Revuele Maska za kosu Oil Therapy (hidratantna)



Revuele je evropska kompanija koja se bavi proizvodnjom kozmetike za negu kože i kose, a kod nas se pojavila u prodavnicama alexandar-cosmetics, gde sam se prvi put i susrela sa ovim brendom. Njihove maske za kosu mi je preporučila jedna od devojaka koje me prate, pa reših da isprobam, s obzirom da je cena vrlo niska, pa nije neka šteta i ako mi ne odgovara (390din. = 500ml). Pored maske Revuele Oil Therapy postoje je i Revuele Color Gloss, Revuele Extra Volume i Revuele Total Repair.
Kako proizvođač navodi, ovo je hranljiva maska, namenjena jačanju kose. Obogaćena je uljima makadamije, šea puterom, mešavinom ulja argana i kokosa. 

Proizvođač ističe da se maska može nanositi i na kožu glave, što vam ni u kom slučaju ne bih savetovala jer sadrži veliku količinu silikona. Ponoviću nešto što vam stalno ističem, a to je da, ako duži vremenski period nanosimo proizvode sa silikonima na kožu glave, oni će se taložiti, začepiće kanale korena, što će dovesti do jačeg lučenja sebuma, sporijeg rasta, pa i opadanja kose. Silikonima nije mesto na koži glave. Proizvode koji u sebi sadrže silikone nanosite uvek samo od ušiju ka krajevima, gde će oni dobro obaviti svoju funkciju, štiteći krajeve od daljih oštećenja i negativnog delovanja spoljnih uticaja.

Maska je dolazi u velikom pakovanju, od 500ml, prijatnog je mirisa i ređe strukture. Vrlo lako i lepo se razmazuje po dlaci i nije vam potrebna velika količina za jedno nanošenje. Ja je nanosim nakon što kosu uvijem u peškir koji će upiti višak vode i ostavim je da odstoji onoliko koliko imam vremena 15 minuta -pola sata. Ovu masku ne držim duže jer ne vidim neki mnogo jači efekat ako je držim 15min. ili sat vremena. (Proizvođač ističe da je dovoljno držati je 5 minuta)


Efekat ove maske mi se jako dopada, ali nemojte očekivati dubinski oporavak kose, tj. dugotrajnu hidrataciju. Sastav ove maske nije savršen. Sadrži baš mnogo silikona. Baš retko se susrećem sa maskama koje ovoliko visoko u sastavu imaju silikone. Ulja su na listi sastojaka tek na polovini, što govori da ih nema baš u velikoj koncetraciji. Ali kod ove maske mi se jako dopada trenutni efekat. Ovolika količina silikona korisna je samo u smislu trenutnog efekta, gde ova maska može pružiti i zaštitu od toplote, zbog sloja silikona koji će ostati na dlaci nakon ispiranja. Takođe, jako je intenzivan sjaj kose koji ova maska daje. Kosa se predivno sija zahvaljujući njoj i dosta je glatka. Trenutni efekat je zaista prelep, a posebno će doći do izražaja ako ravnate kosu. Takođe, jako pomaže lakšem raščešljavanju.

Ukoliko vam treba neka maska, pored regularnih koncentrovanih, koja će vam služiti za lep trenutni efekat i specijalne prilike gde će to doći do izražaja, onda vam preporučujem ovu masku. Neće biti dovoljna kao rešenje za dubinsku hidrataciju, kakvu pružaju kvalitetnije, koncentrovanije maske, ali kao dodatak nezi, svakako hoće biti korisna. Cena je vrlo povoljna, ova količina će vam jako dugo trajati. 

Pišite mi ako probati neku Revuele masku, i naravno, prenesite mi svoje utiske.

Cena: 390 din.
Količina: 500ml
Sastav: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Silicone quaternium-16, Undeceth-11, Butyloctanol, Undeceth-5, Phenoxyethanol, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Seed Oil, Coconut Oil, Buutyrospermum Parkii, Disodium EDTA, Parfum, Mica, Triethoxycaprylsilane, Cl 19140, Cl 16255, Cl 28440

8 коментара:

  1. Nisam probala masku, i komentar nema veze sa njom, ali kada se spominje alexandar i makadamija, zelim da spomenem malo zeleno ulje iz kolekcije makadamija. Mislim da je to najbolji proizvod ikada i da probas ukoliko nisi probala. Ja se bukvalno "kunem" u njega i to je jedini proizvod koji je omeksao, dao hidrataciju i spasio moju suvu i ostecenu kosu, a pri tom ne masti.Mislim da to ulje zasluzuje mesto medju tvojim postovima koji su sjajni.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam onaj tester i zaista loše, ali ništa bolje od Matrix ulja kojim sam oduševljena a koje mi je isplativije. Možda mu jednom dam šansu za full size. Hvala puuuno na preporuci.

      Избриши
  2. Super recenzija (kao i uvek) :) :*

    ОдговориИзбриши
  3. Odlicna recenzija,pratim tvoj blog vec duze vreme i mnogo su mi pomogli tvoji saveti o nezi kose i preporuke za maske i ampule <3 .Ja sam probala sam nihovu total repair masku,jako sam zadovoljna sa njom. Volela bih da cujem tvoje misljenje o sastavu:aqua,cetearyl alcohol,cetrimonium chloride,hidrolyzed keratin,glyceryl stearate,sodium hyaluronate,prunus amygdalus dulcus oil,phenoxyethanol, ppg-3 caprylyl ether,parfume,citric acid,BHT. Hvala unapred :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno na lepim rečima. Ne bih komentarisala sastav maske sa proteinima koju nisam probala, jer npr.ako je to neki drogerijski rang i keratin se nalazi na ovom mestu na kojem je, prosto ne mogu reći da je koncentrovana ako košta tipa 500din., a ukoliko je profesionalno pakovanje, i sadrži keratin na ovom mestu može se desiti da nije loša. Tako da zaista ne znam, jer u sastavu nemamo prikazan odnos sastojaka kako bih znala koliko čega ima. Obično kad probam nešto mogu da procenim da li je ili nije koncentrovano i da povežem sa sastavom. :)

      Избриши
    2. Zdravo, mene zanima da li ta maska Total repair , navedena iznad sa napisanom sastavom, sadrzi silikone?

      Избриши