"Rose of Bulgaria" Ružina vodica i maska za kosu

Danas se ružina voda najčešće koristi u kozmetici zbog svojih magičnih svojstava na kožu. Ona istovremeno kontroliše i balansira proizvodnju sebuma, što je čini univerzalnim sredstvom za čišćenje, pogodnom kako za suvu, tako i za masnu kožu. Hidrira i održava pH ravnotežu suvoj i osetljivoj koži. Zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima bori se veoma uspešno sa aknama na koži. Popularan lek je pri lečenju svih vrsta dermatitisa.

Najznačajnija svojstva:
  • deluje anti-inflamatorno
  • deuje anti-alergijski
  • deluje omekšavajuće
  • blago antiseptički
  • zaustavlja rast patogenih mikroorganizama
  • stimuliše regeneraciju oštećenog tkiva i starenja
  • tonizira, osvežava i održava vlažnost kože
  • poboljšava cirkulaciju
                                                                                                                                        Izvor

Ružina voda u spreju*




Pored svega što je navedeno u tekstu iznad, ružina voda se može koristiti i u sledeće svrhe:
kao dezodorans, jer uklanja neprijatne mirise
  • za negu kose, tj. temena, jer zbog svojih svojstava ubrzava cirkulaciju i podstiče rast, a ono što je jako bitno smanjuje upalu kože glave
  • za higijenu usne duplje-tzv.redovnim grgoljanjem možete se rešiti neprijatnog zadaha, a dobra je i za desni. Redovnom upotrebom blagotvorno deluje protiv paradenoze i upale desni
  • lečenje glavobolje-napravite hladnu oblogu od ružine vode, i držite je na bolnom mestu oko 45min.
VAŽNO! Ovaj proizvod ne sadrži konzervanse i hemijske sastojke. Zbog velikog sadržaja etarskog ulja prirodno je konzervisana.


Moj utisak- Kada sam ovorila paket, ruže su odmah zamirisale, pri čemu sam pomislila da se možda pakovanje oštetilo u transportu ili se slučajno otvorilo. Međutim, sve je bilo u redu, jednostavno je miris "izbijao" iz ambalaže.

Miris je intenzivan, ali vrlo prijatan, i što je najbitnije prirodan. Oseća se samo miris ruže, bez ikakvih drugih nota.

Ambalaža je plastična, kao što možete i primetiti na slici, a raspršivač, tj pumpica radi baš onako kako treba. Na etiketi, na poleđini flašice, ne nalazi se deklaracija na srpskom jeziku, ali postoji verzija na engleskom. Ukoliko nemate dobro poznavanje engleskog, informacije o proizvodu i načinu korišćenja možete naći na njihovom internet sajtu.

Isprobala sam i koristiću ovaj proizvod na razne načine.
  • Ujutru i uveče, nakon umivanja, i pre hidratantne kreme naprskam lice i čekam da koža upije, pri čemu, do sada nisam primetila nikakvu negativnu reakciju
  • Isprobala sam da naprskam vodicu po desnima nakon čega sam isprala usta. Ostavlja prijatan osećaj, i nema neki čudan ukus, sem što se oseća ruža. (čudno, zar ne ? :))  Taj osećaj traje nekih narednih par minuta, i nakon toga ne osećam ništa.
  • Koristila sam je i kao dezodorans, a pošto se nakon nekog vremena naviknem na miris, dosađivala sam dečku sa pitanjem da li mirišem i dalje (nakon sat vremena, pri čemu on tvrdi da mirišem na ruže. Ali mislim da je to maksimum, jer se nakon par sati miris uopšte ne oseća. Doduše, ovo nije parfem, pa je za očekivati.

Pošto je akcenat mog bloga na nezi kose, trebala bih da utvrdim da li ovaj proizvod pozitivno deluje na rast, a da bih to utvrdila potrebno mi je nekoliko meseci. Trenutno je nemoguće da to testiram, jer testiram drugi proizvod, ali svakako ću ga koristiti u razne svrhe, pa i za prskanje temena.

Pozitivne strane: 
-predivan, prirodan miris
-nema konzervanse niti hemikalije,
-umiruje kožu lica, a moje je izuzetno osetljivo
-lice je za nijansu mekše
-ima pumpicu (postoji i bočica bez pumpice za ljubitelje takvog pakovanja), što mi je jako bitno, jer dosta olakšava korišćenje

Što se tiče kvaliteta ovog proizvoda nemam zamerke, a ako ih u toku korišćenja budem primetila, ovaj post će biti ispravljen.

Sastav: rosa damascena flower water, geraniol, citronellol
Cena:  370din. za 230ml
Informacije o prodajnim mestima, proizvođaču i asortimanu: http://bugarska-ruza.rs/ i https://www.facebook.com/BugarskaRuza


Maska za kosu na bazi ružine vode*




Ovaj proizvod me je jako zainteresovao, jer do sada nisam videla masku za kosu na bazi ružine vode.
Proizvođač kaže da je ovo hranljiva maska namenjena suvoj kosi sa oštećenim krajevima, tj kosi koja je oštećena usled mehaničkih ili hemijskih uticaja-promene farbi, minival, sunčevi zraci, snažno četkanje, i slično. Dodaje da je pogodna za profesionalnu upotrebu a u sebi sadrži:
  • ružinu vodu
  • ulje makadamije
  • ekstrakt pšeničnih klica, i
  • D-pantenol
Moji utisci: Masku sam držala na kosi 20min,o na pakovanju piše da se drži 5-10min. Ima miris ružine vode, vrlo prijatan ali ne jak. Struktura maske je klasična, dovoljno gusta, i lako se nanosi na kosu. Dok sam ispirala ovu masku činilo mi se kao da se ništa ne ispira, pa sam se uplašila da će mi krajevi ostati masni od maske. Međutim, samo mi se učinilo. Kosa je jako meka i lepo izgleda. Sija se, ne preterano, ali po mom ukusu, sasvim dovoljno. Ono što mi se jako dopalo jeste što mi je kosa nakon korišćenja ove maske ravnija nego što je inače slučaj, jer kao što sam već pisala, kosa mi se često izvije ka spolja, što mi jako smeta. Miris se ne zadržava dugo u kosi. Oštećeni krajevi kose (kojih, doduše, nema mnogo), nisu u potpunosti zakamuflirani, ali u tu svrhu koristim "prskalice", ulja ili serume. Nakon pranja,kosu sam samo prosušila fenom na najmanjoj temperaturi pre čega kosu nisam očešljala. Nakon toga, samo sam prešla češljem po suvoj kosi, što je išlo vrlo lako. Doduše, nemam velikih problema sa mršenjem kose. Ako vi imate, mislim da će vam biti dovoljan neki leave in balzam, nakon maske.

Moj tip kose: (Da biste imali bolju sliku o delovanju ove maske)
-Od korena ka dole je ravna, sem krajeva, koji se često izvijaju ka spolja
-Krajevi su malo oštećeni
-Tip kože glave: masna do normalna
-Krajevi nisu suvi, ali su za nijansu suvlji od korena kose.
-Pre nekoliko meseci sam se poslednji put farbala, tako da je pri korenu moja prirodna boja kose, a pri krajevima je boja isprane farbe, ispod koje se nalaze pramenovi koji su izvlačeni blanšem, poslednji put u februaru 2013.god.

Pozitivne strane:
-Kosa lepo izgleda, i jako je meka
-ima prirodan sjaj
-nije potrebno držati masku dugo na kosi, jer brzo deluje
-kosa se lako raščešljava
-ravnija je
-nije otežana

Negativne strane:

-miris se ne zadržava dugo u kosi
-oštećeni delovi nisu u potpunosti zakamuflirani
-ne oseća se posebna promena na dodir, sem što je meka (ne osećam promenu u strukturi), mada mislim da je za to potrebno vreme

Krajnji utisak: Vrlo dobra maska, pre svega jer kosa zaista lepo izgleda. Verovatno bih je ponovo kupila, u zavisnosti od toga kakvo iskustvo budem imala prilikom daljeg korišćenja. Kosa izgleda negovano, ali ipak otećeni delovi nisu u potpunosti zakamuflirani, jer kako svetlost pada na kosu, više se vide oštećeni delovi. Da bi se to lepo zagladilo, i sakrilo najbolje je koristiti drugi proizvod, dodatno, za tu svrhu. Moja kosa je tanka i ne previše suva, tako da nisam sigurna da li je maska dovoljno jaka za ljude sa suvljom i oštećenijom kosom od moje. Ali, kada je u pitanju hidratacija, ovu masku bih definitivno svrstala u najbolje hidratantne maske koje sam probala.

Pod različitim svetlosnim uslovima, izgleda ovako:




Ocena: 4/5
Sastav:aqua, behentrimonium chloride, behenyl alcohol, oleyl erucate, decyltetradecanol, cetyl alcohol, cetearyl alcohol, cocos nucifera oil, cyclopentasiloxane, glycerin, ceteareth-20, rosa-damascena flower water, hydrolyzed wheat protein, olea europaea fruit oil, cetrimonium chloride, butyrospermum parkii butter, macadamia ternifolia seed oil, dimethicone, creatine, panthenol, parfum, methylchloroisothiazolinone, citric, acid, bht, geraniol, citronellol.
Cena: 620din. za 300ml
Informacije o prodajnim mestima, proizvođaču i asortimanu: http://bugarska-ruza.rs/ i https://www.facebook.com/BugarskaRuza





*Ovaj proizvod je PR uzorak, ali to ni najmanje nije uticalo na pisanje recenzije. Recenzije su iskrene i bazirane na ličnom utisku. Više povodom ove teme pročitajte OVDE.




33 коментара:

  1. Cula sam za ruzinu vodu ali ne i ovu marku. Planiram da kupim,zbog lica i gledala sam sad na njihovom sajtu, imaju svasta za lice. Sad cu da proucim.
    Maska deluje ok, a kosa ti je bas lepa


    ОдговориИзбриши
  2. Prvi put vidim ovu marku.Super ti je kosa :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nikada nisam cula za ovaj brend :(
    Za ruzinu vodicu naravno jesam, ali je nikada nisam koristila :)

    Divna ti je boja kose ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Takodje. Ja sam bas planirala da kupim ruzinu vodicu koju su blogerke pominjale, tako da je ova dobrodosla :)

      Избриши
  4. Mene privlaci ambalaza i sama pomisao na ruzu :),a bas ti je lepa kosa,dlaka deluje popunjeno i jako.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Marina. Nazalost, nije jaka. Dlaka mi je oduvek bila tanka i slaba, ali vec dugo radim na tome da to popravim.

      Избриши
  5. Kosica <3 Predivna, deluje baš zdravo i sviđa mi se kako je prošarana :)

    ОдговориИзбриши
  6. Viđala sam ovu marku u ljekarnama, nažalost nisam ništa isprobala. Vrlo zanimljivo djeluje i mislim da će svakako doći na red :))

    ОдговориИзбриши
  7. Želim da probam i sprej i masku :) Koristim ružinu vodicu (ali je drugi proizvođač) za čišćenje lica i čudotvorna je :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E, super :) I ja se nadam da ce mi vodica koliko toliko pomoci. Prskam je posle ciscenja lica i pre kreme. Nadam se da je to ispravno

      Избриши
    2. A zaaa to sluzi ta ruzina vodica :) kazes, valja ? Ja imam onaj sprej vodicu sta li tipa termalna voda, od roche posay ako sam dobro napisala :D i isto je tako koristim kao ti...

      Избриши
    3. Pa nije isto, ali je slično. Meni je za sada ok, jer nema nikakvih loših reakcija. :)Videcu dalje...

      Избриши
    4. :) Ee da! Nikako da ti napisem, mama mi je preporucila za one nicim izazvane :) potkozne bubuljice kad iskoce od nervoze, hormona, da mackam kremicu Sudocrem, imam malu kutijicu, pise :za svakodnevnu zastitu koze,za zastitu koze prekrivenu pelenama (haha ok) , za iziritirane i crvene delive koze,za kozu sa ekcemom i aknama.Cini mi se da je dobra, mackam je kad zatreba i pomaze da umiri tu "nesrecu " koja je iskocila :)

      Избриши
    5. Hvala puno na savetu. Trenutno sam na "terapiji" sa La Roche Posay duo kremom. Ne bih nista sem toga da stavljam. Procitala sam da nakon nekoliko nedelja krece period ciscenja kada sve izbija na povrsinu, tj bubuljice izlaze kako bi "sazrele" , pa me bas plasi. Jos treba i da dobijem..

      Избриши
  8. Prvi put vidim ovaj brend,volela bih i ja da probam ove proizvode :)

    ОдговориИзбриши
  9. Prvi put cujem za ovo, ali vredi probati...Inace kosa ti je bozanstvena :D

    ОдговориИзбриши
  10. Kako detaljan post, uostalom, kao i svi :) Bas ti je lepa kosa! Sjajna i ravna! Ma i ako ti se izviju krajevi, pa sta, imas frizuru uvek, budi srecna sto ti ne treba mnogo muke da je namestis, ja nekad muku mucim sa svojim koja je talasasta i dlaka je tako tanka i mrsi se kao luda, uzas :/ Moram neku prskalicu za rascesljavanje da kupim, potrosila sam Shauminu jednu bas sad a mrsi se nenormalno. I nikako da prestane da opada pih :( Ee pa super je recenzija za ovu masku, u pravu si, nemaju ovi proizvodi nikakav marketing i da nisi pisala o njima, ne bih pojma imala ni da postoje, steta...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Julijana :* Spreda, i izgleda nekako ali mrzim kako ova dužina izgleda od pozadi. Ma, šta da ti pričam, kad i sama znaš koliko smo mi, žene komplikovane. :)

      Избриши
    2. Niiiikad zadovoljne! :) Ja sam npr.uvek patila za ravnom kosom,sto slepljenijom,ma samo da je ravna, a sad bih tako volela da je kao Tamarina (GlamandGlitter) :) Ali bas ne treba da se nerviras, nije ti ni ostecena, sjajna je, pusti je neka raste pa kad dosadi opet malo osisas i tako menjas da bude zanimljivije :)

      Избриши
    3. Heheh, potrudicu se da se ne nerviram Volim dugu kosu, ali to pustanje me umara mnogo.

      Избриши
  11. Podatak da kosa bude ravnija sasvim je dovoljan da ne poželim masku, ne dam ja svoje lokne :) Vodica, s druge strane, deluje kao baš fin proizvod.

    ОдговориИзбриши
  12. E, ja cu bas morati da je kupim zbog toga sto ravna kosu. :D Moja se isto malcice uvije na krajevima, ali minimalno. Cim potrosim ovo sto imam uzecu ovu masku

    ОдговориИзбриши
  13. I ja sam dobila ruzinu vodu na recenziju i koristim je nekih nedelju dana, za sad sam zadovoljna ali me zanima da li i u tvom slucaju voda ima jak miris ruze skoro neprijatan, posto imam i kremu za lice koja ima predivan, blag miris ruze? Prvo sam pomislila da je istekao rok trajanja ali nije.
    I da, na pakovanju koje ja imam postoji dekleracija na srpskom. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam zašto onda ja nemam deklaraciju :( Izmeniću onda sad post.

      Vodica ima jači miris, i evo baš sad mirišem, ali nije neprijatan. Možda si ti malo osetljivija na mirise, ne znam.

      Ja vodicom inače ispiram usta, i negujem predeo vrata i lice. Za šta je ti koristiš?

      Избриши
    2. Ne znam sta je u pitanju ali mi krema ima mnogo bolji miris.
      Ja je koristim posle umivanja a pre kreme(slicno kao i ti) i za skidanje sminke :-) a sad si mi dala ideju pa cu i ja isprobati da ispiram usta :-)

      Избриши
    3. Za skidanje šminke? To moram i ja da probam :) Moram da kažem još da sam primetila, od kad prskam vodicu po vratu, ne izlaze mi bubuljice ispod brade, uz vrat, a često su mi tu izlazile. Ali na bradi imam par koje me baš muče. Verovatno je hormonski.

      Избриши