Dikson maska, kristali i gel za zaštitu od toplote

U nekoliko prethodnih postova sam vam već iznela svoje utiske nakon korišćenja testera određenih Dikson proizvoda, a danas vam predstavljam preostale testere, i detaljne utiske.

Za kraj sam ostavila nekoliko testera koje sam smatrala manje zanimljivim, i iskreno, od njih nisam imala velika očekivanja.
Očekivanja od maske za kosu
-Keiras - Daily Use Light (Za sve tipove kose) 
Ova maska je obogaćena Pantenolom i Vitaminom E. Nema parabene.

S obzirom da je ova maska za kosu sa oznakom Light, i namenjena je svakodnevnoj upotrebi, očekujem  blagu masku za kosu, koja je slična, recimo, nekom kvalitetnom balzamu.

Malo je gušća, nije masna, i lako se raspoređuje po kosi. Nanela sam je od ušiju ka krajevima, kako nanosim i ostale maske za kosu na bazi silikona.


Sastav: Aqua, Cetearyl alcohol,  ciclomethicone, dimethicone, cetrimonium chloride, glycerin tocopheryl acetate, panthenol, simethicone, parfum, butylphenyl methypropional, benzyl salicyate, isomethyl ionone, limonene methylchloroiso(ne mogu da procitam nastavak), methylisothiazolinone.
  
Sledi oduševljenje maskom...

Maska koja je namenjena svakodnevnoj upotrebi i ima oznaku light, je toliko omekšala kosu, i dala joj svilenkastu i sjajnu završnicu, je premašila sva moja očekivanja. Jaka hidratacija je nešto što svakako nisam očekivala od ovog proizvoda, tako da mom oduševljenju nema kraja. Dobila sam puno pohvala na račun izgleda kose tog dana kada sam koristila ovu masku.

Više mi nije bilo bitno da li će mi se kristali dopasti, jer je ovo bilo sasvim dovoljno za moj ukus.
 
Sledeći korak- Kristali
-Move me - Dense Crystals 
Kristali pripadaju Move Me liniji, kojoj pripadaju proizvodi koji su mahom u formi gela. Ovaj proizvod ima oznaku za učvršćivanje 1/5 - dakle, ne učvršćuje ni malo. Ovo su klasični kristali za kosu, koji imaju zadatak da kosi daju fini sjaj, tj.da reflektuju svetlost i učine kosu lepšom na izgled, da je učine svilenkastom, i  da stvore zaštitni omotač oko dlake.
Nakon pranja, na krajeve sam stavila kristale. Kristale nanosim u vrlo tankom sloju, pošto su kristali obično malo masniji, i trudim se da ih stavljam samo na krajeve, kako se ne bi kosa puno umastila, a na kraju sa onom malom količinom koja mi je ostala na rukama pređem duž dlake, takođe bez kontakta sa temenom.


Moram naglasiti da i maska i kristali prelepo mirišu, a naročito kristali. Ako ste čitali moju recenziju o Argabeta liniji (klik OVDE), znate koliko sam oduševljena mirisom maske. Kristali imaju vrlo sličan miris (bar meni :)) i jako je divan i postojan. Kod Dikson proizvoda primećujem da imaju jako lep parfem, koji se ne gubi ubrzo nakon nanošenja.

Međutim, mom oduševljenju nije kraj kod mirisa. Efekat je ono što me je zapravo, najviše oduševilo.



Da li je oduševio i efekat kristala?

Mislila sam da kosa ne može biti svilenkastija nakon one maske, ali prevarila sam se. Ne mogu vam opisati koliko je kosa meka i svilenkasta nakon ovog proizvoda. Prosto mi je žao što ne postoji mogućnost da vam dočaram kakav je osećaj. Predlažem vam da probate da nabavite tester i probate ovo savršenstvo. Miris je, ponoviću, divan. Prelep odsjaj je ono što sam svakako očekivala.


A sledeći put sam isprobala zaštitu od toplote
-Move me - Antifrizzy glaze


Ovaj proizvod takođe pripada liniji Move me, i ima oznaku učvršćivanja 3/5 i u formi gela je. Već sam pisala o jednom gelu za zaštitu od toplote (MATRIX, klik OVDE), tako da imam sa čim da ga uporedim. Obećava hidrataciju, zaštitu od toplote fena, pegle, figara i sl, kao i učvršćivanje frizure.
Ovaj gel ne ostavlja lepljiv trag, ne učvršćuje ni malo (možda tek toliko da kosa duže ostane ravna, ako je na primer, peglate), dosta omekša kosu i pomalo je zagladi. Takođe ima jako lep, ugodan miris. Dva puta sam ga koristila, i u kesici (testeru) mi je ostalo proizvoda za još 2 korišćenja, tako da ću vrlo rado iskoristiti to. O zaštiti ne mogu da pričam, jer je ovo  previše kratak period, i mala količina, da bih nešto više zaključila, ali prvi utisak je odličan.


-------------------------------------------------------------------------
Pa, da zaključimo...

Neke od Dikson proizvoda ću svakako probati, čim dođu na red za kupovinu. Među mojim favoritima su maska i mleko iz Argabeta linije, koji su me zaista fascinirali, kao i ova tri proizvoda koji su pravo otkriće za mene. Predivni mirisi i odličan kvalitet su nešto što mogu da garantujem nakon što sam isprobala ove i još nekoliko Dikson proizvoda. Samo je bitno izabrati pravu stvar, i ono što je u tom trenutku zapravo kosi potrebno. Tada nema greške!
Ako vas interesuje Dikson kozmetika, posetite njihovu Facebook stranicu, klikom OVDE, ili posetite njihovu prodavnicu u Balkanskoj ulici br.3 u Beogradu.

Veliko hvala za ove testere predstavnicima Diksona za Srbiju, a naročito njihovoj radnici Jeleni Samardžić. Jelena već 13 godina radi u prodavnici u Balkanskoj ulici u Beogradu, tako da se o svemu možete kosultovati sa njom, jer je pravi je profesionalac u svom poslu.

-----------
Još postova o Dikson proizvodima:

11 коментара:

  1. Jako si me zaintrigirala! :) Vec vidim sebe kako idem u potragu :)

    ОдговориИзбриши
  2. Zaintrigirana sam, šteta što nema slika da vidimo proizvode na djelu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nazalost, ne mogu bas svaki put da uhvatim vremena za fotografisanje, jer i jedna recenzija zahteva mnogo vremena, a kamoli tri recenzije :) Ali se zato nadam da je opis dobar i da ste mogle da steknete onaj utisak koji sam i ja imala :)

      Избриши
  3. Zanima me da li bi mogla da mi preporucis neki dobar blans na nasem trzistu? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam koristila samo Dikson blanš koji sam kupila po preporuci, i sada ga ja svima preporučujem. :)

      Избриши
  4. Dakle ja ne znam od svih tvojih recenzija da li si za neki proizvod pokazala vece odusevljenje. Prosto sam se toliko zainteresovala citajuci tekst da cu ovo definitivno probati. I moram da napomenem ono sto svaki put pomislim, a to je da su tvoje recenzije toliko detaljne, toliko profesionalno uradjene da si po mom misljenju jedna od najboljih nasih blogerki iz ove oblasti. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Postoji nekoliko proizvoda kojima sam bila više oduševljena (2-3), ali možda tada nisam uspela da vam dobro prenesem svoje oduševljenje. Baš mi je stalo da vam prenesem utiske baš onako kako sam ih ja doživela, ali i sama znaš da je to nekada jako teško.

      Hvala ti mnogo na predivnim rečima! Jako se trudim.

      Избриши
  5. Pošto je post o Diksonovim Move Me proizvodima, na ovom mestu bih želela da podelim svoje oduševljenje sa Dikson Move Me Smoothy 32 ( http://www.szepseg.eu/image/cache/data/products/MoveMe32-400x400.jpg ).
    Pošto se trudim da svoju kosu izlažem što manje toploti, najčešće ostavim kosu da se skoro sasvim osuši prirodnim putem i onda pređem bukvalno dva puta četkom i fenom kako bih oblikovala krajeve. Međutim, uvek imam one dlačice što štrče. Uz Smooothy 32 kosa mi je mnogo zaglađenija, izgleda lepše, zdravije i negovanije.
    Bočica je od 250ml i košta 950din i mislim da će mi duuugo trajati.
    Takođe, piše da ravna kosu - to ne znam jer mi je kosa inače ravna (sa neposlušnim krajevima), i da štiti kosu od upijanja vlage - ni u ovo nisam sigurna jer sam ga tek kupila, a vreme nije bilo vlažno.
    Nadam se da će moja preporuka nekom pomoći. :)

    ОдговориИзбриши