Kerastase Nutritive Immersion (Iris Royal) Krema za ishranu kose

Jedan od glavnih problema sa kojima se žene bore, a tiču se kose, jeste suva kosa. Uzrok tome su takozvani slobodni radikali koji izazivaju hemijske reakcije u osnovi oksidacije proteina i lipida. Usled svega toga se dobija simptom suve kose, a sa tim i gubitak mekoće, sjaj, savitljivosti i čvrstoće. U to ime, Kerastase dobija novu Nutritive liniju za negu suve kose u čijoj osnovi je cvet Iris. Koren Irisa daje ovom cvetu mogućnost da cveta i u najekstremnijim uslovima. Njegova tajna je rezerva osnovnih hranljivih sastojaka i zaštitnih oksidanata.


Kerastase Nutritive Immersion je krema za ishranu kose pre šamponiranja. Obezbeđuje homogenost, kontrolu i mekoću. Koristi se za izuzetno suvu kosu, sa zadatkom da pripremi kosu i podstakne potencijal ostalih proizvoda. Pomaže da vlasi "upijaju mekoću", kako proizvođač kaže.

Uputstvo za upotrebu: Nanosite na suvu ili dobro prosušenu kosu pramen po pramen uvijajući ih posebno. Umasirajte i ostavite da deluje minimum 10 minuta. Nakon toga isperite i šamponirajte kosu 2 puta.


MOJI UTISCI

  • UVODNA REČ I OČEKIVANJA
Ovaj proizvod mi je na prvi pogled delovao jako zanimljivo jer do sada nisam koristila tretmane pre šamponiranja (ako isključimo prirodna ulja/putere). Moram priznati da od ovog brenda očekujem mnogo. Ipak se radi o profesionalnim proizvodima, o čijem kvalitetu se priča širom sveta. Konkretno, kada je u pitanju ovaj proizvod, teško je proceniti da li on ispunjava sve ono što proizvođač obećava, jer nakon njega koristimo još nekoliko proizvoda (najmanje šampon i masku), tako da ne utiče samo on na izgled kose na kraju, već još mnogo faktora. Malo sam se namučila testirajući ovaj proizvod baš iz tog razloga, ali ću se potruditi da vam na najbolji mogući način predstavim svoje utiske. Znači, on treba da nahranu kosu, i da je pripremi za ostale proizvode.

Kada je u pitanju ishrana kose ovaj efekat najbolje vidimo nakon nekoliko meseci korišćenja, jer je kosi potrebno vreme da reaguje, i da se oporavi, naročito kada je u pitanju jako suva kosa. Ali, često prilikom prvog korišćenja možemo videti neke promene, koje mogu ali i ne moraju biti jako uočljive, što opet zavisi od toga u kakvom stanju je naša kosa. 
.
  • NANOŠENJE
Ono što je specifično kod ovog proizvoda, i na šta nisam navikla jeste što mažemo svaki pramen posebno, što omogućava da svaka dlaka bude obložena. Ja nanesem proizvod na dva manja pramena, a onda od ta dva pramena napravim jedan uvijajući ih zajedno. I tako radim sa celom kosom. Naravno, ne nanosim na koren, već isključivo od ušiju ka krajevima. Odmah nakon nanošenja kosa postaje jako meka na dodir.


  • VREME POTREBNO DA PROIZVOD DELUJE
Na deklaraciji piše da proizvod treba da deluje najmanje 10min. Ja ga držim na kosi oko pola sata, nekada duže, nekada kraće, u zavisnosti od slobodnog vremena. Uglavnom, često se dešava da kosa skoro u potpunosti upije kremu, naročito na samim krajevima.

  • ISPIRANJE I NAKON ISPIRANJA
Dok ispiram ovaj proizvod deluje mi kao da se ništa ne ispira, jer je veliku količinu kreme kosa upila. Obavezno 2 puta našamponiram kosu, jer je naznačeno da mora dobro da se ispere, ali mi je malo čudno to što nemam utisak kao da sam prethodno nešto nanela na kosu. Na kosi, nakon pranja ne ostaje nikakav sloj, tako da, verujem da se ipak dobro ispira, iako je kosa kremu bukvalno pojela. Nakon šampona obavezno nanosim masku ili tretman bez ispiranja.. Jednom sam probala da ne nanesem ništa, što i nema mnogo smisla, jer ovaj proizvod omogućava da maska/tretman ima bolje/jače dejstvo.  U tom slučaju je kosa izgledala sasvim normalno, ni bolje nego što je izgledala pre, ali ni lošije. Nakon ispiranja nemam osećaj kao posle maske za kosu koja zagladi dlaku i omogući da se lako raščešljava, kao da ništa nisam koristila (ali pročitajte sledeći pasus).

  • KRAJNJI EFEKAT
Kao što sam rekla, jako je teško proceniti ovaj proizvod jer koristim još nekoliko proizvoda nakon njega. Ono što sam primetila  jeste da mi je kosa prilično mekša od kada ga koristim, i to ne samo neposredno nakon pranja. Danas je četvrti dan od poslednjeg pranja kose i teme mi je masno, ali krajevi, su jako meki (što obično nije izraženo kada toliko dugo ne perem kosu), tačnije, vidno mekši nego pre mesec dana kada ovaj proizvod nisam koristila. Kosa se uopšte ne mrsi i  deluje jako hidrirano. 

Moram priznati da sam očekivala da mi posle ovog proizvoda neće biti potrebna maska, ali kada sam pročitala deklaraciju shvatila sam da to nije ni svrha proizvoda. (U ime toga pročitajte savet na kraju).

  • ZAKLJUČAK:
Svoj krajnji sud daću tek kada proizvod potrošim (ako i tada budem mogla da sudim i donosim neke veće zaključke), a do tada mogu da zaključim da se radi o ozbiljnom proizvodu, još ozbiljnijeg brenda, i uključiću svoju subjektivnost, i dodaću da verujem u ovaj proizvod. Činjenica je da je kosa nakon pranja lepa, osetno mekša, i ta mekoća traje. Dakle, nije samo trenutni efekat. Probala bih i masku iz iste kolekcije, koja mi deluje jako dobro. 

Fotografisala sam se sama, pa bolje nije moglo da ispadne. Nešto je fotografisano sa blicem, nešto bez, čisto da ne biste stekle utisak da kosa ima neki previše jak sjaj, kako to obično izgleda pod blicem.
Kosa je osušena prirodnim putem. Samo sam na kraju, minut prosušila fenom na srednjoj temperaturi, čisto da budem sigurna da je kosa skroz suva.








Dodala bih jedan savet, a to je da ne sudite o nekom proizvodu samo na osnovu svojih očekivanja (nekada nerealnih) jer se radi, možda o nekom velikom brendu brendu, već da detaljno proučite svrhu proizvoda i da se informišete da li uopšte proizvod ima osnovu za neki efekat kao što je ishrana, regeneracija i slično. To kažem jer sam se susrela sa ljudima koji od proteinske maske očekuju hidrataciju, od hidratantne maske očekuju rekonstrukciju... Što baš i nema mnogo logike. Često vidim takve kritike, koje su neosnovane i rezultat su samo loše informisanosti, pa se čitateljke tih kritika javljaju zbunjene.

Gde se može kupiti: U frizerskim salonima koji rade sa ovim brendom.
Cena: Cena varira od salona do salona, pa je najbolje da se raspitate u najbližem.
Količina: 200ml.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

42 коментара:

  1. eee meni ovako nesto treba! ja bas mackam kosu svim i svacim ne bih li joj hidrirala krajeve :) ovo bi moglo da mi odgovara jer su mi suvkasti krajevi i mnogo mi se mrsi kosa,nevezano za farbanje,evo sada se ne farbam i mrsi se,kad sam bila devojcica nisam se farbala i mrsila se,kad sam se farbala mrsila se...:) tako da mojoj tankoj dlaci pomoci nema,sem kvalitetnih pakovanja i hidratacije.A od kerastasa nikada nista nisam probala,kao ni od Macadamie ,sto me bas cudi jer volim sve dobro i novo da isprobam,a eto te cuvene proizvode nisam :) Julijana

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pazi, meni se mrsila dok se nisam farbala, od kada sam počela da se farbam, počela sam i više da negujem kosu i prestala je da se mrsi :) Sada se tako divno ne mrsi :D Ali dobro, sve zavisi od osobe do osobe. I ima pomoći, veruj mi, nadam se da ćemo zajedno pronaći nešto dobro za tvoj problem. Ovo je prvi proizvod do Kerastase-a koji sam probala i baš bih volela da probam još neki

      Избриши
  2. Davno sam koristila kerastase, kupila sam ga u inostranstvu i bila sam odusevljena. Steta sto ne postoje radnje u kojima mozemo kupiti ovakve proizvode, vec moramo po salonima koji imaju visoke cene. Deluje kao jako dobar proizvod, rado bih ga probala. Ako nadjem negde po pristojnoj ceni kupicu ga, ili kad budem isla u inostranstvo.

    Odlicno opisano kao i uvek. Svaka cast

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da će utisci biti pozitivni i da ćeš ih u svakom slučaju podeliti sa nama. I meni je žao, ali ovo su profesionalni proizvodi i na njima piše da su namenjeni prodaji frizerskim salonima i da su namenjeni profesionalnoj upotrebi.

      Избриши
  3. Probaj onaj tretman bez ispiranja. Kazu da je mnogo dobar. Bas bih volela da vidim tu recenziju i iz tvog ugla

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Aaa, znam, čitala sam dosta o njemu. Verujem da mislimo na istu stvar. Nadam se da ću ga probati :)

      Избриши
  4. Koliko si platila ovaj proizvod?!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobila sam ga, ali mogu pitati koliko košta, pa ću napisati. U svakom slučaju, znaj da se cene razlikuju, jer saloni imaju pravo da sami kreiraju cene.

      Mislim da je oko 20-ak eura

      Избриши
  5. Ja sam cekala da se postavi i slika osusene kose :D,ali hajde da se sada javim,sve sto je nekog "jaceg" brenda i ima veze sa kosom probala bih,a ovde mi se posebno dopada sto kosa posle koriscenja ovog proizvoda deluje hidrirano,to mi je jako bitno da nema efekat slame :),na gornjoj slici lepo ti se sija dlaka.

    ОдговориИзбриши
  6. Kosa ti se divno sija :)
    Nisam probala ništa od ovog brenda ali svakako planiram.

    ОдговориИзбриши
  7. Kosa ti izgleda prekrasno i zdravo. Koju boju koristiš?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala.

      Nisam se dugo farbala, ovo je isprana boja, a poslednji put sam se farbala sa Selective 6.01. O njoj sam pisala ovde- http://zdravakosa.blogspot.com/2013/11/selective-evo-farba-za-kosu-recenzija.html

      Избриши
  8. Ahhh Kerastase...s njim imam love/hate odnos. Neke stvari sam probala i bile su mi prosječne, neke su mi fantastične. Meni sad nedostaje dosta hrane kosi pa pokušavam momentalno drugim proizvodima, ali svakako ću se vratiti na ovu recenziju.

    Čula sam danas za Kerastase Bain Stimulase šampon mada i to će pričekati dok ne potrošim sve što imam :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bolje je da prvo potrošiš ono što imaš, jer samo gomilamo proizvode.. Ti sad posebno treba da obratiš pažnju na negu, jer si se farbala. Nadam se da neće biti loših posledica.

      Избриши
  9. Zaboravila sam napisati da ti kosa izgleda predivno <3

    ОдговориИзбриши
  10. Nisam čak ni čula za ovakav tip proizvoda, baš ima specifično nanošenje. Rado bih probala, ma želela sam već kod fraze "suva kosa" :)

    ОдговориИзбриши
  11. Zanimljivo...nesto bas takvo u tu svrhu nisam koristila nikad. Mada sam maske pre pranja drzala po sat vremena pa ispirala. Ne znam koliko je to dobro,ali mislim da je bilo nekog efekta.
    Inace kosa ti je divna i bas ,bas sjajna ! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne moze da skodi to sto si na taj nacin drzala masku, ali cini mi se da kosa bolje upija proizvod kod je mora.

      I hvala :)

      Избриши
  12. jel si ovo ti na slici profila?
    citala sam da ne savetujes da se mokra kosa ceslja, pa evo to je sve individualno, ja najvise preferiram da je cesljam nakon samponiranja kad nanesem pakovanje/balzam i posle u toku ispiranja. cesljam je posebnim cesljem sa retkim zupcima, i nije mi uopste ostecena, lomljiva, istanjena i sta vec... svidja mi se tvoj blog, i to sto pises o preparatima koji su svima dostupni, zanimaju me tvoje recenzije o balea i alverde samponima ako si ih koristila.pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na slici profila nisam ja. :)

      Stojim pri tome da se mokra kosa ne ceslja, a pod tim terminom smatram kosu punu vode, neposredno nakon pranja, Ja kosu cesljam dok je vlazna, cesljem sa retkim zupcima, i smatram da je to jako bitna stvar. Moja kosa je prirodno jako tanka, tako da moram da pazim. Nisam ja to pravilo izmislila razume se, ali sa razlogom strucnjaci to savetuju. Imas srecu da je tvoja kosa dovoljno otporna na to, ali na zalost, mnogima bi se na taj nacin vremenom ostetila kosa.

      Hvala ti na pohvali. Do sada nisam ni jedan Balea i Alverde sampon koristila. Jako sam komplikovana kada su u pitanju samponi, pa ne eksperimentisem mnogo.. Ali posto te interesuje to, videcu da uskoro probam neki od njihovih sampona, ako nadjem adekvatan. Hvala puno na komentaru. Pozdrav

      Избриши
  13. Savršeno. Ovo moram da probam. Ovih dana kupujem i ovu kremu i masku za tanku kosu. Jelena M.

    ОдговориИзбриши
  14. Odlican post, pokusacu ovo da nadjem :) Zanima me da li si koristila Schwarzkopf gliss kur ultimat repair? Ako jesi kakvo je tvoje iskustvo? Ja sam jedno vrijeme koristila sampon i regenerator i cinilo mi se da mi je kosa meksa i zdravija.. Poslije sam diskutovala sa frizerkom i ona misli da ti proizvodi prodaju maglu.. x

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako jesam onda je to bilo davno. Ne odgovaraju njihovi proizvodi, Puno silikona i malo/gotovo nista od korisnih sastojaka. Po mom misljenju takvi proizvodi daju samo trenutan efekat, i nista vise. Ne mora da znaci, ali do sada sam stekla samo takav utisak.

      Избриши
  15. Hmm, ja mislim da meni ovo treba ipak! Voljela bih probati jer mi je kosa trenutno suhonjava :/

    ОдговориИзбриши
  16. Zdravo! Prvi put ti ostavljam komentar i zelim da pohvalim tvoj blog i zamolim te ako imas vremena i volje da mi das neke savete! Sta da radim sa crvenim pigmentom u kosi? Trenutno se farbam kod frizerke u neku srednje smedju nijansu, samo izrastak, i ona to ok sredi, ali ipak na suncu se vidi zuckasti odsjaj. I za sad sam zadovoljna, ali uskoro zelim da pocnem sama da farbam izrastak, ali se plasim da ne bude narandzast! Moze savet koju farbu da kupujem i sta da ubacim da ubije zutilo. I jos jedna stvar, sta mislis o Lush samponu za masnu kosu? Skoro sam ga kupila, ljubicaste boje, okrugli, kao sapun, ali jos nisam stekla nekakav utisak. Hvala unapred na odgovoru i sve najbolje!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno.

      Nemam mnogo iskustva sa farbanjem, ali kada sam se farbala imala sam problema sa crvenim pigmentom. A onda sam shvatila da kupujem farbe koje imaju zlatkasti odsjaj. Onda sam se malo bolje informisala i saznala da mi je potrebna nijansa koja u svoj nazivu sadrži reč "Ash". Znači, potrebna ti je nijansa koja ima pepeljast odsjaj, kako bi na taj način ubila crveni pigment. Moja preporuka su Dikson, Selective i Davines farbe. O Diskon i Selective farbama sam već pisala. Ja sam poslednji put koristila Selective 6.01.

      Koristila sam Lush sapun, baš taj o kome pričaš. Pisala sam o njemu, pretraži blog. Ja sam jako zadovoljna njime.

      Hvala još jednom, i takođe, sve najbolje

      Избриши
  17. Nisam ni ja probala,ali dodajem na spisak. Sta da radimo mi koji zbog sedi moramo da se farbamo? Kosa ce uvek biti suva :(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne mora da znači. Samo koristi kvalitetnu farbu i kombinuje dobro hidratantno i proteinsko pakovanje, i kosa će ti biti super. Mora da bude, ako vodiš računa.

      Избриши
    2. Hvala puno,uvek cenim tvoje savete :)

      Избриши
  18. Mislim da bi mi nesto ovako trebalo, jer od kad sam prestala da se hranim zdravo zbog silnih obaveza i nedostatka vremena za jelo, kosa je pocela bukvalno da mi propada u odnosu na njen kvalitet ranije. Zanimljivo mi je to kako se nanosi i jos zanimljivije sto je kosa potpuno upije, nekad nismo ni svesne koliko je nasoj kosi hidratacije potrebno. Pokusacu da pronadjem ovaj proizvod. Cini mi se da prvi put vidim tvoju kosu i predivna je! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Upravo tako. A i na proizvodu piše da treba da hrani kosu, logično je da ga kosa pojede :) Imaš u Kerastase frizerskim salonima. Googlaj, naćićeš već nešto.

      Hvala na koplimentu :) :*

      Избриши
  19. Ja sam poludela od svoje suve kose i pre dva dana skratila kosu 5cm... Sta god da joj stavim kao da nema efekta, imam osecaj kao da mi je jos vise osusi :(... Mozda imam prevelika ocekivanja, ali stvarno u poslednje vreme ne vidim ni makac promene na bolje... Letos sam koristila neki crveni Kerastes sampon protiv uv zracenja i bio mi je dobar... Mogla bih ovo da probam...
    Inace kosa ti je prelepa :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam uvek za šišanje, iako nerado šišam krajeve :)

      I mora da ide na bolje, ako koristiš dobru kombinaciju proizvoda. Šta god da te interesuje piši mi na mail ili na fb- u.

      Избриши
  20. Da li bih mogla dobiti br.ili adresu gde bih mogla kupiti kerastase proizvode? Probala bih to jer mi je kosa jako ostecena i suva i mrsi mise otkako sam uradila trajno ispravljanje goldwel preparatima. Inace mi je to ostetilo kosu jer mi je prethodna frizerka skidala boju sa blansem a da mi nije naglasila da je blans u pitanju,tako da nisam ni znala da imam blans na kosi. Skratila sam krajeve 5cm i moram jos,ali bih kupila kerastase ali ne znam gde. Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovo je zvanična facebook stranica i možeš njih pitati da za adresu frizerskog salona koji bi ti bio najbliži. Ima dosta salona u Beogradu koji rade sa ovim brendom, ali ne znam odakle si, pa ne mogu konkretno da ti kažem. https://www.facebook.com/KerastaseSrbija

      Ako si iz Bg-a.imaš ovde http://salon.co.rs/index.php?id=13, a koliko vidim i Cvrle ima Kerastase http://www.cvrle-hairshop.com/pages/novo.php

      Избриши