loša, ali po sličnoj ceni se može naći maska sa jačim efektom, a kao primer bih navela Serical Latte i Placentu, kao i Still malinu i maslinu, koje sam vam već pomenula. Svakako, ako ova maska dospe u vaše ruke nije za bacanje, možete je lepo iskoristiti kao balzam ili blaži tretman za hidrataciju.

16 коментара:

  1. Imamo sličnu kosu, koristila sam med i mleko (čini mi se da se tako zove) i nije mi se nešto dopala, isto kao i kod ove, samo se lako raščešlja... Dok malinu i med i čokoladu obožavam, trošim ko zna koje pakovanje :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Med i mleko nisam probala, a vidim da je i ono iz Popart linije. Verovatno ga ne bih probala.
      Malina i med i čokolada su stvarno sjajni.

      Избриши
  2. Koristila sam samo malinu od stilovih pakovanja i odlicno mi je, ne verujem da cu druga isprobavati! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Mislim da bi ova meni bila slaba... A kada vec poredis Serical i Still, mislis li da je za suve krajeve (od farbe) bolja Latte ili Still malina/cokolada med? Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za suve krajeve Latte i malina. Latte je kombinacija proteinskog i hidratantnog ali jaaako omeksa kosu cak i kada je ekstremno dehidrirana.

      Избриши
    2. Hvala lepo :)

      Избриши
  4. Da li mozes da mi preporucis neki balzam/masku koji ce mi pomoci da mi se ne elektrise kosa?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bilo koja maska o kojoj sam pisala+ kvalitetan šampon. Meni se kosa umela naelekrisati zbog loseg sampona.

      Избриши
  5. Imam talasastu kosu (vise vuče na kovrčavu).Nisko porozna je,ali imam rascvetale krajeve,gruba je,suva,kida se,skoro sam se šišala ,ali vec su mi se pojavile bele tackice.Mozes li da mi preporucis neko dobrooo pakovanje,da je oporavim? (Nisam bas pri parama,za neka skupa kao Davines HPB ili Selective Amino Keratin :( )

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam za jeftino pakovanje koje oporavlja kosu. Verujte da se vise isplati uloziti u HBP.

      Избриши
    2. Ok,ali gde da ga nabavim? Ne zivim u Beogradu,zivim u centralnoj Srbiji.

      Избриши
    3. Mozes da narucis sa nekog stranog sajta ili sa domaceg sajta www.cvrle-hairshop.com/

      Избриши
  6. Sta mislis o Dahlia Total repair & Care i Insight damage ? Koja je bolja?

    ОдговориИзбриши