Aloxxi sprej za zaštitu od toplote

Izbor proizvoda za zaštitu od toplote je zaista ogroman. Iako je to tip proizvoda koji je odavno popularan na tržištu i dalje najpoznatiji brendovi izbacuju na tržište nove, unapređene verzije i iskreno verujem u to da će kozmetička industrija još više napredovati i da će doći to vreme kada ćemo bez bojazni moći da se prepustimo i feniranju i peglanju i uvijanju

Ovaj tip proizvoda je teško recenzirati. Nije lako uočiti da li proizvod u dovoljnoj meri štiti od oštećenja. Tek nakon par meseci nakon korišćenja proizvoda za zaštitu prilikom izlaganja velikim temperaturama možemo videti koliko se zapravo kosa oštetila. Teško možemo prilikom na primer, samog ravnanja kose presom primetiti da proizvod štiti, ali sam kod ovog proizvoda primetila nešto što mi daje sigurnost. 

Aloxxi je brend koji sam primetila zahvaljujući baš ovom proizvodu. Na proizvodu pise da stiti do 232 stepena, sto  je sasvim dobar stepen zaštite jer jedna prosečna presa emituje temperaturu od oko 200 stepeni, i nije preporučljivo da se ide iznad toga, iako neke prese to omogućavaju.

Prvo što moram primetiti kod ovakvih proizvoda jeste miris. Miris je nešto jači, prodorniji ali brzo se gubi. Meni ne smeta.


Prskalica je klasična i nema nikakvih problema prilikom korišćenja.

Ja ovaj sprej nanosim isključivo na one delove kose koje ravnam/uvijam, a to nikada nije pri korenu kose već isključivo pri krajevima. Na taj način ne dovodim u rizik to da moje teme reaguje pošto je dosta osetljivo i nemam strah od toga da će ovaj sprej da utiče na mašćenje.


Kada ga nanesete na kosu kosa postaje malo kruća. Dakle, ne suva, već kruća. Zbog toga je neophodno da odmah nakon što nanesete proizvod na pramen taj isti pramen i očešljate kako bi se proizvod lepo i ravnomerno rasporedio po kosi. Na taj način se umanjuje taj osećaj krute kose.Ovaj sprej možete koristiti na mokroj kosi, pre sušenja, i na suvoj kosi pre ravnanja presom ili uvijanja figarom. S tim što ako ga nanosite na suvu kosu morate sačekati da se potpuno osuši na kosi jer ne smete mokru dlaku izlagati temperaturi koju emituju presa/figaro. U suprotnom će doći do velikih oštećenja. 

Ovaj sprej najčešće koristim kada kosu peglam ili uvijam, a za feniranje uglavnom koristim običan silikonski serum ili prskalicu.

Najbolji efekat ovog proizvoda vidim prilikom peglanja. Dlaka dobija neku posebnu teksturu i dolazi do blagog učvršćivanja (3/5). Učvršćuje tek toliko da kosu duže drži pod kontrolom, ali kosa i dalje ne izgleda slepljeno, jedino što je dlaka malo drugačija na dodir ako ne očešljate kosu lepo.

Ono što sam takođe primetila jeste da se pramen mnogo brže ohladi nakon što prođe kroz presu ili figaro.

Prilikom svakog korišćenja zaista imam utisak da je kosa zaštićena.

I pored toga što smatram da je ovaj proizvod dobar, moram reći da nikako nije dobro da kosu često izlažete peglanju / uvijanju i sl. , naročito ako imate tanku i lomljivu kosu, jer vas u tom slučaju ni jedan proizvod neće u dovoljnoj meri zaštiti. Govorim vam to iz sopstvenog iskustva.

Gde kupiti? U svim Prima apotekama i salonima koji rade sa brendom Aloxxi
Cena: 1440 dinara.
Količina: 150ml
***Napomena: Svakog 10-og u mesecu u Prima apotekama imate akciju (nisam sigurna da li je nešto u akciji sada promenjeno.) i 10% popusta na celokupan asortiman,  na dva kupljena proizvoda dobija se 20% popusta a ako kupite tri ili više proizvoda za najjeftiniji vam se uračunava popust od  50%. Svakako proverite koja je sada akcija aktuelna.

5 коментара:

 1. Koristim Kerastase Ciment termique za zaštitu i prilično sam zadovoljna, ali sad kad uporedim cene mislim da ću ovo kupiti sledeće.

  Mene zanima tvoje mišljenje o keratinskom ispravljanju kose. Koliko i da li uopšte šteti kosi?

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Nisam isprobala tako da ne mogu nista da tvrdim. Samo mislim da to uveliko zavisi od toga ko ti radi tretman (moja komsinica koja je frizerka je radila u salonu devojci taj tretman bez ikakvog predznanja o istom) i nije joj dobro uradila, takodje smatram da sam ucinak jako zavisi od proizvodjaca, zatim znam da same tretmane razblazuju u nekim salonima, itd.

   Ima verovatno i dobre i lose strane kao i sve u zivotu sto daje Wow efekat sa rokom trajanja.

   Избриши
 2. Анониман30. мај 2015. 22:45

  Volela bih na tvom blogu citati o Kokosovom ulju. Pozz super si

  ОдговориИзбриши