Manna Kokosov puter / kokosovo ulje

U OVOM (<klik) postu sam vam predstavila nekoliko Manna proizvoda, a sada je došao red da vam detaljnije predstavim Kokosov puter koji imaju u svom asortimanu.





Kokosov puter, tj. kokosovo ulje, je  jedno od najboljih ulja za kosu. Mali broj ulja može da dubinski nahrani dlaku, a kokosovo definitivno to čini. Pored vrhunske nege kose, ovo ulje je jako korisno za negu suve kože, za problematičnu kožu (akne i bubuljice), sprečava gljivične i bakterijske infekcije zbog sadržaja laurinske kiseline, a može se koristiti i kao sredstvo za prvu pomoć prilikom ujeda insekata, ojeda i sl.
Devičanski kokosov puter (ili kokosovo ulje, u zavisnosti od toga, kakve je konzistencije, jer se topi na oko 24 °C) je hladno ceđeno ulje, pun je vitamina, minerala, hranjlivih materija, i laurinske kiseline, koja nije ni malo zanemarljiva (ona čini oko 50% od ukupnog sastava masnih kiselina), a poznata je po svom prirodnom dejstvu protiv bakterija, virusa i gljivica..  
Manna, ručno bran i hladno ceđen devičanski kokosov puter je 100%-no prirodan:
  • nije prečišćen
  • nije podvrgnut veštačkom izbeljivanju
  • nije hidrogenizovan
  • nije konzerviran
  • nije veštački aromatizovan
  • uzbudljiv miris kokosa potiče samo od njega i ne sadrži ništa sem hladno ceđenog kokosovog putera:
  • dobijate ga u takvom obliku, u kakvom ga je Majka priroda stvorila



  • Proces nanošenja


Stavila sam potrebnu količinu duž cele kose, i to pre pranja. Ostavila sam da deluje na kosi čak 6 sati (vi možete ostaviti ulje da odstoji na kosi preko cele noći), jer sam imala dosta slobodnog vremena, nakon čega sam kosu dobro oprala šamponom. Onda sam razmišljala da li da stavim neku masku za kosu pa mi je palo na pamet da opet stavim kokosovo ulje, da deluje na mokroj kosi. Nakon 2h, isprala sam kosu, bez šampona, misleći da je dovoljno ali kosa je nakon toga i dalje bila masna pa sam morala da iskoristim šampon ponovo.

Nakon poslednjeg ispiranja sam odlučila da ne koristim ni jednu leave in prskalicu, kako bih stekla kompletan utisak koji neće "pokvariti" dejstvo nekog drugog proizvoda.

Bila sam malo bojažljiva da ću teže raščešljati kosu, jer se pri samom dodiru vidi da nema silikona na kosi, pa nije 100% glatka.


  • Efekat nakon pranja
Međutim, kada sam osušila kosu oduševila sam se, jer je toliko hidrirana, da mislim da ovo ne može da nadmaši ni jedna hidratantna maska koju sam koristila. Kosa je jako meka, lepo se raščešljava i ima divan prirodan odsjaj.  Deluje nahranjeno, čisto i zdravo. Krajevi su skroz "mirni", složeni, kao i kada koristim silikonski serum, s tim što ne izgledaju masno, a i sama činjenica da na kosi nema silikona, ostavlja vrlo pozitivan utisak, iako protiv silikona zaista nemam ništa protiv. Ne može svaki prirodan proizvod da dubinski nahrani dlaku,, ali kada je u pitanju kokosovo ulje nema nikakve potrebe za brigom, jer ono zaista ima moć da nahrani dlaku i dubinski deluje na nju. Pored svega, miris je fantastičan. Čist kokos! Samo imam veliki problem jer ne znam kada da stanem, jer bih uvek stavila "još malo".


Pa,  da rezimiram koje su prednosti:
  • 100% prirodan, nerafinisan proizvod bez ikakvih dodataka
  • dubinski prodire u dlaku i hrani je
  • savršeno hidrira, tj. vraća kosi potrebnu vlažnost
  • ostavlja predivan prirodan miris kokosa
  • potrebna je prilično mala količina jer je puter jako mastan
  • može da se pojede jedna kašičica dnevno
  • sme da se nanosi duž cele kose ali i na teme
  • nakon korišćenja nije potrebno koristiti regenerator, sem ako imate većih problema sa mršenjem.
  • može se koristiti i kao maska za kosu ali i kao ulje za negu i zaglađenost krajeva nakon pranja
Ali, moram navesti i uočene nedostatke:
  • ambalaža je plastična, i kada je bočica puna nije problem da izvadim potrebnu količinu proizvoda, a sada, kada sam već dosta potrošila mi je teže da izvadim količinu koja mi je potrebna, već moram da ga nekako zagrejem, kako bi prešao u tečno stanje
  • 1080 din. za 100ml je većem broju ljudi visoka cena, naročito ako ga koristite u razne svrhe (ali sko pronađete meru može da vam potraje baš dugo, jer je jako mala količina potrebna za šta god ga koristili). Ja sam u početku stavljala previše.
  • može se kupiti isključivo putem Internet prodavnice
  • malo teže se ispira, pri čemu je neophodno koristiti šampon.

Sastav: 100%-ni devičanski kokosov puter
Cena: 100ml = 1080din.
Rok upotrebe: Najmanje 2 godine, zbog visokog sadržaja vitamina E
Gde se može kupiti? putem Internet prodavnice na sajtu http://manna.rs

Zaključak
Sve u svemu, ovo je jedan fenomenalan proizvod koji može biti izvrstan lek protiv jako suve kože, ali isto tako jako dobro hidrira kosu, pri čemu efekat nije trenutan već traje sve do sledećeg pranja. Izuzetno je bitno napomenuti da ovaj proizvod nema samo trenutno dejstvo, već daje dugoročne rezultate ako se koristi redovno. Preporučila bih ovaj proizvod svima, kakav god tip kose imali, a naročito osobama za izrazito suvom kosom, kojoj fali hidratacije.

67 коментара:

  1. Ja ga stavim u tuš kabinu kad se tuširam i taman za to vreme ono se otopi i bude u tečnom stanju:) I tako sa svim puterima-odnosno pakovanjima:)

    ОдговориИзбриши
  2. Probaću tako :) Nego često se dešava da na brzinu moram da završim sa sređivanjem i nemam mnogo vremena da ga zagrevam. Ali sad sam negde pročitala da je dovoljno staviti bočicu pod mlaz tople vode.

    ОдговориИзбриши
  3. Sama činjenica da je kokos u pitanju mi je već primamljiva, a volela bih stvarno i da isprobam taj proizvod :)

    ОдговориИзбриши
  4. Jesi li koristila obicna kokosova ulja koja imaju da se kupe u ydravim hranama? Da li se ovo ikako razlikuje u sastavu od njih? Koliko ja kontam to je isto to. Ne znam kolika je cena tih ulja u zdravoj hrani ali mi se cini da mora biti jeftinije. Meni je bas zapalo za oko ovo Manna ulje, ali mi se ne kupuje ako isto to mozda mogu da kupim jeftinije.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Probala sam nekoliko koksovih ulja. Jedno rafinisano sa nekim dodacima, što sam samo jednom probala i završio je u korpi, probala sam i jedno iz zdrave hrane, koje je navodno nerafinisano, pri čemu ima drugačiji miris od ovog Manna ulja. Manna miriše na čist kokos, a ovo iz zdrave hrane ima čudan miris kokosa, kao da je užeglo, a rok je sasvim u redu.. Znam da je u prodavnici zdrave hrane jeftniji, oko 700din a dobije se veća količina, ali ne znam ništa o kvalitetu, jer ga nisam puno puta koristila, jer sam uzela od drugarice, samo da probam.

      Nerafinisano ulje treba da ima čist miris i ukus kokosa i to znači da je DEVIČANSKO-NERAFINISANO. Sve ostalo je obrađeno.

      Koje ti koristiš? Ja hoću ovih dana da kupim nerafinisano iz zdrave hrane ali hoću da ga koristim prvenstveno za ishranu, ali naravno i za kosu. Ne bih da kupim neki fušeraj.

      Ako neko zna za neko baš kvaliteno čisto, devičansko nerafinisano ulje, neka mi javi ovde ili na mail.

      Избриши
    2. Uh pa ja nisam do sad ni jedno koristila, zato se sad i raspitujem kod tebe da znam sta da radim :D

      Избриши
    3. Citala sam da su devojke koristile ovo ulje http://www.zdravahranaolea.com/kokosovo-ulje i da su bile jako zadovoljne. Kojim ti tacno nisi bila zadovoljna?

      Избриши
    4. Pročitala sam negde da ne može biti nerafinisano ako je ulju oduzet miris i ukus.
      Probala sam ovo donje, koliko se dobro sećam, jer mi je drugarica stavila u malu teglicu. Imalo je čudan miris. Možda je samo to bilo takvo, ne mogu da tvrdim. A čula sam da su devojke hvalile to ulje u teglici. Svakako ne želim da koristim nešto čiji kvalitet nije ispitan, i baš se plašim toga.
      Idem sutra u kupovinu, pa ću da se raspitam kod prodavca.

      Избриши
    5. upravo sam kupila u biospajzu devicansko organsko sa filipina u originalnom pakovanju plasticna plica teglica. Cena je 400 i nesto dinara, kolicina 200gr. mene intersuje da li znas provereno za masku sa beviplex ampulama ili kombinacija npr sa kokos. uljem
      posalji mi na privatni mejl odgovor pre cu procitati slaj2310@gmail.com
      pozdrav Jasna

      Избриши
    6. Ja lično koristim kokosovo ulje iz zdrave hrane ne refiririsano devičansko kokosovo ulje u staklenoj teglici i mogu da kažem da sam zadovoljna. Oko 700din je manja teglica.. Za koje god da se odlučite pitajte tamo gde uzimate jer će vam reći koje je bolje za kosu. Mada po meni je mnogo bolje aleksandar kozmetika vitamin e koji osim tog vitamina ima i drugih koji su potrebni našoj kosi a nije ni skupo oko 600 din sa dostavom a možete naći i u drogeriama dm, lili u dm je ista cena a za lili nisam sigurna jer kad sam bila nisu ga imali. Bar ne taj braon pakovanje koje znam da je baš njihov proizvod i maske su im jako kvalitetne. Probajte udjite na stranicu i videćete da nije skupo nahraniti kosu njihovim kvalitetnim uljima. Poz

      Избриши
  5. Koristim kokosovo ulje vec vise od dva meseca i prezadovoljna sam ;) Ja sam ga kupila u prodavnici zdrave hrane. Ne samo da prelepo mirise, vec kozu daje neverovatnu mekocu ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. E onda mi ti trebaš :) U kojoj prodavnici kupuješ i ko je proizvođač??

      Избриши
    2. Које кокосово уље је у питању, односно који произвођач? Пошто и мене интересује искључиво нерафинисано. Желим да наручим гомилу Manna производа а пошто им је кокосово доста скупо јер је мала милилитража у питању, узела би неко кокосово уље у здравој храни па би ми помоћ добро дошла. Поздрав, Магдалена

      Избриши
    3. Beyond je najviše pohvala dobio. Veliki pozdrav

      Избриши
    4. Хвала пуно, иначе блог је диииииииван, све похвале, пре неки дан сам запратила, толико корисних савета на једном месту, сати су ми требали да све прочитам, просто сам одушевљена :)

      Избриши
    5. Само да јавнем утиске :) набавила сам екстра девичанско кокосово уље (Beyond) у продавници здраве хране, теглица од 310 g нанела сам га на суву косу синоћ, данас сам га испрала. Можда сам превише очекивала, коса заиста јесте сјајна и мека, са крајевима се ништа није догодило, што сам негде и знала из коментара које сам читала. Морам да напоменем да ми је коса нефарбана, крајеви су мало сувљи пошто је фенирам доста често. Коса је након што сам испрала уље делује много бујније и некако је ''жива''. Свакако да ћу наставити да га користим, али оно што је мене много више одушевило је ефекат овог уља на моју кожу. Једном речју феномнално! Кожа је као бебина, уље се лако наноси, пријатног је мириса (иако нисам баш луда за мирисом кокоса) и топи се у додиру са кожом, мада сам га ја отопила држећи га 5-10 мин на топлом радијатору. Оно што још више радује је цена = 650,00 за теглицу од 310 g. Толико од мене, поздрав.

      Избриши
    6. Само да јавнем утиске :) набавила сам екстра девичанско кокосово уље (Beyond) у продавници здраве хране, теглица од 310 g нанела сам га на суву косу синоћ, данас сам га испрала. Можда сам превише очекивала, коса заиста јесте сјајна и мека, са крајевима се ништа није догодило, што сам негде и знала из коментара које сам читала. Морам да напоменем да ми је коса нефарбана, крајеви су мало сувљи пошто је фенирам доста често. Коса је након што сам испрала уље делује много бујније и некако је ''жива''. Свакако да ћу наставити да га користим, али оно што је мене много више одушевило је ефекат овог уља на моју кожу. Једном речју феномнално! Кожа је као бебина, уље се лако наноси, пријатног је мириса (иако нисам баш луда за мирисом кокоса) и топи се у додиру са кожом, мада сам га ја отопила држећи га 5-10 мин на топлом радијатору. Оно што још више радује је цена = 650,00 за теглицу од 310 g. Толико од мене, поздрав.

      Избриши
    7. Kokosovo ulje ima efekta na kosu, na duze staze. Samo budi uporna. Veruj mi isplati se.

      A što se tičeefekta na kožu - u potpunosti se slažem. Imam mesovit tip koze, ali svako vece ga nanosim na lice. Ujutru ni traga od masnoće a koža je meka i divna.

      Hvala što si javila svoje utiske, baš mi je drago.

      Избриши
    8. Свакако ћу наставити да га користим, иначе сам набавила и Брахми Амла уље (тренутно га ''држим на глави'') за које сам сазнала захваљујући твом дивном блогу <3 па се надам добрим резултатима, једина замерка на први утисак ми је мало тежи мирис овог уља, али за здраву и лепу косу нама женама ништа није тешко :)

      Избриши
  6. Moram se složiti s tobom kada kažeš da je kokosovo najbolje za kosu! Ja ga i sama koristim i ne mogu se nadiviti efektu :D
    Ovakva plastična ambalaža mi se čini baš nepraktična,ja svoje kupujem u teglici i traje mi stoljeće :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja moram kupiti i to u teglici, ali čim budem mogla kupiću ponovo ovo, pa ću ono iz teglice koristiti za prženje i kao masku za kosu, a ovo manna za lice

      Избриши
  7. Naručila sam shea puter, a sledeće što ću naručiti je definitivno ovo. Obožavam kokos i uvek sam za negu prirodnim sastojcima.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja obožavam kokos :) Koristim shea puter, i odličan je. Uskoro ću pisati o njemu

      Избриши
  8. zvuci fenomenalno ,meni se svidja sto je u plasticnom pakovanju jer mi je kokosovo ulje u tegli ispalo,nisam stigla da ga probam i vise ga nisam ni pogledala zbog pakovanja,samo da ti se zahvalim za saznanje za brahmi amla ulje,mesam ga sa ricinusovim i super mi bude kosa i dosta manje opada,znam da je potrebno dosta vremena da pocne da deluje ali za 3 nedelje je super, bas sam zadovoljna ;)))

    ОдговориИзбриши
  9. Proletos sam u Bio&Bio kupila teglicu od 500gr. Mislim kako je teglica praktičnija za zahvatiti proizvod.
    Mackala sam se njime do skoro, no sad sam potrošila sve :(
    U međuvremenu sam probala mnoga mleka i losione, ali uvek bih se vratila kokosovom ulju <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Definitivno je praktičnija. A sigurno je da je čisto kokosovo ulje bolje od mnogih preparate koji se mešaju sa raznim hemijskim supstancama.

      Избриши
  10. Kupila sam i ja kokosov maslac u tegli, iskreno još nisam stigla isprobati ali nakon ove recenzije, hoću već sutra :))

    ОдговориИзбриши
  11. Ja ne mogu da verujem da ovakav proizvod postoji. Definitivno cu ga probati. Obozavam miris kokosa i jedva cekam da vidim kakve ce efekte postici. :)

    ОдговориИзбриши
  12. Fenomenalno, nisam ranije cula za njih, moram da isprobam ovo cudo, obozavam kokos :))

    ОдговориИзбриши
  13. Morat ću i ja probati neko kokosovo ulje jer stvarno obožavam kokos <3

    ОдговориИзбриши
  14. E sad i ja želim kokos za kosu :) U zadnje vrijeme gledam samo da je što prirodnije kako za kosu, tako i za lice.

    ОдговориИзбриши
  15. Dugo koristim kokosovo ulje za kosu, fenomenalno je :D, mešam ga sa ricinusom, odlično deluju zajedno. :D
    Ovo koje je recenzirano mi se ne dopada jer, kao prvo, pakovano je u plastičnu flašicu (dosta nepraktično, a i ulja ne bi trebalo držati u takvoj ambalaži), a drugo- preskupo je. :( Dosta dugo kupujem ulje proizvođača Beyonde koje je nerafinisano, nehidrogenizovano, netretirano, a košta oko 700 dinara za za teglicu od 310 g. :(

    ОдговориИзбриши
  16. Koristila sam kokosovo ulje, doduše ne ovog proizvođača i stvarno je odličan proizvod!

    ОдговориИзбриши
  17. Ja isto lično, obožavam kokosovo ulje. Kao i Maja koristim ovo Beyond i bas sam zadovoljna... Kosa mi je nekako svilenkasta zbog njega i čim potrosim kupujem novo. Obično stavim teglicu na pec i otopim ga, samo sto ja gledam sto duze da ga drzim. Primetila sam da ima bolji efekat. :))

    ОдговориИзбриши
  18. Ja sam bas dosta istrazivala po internetu O kokosovom ulju, trebalo bi da ga ima po zdravim hranama, ja bih proverila u bio spajzu oni imaju sve zivo xD trebalo bi da dodje u staklenoj tegli, velikoj, i da bude oko 1000 din.. Nebitan je proizvodjac dokle god je nerafinisano,sto posto devicansko i te fore. Za miris nisam nistanposebno cula, da se po tome moze zakljuciti koje je pravo a koje ne? Njime se moze i skidati sminka, koristi se u kuvanju umesto obicnog ulja (zdravije je, cula sam i jako ukusno), kao maska za kosu, kao losion... Mislim da je lakse zahvatiti 'ulje' iz tegle kasikom, iz ovog plasticnig pakovanja ono se prvo mora istopiti da bi izaslo.. A i nisam sigurna koliko je dobro za ulje da stoji u plasticnoj ambalazi, neko mi je jednom pricao zasto je bitno da to bude bas staklena... Cim se iscimam do zdrave hrane ili bio spajza kupujem teglu :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima sigurno u Bio špajzu. To da li se oseća miris ili ne zavisi od proizvođača, jer neki "odstranjuju" miris preradom.

      Da, prodaje se u staklenoj tegli, i košta oko 600-700dinara.

      I ono trpi jako visoke temperature, pa mu ne može naškoditi temperatura kojom ga pretvaramo u tečno stanje.

      Da li je "pravo", kako kažeš, tačnije nerafinisano i napravljeno od kvalitetnih sastajaka, govori deklaracija ili eventuralno sertifikat koji proizvod ima (ako ga ima)

      Избриши
  19. Devojke,jedan savet. Pazljivo sa kokosovim uljem sto se koze lica tice. Komedogeno je, Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možda je samo tvoja koža loše reagovala na njega. Moje lice je jako osetljivo, a kokosovo ulje mesecima koristim i nikakve probleme mi nije prouzrokovalo, a poznajem mnogo ljudi koji neguju lice sa kokosovim uljem. Molim te da ubuduće govoriš u svoje ime, jer ne bih volela da nekog jedan komentar subjektivne prirode navede na totalno pogrešnu stranu, i zbuni onoga ko ne zna koji bi mu proizvod odgovarao. Ne reaguje svako lice na isti način. Ne smemo globalizovati stvari. Pozdrav

      Избриши
  20. Imam malu nedoumicu,nedavno sam pocela da stavljam kokosovo ulje na kosu kao tretman pre pranja,Ono sto me buni je sledece,ja nakon svakog pranja koristim silikonske serume jer se feniram svaki put (moram) Ako silikon oblozi dlaku kako onda naredni put ulje (ili neki drugi tretman pre pranja) prodire u vlas? Da li to znaci da pre svakog tretmana uljem ja moram da perem kosu samponima koji uklanjaju silikon?

    Inace,stranica ti je toliko divna da cu u bankrot zbog kose jer zelim sve o cemu sam ovde procitala. :) Sandra.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako proizvodi koje koristis - pakovanje, serum, prskalica, imaju silikone koji se teze rastvaraju u vodi onda je svakako neophodno da koristiš šampon koji dobro čisti. Dosta sam pisala o takvim šamponima: Afrodita Kopriva, Velnea Matični mleč, Allin i sl. Ovi šamponi odlično čiste, a da li u potpunosti uklanjaju ostatke silikona, to zaista ne znam niti mogu da tvrdim. Svakako je dubinsko panje preporučljivo bar jednom mesečno, kao i tretiranje kose prirodnim uljima, pa možete te dve stvari uklopiti.

      Избриши
  21. Ja sam bas pre neki dan cula za delotvornost kokosovog ulja i to mi je devojka rekla da joj je iscistilo lice da vise ne stavlja kreme, nego samo ulje. Doduse, nemam problematicnu kozu, ali volim da negujem i da imam lep ten, koza mi je suva, pa sa tvoje tacke gledista, da li bih mogla da koristim? Da li da narucim ili u zdravoj hrani da kupim? Da, takodje sam odlucila da kupim manna sapun za kosu, pa koja je tvoja sugestija za masku posle pranja? Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja imam problematičnu masnu kožu i kokosovo ulje mi savršeno odgovara. Ne mogu da znam da li će vama odgovarati. Uzmi slobodno u zdravoj hrani, ali naravno nerafinisano. Ovo manna mi deluje malo finije, ali sama ne bih mogla da uporedim ovo i ulje iz zdrave hrane. Koristite masku koja vam odgovara. Kombinujte hidratantna i proteinska pakovanja. Pisala sam o dosta maski za kosu, pa procitajte, kako biste procenili koja bi vam najvise odgovarala.

      Избриши
  22. Kosu sam izgorela blansom i farbama,a i onako je suva.Da li bi kokosovo ulje moglo da pomogne(bar malo)?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Iskreno, ne verujem. Najbolje resenje jeste da se osisate, koliko mozete, a ostatak ostecenih delova da tretirate dobrim proteinskim pakovanjem

      Избриши
  23. Oko tri nedelje koristim Manna kokosovo ulje, oko 2 do 3 puta nedeljno, odusevljena sam, upravo kao sto si opisala efekat nakon pranja, kosa meka, hidrirana, zagladjena .... predivno.
    Citam ostale komentare i ono sto sam primetila u vise komentara, nije dobro da bude u plasticnoj flasi, bogami moje nece dugo stajati, pa vec je pola potroseno :) mackam ga i na kosu i na lice i na ruke, za lice je isto fantasticno.
    Kakva su kokosova ulja iz prodavnica zdrave hrane i da li su istog kvaliteta, to ne znam, ali svakako cu probati kada ovo potrosim, da bih videla razliku.
    Pakovanje Manna kokosovog ulja mi je bas prakticno, samo stavim flasicu u malu ciniju sa toplom vodom na par minuta i mogu da ga koristim.
    Mnogo ti hvala na savetima, preporukama i predivnim tekstovima, a moja kosa ti je posebno zahvalna.

    ОдговориИзбриши
  24. Анониман19. март 2014. 16:54

    Vise od dve godine koristim ekstra devicansko kokosovo ulje kao pakovanje za kosu, umesto nocne kreme, cak i jednu kasiku dnevno pojedem jer daje energiju i topi masne naslage.kupujem ga u prodavnici zdrave hrane,teglica od 310 grama kosta 700,00.

    ОдговориИзбриши
  25. Ovo ulje je sledeće na spisku Manninih proizvoda koje moram da probam!

    ОдговориИзбриши
  26. Ovaj post me je ubedio da pocnem da koristim kokosovo ulje za negu kose, iako uopste nisam ljubitelj kokosovog mirisa.
    Zanima me da li moram da koristim neki silikonski preparat posle tretmana ovim uljem, s obzirom na to da kosu uvek susim fenom i vrlo cesto se feniram? Koji silikonski preparat mi preporucujes, a da ne otezava i ne masti kosu (i onako imam problem masne kose).

    Unapred hvala,
    Sanja

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Možeš a i ne moraš. S obzirom da sušiš kosu fenom bilo bi bolje da ipak koristiš neku zaštitu, na primer bilo koju prskalicu od Loreala. Ja njih često koristim, i pisala sam o svakoj od njih, možeš pronaći post u delu gde su Balzami bez ispiranja. Samo nemoj stavljati proizvode sa silikonima na teme, i na taj način nema šanse da prouzrokuješ brže mašćenje temena.

      Hvala na poverenju.
      Veliki pozdrav

      Избриши
  27. Ovaj post me je ubedio da pocnem da koristim kokosovo ulje za negu kose, iako uopste nisam ljubitelj kokosovog mirisa.
    Zanima me da li moram da koristim neki silikonski preparat posle tretmana ovim uljem, s obzirom na to da kosu uvek susim fenom i vrlo cesto se feniram? Koji silikonski preparat mi preporucujes, a da ne otezava i ne masti kosu (i onako imam problem masne kose).

    Unapred hvala,
    Sanja

    ОдговориИзбриши
  28. Анониман31. мај 2014. 21:49

    Kada koristis kokosovo ulje za kosu "da prenoci", kako postizes da se ne umastis i ti i posteljina?

    ОдговориИзбриши
  29. Počela sam da koristim kokosovo ulje za negu lica i kose i za sada mogu da nemam nikakvu neželjenu reakciju, ali još uvek je rano da osetim neko poboljšanje stanja kože. Jedino što mi smeta jeste miris koji mi je izdržljiv kada ulje koristim kao pakovanje za kosu, ali kada ga stavim na lice, prosto mi od mirisa pripadne muka.
    Da li neko ima savet kako da ublažim miris kokosa i da li postoji neko dobro kokosovo ulje bez mirisa.

    Veliki poZZ!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koji proizvodjac ulja je u pitanju? Ja ne znam kome moze da smeta miris kokosovog ulja. Jedino moze biti da si naletela na losu seriju, ili na pokvareno ulje. Ili nemamo isti ukus :)

      Prvi put cujem da nekome smeta. Videla sam samo da se jedna devojka zalila na jako cudan miris koji je njeno ulje imalo, ali mislim da je ona naletela bas na neko lose.

      Koliko ja znam, postoji rafinisano kokosovo ulje bez mirisa, ali ono je obradjeno, a obradom gubi sve ono zbog cega treba da ga koristimo kao nesto sto nam moze biti od koristi, kada je u pitanju nega, ali i zdrava ishrana.

      Избриши
  30. Kupila sam nerafinisano kokosovo ulje u teglici - Beyond, ono koje su svi ovde na blogu pohvalili. Miris je ok, tj. ulje nije pokvareno i sl., samo što ja zaista teško podnosim taj miris, iako to možda ljudima izgleda čudno. Ne voli ga niko iz moje bliže okoline, sem mog brata, koji konzumira 1 kašičicu dnevno, ali odmah popije vodu kako bi "sprao" ukus i miris.
    Možda bi trebalo da koristim neku drugu vrstu ulja, makar za lice. Imaš li neku preporuku?

    PoZZ!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je kokosovo ulje najbolje.

      E, sad, mozes koristiti koje god, zavisi za sta ti treba. Ja volim ulje lesnika i jojobe. - Njih sam koristila za tretiranje masne i problematicne koze.

      Ali, ponovicu, kokosovo ulje mi je neuporedivo bolje.

      Избриши
  31. Zdravo :) imam jedno pitanje kako se koristi tj nanosi kokosovo ulje na kosu - na vlaznoj ili suvoj kosi i kojoj kolicini?
    Imam mali problem posto mi se brzo masti koren , imace sam plavusa imam tanku dlaku , svoju kosu perem i feniram svaki drugi dan...koristim i pakovanja i kapi i opet nije toliko ostecena al opet nije to to....
    Plasim se da nanosenjem kokosovog ulja jos vise ne izmastim koren...:(
    Cula sam dosta pozitivnih komentara za kokosovo i arganovo ulje...arganovo je skuplne ( u predavnicama zdrave hrane flasica od 50 ml kosta 2700 din osim u jednoj radnji na cukarickoj padini cena iste flasice kosta 1500 din )
    Unapred zahvalna na vasem odgovoru :)

    ОдговориИзбриши
  32. Ja koristim Beyond kokosovo ulje i super mi je, oko 700 din. 300g.

    ОдговориИзбриши
  33. Ja sam kupila kokosov maslac u "Cosmeticks" prodavnici u staklenoj tegli od 480 grama za 11€ i preza dovoljna sam njegovom učinkovitošću!

    ОдговориИзбриши