Argan Liquid Crystals (Tečni kristali sa arganovim uljem)

Silikonski serumi/ulja/kristali su jako korisni kada imate potrebu da krajeve kose dovedete u red, na brzinu. Na tržištu se nalazi mnogo varijanti, a većina proizvođača ima liniju sa izuzetno popularnim arganovim uljem. Uglavnom u sastavu preovladavaju silikoni, a prirodnih ulja ima u izuzetno maloj količini.  Ja vam u današnjem postu pišem o kristalima za kosu, koji dolaze od proizvođača o kojem ništa ne znam,  a to je Victoria Beauty. Na njihovom sajtu ne postoji baš mnogo informacija, tako da, nisam ni na taj način uspela da se informišem.

Ja sam ovaj proizvod dobila putem jedne nagradne igre, a može se kupiti na sajtu http://www.kozmetika-teatar.rs, gde, inače, možete da kupite Freeman maske za lice. Ja sam tek pre nekoliko meseci saznala da ovde mogu da kupim iste, što me je jako obradovalo, jer su prestali da sarađuju sa Lilly drogerijama, pa sam mislila da su povučeni sa našeg tržišta.



NAMENA:
Ovaj proizvod je namenjen tretiranoj, suvoj i oštećenoj kosi. Sadrži vitamin E, zaštitni filter od UV zračenja i vlage. Štiti krajeve od daljih oštećenja, obezbeđuje hidrataciju, i proizvođač obećava obnovu oštećenih krajeva. Na deklaraciji piše da se nanosi na krajeve mokre kose, NA KOREN ili celu kosu. Ne ispira se. Ja bih apelovala da ih ipak ne nanosite na koren, jer u svom sastavu sadrže silikone. Takođe, slobodno ih možete nanositi i na suvu kosu, mada efekat je bolji na mokroj. Nisam sigurna da
ovakvi proizvodi mogu da oporave oštećenu dlaku, i u to, iskreno sumnjam, ali zaštita koju pružaju dlaci, kada su u pitanju spoljni uticaji, je sasvim dovoljan razlog da u svoju rutinsku negu uvrstite ovaj tip proizvoda.


AMBALAŽA:
Ambalaža je skromna, plastična, što se meni, lično, ne dopada jer više volim staklene ambalaže. Međutim, mala je, lagana, pa je možete nositi svuda sa sobom, jer staje u svaku torbicu.

GUSTINA:

Ovi kristali nemaju nikakvu boju, kao dodatak, providni su i imaju dobru gustinu. Uporedila sam ih sa Loreal Elseve Hulie Extraordinaire, o kojem sam pisala OVDE, koje je vidno tečnije od ovih kristala. Kristali su i za nijansu masniji, pa treba paziti sa količinom. Pumpica je dobra, ne izlazi velika količina, pa se ne može desiti da izađe veća količina od potrebne.

NAČIN KORIŠĆENJA I EFEKAT
Ja ih stavljam na vlažnu kosu, ali često i na suvu, nakon sušenja.
Kosa je nakon upotrebe meka, lako se raščešljava i dobija blag stepen zaglađenosti. Očekivala sam da će zaglađenost biti jača, ali to je moguće samo ako se stavi veća količina, što meni ne ide u korist jer mi je kosa tanka, pa može delovati masnije.

Prednosti:
-Deluju kocentrovano
-Gusti su, i masni, pa je potrebna mala količina prilikom jednog korišćenja
-Kosa je meka, i deluje hidrirano
-Daje kosi blag, prirodan sjaj
-Blag i prijatan miris

Nedostaci:
-Skromna ambalaža
-Efekat zaglađenosti bi mogao biti malo veći

***Utisci su  lični i ne mora značiti da biste i vi imali iste.

ZAKLJUČAK:
Ovaj proizvod se u mom slučaju pokazao sasvim dobro. Ne postiže neki "Wow" efekat, ali nisu lošiji od ostalih ulje/seruma/kristala koje sam probala. Od ovakvih proizvoda ne očekujem mnogo, a sve što sam očekivala je ispunjeno, sem, što sam očekivala veću zaglađenost. Da bi zaglađenost bila na nivou koji očekujem, ja kristale moram naneti i na mokru kosu, a nakon sušenja i na suvu. Što i nije neki problem.

Cena:420 din.= 30ml
proizvod se moze kupiti i u maloprodajama Mercator NBGD, Rodic Mega NB, Mercator N S, Rodic Kragujevac, Rodic Sabac, Mercator Nis, Rodic Subotica I super vero Zira, Konjarnik, NB.

Sastav: cyclopentasiloxane, phenypropydimethylsiloxysilicate, pargania spinosa kernel oil, tocopheryl acetate benzyl salicylate, citronellol, hexyl cinnamal, butylphenyl, methylpropional, linallol

29 коментара:

  1. E ovo bih baš voljela isprobati, zvuči super a nije skupo! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo mi deluje bas zanimljivo,jer volim ovakav tip proizvoda za kosu,stalno ih menjam,ali sam zakljucila da serumi imaju bolju ulogu,kristali samo zamaste dlaku,dopada mi se sto je od argana,a inace po meni je prednost plasticna ambalaza jer mi bocice cesto lete i padaju,ovakve su mnogo lakse i mogu se nostiti u torbi,ako zatrebaju :D :) dobar post kao i uvek.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala :*

      Meni su kristali i silikoni isti, i do sada nisam probala loš silikonski serum. Svi su ok, možda jer imam realna očekivanja :) Zaglade, zakamufliraju i to je to

      Избриши
    2. Ubacujem se i nadam se da se necete ljutiti na mene zbog toga - samo sam htjela reci kako su i meni kristali i silikoni skoro pa ista stvar, sa time sto su u vecini slucajeva ipak kristali nesto tezi. Interesantan proizvod, pogledati cu mogu li ga pronaci :)

      Избриши
    3. Selma, naravno da nema ljutnje, to se podrazumeva :) Svako ima svoje mišljenje i pravo da ga izrazi na način koji želi :) Jesu neki kristali za nijansu teži, ali u mom slučaju se efekti ne razlikuju mnogo :)

      Slobodno deli sa nama svoje mišljenje :)

      Избриши
  3. Obozavam arganovo ulje i sada vec skoro godinu dana koristim ga za nocnu negu lica, ali ga vrlo cesto nanesem i na krajeve kose ;) I ovo mi deluje interesantno ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Stvarno zvuci super,rijetko koristim ulje za kosu ali ovo izgleda bas primamljivo :)

    http://mypersonalclosetbysamra.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. Naravno da nisam čula ni za ovaj proizvod :D

    Momentalno imam baš mnogo proizvoda za krajeve kose, to se zaista jako sporo troši

    ОдговориИзбриши
  6. baleino ulje mi je zakon, a ispunjava istu svrhu :D

    ОдговориИзбриши
  7. Zvuči sasvem ok, mada moram prvo da potrošim gomilu koju imam pa da kupim novo :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja sam obecala sebi da nema kupovine novih proizvoda, ali sta cu, kad je jace od mene :)

      Избриши
  8. hehe ja imam ovaj http://www.elleuk.com/var/elleuk/storage/images/media/images/pantene/13227889-1-eng-GB/pantene.jpg

    a imam i ovaj http://www.dm.de/linkableblob/de_homepage/6888/data/bild-balea-professional-repair-antispliss-serum-data.png?v=1346079440000 pa ih koristim kako koji,kako kad,uz kombinaciju sa Alverde buterom ili biklo kojom prskalicom,jer mi je kosa suva(sve sem temena -.- ono se diiivno masti ) i mislim da su svi ti serumi ili ulja mahom slicni,ako ne i isti,ali rade posao,makar da sprece dalja ostecenja,pri cesljanju kose,susenju fenom itd...:) Julijana :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sve znaš :) Pazila si na času :)

      "Ono se divno masti" - Hahahahaha :D

      Избриши
    2. oduvek sam bila streber:D sem sada kad treba Pravni da zavrsim i dam jos ova 3 ispita,nesto sam se ulenjila ali ovde pazim i hvatam sve beleskice :D hahahha da divnooo se masti hahahahhahah umrecu :DDD

      Избриши
    3. Ma 3 ispita je smešno, završićeš ti to ubrzo, sigurna sam ja :) Videćeš posle kada se smanji stres kako će i kosa da bude lepša :)

      Избриши
  9. Nisam znala da ovde mozemo kupiti freeman maske. Odlicne su, obozavam ih. I bas steta sto ih vise nema u Lilly-u. Ovo nisam probala, ali kad budem narucivala maske, uzecu i ovo. Ovakvih proizvoda nikad dosta

    ОдговориИзбриши
  10. Ja koristim Avon serum i bas je dobar. Ne oporavlja ali krajevi budu bas lepi. I ovo deluje dobro.Ja bih probala sve sa arganom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I taj serum je ok. Svi imaju nešto sa arganom, a meni je želja da probam čisto arganovo ulje

      Избриши
  11. ŽEEEEEEEELIM!!!!!!!!!!!! Čim je u nazivu argan ja kupujem!

    ОдговориИзбриши
  12. Ovo delujue jako interesantno, pogotovo sto je argan u igri :)
    Odlican ti je blog i redovno ga pratim :)

    ОдговориИзбриши
  13. Ja sam ga uzela prosle nedelje, i jedva sam cekala da ga probam. :) Za sada mi odgovara, lepo mirise, samo mi je kolicinski malo pakovanje jer ja imam gustu kosu i kovrdzavu, pa dok obuhvatim sve krajeve, istrosicu ga brzo. Ali, sto se samog dejstva tice, prilicno sam zadovoljna.

    ОдговориИзбриши