Balea maska za kosu - Vanila i Bademovo ulje

Nemam velika očekivanja kada su u pitanju maske za kosu iz ranga povoljnijih. Ne očekujem ništa mnogo veće od efekta regeneratora, ali nemam ništa protiv i da jedan takav proizvod uvrstim u negu, koristeći ga povremeno.
Sa Balea proizvodima za kosu sam prethodnih meseci počela intenzivnije da se "upoznajem", pri čemu sam došla do zaključka da mogu da se izaberu proizvodi dobrog kvaliteta vrlo niskih cena. Naravno da ima izuzetaka, i da su neki proizvodi dosta loši, to je normalno kod proizvoda ovog ranga,  samo treba dobro izabrati i znati šta može da se očekuje.


Probala sam više različitih Balea regeneratora, kojima sam bila u suštini zadovoljna, ali ni jednu masku ovog brenda nisam probala, do sada.

Ova maska dolazi u simpatičnoj ambalaži od čvrste plastike. Izgleda minijaturno, ali u nju staje količina od 200ml koju ima većina maski za kosu.

Na ambalaži piše da ova maska pruža intenzivnu negu iscrpljenoj kosi i da daje svilenkasti sjaj. Ne sadrži silikone, a sadrži ekstrakt vanile, bademovo ulje, kompleks vitamina B3 i provitamin B5. Ima blagu recepturu i nežno neguje kosu.

Miris maske je intenzivan i divan. Dominira vanila, ali me miris dosta podseća na masku Serical Latte. Miriše kao karamel bombone.  Ovo nije jedina sličnost sa maskom Serical Latte. Još jedna zajednička karakteristika jeste gustina maske. Ne znam da li bi ih mogla uopšte razlikovati jer je sličnost ogromna. 


Kako je ređa vrlo lako se nanosi i utrljava u kosu. Jako mi je bitno kada nanosim masku da je dobro utrljam u dlaku, i sa ovakvom maskom to vrlo lako radim.

Na kosi se po uputstvu drži 2-3minuta (što doduše jeste dovoljno da kosa bude jako meka i da se lako češlja), ali ja je držim duže, uglavnom oko sat vremena jer tada daje fenomenalan efekat.




Lako se ispira sa kose i uopšte ne ostaje nikakav mastan trag niti bilo šta slično. 

Moji utisci o ovoj maski su jako dobri. Moram naglasiti da ovo nije jedna od onih maski koja će oporaviti oštećenu kosu. To se sigurno neće desiti. To možete zaključiti i pre nego što masku isprobate po sastavu. Međutim ovo je svakako jedna od onih maski sa fenomenalnim trenutnim efektom, a jako bitna stvar je što taj efekat ne traje par sati, jedan dan, već traje sve dok se kosa ne opere. Iako nemam problema sa hidratacijom kose (kosa mi je tanka i prilično svilenkasta) sa ovom maskom jako osećam onaj dodatni efekat "omekšavanja" dlake. Dlaka postaje jako, jako meka, jako glatka na dodir i deluje jaako hidrirano. Razmrsi kosu u potpunosti i kosa nakon pranja uopšte nije sklona mršenju.

Nakon sušenja kose svaka dlaka je na svom mestu, krajevi su uredni i zaglađeni. Kao da dobijaju neku lepšu definiciju, jer čak i kada se malo izvije usled spoljašnjih uticaja ona izgleda uredno i fino. 
Ako ste čitale moju recenziju o Serical Latte maski za kosu znaćete koliko su moji utisci slični. Latte je najbolja maska iz klase jeftnijih koje sam probala, a ova Balea maska joj savršeno parira. 

Jedina stvar koja Latte stavlja na više mesto jeste to što ona dolazi u ambalaži od 1000ml po zaista niskoj ceni (oko 350-400din), dok Balea maska ima sličnu cenu a dosta manju količinu. Međutim, ako ne možete da nađete Latte masku, a imate sličnu kosu poput moje, i želite efekat kakav ova maska daje, onda vam definitivno preporučujem da probate ovu Balea masku, jer je zaista divna.

Količina: 200ml
Gde kupiti? Dm drogerije
Sastav:


15 коментара:

  1. Imam. Kupila sam drugo pakovanje, odlična je i baš sam se iznenadila efektom na krajevima :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja idem upravo po još jedno pakovanje :) Razmišljam da li da probam još neko, ne bih da pokvarim utisak o Balea proizvodima koji sam sada stekla :)

      Избриши
  2. Анониман12. мај 2015. 09:29

    Cudi me jako da imas takvu kosu,a nije ti odgovarala lillyeva maska zelena.Imam istu kosu kao ti i meni ona odgovara,dok mi latte ukrhti kosu i zdrveni pa se ne mogu ni pocesljati.Dok sa lillyevom se posesljam lakse i kosa je meksa i sjajnija,latte me matira skroz.Ovu nisam probala ima pantenol u sastavu koji mene sasusuje,tako da cu je zaobici.Ovo je moje iskustvo i ne treba me niko ubedjivati da gresim.Nisam blogerka al dosta znam i razumem se u sastav.Jer toliko sam probala da vec znam sta mi odgovara,nekad proizvodi vise mogu unistiti kosu nego bilo sta drugo,tako da moze biti spremna za sisanje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lilly maska je po svom sastavu jako, jako siromašna, tako da nema potrebe da je dalje komentarišem, u recenziji sve piše. Proizvod sa takvim sastavom može imati dejstvo balzama i apsolutno ništa više.

      Latte ima tendenciju da ukruti kosu zbog prisustva proteina, što ne znači da je loša, naprotiv. Moju kosu ni najmanje ne ukruti, i to u mom slučaju može da se desi samo sa izuzetno jakom i koncentrovanom maskom. To da li će se kosa ukrutiti zavisi od tipa dlake i opšteg stanja kose.

      Pantenol ne sasušuje, pantenol ukrućuje-Jako velika i bitna razlika.

      Maske za kosu ne mogu uništiti kosu, mogu samo dati efekat koji nije zadovoljavajući :)

      Pozdrav

      Избриши
    2. Анониман12. мај 2015. 16:13

      Svaka čast ovo za pantenol slušam kao isušuje a niđe veze s tim, ukrucuje da baš kao što kažeš. Smiješno mi je kad čujem da neko zaobilazi proizvod zbog pantenola u sastavu. Pa nije paraben, sulfat ili tako nešto. Kupicu mami balea masku pošto ima kratku kosu i ne dolaze u obzir silikonske maske. I ako može post na temu njege kratke kose. Jer lako je s dugom. :) nema ono na krajeve maska na tjeme nista. A mama se farba, pa bih joj dala i neke ampule ali kako da ih koristi kad joj je kratka kosa mora do tjemena doci. :(

      Избриши
    3. Da pantenol isušuje ne bi bio preporučen od tolikog broja stručnjaka. Pantenol se toliko koristi u farmaceutskoj industriji sa ogromnim razlogom, a da isušuje je jedna ogromna zabluda. Strašno je što ljudi čitajući na internetu donose zaključke da sve znaju i da se u sve razumeju, i daju sebi za pravo da laički zaključuju da je nešto ipak loše. Farmaceuti ne znaju, ali taj pametnjaković zna, jer je čitajući po netu postao stručnjak za sve oblasti...

      Što se tiče kratke kose ne znam šta da kažem, jer nikada nisam imala kratku kosu, a ne pišem o stvarima sa kojima nisam upoznata. Mogu samo reći da bi bilo bolje da izbegava proizvode sa silikonima, a ukoliko ima problema sa mašćenjem i opadanjem ne bih preporučila ni korišćenje proizvoda na bazi ulja. Meni lično ulja smetaju pri temenu i jako teško ih ispiram. Jedino ulje koje mi ne smeta jeste ricinusovo i kokosovo. Ali to zavisi, svaka koža je posebna i drugačije reaguje. Samo o silikonima neka ni ne razmišlja :)

      Избриши
  3. Одговори
    1. Definitivno :) Nije ni skupa, a može sigurno da se iskoristi, makar kao balzam

      Избриши
  4. Probala sam ovu masku i predobra je. Bas lepo omeksa kosu. I kao sto si rekla jako je slicna maski Latte. Imam ih trenutno obe i bas ih volim.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je sto delimo utiske. Ja nikako da ponovo uzmem Latte. Volela bih da Latte uvek imam u zalihama :)

      Избриши
  5. Анониман15. мај 2015. 23:58

    Ja masku stavljam na suvu kosu, drzim sat vremena (nekad i duze) zatim kosu operem samponom (2 do 3 x) da li je to ispravno raditi?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam ja ta koja moze da sudi da li je to ispravno, tako da ne bih da budem iskljuciva. Da li na taj nacin tvoja kosa izgleda bolje nego kada radis drugacije? Ako je tvoj odgovor da onda super, treba tako i da nastavis.

      Maska bi trebalo da se stavlja na vlaznu kosu, a svakako ce dlaka bolje upiti masku ako je kosa cista, ako na njoj nema naslaga silikona, na primer. Postoje posebne maske koje se nanose na kosu pre pranja i drugacijeg su sastava nego klasicne maske.

      A to koliko ces puta samponirati kosu u mnogome zavisi od izbora sampona.

      Ja licno samponiram kosu 2 puta samo onda kada koristim sampone sa blagim cistacima i onda kada mi je na kosi stajao tretman koji je nesto tezi (teze se ispira), kao na primer neki tretman sa uljima. Prvi put stavim malo vise sampona, i tada obicno nema mnogo pene, i kada isperem to uzmem jos vrlo malu kolicinu sampona i tada vec pena bude dosta bogatija i samo isperem ostatke. Nikada ne samponiram kosu vise.

      Kada koristim nesto agresivniji sampon, na primer sampon za dubinsko pranje, najcesce samponiram kosu jedan put jer je taj sampon dovoljno jak da iz prvog puta ukloni svu masnocu i necistocu.

      Tako da moras sve faktore uzeti u obzir. Ne postoji univerzalni recept za bilo sta, kada je u pitanju ova tema.

      Избриши
  6. Ja sam bila skepticna prema balea proizvodima za kosu, a onda sam kupila smokva i biser masku i potpuno se odusevila i efektom i mirisom. Posle sam probala i sampon iz iste kolekcije, kao i iz ove sa vanilom i mojoj kosi,a prvenstveno i kozi glave koja me je mucila jer je bila suva kao kad se izgori na suncu, oba odgovaraju. Moram probati i ovu masku, sampon stvarno ima divan miris.

    ОдговориИзбриши
  7. Анониман25. јул 2015. 08:16

    Da li si koristila gliss maske ?

    ОдговориИзбриши