Dikson Move Me Brilly Brix thermal protection - Sprej za zaštitu od toplote


Nakon više od 4 godina, koliko i pišem za blog Zdrava kosa, nekako mi je najteže da napravim dobru recenziju o proizvodu koji je namenjen zaštiti od toplote. Jako je teško proceniti da li neki proizvod zaista u dovoljnoj meri štiti kosu od toplote, ali moram napomenuti da to ne zavisi samo od proizvoda, već i od kvaliteta kose, kvaliteta prese/figara/fena koji se koristi i temperature koju koristimo za ravnanje ili uvijanje kose. Na primer, mogu da tvrdim da ne postoji proizvod koji će u dovoljnoj meri zaštiti kosu od toplote koja je viša od 200 stepeni, sem ako je kosa izuzetno jaka i otporna na oštećenja. Takođe, želim dati primer ako je presa ili figaro napravljen od lošeg materijala koji neće pružiti zaštitu kosi od toplote koju emituje, onda definitivno nema tog proizvoda koji će spasiti kosu.
Od kada imam Babyliss presu za kosu, o kojoj sam vam pisala OVDE, kosu uvek ravnam isključivo na 150 stepeni. Čak i ako koristim tu temperaturu, za peglanje relativno nisku, obavezno koristim nešto za zaštitu. Pre svega, moja kosa je sama po sebi ravna, vrlo malo se uvija, pa mi nije potrebna viša temperatura. Svakako smatram da, ako vam kosa nije previše kovrdžava, sa 150 stepeni je sasvim lepo možete izravnati. 

Proizvođač kaže da je ovaj sprej namenjen svim tipovima kose. Obećava glatku kosu, hidrataciju i sprečavanje kovrdžanja. Ravna kosu, čineći je gustom i jakom. (koristila sam ga i prilikom uvijanja figarom).
Ovaj proizvod ima vrlo lep parfem koji ima puderasto slatkastu notu, i kao kod većine Dikson proizvoda, miris se dugo zadržava u kosi. Ima 100ml i dosta sporo se troši. Kada sam videla ambalažu sadržaj je delovao vodenasto, međutim ovaj proizvod ima strukturu poput suvog ulja, što je sjajno! Iako ima alkohol u sastavu uopšte se ne oseća ni u mirisu niti pri učinku, kao što je to slučaj sa većinom sprejeva za zaštitu od toplote koji umeju ostaviti kožu krutom i ne glatkom na dodir, baš zbog tog alkohola. 

Može se nanositi na vlažnu kosu i na suvu. Raspršivač je odličan i proizvod se nanosi ravnomerno, što je jako bitno jer lako možete da dozirate.  Stavim ga malo na vlažnu kosu pre feniranja, i onda ga nanesem ponovo kada je kosa suva, pre nego što kosu ravnam ili uvijam. Jako dobra stvar kod ovog proizvoda jeste što ga kosa momentalno upija (zahvaljujući toj formi nalik suvom ulju) i već za nekoliko trenutaka je kosa suva i može se peglati ili uvijati (kosa ne sme da se uvija niti pegla dok je vlažna!).

Iako proizvođač napominje da je ovaj sprej posebno pogodan za ravnanje kose i da sprečava kovrdžanje, ja sam ga ipak koristila i prilikom uvijanja figarom. I zaista sam zadovoljna jer mi je frizura bila lepa tokom čitavog dana. Stavila sam baš malo laka za kosu, a posebno mi je pozitivan utisak što kosa nije bila kruta na dodir, niti se mrsila,  već je ostala glatka i sjajna, a lokne su bile zaista postojane.


Kao što sam već napisala, teško je suditi da li neki proizvod štiti i u kojoj meri, ali ja zaista nisam primetila da mi je peglanje i uvijanje dodatno štetilo kosi od kada koristim ovaj sprej. Jako sam zadovoljna ovim proizvodom jer ostavlja kosu jako glatkom i sjajnom, što je jako bitno kada ravnamo ili uvijamo kosu, jer samo ako je sjajna i lepa na dodir delovaće negovano i zdravo. Ovo definitivno postaje moj omiljeni sprej za zaštitu od toplote. Za razliku od Aloxxi spreja kojeg sam karaketerisala kao omiljenog, ovaj mi se više dopada jer daje više sjaja i kosa je mnogo lepša na dodir. Takođe, iako oba imaju alkohol, kod Alloxi spreja za zaštitu od toplote se on jako oseti i pri mirisu i nakon nanošenja, jer ukruti kosu, što kod ovog spreja to nije slučaj.

Ponekad se uplašim da će Dikson proizvodi preuzeti moj čitav blog, i da će moj sadržaj prestati da bude raznolik, ali zaista imaju vrlo kvalitetne proizvode, a kvalitet ću uvek posebno isticati na svom blogu. 

Ne zaboravite da ukoliko baš morate da koristite figaro/presu/ da se fenirate, obavezno koristite zaštitu od toplote i koristite što niže temperature, jer ćete samo na taj način sačuvati kosu od oštećenja.

Gde kupiti? Dikson prodavnica u Beogradu, Balkanska ulica br.3 (iza hotela Moskva)
Cena: 1135 din.
Količina: 100 ml
Sastav: Cyclomethicone, alcohol denat, phenylpropyl-dimethylsiloxysilicate, parfum, limonene, linalool, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, coumarin

1 коментар:

  1. Da li da kupim ovo ili Dense Crystals? Taman sam rešila da kupim kristale i ti ovo objavis :)

    ОдговориИзбриши