Leonor Greyl - luksuzna maska za kosu + šampon za volumen

Leonor Greyl je francuski, luksuzni brend posvećen tretmanima kose prirodnim sastojcima. U svetu je ovaj brend jako poznat i priznat, i mnoge poznate ličnosti preporučuju njihove proizvode. Moram priznati da do skoro nisam ni znala da se njihovi proizvodi mogu kupiti kod nas, i to u Metropoliten parfimeriji.

Osnivači brenda, Leonor i njen suprug Žan-Mari Grejl, botaničar za kog biljke nisu imale tajne, nazvali su svoje prve proizvode jednostavno, naglašavajući njihovu prirodnost: "palmino ulje", "ulje pšeničnih klica", "krem od cveća". Čak i u vreme kada prirodna kozmetika nije bila trend, postigli su munjevit uspeh. Prestižni pariski saloni uvodili su njihove tremane kose u svoju ponudu.

Danas, 35 godina kasnije, i dalje postoji "Palmino ulje", uz kompletnu gamu proizvoda za negu, tretman i stajling kose, zasnovanih na biljnim aromama i ekstraktima, za vraćanje zdravlja i balansa vlasima i vlasištu, uz više lepote i sjaja.
Ovi proizvodi su prisutni su u 20 zemalja, a tretmani se rade u blizu 500 vrhunskih salona za VIP klijentelu.
Brend je i dalje u okviru porodice, a danas ga vodi ćerka osnivača, Karolina Grejl, s mužem Amerikancem koji je hamičar i botaničar, i zaljubljenik u prirodu.

***Izvor: www.metropoliten.rs



Oba proizvoda se ne mogu pohvaliti očaravajućim mirisom, mada miris koji imaju meni lično ne smeta, naročito jer se ne zadržava dugo u kosi.

Maska je gusta, masna, koncentrovana i vrlo slične teksture kao Davines HBP i Trend up Antioxidant.
.
Na kosu se nanosi lako, iako jeste gusta. Ne treba vam mnogo proizvoda jer je baš masna. Deluje jako koncentrovano. Držala sam je na kosi duže od 10 minuta (otprilike pola sata-sat), iako je naznačeno da je 10 minuta dovoljno za delovanje. Za to vreme kosa je ogroman deo maske upila. Moj strah da će biti problema prilikom ispiranja, jer je maska gusta i nekako teška je bio prisutan bez potrebe jer se vrlo lako ispira, i ne ostaje nikakav trag koji daje naznaku da je ostalo masnoće na dlaci.

Nakon ispiranja primećujem da je kosa jaaako, jako meka, i ima prelep sjaj. Na dodir je svilenkasta i dlaka ima specifičnu teksturu. Deluje kao da je ostao neki sloj na dlaci, ali ne u smislu da je čini teškom. Naprotiv. Baš je lep osećaj na dodir. Bukvalno kao kada se isfenirate. Zaista, jako divan efekat. Ogromna razlika u poređenju sa jeftinijim maskama, što bih posebno naglasila, iako cena ne mora biti merilo kvaliteta. U ovom slučaju, mislim da je cena definitivno opravdana, bar kada je u pitanju trenutan efekat. 


Dlaka je zaglađena, ne prave se "antenice" pri krajevima, i primećujem da se dosta lako oblikuje. Nije ni malo kruta, i pošto sam je ravnala to sam odradila vrlo lako, vidno lakše nego inače, i nije došlo do izvijanja krajeva sve do pranja.

Jako me interesuje šta ova maska radi na duže staze. Trenutni efekat koji ova maska pruža je zaista fantastičan, a usled svega što sam zaključila ovim testiranjem, tumačenjem sastava i malom analizom ovog brenda, mogu slobodno reći da imam velika očekivanja od ove maske kada je u pitanju efekat na duge staze.

U celoj priči postoji jedan problem, a to jeste cena. Nisam uvek spremna da izdvojim novac za skupu stvar, i uvek tražim alternativu. Postoji samo par proizvoda koje rado kupujem bez obzira na visoku cenu a to je zato što sam apsolutno sigurna u kvalitet, i stvarno ne žalim za tu investiciju, kada znam da me očekuje fantastičan efekat na duge staze. To što je trenutni efekat ovoliko dobar ne mora značiti da je i efekat na duge staze isti, ali ako sudimo po sastavu ovo bi trebao biti vrlo jak proizvod.

Kada je u pitanju ova maska, sačekaću neko sniženje, jer ipak, još uvek nisam uverena u to kako deluje na duge staze, što je meni jako bitno kod skupljih proizvoda. Ako naiđete na sniženje i to vidite pre mene, molim vas da me obavestite :) A čim ja dođem do te informacije podeliću je sa vama..

Sastav: Aqua, *Buxus Chinesis Seed Oil, **Cocos Nucifera, *Cocamidopropyl PG-Dimonium Chloride, **Cetyl Alcohol, *Hydrogenated Vegetable Glycerides, *Cocamide MEA, *Ceteareth-33, *PEG-15 Cocopolyamine, *Acacia Senegal, *Hydrolyzed Silk, *Jojoba Wax PEG-120 Esters, *Butyrospermum Parkii, *Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Water, **Elaeis Guineensis (Palm) Oil, *Parfum (Fragrance), *Lactic Acid, *Lauryl Dimethyl Amine Oxide, *Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Linalool, Benzyl benzoate

*Origin natural

Cena:  4.759,00
Količina: 200ml
Prodajno mesto: Metropoliten parfimerije



Takođe, probala sam šampon istog brenda, koji ima prilično bogat sastav koji deluje vrlo obećavajuće.

U poslednje vreme primećujem kako mi jako smetaju šamponi koji u svom sastavu imaju ulja. Kosa mi postaje teška, teško isperem kosu od šampona, i čini mi se kao da uvek ostane sloj koji mi jako smeta, jer imam tanku kosu, koja se zbog toga vrlo brzo umasti.

Koristila sam ga nekoliko puta, ali moram priznati da nisam fascinirana efektom. Ne vidim pomaka po pitanju volumena, a čini mi se kao da mi se kosa brže masti zbog prisustva ulja. Ulja se naravno mogu isprati iz kose, ali potrebno je da u takvim šamponima ima nekog agresivnijeg čistača, ali to dovodi do dodatnog rizika, jer agresivniji čistači skidaju previše masnoće sa temena, što isušuje dlaku.




Posavetovala bih vas, da ako ste u potrazi za proizvodom za volumen, izbegavate šampone namenjene postizanju istog.  Najbolji posao će uraditi neki sprej ili šampon za suvo pranje. Ali to ne znači da treba da izbegavate šampone na kojima piše da su za volumen, jer to što piše na ambalaži je najmanje bitno (sve je to marketing), a sastav je ono što će vam reći sve o tom proizvodu.

Ovaj tip šampona može jako prijati onima sa jako suvom i dehidriranom kosom (i suvljim temenom). Takva kosa se teže masti, tj. na takvoj kosi masnoća sporije izbija na površinu, pa prisustvo ulja neće stvarati problema sa vizuelnim efektom.

Cena: 
3600din.
Količina: 200ml
Prodajno mesto: Metropoliten parfimerije

Da li ste vi probali nešto od ovog brenda, i da li se lako odlučujete za kupovinu ovakvih luksuznijih proizvoda?

8 коментара:

  1. Preskupa maska....ajde 2000-2500 ali 5000 je stvarno pteskupo pa da je od tecnog zlata :D mozda bih kupila u manjoj kolicini za manji iznos ,ali vidim da ni ova tuba nija bas kolicinski velika:p Verujem da je dobra ,samo ne znam da li je dovoljno dobra za cenu:) Julijana :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tubica je od šampona i to je mini pakovanje. Pakoovanja su od 200ml, klasična, kao i kod većine brendova.

      I slažem se da je 5000din.velika svota novca i za te pare bih zaista očekivala ogroman oporavak kose.

      E, i drago mi je što si se javila, nije te dugo bilo :)

      Избриши
  2. Lepa recenzija,ali maska izgleda nista posebno,sto vec ne pruza neki od drugih profesionalnih brendova za kosu.Jasno je da postoji razlika u kvalitetu izmedju skupljih i jeftinijih, ali sta to mora biti u sastavu proizvoda da bi opravdalo ovakvu cenu?Kosa bi posle ove maske morala da izgleda spektakularno. :) I ja cu ,eventalno, sacekati neko snizenje, ako ga bude, ali ni na snizenju ne bih dala ni paru vise od onoga sto dam za Kerastase. :) Ana :)

    ОдговориИзбриши
  3. za skuplje proizvode nema dovoljno ara pa uvjek kupujem one jeftinije

    ОдговориИзбриши
  4. Kad god svratim na blog, nađem lepo napisanu recenziju :). Nisam koristila ništa od ovog brenda, pa mi je u tom smislu još interesantnije da pročitam iskustvo nekoga iz domaće blogosfere.

    ОдговориИзбриши
  5. Meni je bitno da je nesto prirodno, pa sam kupila njihove preskupe proizvode- sampon sa srzi bambusa, masku od orhideje i serum sa antifriz, zastitnim i hranljivim efektom. Prvo mi je iznenadjene bio sastav koji bas i nije tako prirodan i organski, mnogo je hemije u njima. Za taj novac sam ocekivala cudo, nedavno sam pokisla i jedino cudo je to sto sam ja licila na cudo. Htela sam da kupim neki selective sampon i ubedili su me da je davines ono sto mi je potrebno- sampon, maska i ulje. Sampon i maska su iz hidratantne i hranljive linije. Moja kosa je i dalje suva, a od ovih proizvoda tako ziva da je gotovo nemoguce oblikovati. Inace imam talasastu kosu. Da li bi mi pomogao HBP?Hvala!

    ОдговориИзбриши
  6. Koji sprej za volumen kose koristis?
    Samponi namenjeni toj svrsi definitivno ne rade svoj posao.

    PoZZ!

    ОдговориИзбриши