Matrix Amazonsko Murumuru ulje - Najbolje ulje!



Uljani serumi, silikonski serumi, uljani serum na bazi silikona, tretmansko ulje... Nazovite to kako želite. U ovom postu ja ću ovaj proizvod nazivati uljem. Zapravo, ne radi se o čistom ulju, već kao što možete da predpostavite, o uljanom serumu na bazi silikona.

Proizvod je profesionalnog brenda Matrix, kojeg možete naći u frizerskim salonima koji rade sa ovim brendom,  a moja preporuka jeste da posetite sajt www.prodajakozmetike.com, gde možete naručiti Matrix, Loreal ProfessionnelAlfaparf i Revlon proizvode povoljnije nego na bilo kom drugog mestu. Uz to, ova internet prodavnica i sajt uopšte vođen je vrlo profesionalno od strane stručnih ljudi kojima se slobodno možete obraditi ukoliko vam je bilo šta nejasno oko naručivanja, oko samih proizvoda, trenutnih akcija i slično.
Dakle, da se vratim na sam proizvod. U vrhu liste sastojaka je naravno silikon, koji je baza ovom ulju, međutim i ulja se nalaze u samom vrhu, što je jako bitno.


Bočica je plastična i u nju staje 125ml proizvoda što je ogromna količina i potrajaće vam jako dugo. Razlog što se pakuje u ovako veliku bočicu jeste što je namenjen profesionalnoj upotrebi u frizerskim salonima. Dobra stvar jeste što se jako isplati uložiti u proizvod kojeg ćete trošiti sigurno oko godinu dana, ako ne i duže, zato iako vam se čini da je previše dati 2400din razmislite još jednom. 

Miris ulja je prijatan, ne previše intenzivan ali se zadržava u kosi.

Amazonija ulja se koriste kako bi se kosa iskontrolisala usled velike vlažnosti vazduha. Ulje murumuru se koristi zbog svojih omekšavajućih karakteristika za kožu i kosu. Ulje Amazonskog Murumuru kontroliše kosu tokom 72h.  Aromatična mešavina obogaćena amazonskim murumuru uljem kontroliše ismiruje neposlušnu kosu dajući joj mekoću i istovremeno otkrivajući njen sjaj.

Ima klasičnu gustinu za silikonske serume, nije previše gust, ali ni previše redak. Takođe, nije ni previše mastan, što mi se jako dopada. Ostavlja vrlo lep trag na kosi, kao da nije ulje u pitanju.


Ono što je kod ovog ulja drugačije, ako ga poredimo sa ostalim proizvodima ovog tipa jeste što se može koristiti na tri načina:
  • Tretman pre pranja
  • Tretman nakon šamponiranja koji se ispira (kao maska) 
  • Tretman bez ispiranja- nakon pranja (na suvu ili mokru kosu)
Koristila sam ga na sva tri načina i svaki put je efekat isti:
Dok ulje nanosim na kosu ona postaje momentalno mekša. Jako sam se začudila zbog toga jer ko bi očekivao da odmah omekša kosu. Pored toga olakšava raščešljavanje gotovo kao balzam. Kosa postaje zaglađena, dobija lep sjaj, a samo ulje uopšte ne ostavlja mastan trag na kosi. Kosa ga jako brzo upija.

Ne mogu vam opisati kako lepo omekša kosu. Nanosim ga tako što ga bukvalno utrljam u krajeve. Volim da "utrljam" svaki proizvod u dlaku jer mi se to do sada pokazalo kao najbolji metod. Evo, sada, dok vam ovo pišem prolazim prstima kroz kosu i pokušavam da pronađem reči kojima bih opisala kako je kosa divna na dodir. Znate kako je deci, tačnije malim devojčicama kosa glatka i meka. E, bukvalno takvi su i moji krajevi na dodir (koji su inače suvkasti, mada ne preterano). Štiti od spoljnih uticaja-krajevi su uredni i kada je kišovito, i kada je prevelika vlaga napolju.

Ulje za kosu nikada nije bio moj omiljeni tip proizvoda. Volela sam uvek nakon pranja da nanesem serum, ali nikada nisam bila ovoliko oduševljena. Ovo je zaista jedno potpuno drugačije ulje za kosu, i ovaj proizvod je trenutno u listi meni omiljenih proizvoda za negu kose. To vam govori sve. 


Gde kupiti? www.prodajakozmetike.com  (ili u njihovoj radnji u Novom Sadu na adresi- Njegoševa broj 15) 
Količina: 125ml, 
Cena: 2400din.
Sastav: 
Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Parfum / Fragrance, Olea Europaea Oil / Olive Fruit Oil, Astrocaryum Murumuru Seed Butter, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Limonene, Linalool, Hexyl Cinnamal, Geraniol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol.

23 коментара:

  1. Au, kakva recenzija! Bas se oseca tvoje odusevljenje. :) Mene je posebno obradovalo ovo nedivljanje kose na vlagi jer mi je to zivotni problem. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je veciti problem svima nama sa tankom i slabasnom dlakom. Jos ako fali hidratacije... Katastrofa. Ali mnogi serumi su mi odgovarali za taj problem.

      Избриши
  2. Probala sam par njihovih preparata i nisam bila zadovoljna.
    Ulje bih uzela kada bi ga bilo u nekim manjim pakovanjima kakva imaju npr. Macadamia i Amica.
    Ovako se rizik ne isplati, preskupo je.

    ОдговориИзбриши
  3. Kupiti ovo ili Dikson Move me Dense Crystals?

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam probala samo tester ali znam da su i ti kristali odlicni.

    ОдговориИзбриши
  5. Odlicno zvuci, i mozda ga i probam jer su i meni krajevi prilicno suvi. :D

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo ulje mi je na WL mjesecima, navodno miriši božanstveno <3

    ОдговориИзбриши
  7. Koji ti jos serumi pomazu kad je velika vlaznost? :) pozz

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ovaj najvise mogu reci. Ali svi ostali silikonski serumi o kojima sam pisala donekle pomazu kada je u pitanju vlaznost. Najvise ovaj i Mythic oil.

      Избриши
  8. Zdravo,
    Zelela bih da ti se pre svega zahvalim jer sam zahvaljujuci tvom blogu i tvojim recenzijama koje su mi pomogle u odabiru svega, pocela da prarim blogove nase koji su mi znacili.
    Ni jednom do sada nisam bila nezadovoljna necim sto si ti preporucila, i slobodno mogu da kazem da posedujem 80% stvari o kojima si pisala, malo si me vise kostala, ali se ne zalim :D
    Elem, imam da pitanja... Prvo, da li mi preporucujes masku i sampon i serum Kerastase Therapiste, najnovija linija koju sam kupila pre par dana za moju, slobodno mogu reci mrvu kosu, farbanu po ne znam koji put. Nisam procitala mnogo utisaka o Kerastasu kao brendu kod tebe na blogu zato sam resila da te pitam.
    I drugo pitanje, nevezano za kosu, ali sam videla da si pisala o tome sto u komentarima sto u postovima. Hormoni mi nisu u redu, i da li bi bila ljubazna da mi preporucis nekog endokrinologa jer iskreno, tvoje misljenje mi je dosta merodavno.
    Hvala Unapred
    Pozdrav

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala na lepim recima. Pomenutu liniju od Kerastase nisam probala tako da ne mogu nista da kazem o njoj.
      Sto se tice endokrinologa, ne znam mogu li da ti preporucim nekog jer ne znam koji je tvoj konkretno problem. Ja sam isla kod endokrinologa koji je strucnjak u vezi dijabetesa, i on mi je pomogao kada je u pitanju insulin, ali problem sa polnim hormonima resavam prirodnim putem. Od hormona pijem samo eutyrox.Presla sam kod ginekologa na Bezanijskoj kosi preko veze, ali ti ne savetujem da ides tamo jer se jako dugo ceka na pregled, sem ako nemas vezu.

      Избриши
  9. Slazem se sa komentarom da bi trebalo da nam kazes nesto o serumima koji imaju anti frizz efekat...
    I da li je ovo ulje bolje od Loreak Mythic Oil ulja? Pozdraav :)

    ОдговориИзбриши
  10. Ulje je savršeno ♥. Košta, ali i traje. Nisam imala ovo, nego indijsku amlu, ali sve što si napisala vrijedi. Planiram probati ovo tvoje i egipatski hibiskus :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Koliko dugo sam ga koristila (mama i ja) isplati se, više nego bilo koje drugo. Pogledaću na netu o ovim uljima koje pominješ :)

      Избриши
  11. Da li bih ovo ulje mogla naneti na osusenu kosu, a pre peglanja? A serum Redken Extreme Play Safe na mokru, pre susenja kose? Ili kako funkcionise kombinovanje, i da li je nephodno.. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kada susim kosu, ja pre toga koristim bilo koji leave in (npr.uljani serum), a neposredno pre peglanja, uvijanja figarom, nanosim zastitu od toplote.

      Избриши