Redken All Soft Mega Mask (proteinska/kombinovana)


Kada je u pitanju linija All Soft od Redken-a, već sam vas upoznala sa čuvenom hidratantnom maskom Redken All Soft Heavy Cream, za koju ističem da je najbolja hidratantna maska koju sam do sada koristila. Deo iste te linije je i ova maska - Redken All Soft Mega Mask, koja po sastavu nije hidratantna, kako sam možda očekivala jer je ista linija u pitanju, već kombinovana (proteini i ulja), a šta više dominira u sastavu, reći ću vam u nastavku.

Maska dolazi u tubici od 250ml, dosta je gusta i ima ok miris koji se ne zadržava dugo u kosi. Maska ima dve faze, što me je malo zbunilo jer su očigledno iste boje i strukture. Na pakovanju postoji oznaka gde treba da pritisnemo kako bismo te dve faze spojili. 

Kao što rekoh, ovaj tretman je dosta gust pa ga koristim nakon pranja šamponom na mokroj kosi, tačnije ne sačekam par minuta da peškir upije vodu, kako to inače radim već je nanesem na nešto vlažniju kosu. Nanosim ga pramen po pramen, od ušiju ka krajevima i držim je nekih 15-ak minuta na kosi. Iako deluje teško i gusto, ne ostavlja mastan trag nakon ispiranja.
Proizvođač kaže da koristeći ovu masku efekte možemo videti naredna tri pranja. Moj stav povodom toga jeste da jednu masku tj. tretman ovog tipa ne treba koristiti nakon svakog pranja, već je treba kombinovati sa nekom hidratantnom maskom, i većini će biti sasvim dovoljno da je koriste jednom nedeljno kako bi se postigli rezultati po pitanju jačanja. Takođe sam na njihovom sajtu videla da ističu da je ovaj tretman samo dopuna nezi. Obećava hidrataciju i jačanje kose. A da li ja mislim da je tome nemenjena?
Ova maska je specifična i definitivno sa razlogom pripada profesionalnom rangu (ovo nije obična maska već tretman), jer kada bi je neko kupio u drogeriji, ne poznajući sastav, čak i po nižoj ceni, ne bi se nešto oduševio tim efektom nakon prvog pranja i možda bi rekao da ne radi ništa posebno. Ova maska, kao i sve maske koje su proteinske, rade na duže staze. Da, ovu masku bih svrstala pre u proteinske nego u kombinovane, jer ulje nešto i ne osećam (ima ga u samo jednoj fazi), dok proteine osećam itekako (ima ih u obe faze). Efekat nakon pranja zaista nije nešto wow (jer ne omekšava, a shvatili ste do sada da nije dobra samo ona maska koja hidrira :) ), ali svideće se onima sa tankom kosom koji vole proteinske maske i imaju iskustva sa njima. Kosa je nakon pranja punija na dodir, nije nešto posebno mekša (vrlo je individualno hoće li kosu omekšati ili ukrutiti, ali kod mene je tako), a ono što mi je posebno zanimljivo kod nje jeste što je nakon pranja malo kruća na dodir, dok je drugog dana osetno lepša i mekša. Kosa je zahvaljujući njoj zaista ojačana, zaglađena, otpornija na spoljne uticaje i izgleda dosta zdravije.


Kao što vam uvek napominjem, ako vam maske sa proteinima malo ukrute kosu, dovoljno je da nakon njih koristite običan balzam/hidratantnu masku ili neki leave in proizvod. Ja volim efekat proteinskih maski, tako da nakon njih ne volim da koristim ništa što hidrira. Odgovara mi ta punoća i utisak da imam više kose, tj.da je dlaka deblja.

Uporedila bih ovu masku sa Redken Extreme maskom koja je čista proteinska maska. Redken Extreme je nešto ređa, lakša formula, ali efekat po pitanju jačanja koji daju je vrlo sličan. Nisam ih koristila naizmenično pa ne mogu ići u detalje, niti neke sitnice mogu da primetim, ali čini mi se da Redken Extreme daje nešto lepši trenutni efekat nakon pranja, dok je Redken All Soft Mega Mask jača, tj.koncentrovanija. Definitivno se Mega Mask dosta sporije troši. Znatno sporije nego bilo koja druga proteinska maska.

Ovu masku prilično dugo testiram, i zaista mogu reći da vredi svakog dinara, da je izuzetno koncentrovana, te se sporo troši, da je odličan proteinski tretman za kosu i da će vam sigurno dati rezultate kada je u pitanju jačanje dlake. Ako ste je kupili očekujući hidrataciju- nećete biti zadovoljni, jer je definitivno ne bih svrstala među one proizvode koji su namenjeni tom problemu, a ako imate iskustva sa profesionalnim proizvodima, i umete da protumačite sastav- biće vam jasno odmah. Ukoliko vam je uz jačanje potrebna hidratacija, tj.imate problem sa suvoćom, ili vam ne odgovara to krućenje koje može da izazove, uz ovu masku trebate koristiti i neku hidratantnu. 

Imajte u vidu da je ovo profesionalan, koncentrovani tretman, ali ga slobodno možete obavljati sami kod kuće. Proteinske maske i tretmani su za mene najveće otkriće, i bez njih bi moja tanka kosa morala mnogo češće da se šiša i sigurno bi bila u dosta lošijem stanju. Imate sve preporuke od mene za ovaj proizvod kao i za Redken kao brend.

Gde kupiti? www.prodajakozmetike.com , Njegoševa 15, Novi Sad, Bellissima Shop
Količina: 250ml
Cena: 3400din.

0 comments:

Постави коментар