Yves Rocher - Sirće od maline za ispiranje i blistavost kose

Formula bez silikona. Vaša kosa je lakša, bez osećaja težine. Plus: zavodljivi miris maline! PRIMENA: Tajna za postizanje sjajne kose. Nanesite kod zadnjeg ispiranja kose, nakon što ste dobro isprali šampon. Sirće od maline tradicionalno se koristi zbog svoje kiselosti. U Laboratoriji Yves Rocher odabrali su sirće od maline poznat po svojstvu zaglađivanja i po svojstvu otklanjanja kamenca.

Još od davnina  žene su ispirale kosu sirćetom, čiji je efekat bio sjajna, blistava, i  zdrava kosa. Doduše, znam da je za to korišćeno jabukovo sirće, a ne sirće od maline (ili nisam informisana), ali Yves Rocher ima svoj proizvod koji bi trebao da nas ubedi da je sirće od maline prava stvar za zdravu i blistavu kosu.



Ono sa čim sam se prvo susrela jeste jako lep miris, koji će vam se svideti ako volite maline. Blag i prijatan miris ostaje u kosi čitavog dana.

Nanosim ga nakon pranja šamponom, ili nakon korišćenja maske, ako istu koristim prilikom tog pranja. Pošto ima vrh koji omogućava da tečnost sporije izlazi, možemo lako dozirati potrebnu količinu. Ja ga nanosim direktno na kosu, trudeći se da što manju količinu prospem sa strane, a na kraju još malo sipam u šaku a potom direktno stavim na krajeve. Možete malu količinu sipati u neku bočicu sa raspršivačem, i mislim da je to najbolja opcija. Nakon jedne minute kosu ponovo dobro isperem.




Za potrebe testiranja, nisam nanosila nikakav balzam/masku/tretman za kosu, jer sam želela da vidim čist efekat ovog proizvoda. Naravno, kada sam stekla krajnje utiske koristila sam i ostale tretmane za kosu, u kombinaciji sa ovim sirćetom.


Vratiću se na početak teksta kada sam napisala reč proizvođača, kako bismo videli koliko su zapravo tačne navedene tvrdnje:
"Formula bez silikona.Vaša kosa je lakša, bez osećaja težine. Plus: zavodljivi miris maline!"- Miris maline jeste pristutan. Nije mnogo jak, ali se zadržava nakon pranja. Kosa definitivno nije otežana! Naprotiv, lepršava je i ni najmanje nije slepljena.
"U Laboratoriji Yves Rocher odabrali su sirće od maline poznat po svojstvu zaglađivanja..." - Kosa zaista jeste zaglađenija nego što bi bila da sam koristila samo šampon. Razlog za to što sirće može da, ako ništa bar blago zagladi kosu, jeste to što balansira prirodni pH kose. Kada je kosa oštećena podiže se ph vrednost kose, kada ona postane neukrotiva, razleti se na sve strane, naelektriše se i ne može da se kontroliše. Upravo zahvaljujuči sirćetu pH je izbalansiran, kosa je zaglađena, sjajana i uredna. Ne znam koliko iznosi pH vrednost ovog sirćeta od maline, jer to na proizvodu nije naznačeno, ali očigledno je da deluje na kosu, a ponajviše na krajeve, sa kojima, inače, jedino imam problem, jer kada ne koristim dodatnu negu ne mogu lepo da ih oblikujem.


Ovakvi proizvodi, kao na primer jabukovo sirće mogu da blago isuše kosu, ako ih koristite često i na pogrešan način.

Još jedna jako bitna stvar jeste što sam kosu očešljala sasvim lako, bez upotrebe proizvoda koje inače uvek koristim nakon pranja. Tokom dana se kosa uopšte ne mrsi. Ne znam da bi isti slučaj bio i sa vama koji imate nešto suvlju kosu od moje, ali balzam ili neki leave in proizvod bi vam svakako pomogao ako vam ovo sirće nije dovoljno.

Za razliku od jabukovog sirćeta, koje može blago posvetliti kosu, sa ovim sirćetom ne morate brinuti, jer neče uticati na vašu boju.

Važno! Budite obazrivi sa sirćetom. Pored toga što morate voditi računa da dobro isperete kosu, morate biti obazrivi sa učestalnošću i količinom koju koristite prilikom pranja. Ovo sirće je namenjeno isključivo kosi, i napravljeno je tako da ne morate da ga razblažite. 

Zaključak: Zadovoljna sam ovim proizvodom, jer nisam primetila nikakvu negativnu posledicu, a ispunio je sve ono što proizvođač obećava- daje sjaj, blagu zaglađenost i kosa ne leti na sve strane. Ali ipak ovaj proizvod ne bih koristila često. Jednom u dve nedelje ću svakako ponavljati ovaj tretman, jer smtram da nije potrebno to raditi češće.

Ako praktikujete da ispirate kosu sirćetom, a plašite se da će vam zbog njega kosa posvetleti, ili vam otežava posao to što svaki put sirće morate da razblažite, i tražite optimalnu količinu, probajte sirće od maline od Yves Rocher-a, koje je napravljeno baš za negu kose. I podelite svoje utiske sa nama.

Cena
: 650 din = 100ml
Bulevar Mihajla Pupina 4,(T.C.Ušće), 11070

24 коментара:

  1. Ja imam ono ulje koje je u istoj ovakvoj bocici i super mi je, sad mi je samo zao sto nisam i ovo tada uzela jer je bilo na akciji :)

    ОдговориИзбриши
  2. *Koristim sirće za ispiranje kose i to alkoholno.To se dešavalo bez ukakvog reda kao odličan spas kada mi je kosa bila raščupana.Efekat je uvek bio dobar,jer me je spasavalo od makaza,a o razblaženosti nisam vodila računa.
    Kod kuće imam i sirće od nara,ali ono je takođe za upotrebu u kuhinji.
    Jako me je obradovao tvoj članak,zaista do sada nisam pročitala ništa o kozmetičkom sirćetu za kosu.
    Zanima me samo gde može da se kupi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. *Prijatelj sam sa Yves Rocher Srbija,ali ne sa zvaničnom stranicom koja se lajkuje.
      Oni imaju mali on-line katalog sa svim popustima i dostavom Post Expresom.
      Ali nisam u njihovom prednovogodišnjem izdanju primetila ovaj proizvod,zato sam te pitala.

      Избриши
    2. Ovaj proizvod je trenutno u ponudi na njihovom sajtu. Najbolje bi bilo da im pošalješ mail ili da ih kontaktiraš putem oficijalne Facebook stranice.

      Избриши
  3. gde ima da se kupi? nisam ga primetila :)

    ОдговориИзбриши
  4. Već dugo želim da probam bilo šta od Yves Rochera ali ima tako malo recenzija, tako da se uvek obradujem kada "izađe" neka nova i to pozitivna! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jeste, i ja ne viđam često recenzije njihovih proizvoda. Imam još jedan proizvod njihovog brenda, i testiranje privodim kraju.

      Избриши
    2. Super, jedva čekam da vidim šta je u pitanju! :)

      Избриши
  5. Nisam još ništa isprobala od YR za kosu.Jako u posljednje vrijeme tražim proizvode za sjaj i blistavost,možeš li mi preporučiti nešto stvarno efikasno?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa s obzirom na utiske koje si mogla pročitati, preporučujem ovaj proizvod za sjaj i blistavost. Takođe lep sjaj daje i maslinovo ulje, Still sa maslinom... Eto, na primer to mogu da ti preporučim.

      Избриши
  6. Koristim domace jabukovo sirce bas ga treba obavezno razblaziti i jabukovo ne posvetljuje kosu barem meni bojim je u crveno zakljuca mi boju pa samo bude duze crvena

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jabukovo sirće može posvetleti kosu, naročito u kombinaciji sa sunčevom svetlošću

      Избриши
  7. Probaj njihovo ulje za kosu, odlično je. :D

    ОдговориИзбриши
  8. Drago mi je da su utisci pozitivni. Čitajući tekst, konačno sam shvatila i šta je zapravo namena ovog sirćeta što mi nije baš bilo najjasnije :D.

    ОдговориИзбриши
  9. Baš sam danas planirala da odem do Yves Rocher-a i ovaj post je došao kao poručen! :)

    ОдговориИзбриши
  10. Nisam probala, mada sam razmišljala o primeni jabukovog sirćeta.
    Drago mi je da si zadovoljna :)

    ОдговориИзбриши
  11. Zanimljivo, ovo bi mogao biti proizvod koji bi mi rešio problem. Naime, već dugo slušam o pozitivnim efektima sirćeta na kosu, ali to je miris od koga se meni doslovce okreće želudac, ne koristim sirće ni za salate. Ako ovo sirće nema onaj tipični miris sirćeta onda je taman za mene :)

    ОдговориИзбриши
  12. Da li se ovo ispire ili je nesto kao leave in proizvod? Pitam zato sto ja jabukovo sirce ne ispirem, tj. ono mi predstavlja zadnje ispiranje kose. Naravno radi se razblazenom jabukovom sircetu.

    ОдговориИзбриши