Tigi Urban Antidotes Resurrection mask


U postu u kojem sam vam predstavila brend TIGI, najavila sam vam post o jednom od njihovih proizvoda. Na pitanje za koji proizvod biste želeli da vidite recenziju svi ste se složili da bi to trebao biti Resurrection mask, i kao da ste znali, baš tu recenziju sam vam pripremala.

I vi i ja smo pomislili da se radi o proteinskom proizvodu, s obzirom da je namenjen jako oštećenoj kosi. Međutim, prevarili smo se. TIGI Resurrection mask je hidratantna maska koja je namenjena jako, jako suvoj kosi.

Neću mnogo da okolišam, već ću vam odmah reći da ništa slično ovome nisam probala. Masku koja ovim intenzitetom hidrira nisam mogla ni da zamislim. Verujte da toliko dobro hidrira da mi je to u nekim trenucima zasmetalo, jer imam jako tanku kosu kojoj ne nedostaje previše hidratacija. Ali, ubrzo sam shvatila kako da doziram i koristim ovo čudo.


Proizvođač kaže sledeće:
Potrebno je veštačko disanje? Počnite sa oživljavanjem. Omekšava, jača i pomaže u obnovi oštećenja učinjenih toplotom i hemikalijama. Pružite kosi oporavak do srži. Tehnologija koja će udahnuti život kosi koja je na ivici. Koristite je nedeljno kao intenzivni tretman da vratite kosi dah života.
Način korišćenja:
Nanosite proizvod u tankom sloju, pramen po pramen, tako što ćete masku nežno utrljati. Ostavite da deluje oko pola sata-sat vremena, ukoliko vam je kosa jako suva, a ako je manje suva onda je dovoljno i 10-15min. Zaista nije potrebno više vremena.

Maska ima jako lep, intenzivan miris, koji ni malo ne smeta i ne guši. Nije masna, ali je neverovatno jaka, intenzivna, i potrebna vam je vrlo mala količina proizvoda. Fascinirana sam koliku moć hidratacije ova maska ima. U početku sam preterivala. Stavljala sam previše proizvoda i držala masku predugo. Efekat nije bio loš, naravno, ali sam shvatila da nema potrebe da toliko proizvoda trošim i da trošim svoje vreme ako je maska toliko jaka.


Vrlo lako se nanosi na kosu, savršeno lako se razmazuje. Kosa momentalno postaje mekša, što se oseti već u toku nanošenja. Ispira se takođe bez problema, ali za svaki slučaj više pažnje obratim ispiranju, jer mi je kosa jako tanka i brzo se masti.

Efekat je fantastičan. Kosa je mirisna, neverovatno glatka, meka, sjajna, zaglađena, ravnija (iako je ovaj rezultat često karakterističan za proteinske maske a ne hidratantne), a kosa izgleda hidrirano i četvtog dana nakon pranja kao i prvog! Zaista fenomenalna i sada moja omiljena hidratantna maska.

Jedino bih vam skrenula pažnju da masku ni slučajno ne nanosite na teme, niti blizu temena jer sadrži sastojke koji kožu glave itekako mogu da iziritiraju. 

Imate moju najiskreniju preporuku ukoliko tražite jaku, koncentrovanu, hidratantnu masku, naročito ako je vaša kosa jako suva i dehidrirana!


Gde kupiti? Sajt www.prodajakozmetike.com (ili u njihovoj radnji u Novom Sadu na adresi- Njegoševa broj 15)
Cena: 2022din.
Količina: 200ml
Sastav: Water (Aqua/Eau), Cetearyl Alcohol, Dimethicone, Stearamidopropyl Dimethylamine, Lactic Acid, Fragrance (Parfum), Behentrimonium Chloride, Glycerin, Dipropylene Glycol, Phenoxyethanol, Hydroxypropyl Methylcellulose, Amodimethicone, Petrolatum, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum/Huile Minéral), Sodium Chloride, Polyurethane-39, Disodium EDTA, Cetrimonium Chloride, PEG-7 Propylheptyl Ether, PEG-180M, Magnesium Nitrate, Adipic Acid, Gluconolactone, Sodium Sulfate, Trehalose, Methylchloroisothiazolinone, Silica, Benzoic Acid, Magnesium Chloride, Dehydroacetic Acid, Methylisothiazolinone, Ethylhexylglycerin, BHT, Linalool, Limonene.

13 коментара:

  1. Анониман25. март 2016. 13:24

    Eh, steta sto nije proteinska, a bas sam se nadala da jeste. Drago mi je da si odusevljena, i ne bila bolja od Argabete kad je duplo skuplja. :) Meni je sa Argabetom skroz dovoljna hidratacija, jurim za dobrom proteinskom jos uvek. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I meni je sa Argabetom sasvim dovoljna hidratacija, jer srećom nemam suvu kosu. Naravno, ovom sam oduševljena a mislim da će se obradovati oni sa jako suvom kosom koji je probaju.

      Naćićemo uskoro i neku proteinsku.

      Избриши
    2. I meni je sa Argabetom sasvim dovoljna hidratacija, jer srećom nemam suvu kosu. Naravno, ovom sam oduševljena a mislim da će se obradovati oni sa jako suvom kosom koji je probaju.

      Naćićemo uskoro i neku proteinsku.

      Избриши
  2. Post kao porucen, izuzeto mi je suva kosa i bezivota.
    Nista cekam sledecu platu :D

    ОдговориИзбриши
  3. Nazalost ne vidim nista hranljivo u sastavu,cak sta vise krcato silikonima i parfem na pocetku sastava...ima mnogo boljih stvari za manje pare

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja mislim da sastav nije loš. Ova maska nije bazirana na prirodnim sastojcima. Sve u njoj je "hemija" ali ja nemam ništa protiv ako kosu čini ovoliko mekom i hidriranom.

      Mnogo bolje hidrira od mnogih maski koje sam probala a koje su bazirane na puterima, uljima i sl.

      Šta god da bilo u njoj, veruj mi neverovatno hidrira :)

      Избриши
  4. Ne razumem zašto su neki ljudi razočarani jer maska nije proteinska. Ne treba preterivati sa proteinskim tretmanima. Treba ih dozirati i kombinovati sa hidratantnim. Protein penetrira u srž dlake i služi njenoj rekonstrukciji posle štete koju izazivaju hemijski tretmani poput farbanja permanentnom bojom, hemijskog ispravljanja, minivala itd. Preteranom upotrebom dlaka se zasiti, oteža, zadeblja, i izgubi sjaj, ne složi se lepo, štrči. Tada treba prekinuti sa proteinima i koristitu hidratantna pakovanja koja služe da kosu koja je suva, izgubila vlagu i čiji je spoljašnji omotač kompromitovan toplotom i mehaničkim oštećenjima dovede u optimalno stanje. Pazite šta stavljate na kosu. Ni najkvalitetniji proizvodi ne mogu pomoći ako ne znate čemu služe. Na ovom pakuvanju jasno piše da je za jako suvu kosu. Zato me i čudi zašto bi iko pomislio da je u pitanju proteinski-rekonstruktivni tretman.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Na fotografiji koju sam ja videla (i ostali koji su "razocarani") je pisalo da je pakovanje za jako ostecenu kosu (nije pisalo za jako suvu). Zbog toga smo mislile da se radi o proteinskom pakovanju, a osoba koja je napisala da je "razocarana" je to rekla zbog toga sto je u potrazi za proteinskim pakovanjem i mislila je da se radi o jednom takvom.

      Naravno da ne treba preterivati sa proteinskim tretmanima, nigde to i ne plasiram. Jasno govorim o tome koliko je bitno kombinovati hidratantnu i proteinsku negu u meri u kojoj to kosa trazi.

      Избриши
  5. Ne znam da li mi se vise svidja miris ili izgled kose posle ove maske. Divna je, a kosa jos divnija. Moja kosa je od malih nogu suva, mozda vise ostra i vrlo cesto metlasta, takvu kosu mi imaju i mama i tata. Gusta, ali tanje dlake i nikada se ne mrsi, samo se podize. Nije ostecena, jako retko je farbam i to vise stavljam na 3-4meseca preliv jer imam sede, jako retko je feniram, nikad ne peglam, a ona koliko god je negovala izgledala je kao da nema zivota, a sada posle ove maske tako je svilena, meka, kao da nije moja. E sad mene interesuje da li ce se kosa navici na upotrebu ove maske i sta da radim onda, do sada jacu hidrantnu od ove nisam pronasla. Imam jos par hidrantnih maski, ali slabijih i sad ne znam da li da ih rotiram ili da koristim samo ovu hidrantnu. Inace jedno pranje stavim proteinsko pakovanje, drugo hidrantno i ponekad neku ampulu.
    Hvala ti jos jednom na preporuci😘

    ОдговориИзбриши
  6. Koristila sam razne maske. Skoro sve od Diksona, Davinesa HP ( i proteinsku i hidratantnu), Revlona, Maroccan oil linije, razne serume, ampule itd., ali ovu masku bih izdvojila kao najbolju. Kosa je jednostavno neobjašnjivo divna. Teška i svilenkasta, elastična, predivno pada...Dakle, za mene je ovo broj jedan.

    ОдговориИзбриши
  7. Oduševljena. Kosa bude prelepa. Već sam komentarisala Catwalk. Ne zna se koja je fenomenalnija. Uz ove dve koje su mi na prvom mestu, izdvajam Argabetu i Davines Hpb. I dalje mi je Kerastase malo skup, a baš bih volela da otkrijem kakve su njihove maske.

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман18. мај 2020. 14:47

    Zahvaljujuci tebi odlucila sam da probam ovu masku,i zaista sam odusevljena... Vise nista u vezi kose ne kupujem bez da prvo procitam tvoje postove! Hvala ti ♡

    ОдговориИзбриши