Afrodita šampon za kosu-Kopriva & Pantenol

U današnjem postu vam predstavljam šampon iz grupe jeftinijih (oko 300din za 1l), namenjen masnoj kosi sklonoj opadanju, na bazi koprive i Pantenola.


Nekada sam davala dosta para na šampone. Uglavnom su to bili neki markirani, prepuni silikona. A onda, kada sam shvatila koliko grešim, odlučila sam se za prirodniji šampon, iako sam od ovakvih bukvalno bežala.

Ovaj šampon je malo ređi, nema neki jak miris i zaista sjajno ukloni svu nečistoću sa glave. Posle ovakvih šampona, koji zbog pantenola mogu pomalo da učine kosu krućom, mora da se koristi neko hranljivo pakovanje. Isto vam savetujem koji god šampon koristili.

Moj stav je da šampon treba da bude taj koji će otkloniti svu nečistoću sa kose, a da su tretmani nakon šampona oni koji će dubinski delovati na vlas. Tako da je nerealno očekivati da samo šampon učini nešto veliko, naročito oštećenoj kosi.. Nije potrebno davati pare na neke skupe šampone koji su prepuni silikona, jer ih dovoljno nanosimo drugim preparatima. Silikoni ni najmanje ne doprinose koži glave, tako da je najbolje birati one šampone koji ih ne sadrže.

Ako želite kvalitet, nisku cenu i šampon koji će efikasno ukloniti nečistoću, mislim da je ovo prava stvar.

Preporučeno osobama sa masnom kosom, i kosi koja je
sklona opadanju.

36 коментара:

  1. Анониман22. мај 2013. 20:41

    Najbolji sampon. Godinama ga koristim i ne planiram da ga menjam

    ОдговориИзбриши
  2. Slazem se. Odlican je i velnea sampon sa maticnim ml. Mozes pronaci moj post o njemu.

    ОдговориИзбриши
  3. Najbolji!!!! Dosta devojaka ga hvali. Jeftin je a radi posao

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман11. јул 2013. 00:57

    Ovaj sampon mi je dosta pomogao, jer sam dugo imala problema sa opadanjem kose. Mozete li mi preporuciti neko pakovanje koje bi bilo dobro uz ovaj sampon, koje god da sam probala izazivalo je kontra-efekat i ponovo bi pocelo opadanje?!

    ОдговориИзбриши
  5. Pa ne stavljaš valjda pakovanje na teme??? To ni u kakvom slučaju ne treba da radiš, nije ni čudo što ti opada.

    ОдговориИзбриши
  6. Анониман19. јул 2013. 02:28

    Probajte i ostale njihove šampone. Extra su.

    ОдговориИзбриши
  7. Ja sam probala samo sa belim lukom i on je odlican..

    ОдговориИзбриши
  8. Ja sam pre 3 dana kupila prvi put ovaj sampon,javicu vam rezultate. Sada vidim da ja i gresim sa pakovanjem. Doduse,ne stavljam direktno na teme,ali moguce da ne stavim dobro i da mi zato opada kosa

    ОдговориИзбриши
  9. Pa ne znam :(

    Treba prvo saznati uzrok opadanja a onda da trazis resenje. Moze biti od lose nege, moze biti ako si koristila sampone sa silikonima, pa da su ti oni prouzrokovali, mozda cesto vezes kosu gumicom, mozda je stres, mozda nedostatak nekih vitamina/minerala.... Svasta moze biti... Javi obavezno rezultate.

    ОдговориИзбриши
  10. Javiću sigurno,pratim tvoj blog od nedavno,nisam nazalost ranije saznala,imas jako korisne savete.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo mi bude drago kada čujem da se nekome sviđa i da mu je od koristi. Jer se saosećam sa svima koji imaju problema sa kosom, kroz isto to sam i ja prolazila i znam koliko teško sam podnosila i opadanje i krzanje..

      Избриши
    2. I meni je drago sto si podelila sa nama,ipak je to veliki trud da bi se doslo do nekog učinka. Ja se na sve to i farbam,moram zbog sedih,dobila sam ih bukvalno preko noci,ali that' life :( bice bolje

      Избриши
  11. A zasto mora da se koristi pakovanje, ja imam kratku kosu i ne vidim zasto bi mi trebalo neko pakovanje??

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa tebi ne treba, jer ti je kosa kratka i ne mrsi se. Onima sa dugom kosom ce verovatno biti potrebno.

      Избриши
  12. Fenomenalan sampon.Moja kosa se mastila vec nakon nekoliko sati od pranja.Razne tonike i skupe sampone sam kupovala,koristila i nista....a onda sam naisla na ovaj fenomenalni sampon.Kosa mi se nakon pranja ne umasti cak tri dana.Fenomenalan,a da spomenem i to da mi je vec nakon par pranja prestalo visemesecno opadanje kose.Veliki plus za ovaj sampon----

    ОдговориИзбриши
  13. Nisam probala ovaj sampon, a nadam se da je dobar. Htela bi da znam dal pospesuje rast kose? Mislim ako je vec toliko dobar.

    ОдговориИзбриши
  14. Bas mi je zao sto sam tek sada pronasla ovaj blog...Moja kosa se jako brzo masti i probala sam zilion sampona i efekat je sa svima bio isti-kosa mi je bila cista od jutra do mraka!
    Ima li ovaj u DM ili Lilliju?

    ОдговориИзбриши
  15. Ovaj sampon je odlican, sve pohvale za njega. Super ocisti kosu, lepo mirise, i kosa duze ostane nemasna.

    ОдговориИзбриши
  16. Moja kosa je masna, kao i tvoja, pa zelim da te pitam za koji sampon da se odlucim izmedju ovog, Velnea maticni mlec i Still Bubble? Zelim i da mi das savet, da li mogu kao hidratantnu masku Still malinu i kao proteinsku Serical Latte? Ili da kao hidratantnu koristim Serical Keratin, a kao proteinsku Still med i cokolada? Hvala unapred na odgovoru! :)
    P.S. Pre par dana sam otkrila ovaj blog i zahvalna sam Bogu sto postoji neko kao ti!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Cao Ena :)

      Izmedju sampona moj savet ti je da izaberes Velnea, kad su u pitanju hidratantne maske Still Malina je dobar izbor, a sto se tice proteinskih Still Med i cokolada ima najizrazeniji proteinski efekat u poredjenju sa keratinom i Latte, ali ako mozes obavezno dodaj u spisak za kupovinu i Latte, jer je to cudo od maske. Nije ni cisto proteinsko niti cisto hidratantno pakovanje, vec nesto izmedju ali zaista odlicna stvar.

      Избриши
  17. Jedini sampon koji mi ne pravi krastice po kozi glave. Odlican je! :)

    ОдговориИзбриши
  18. Анониман29. март 2015. 23:42

    ja imam dugu kosu al bas dugu nema sampona kojeg nisam probala kosa mi je pocela da opada nezz koji sampon da uzmem od ove proizvodnje Afrodita.Hvala unapred na poruku :)

    ОдговориИзбриши
  19. caooo....ja imam suvu kovrdzavu kosu koja se jako krza i opada...bez obzira sto je ne vezujem i sto je stalno pustena...nisam je nikada farbala niti je peglam ili unistavam na bilo koji drugi nacin...resila sam da isprobam ovaj sampon jer sam cula mnogo pozitivnih komentara o njemu...
    da li bi mogli da mi preporucite i neko pakovanje koje ce mi pomoci...hvala unapred :)

    ОдговориИзбриши
  20. Sampon je stvarno predobar. Nakon prekomernog opadanja kose, kako sam pocela da ga koristim, prosto se preporodila, i brze pocela da mi raste.. iskreno preporucujem, a i veoma je povoljan :)

    ОдговориИзбриши
  21. Анониман15. март 2017. 21:21

    Ja za ovaj šampon imam samo reči hvale! Ne samo da odlično čisti kožu glave, nego i pospešuje rast nove kose. Ja sam ga koristila godinu dana, onda sam napravila pauzu sa drugim, i opet sam se vratila koprivi. Međutim, u zadnje vreme imam problem; imam jaku dlaku, ravnu kosu sa blagim talasićima, ali u zadnje vreme je krenula da mi se ispravlja i istanjuje. Operem je jedan dan, sutradan kao da je nisam ni prala. Imate li neki savet za mene kako da je oporavim??

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne znam kakva je vasa trenutna nega. Jedino sto mogu da posavetujem nekoga sa tankom kosom jeste da obrati paznju na negu sa proteinima, tj. da u svoju negu, uz hidratantnu masku doda, ako vec ne koristi, masku koja u svom sastavu ima proteine. Kada su takve maske u pitanju uvek je bolji izbor profesionalni brend, jer medju drogerijskim proizvodima nisam naisla na masku sa proteinima koja je vredna pomena. Takodje je bitna zastita krajeva, u vidu leave in proizvoda, tj. proizvoda koji se ispiraju, kako bi se kosa manje krzala i kako bi bila otpornija na spoljne uticaje.

      To je jedino sto mogu da vam kazem na osnovu svog iskustva.

      Избриши
  22. Ja sam pravila mix sa ricinusom i tad je radio ok, inace kosa je jako suva od njega.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam Vas razumela od cega je kosa jako suva? od mixa sa ricinusom ili od Afroditinog sampona?

      Избриши
  23. Da li je neko osetio svrabez od koriscenja ovog sampona?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako osetiš svrab, verovatno je preagresivan za tvoju kožu glave (pogotovo ako imaš suvlju kožu glave) ili da ti smeta neki sastojak. Meni mnogi šamponi izazivaju svrab, tako da baš moram da vodim računa koji mi sastojci smetaju.

      Избриши
    2. Ja 😑 Svrab i bele bubuljice po glavi mi je izazvao 😓

      Избриши