Dikson B Fillter - Balzam za kosu



Glam B filler je linija proizvoda (omiljenog mi) brenda Dikson koja je namenjena oštećenoj dlaci. Ima zadatak da ispuni pukotine (oštećenja) na dlaci i na taj način je ojača.

Ovu liniju čini tretman u ampulama (najbitniji proizvod), šampon i kondicioner (regenerator). Tretman ampulama se radi u frizerskim salonima, ili ga možete uraditi sami kod kuće, pri čemu biste morali da kupite ceo set, koji sadrži 6 ampula, a za 3 tretmana, koliko se preporučuje, dovoljna vam je jedna ipo ampula.


U današnjem postu vam predstavljam svoje utiske o regeneratoru, i otkrivam vam da li je ovaj proizvod u rangu sa ostalim Dikson proizvodima koje sam probala.



Proizvod dolazi u bočici od čvrste plastike u koju staje 200ml proizvoda koji ima gustinu balzama (nešto ređi od maske, ali ne preterano redak). Kao što sam navikla od Diksona miris me je ponovo oborio s nogu. Prelep je, intenzivan i zadržava se dugo u kosi



Problem imam sa bočicom koja je čvrsta i kada dođem pred kraj proizvoda jako mi je teško da istisnem preostalu količinu, a vidim da je ostalo bar za jedno korišćenje.

Nanosim ga kao sve druge maske za kosu. Kosu operem, uvijem u peškir na nekoliko minuta,a zatim ga dobro utrljam u krajeve kose.

Dok ga nanosim na kosu pod prstima osećam kako kosa postaje mekša, što je izuzetno dobro, jer svaki koncioner koji je kvalitetan treba odmah da deluje. Ono što radim drugačije nego kada koristim najobičniji kondicioner jeste što ovaj koristim kao masku. Držim ga 20-30minuta na kosi a efekat koji dobijam je savršen.

Kosa bude jako meka, glatka, zaglađena, mirisna, i kao što možete primetiti ako pratite redovno, utisci su vrlo slični kao i sa maskom Argabeta collagen iako je sastav a i opis proizvoda drugačiji.

Ovaj kondicioner bih svrstala u kategoriju sa maskama za kosu, čak je i dosta jači od mnogih ako ne i većine drogerijskih maski za kosu.
Nažalost sastav ne vidim na bočici, tako da ćete ovaj put ostati uskraćeni za tu informaciju. U teoriji, ova linija treba imati efekat kakav daju proizvodi na bazi proteina, što ne kažem da nije istina, ali prosto - ovo je regenerator i njegova uloga je omekša dlaku i održava efekat tretmana ampulama. Ja bih ga koristila samostalno čak, iako ne koristim pomenute ampule, te bih i vama preporučila da probate, jer je odličan proizvod iako je predstavljen kao balzam.

Količina: 200ml
Cena: 1340 din (trenutno je na popustu od 20 % = 1072din.)
Gde kupiti? Dikson radnja u Balkanskoj ulici (Ispod hotela Moskva)



10 коментара:

  1. Drago mi je da su recenzije opet tu! :) Dikson, dakle, ni ovoga puta nije omasio, samo sto ja imam malo averziju pre bilo cime sto se zove balzam, bez obzira sto je efekat daleko bolji i jaci nego kod drogerijskih balzama. Prosto obozavam maske. :)
    Je l' postoji jos u prodaji Argabeta Kolagen, da li znas?
    Kada stvaljam Aminokeratin, cak i kada ga drzim pola sata ili nekad cak i duze, ni najmanje mi ne ukruti kosu, vec naprotiv, omeksa je i slegne. Da li to znaci da mi je kosa mnogo osetecena ili nesto drugo?
    Unapred hvala na odgovoru.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ima jos novih, bez brige :)

      I ja imam averziju prema balzamima, ali ovaj i balzam od BioKap-a su me razuverili. Zaista su jaki.
      Takodje, obozavam maske i samo bih kupovala nove.

      Argabeta Colagen postoji 100%.

      Sto se tice tvog pitanja, zaista ne znam. Nisam dovoljno istrazila Aminokeratin i ne znam sta da mislim o njemu, zato jos nema recenzije.
      I ja bih pomislila da je to tako jer je kosa malo vise ostecena ali ne mogu da tvrdim.

      Hvala tebi na komentaru.

      Избриши
  2. Odlicno, bas se radujem tvojim novim recenzijama! :)
    Hehe, ocito delimo maniju prema maskama. Argabetu kupujem cim potrosim Orofluido, i jedva cekam da isprobam, narocito taj cuveni miris. :)
    Mislila sam da mi je kosa samo suva ili dehidrirana, ali me Aminokeratin uvek razuveri. ;)
    Hvala na odgovoru. Pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Svrati u njihovu prodavnicu i trazi tester za Argabeta masku. Jako su fini, dace ti, verujem da imaju. :)

      Pozdrav

      Избриши
  3. Da li si ikada isprobala keratinsku masku proizvođača KERAGEN (Keragen Organic Hair Treatment Mask ), pošto se Extra razumiješ da mi pogledaš sastav...da li je u rangu stare HBP? Inače mi je tvoje mišljenje o preparatima za kosu ko Biblija :) Kod nas u BiH uopće nema maski koje ti hvališ pa sam u potrazi naišla na ovu, čini mi se OK, ima ju kupiti u Alexandar-u.

    lp
    Ivonn

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala tu masku, tako da zaista ne znam kakva je. Morala bih je probati da bih ti rekla.

      Избриши
  4. Ćaos :) Imam isti problem kao i djevojka u postu iznad, mi u BIH nemamo baš neki izbor kad je riječ o pakovanjima za kosu, naročito proteinskim... Pa sam ja pošto mi treba jedno takvo, a po preporuci, uzela Bonacur Repair Rescue ( bijela sa crvenim poklopcem) koja bi trebala biti baš proteinska. Jesi li probala možda ?

    ОдговориИзбриши
  5. Dobila sam ovaj regenerator kao tester prilikom online porucivanja u Dikson online shopu. Probala sam je skroz slucajno, kao da iskoristim tester i odusevila se! Kosa nikad lepsa! Sad sam uzela da nadjem i kod tebe recenziju, posto je do sad nisam videla, i utvrdim da li je slucajnost ili je stvarno dobar. Definitivno cu prilikom sledece kupovine uzeti i ovaj regenerator posto mi se bukvalno pokazao bolje od njihove hidratantne maske sa bambusom. :)
    Inace sve pohvale za ovaj blog i tebe. Nisam imala neki veliki problem sa kosom, ali to sto sam imala je reseno pomocu ovog bloga i tvojih saveta! Sve sto koristim od preparata za kosu je na tvoju preporuku :))

    ОдговориИзбриши
  6. I da dodam da sam prala ljubicastim samponom koji mi uvek dodatno isusi kosu, kao i da sam uvece bila napolju i da je bilo vlazno, i ostala je lepa, i dalje lepsa nego inace.

    ОдговориИзбриши