Selective Evo Farba za kosu-Recenzija

U današnjem postu predstaviću vam utiske prilikom korišćenja Selective Evo farbe za kosu u nijansi 6.01 Natural Ash Dark Blond, posebno iz ugla moje mame, koja ima mnogo crvenog pigmenta i dosta sedih vlasi.





Da se osvrnemo, pre svega, na reč proizvođača i neke "tehničke" stvari:
  • Proizvođač obećava trajno bojenje, perfektno pokrivanje sedih, nezavisno od količine sede kose.
  • Kvalitet rezultata farbanja kose zavisi od tačne dijagnoze, izbora nijanse i hidrogena. Ako je potrebno primeniti correttore EVO MIX za menjanje odsjaja. 
  • Pomešati sa hidrogenom u razmeri 1:1

U periodu kada sam rešila da se iz skoro plave (imala sam pramenove), vratim u svoju boju koristila sam Selective Evo farbu za kosu, nijansu 6.01. Poslednji put sam se farbala početkom jula 2013, i više nemam potrebe za tim, jer je razlika između izrastka i moje prirodne vrlo mala. 
 
Pošto smo i moja mama i ja koristile ovu farbu nekoliko puta, rešila sam da vam predstavim naše utiske, koji su vrlo slični, i da vam pokažem fotografije PRE i POSLE, i utiske iz ugla moje mame prilikom poslednjeg farbanja, jer nažalost, ja svoju kosu u onom periodu nisam slikala.

Ovo je ostatak farbe, a do sada se farbala 2x sa ovom količinom.

Cena: Nisam sigurna, ali mislim da je oko 700din u Planet Hair-u u Zemunu, u glavnoj. Dobija se 100ml proizvoda. Hidrogen kupujete posebno.

  • Utisci su sledeći i obe ih delimo:
Miris i reakcije na kožu-Farba ima jak miris, ali nije mnogo agresivan. Iako sam mamu farbala bez rukavica nije bilo nikakvih iritacija na rukama. Ono što je još bitnije nakon nanošenja farbe nema nikakvih rekacija na koži glave, kao što je na primer peckanje, svrab, a naglasiću da mi je teme jako osetljivo. 

Nijansa- Nijansa koju sam dobijala svaki put nakon farbanja je bila za nijansu tamnija od one koju sam želela, ali nakon nekoliko pranja sam dobila baš ono što želim. Imam crveni pigment, u nešto manjoj količini nego moja mama, pa mi on nije izbijao mnogo. Vidljiv je malo  isključivo kada sam na suncu, ili kada je na kosu usmerena jaka svetlost. U maminom slučaju se crveni pigment uopšte nije primećivao onda kada je farbu držala na glavi koliko je potrebno, dok je poslednji put vidljiv na dnevnoj svetlosti, kao što ćete videti na fotogafijama. Njoj to ne smeta, tako da, ona je zadovoljna.

Postojanost- Kada je u pitanju postojanost farbe možemo zaključiti da je jako postojana. Boja se, naravno, vremenom ispira, ali u jako maloj količini. S obzirom da je podloga i kom mene i kod mame ista-blajhani pramenovi, ova farba se odlično pokazala. Ono što dokazuje postojanost farbe jeste što se u maminom slučaju prethodno ofarbane sede vlasi i  do sledećeg farbanja  nisu videle, već je problem pravio samo izrastak.

Kvalitet kose- Kvalitet kose se uopšte nije promenio nakon farbanja. Farba uopšte nije agresivna, ne dovodi do isušivanja kose, i daje jako lep sjaj. 


Obe smo prezadovoljne ovim proizvodom. Vidi se ogromna razlika kada uporedimo ovu sa  običnim "drugstore" farbama, koje su agresivne, isušuju dlaku i izazivaju peckanje, prilikom delovanja farbe, a postojanost se tek ne može meriti.  Odličan proizvod!

  • Pre nekoliko dana ona se ponovo farbala, pa sam iskoristila priliku da to zabeležim i podelim sa vama fotografije i sveže utiske.
Podloga pre poslednjeg farbanja: -delimimično isprana farba (prethodna 2 puta je korišćena ista farba, u istoj nijansi), a pre toga su izvučeni pramenovi blanšem, što doprinosi da se farba za nijansu brže ispira.

Farbu je držala na kosi 25 minuta, iako je trebala da drži malo duže (30-40). Razlog za tako kratko držanje jeste što joj je prilikom prethodnog farbanja nijansa ispala malo tamnija, i bilo mi je jako teško da je ubedim da to mora biti tako, i da će nakon nekoliko farbanja nijansa biti baš onakva kakva treba da bude :) Koristila je kao i uvek, hidrogen od 6%.

U svakom slučaju, rezultat nakon farbanja bio je i više nego dobar. Ono što je najbitnije, sede vlasi su uspešno pokrivene, kosa je sjajna, meka, i neoštećena. Jedino što se meni ne dopada jeste crveni pigment koji je baš vidljiv na dnevnoj svetlosti ali ona to jako voli. U zatvorenom prostoru sa klasičnim osvetljenjem je nijansa prilično tamnija.









Koju farbu vi koristite, i da li ste probali ovu?


28 коментара:

  1. Ova boja je upravo nijansa koju koristim :))

    Ja momentalno bojam s Davines bojama koje su divne, kosa je sjajna i ne ispiru se. Međutim, mana je što moram frizeru a to baš ne volim. Više volim kada se mogu sama kod kuće obojati.

    Divno je ispalo <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Slažem se da je Davines odličan, ali zašto moraš da se farbaš kod frizera? Ja frizerima ne verujem, imam fobiju :D

      Избриши
    2. Opet ja sa upadima, rekoh da podijelim odbojnost prema frizera - dobro je znati da nisam jedina :D

      Избриши
    3. Ima nas dosta sa takvim razmišljanjem, sigurna sam :)

      Избриши
  2. Meni je njihova 8.44 farba savršena, jedina farba sa kojom sam stvarno dobila boju koju želim - šargarepu. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nisam probala Evo farbe. A bas bih volela. Ne usudjujem se da eksperimentisem jer sam imala 3x alergijske reakcije u vidu gusenja ,mucnine i velikih cvoruga na glavi.
    Sad samo Davines koristim,ali svakog farbanja imam veliki strah da se opet ne ponovi.
    Inace ,moja sestra ima slicnu boju kose kao tvoja mama pa bih joj ja preporucila da proba Evo jer je stvarno isplativo uzimati farbe od 100 ml.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bas mi je zao da imas tako lose iskustvo sa farbanjem. Onda je bolje da budes obazriva... Ne moras se plasiti za Davines, ako ti vec odgovara..

      Избриши
  4. Ovu farbu nisam videla do sada, ali svidja mi se kako izgleda na kosi. Ofarbale smo se u isto vreme, mozemo da uporedimo rezultate :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odlična je. I tvoja boja je super ispala.
      A ne znam da li misliš na mene kad kažeš da smo se ofarbale u isto vreme, ja se nisam farbala skoro, pa sam se sad malo zbunila :)

      Избриши
  5. Nisam nikada čula za tu farbu ali baš si me zainteresovala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probaj. Moja drugarica ima boju sličnu tvoje, i koristi Selective, ne znam tačno koju nijansu, mogu da je pitam. Ali boja joj je fenomenalna.

      Избриши
  6. Koristim vec dugo ovu farbu, drugu nijansu ali isto sa pepeljastim odsjajem. S tim sto meni skroz ubije crveni pigment. To mi je najbitnije jer mi uopste ne stoji crveni odjaj.

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala na preporuci!
    Ja se farbam u crveno sa Paletinom farbom RI5 i ne menjam jer mi je boja fenomenalna, mana je sto se ispira relativno brzo, ali tako je to kod crvenih boja

    ОдговориИзбриши
  8. Cao, koristim ovu farbu vec tri godine inace sam plavusa i moja farba je 1001 prezadovoljna sam od kad sam je otkrila, inace imam crvenkast pigment a uz ovu farbu se nimalo ne vidi dobijem prelepu priorodno plavu boju cak me i mnogi pitaju da li mi je to prirodna boja pritom mi je kosa sjajna i svilenkasta kao da se ne farbam, toplo preporucujem svima. i naravno sve pohvale za blog redovno te pratim i slucam tvoje savete. pozz

    ОдговориИзбриши
  9. Анониман24. јул 2014. 00:04

    Hej, reci mi dal na tvojoj kosi ova farba izvuce mnogo crvenog pigmenta i da li ti je majci u potpunosti prekrila sijede? Ja sam se do sada farbala sa Selective Oligomineral i nisam bila bas skroz zadovoljna,a sada namjeravam isprobati Evo i baš pepeljaste nijanse volim :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na mojoj kosi nakon farbanja ovom farbom nije bilo puno crvenog pigmenta. Na suncu se video ali ovako jako slabo :) Ja nisam probala Oligomineral, niti je moja mama probala.

      Hvala puno sto si podelila svoje utiske sa nama.
      Pozdrav

      Избриши
  10. Анониман24. јул 2014. 15:43

    Ma nema na čemu, divan blog, čitala sam s užitkom! :) a reci mi samo što se tiče prekrivanja sijedih, dal ih ova boja dobro prekrije? Hvala ti puno i lijep pozdrav iz HR :)

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман24. јул 2014. 23:48

    Hvala:)
    Ok, hvala ti.:)
    Pitam jer sam se farbala istom nijansom (6.01, ali Selective Oligomineral cream (crna kutija), pa mi je malo lošije prekrila :/
    Sada ću baš isprobati Evo - navodno su one bolje.
    Moram se redovito farbati radi sijedih, tako da sam imala prilike isprobati širok raspon brendova:)
    Od kvalitetnih farbi, preporučam još Lisap Milano, Dikson i Framesi,a Subrinine Unique smeđe nijanse genijalno ispadaju i na nezahvalnoj podlozi, smeđe s minimumom crvenih odsjaja...eto, pa da podijelim svoje iskustvo...
    lijep pozz :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja preporucujem Dikson. Fantasticne farbe, a i ostali proizvodi su za svaku pohvalu.

      Избриши
  12. Анониман30. јул 2014. 18:18

    Zanima me kakva su iskustva sa Selective 7.44. Do sada sam koristila 8.44 (super je) i 9% hidrogen.

    ОдговориИзбриши
  13. Zelim da isprobam nijanse med-bakarni ton🙂🤗

    ОдговориИзбриши