Swiss-o-par Maska za kosu sa medom i D-pantenolom

Nedavno sam u DM drogeriji primetila ovaj proizvod - masku sa medom i D-pantenolom. Pored nje postoji još nekoliko vrsta (čini mi se još 3), dok sam ja u DM-u videla samo dve. (Za čitateljke iz Hrvatske: ovaj proizvod možete naći u Muller-u).

Ova maska za kosu je proizvod nemačkog brenda Swiss-o-par, koji ja lično do sada nisam poznavala. Međutim, na internetu sam pronašla informacije i recenzije o njihovim proizvodima. Takođe, pronašla sam i njihov sajt www.swissopar.com.


Količina
25ml, koliko ova "vrećica" (mada meni više liči na jastuče) sadrži, je sasvim dovoljna količina čak i za dugu kosu. Ja volim da "natopim" kosu pakovanjem, i volim da ga ima mnogo na krajevima, tako da je mi se jako dopada što je pakovanje u ovoj količini, s obzirom da je namenjeno za jednu upotrebu.


Miris: 
Miris je malo čudan. Verujem da se neće svima dopasti. Jak je. Izbija iz vrećice čak i dok nije bila otvorena. Nisam vešta u opisivanju mirisa, ali oseća se miris meda, i meni takav miris jako prija. Ako se dobro sećam mirisa onog Top balzama (ako znate na koji mislim), podseća me pomalo na njega. 


Pakovanje/ambalaža: 

Pakovanje je skroz ok, po mom mišljenju. S obzirom da odmah iskoristim celu količinu. Ali vama koji imate malo kraću kosu, ili ne volite da "pretrpate" kosu maskom, i ne biste iskoristili odmah celu količinu, možda pakovanje neće odgovarati, ali možete ga staviti u neku praznu kutiju od kreme npr. i na taj način sačuvati preostalu količinu.

Gustina: 
Gustina je skroz ok. Maska nije ni previše gusta niti retka. Taman kako treba. Vrlo lako se nanosi na kosu.



Reč proizvođača i način korišćenja: 
Daje kosi sjaj, elastičnost, volumen i svilenkast efekat. D-pantenol vlaži kosu i sprečava dehidrataciju. Na opranu i mokru kosu ravnomerno nanesite tretman i ostavite da deluje 1-2 minuta, a nakon toga isperite mlakom vodom. Ne sadrži silikon.

Efekat i moji utisci: 

I upravo kao što je proizvođač obećao- kosa je dobila sjaj, elastičnost i dobijen je svilenkasti efekat. Volumen ne mogu primetiti, jer masku ne stavljam uz teme, ali sve ostalo je ispunjeno. Kosa je jako meka, ali ne i previše lepršava, što mi se dopada, a  pod prstima osećam onaj svilenkasti efekat, kao da je kosa fenirana. s tim što nisam primetila da mi je kosa nešto ravnija nego inače. Jako lepo se raščešljava. Dan pre poslednjeg korišćenja mi je deo uz vrat bio jako umršen, jer sam eksperimentisala sa onom tankom trakom za kosu, međutim, nakon ove maske sam savršeno lako odmrsila kosu. 

Mogu zaključiti, nakon nekoliko korišćenja, da ova maska jako lepo hidrira, omogućava dosta lakše raščešljavanje, čini je savršeno mekom i svilenkastom na dodir, pri čemu ne masti dlaku dodatno, ne otežava je ali je isto tako ne čini previše lepršavom (što bi stvorilo efekat da "svaka dlaka vodi svoju politiku"), tako da uz to krajevi izgledaju uredno i zaglađeno. Moj savet je, ako želite malo bolji efekat, da držite masku malo duže, na primer pola sata (ako možete duže - još bolje!), jer je efekat jači i izraženiji tada.

Sve preporuke, naročito ako imate suvu i dehidriranu kosu!

------------------------
Cena: 105din (25ml)
Prodajno mesto: DM - drogerije (Hrvatska - Muller)
Sastav: Sastav nije naznačen na pakovanju, ali sam uzela listu sastojaka sa njihovog sajta. Na pakovanju piše da ne sadrži silikone, međutim na listi sa sajta se nalaze silikoni, kao što možete videti. Aqua, Cetyl Alcohol, Mel, Panthenol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Parfum, Coco Betaine, Potassium Sorbate, Citric Acid, Cetrimonium Bromide, Sodium Chloride, Coumarin, Benzyl Alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, CI 13015, CI 14720, CI 16035

29 коментара:

  1. Bas sam juce videla ovo slatko malo pakovanje :) Ne znam ni sama zasto ga nisam uzela ali svakako hocu sledeci put :)

    ОдговориИзбриши
  2. koristila sam jedno vrijeme njihov šampon i masku za kosu s arganovim uljem, i iako sam inicijalno bila zadovoljna efektom, nekako sam ih počela izbjegavati kad sam naknadno uvidjela da sadrže "ozloglašeno" mineralno ulje (paraffinum liquidum); sad vidim da ga sadrži i ova maska (a ruku na srce, malo koja od drogerijskih ga ne sadrži) pa me iskreno zanima tvoje mišljenje o tom sastojku...? unaprijed hvala i pozz :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako ćemo realno, mnogo sastojaka je ozloglašeno. Ali baš mnogo njih. Doduše sve se svodi na neka naučna istraživanja, koju pritom, očigledno zakon ne uvažava, jer su ti sastojci dozvoljeni u ogromnom broju zemalja. Ako bismo sva naučna istraživanja podržali i izbacili iz upotrebe te "štetne" sastojke, onda bismo celu rutinu morali svesti na prirodne proizvode. Što doduše nije loše, ali tu nastaju mnogi drugi problemi, tipa, kakav je kvalitet tog proizvoda, da li je zaista stvarno prirodan kao što piše, da li ima potvrdu za svoj kvalitet, i slično. Uvek ćemo sumnjati u nešto.

      Trudim se da izbegavam sastojke koji su ozloglašeni ali je nemoguće da izbegnem sve. Ne odričem se proizvoda koji sadrže sastojak koji si navela, ali se trudim da te proizvode (kada je u pitanju nega kose) koristim isključivo za krajeve.

      O štetnosti sastojaka ne mogu da govorim mnogo, jer ne mogu da pričam o tome kao neko ko je samo pročitao da su oni štetni, iako sam pročitala masu članaka o tome. Mogu samo da se trudim da izbegavam ono što mi ne prija, i ono što me plaši.

      Pozdrav

      Избриши
  3. Top balzam :) To nisam dugo koristila, a sećam se da je bio super!
    Odlična maskica, baš ću je potražiti u Mulleru.
    Hvala na preporuci :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nema na čemu, uvek :) :*

      A čini mi se da je top balzam prepun parabena, ali proveriću još. Ja volim miris tog balzama, a i koliko se sećam jako omekša kosu. Davno sam ga koristila :)

      Избриши
  4. Koristila sam ovu masku, meni je bila odlicna :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, baš mi je drago da je još neko probao :) Ja ne znam kako je ranije nisam videla.

      Избриши
  5. Uopste ovo nisam primetila! Bas cu da pogledam :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ćeš pronaći. Ja sam sasvim slučajno videla. Uopšte nije uočljiva na policama.

      Избриши
  6. Nisam primetila ovu masku u dm/u. Takođe volim miris meda u kozmetici, a sviđa mi se taj efekat "kao da je isfenirana" koji pominješ :). Koliko često koristiš jednu istu masku za kosu (da li ih menjaš naizmenično ili koristiš određenu neki duži period)?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koristim nekoliko maski naizmenično u zavisnosti od nekoliko faktora (šta mi je taj dan potrebno, na primer, kada se feniram, ili uvijam kosu, obavezno koristim masku na bazi proteina).
      Kada testiram, na primer, hidratantnu masku koristim samo nju to vreme dok ne steknem konkretan utisak, ali moram bar jednom u toku testiranja da koristim proteinsku masku, jer mojoj kosi jako prijaju proteini, mnogo više od hidratacije, jer od kad se ne farbam uopšte i ne manjka hidratacije.

      Ali obavezno rotiram 2 hidratantne i dve proteinske maske, koje se razlikuju po jačini. Komplikujem, ali poazalo se kao najbolje rešenje.

      Избриши
  7. Au, ovo je preslatko i deluje da bas radi posao! :)
    Ali me trenutno najvise privlaci Insight pakovanje koje preporucujes :))))

    ОдговориИзбриши
  8. Ja nisam probala ovu masku. Bas sam pre nekoliko dana uzela neku od kokosa koja dolazi u velikom pakovanju. Čini mi se da je Genera proizvođač i stavila sam je 2 puta do sada. Zadovoljna sam efektom. Probaću i ovu sigurno, jer dolazi u malom pakovanju tako da se ne može mnogo promašiti. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Ni ja nisam videla ovu masku ali za sad morace da saceka da potrosim bar nesto, pocela sam da gomilam proizvode za negu kose.:)

    ОдговориИзбриши
  10. Miris meda i tvoja preporuka... meni je sasvim dovoljno :)

    ОдговориИзбриши
  11. Bas sam razmisljala da pocnem da koristim neku masku, nisam dugo. Ovo mi deluje ok, a i nije uopste skupo, definitivno cu probati. :*

    ОдговориИзбриши
  12. Sigurno ću da probam jer daje sjaj. Baš tražim tako neki proizvod :)

    ОдговориИзбриши
  13. E ovo ću si kupiti, ajde napokon nešto da ima i kod nas. Koliko je u eurima,čini mi se da nije jako skupo ?

    ОдговориИзбриши
  14. mislim da ovoga ima i kod nas :D definitivno ću isprobati. hvala na odličnoj recenziji :*

    ОдговориИзбриши
  15. Da ne citam tvoj blog ne bih ni znala koliko sve ima ovih maskica za jednokratnu upotrebu sto je odlicno za nas koje volimo da menjamo i isprobavamo nove mazalice za kosu :)))

    ОдговориИзбриши
  16. Na ovo sam slucajno naletela u DM-u i zaista sam prezadovoljna! Kosa je svilenkasta i mekana cak i ako se drzi samo 2-3 minuta. Pri tom, volim miris meda. :) Ali, u DM-u nisam videla sampon ili balzam, npr. Ima samo onaj sa arganovim uljem...

    ОдговориИзбриши
  17. Da li ova maska može se koristi svaki put nakon pranja kose? :)

    ОдговориИзбриши