Swiss-o-par Maska za kosu sa arganovim uljem (+ poređenje sa maskom sa medom i D-pantenolom)

U jednom od prethodnih postova, predstavila sam vam masku za kosu nemačkog brenda Swiss-o-par, na bazi meda i D-panenola. (Ako želite da vidite recenziju KLIK OVDE). Pošto sam bila zadovoljna efektom te maske, rešila sam da isprobam još neku masku istog brenda. (u DM-u na Zelenom vencu u ponudi za sada postoji samo 2 tipa, za ostale objekte ne znam).

Maska sa arganovim uljem namenjena je oštećenoj kosi i kosi bez sjaja. Kao i kod maske sa medom i D-pentenolom, preporučeno je držati je 2 minuta, tj. toliko vremena joj je potrebno da deluje, mada, ja svaku masku držim duže, jer mi je u tom slučaju efekat izraženiji.


Količina: 25ml - Sasvim dovoljno, a možda čak i previše za jedno korišćenje. Imam kosu srednje dužine i ako iskoristim celu količinu maske (stavljam od ušiju ka krajevima) kosa bude bogato obložena maskom. Mislim da bi jedna "vrećica" bila dovoljna za dva korišćenja.

Miris: Miris je dosta blaži od  maske sa medom i D-pantenolom. Prijatan je, ali u poređenju sa ovom drugom maskom, miris je manje intenzivan, i razlika je prilično velika.

Gustina: je kod obe maske ista, sasvim u redu.

Cena: 105 din. (1e),  Srbija: Dm, Hrvatska: Muller

Način korišćenja: Naneti na opranu kosu, i isprati nakon 2 minuta, ali je slobodno držite duže.

KRAJNJI EFEKAT

Masku držim na kosi oko pola sata. Ispira se sasvim normalno, ne ostaje nikakv sloj na dlaci nakon ispiranja. Kosa se vrlo lako raščešljava, meka je i dobija lep, prirodan sjaj.  Ne postoji ništa negativno što bih mogla reći za krajnji efekat, ALI u poređenju sa maskom sa medom i pantenolom, ova maska je, čini mi se, prilično blaža...
Nakon korišćenja maske sa medom i pantenolom kosa je bila dosta mekša i bila je jako svilenkasta na dodir. Kod maske sa arganom to nije toliko izraženo. Ne postoji negativna karakteristika koju bih mogla sada da napomenem, ali isto tako ova maska nije ostavila neki mnogo jak utisak na mene.

Sviđa mi se što se kosa lako raščešljava, i jeste mekana, ali sam očekivala veći stepen mekoće, zaglađenost, svilenkasti efekat, slično onome što sam dobila sa ovom drugom maskom.

Ako bih morala da biram između ove dve maske, bez razmišljanja bih se odlučila za masku sa medom i D pantenolom, što savetujem i vama, naročito ako vam je kosa jako suva, jer je razlika u efektu vrlo primetna, dok, ako ne volite da vam je kosa previše meka, i treba vam nešto što će je samo lakše raščešljati, maska sa arganovim uljem će vam biti sasvim dovoljna (ali vam se u tom slučaju više isplati da kupite neki dobar balzam, jer dobijate veću količinu za taj novac).

19 коментара:

  1. Vise puta sam procitala da te maske sa arganovim uljem bas blagotvorno deluju na kosu i ocekivala sam da ces biti bas zadovoljna. Mislim da cu probati tu drugu masku s medom. Ne znam zasto ja nikada ne idem u DM kad imaju toliko zanimljivih proizvoda, valjda sam navikla da idem u Lily, ali definitivno cu da odem da pogledam kakvih jos stvarcica ima. :**

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam ni ja znala da u Dm-u ima ovakvih proizvoda, sasvim slucajno sam naletela. I ja cesce idem u Lilly... Treba jednom posvetiti malo vise vremena i pregledati svaku policu, svasta zanimljivo se moze naci :****

      Избриши
  2. Detaljno kao i uvek. Ostani tako super i u ovoj godini! Zelim ti sve najlepse i da ti blog bude jos uspesniji ove 2014. :*
    http://fashionstyle-natasa.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, trudim se :) I ja tebi želim sve najlepše, puno sreće, zdravlja i uspeha :***

      Избриши
  3. Bas cu je potaraziti u DM...nisam je probala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nadam se da ces biti zadovoljna. Samo detaljno pregledaj. Prethodni put sam jedva pronasla

      Избриши
  4. Odličan post kao i uvek! Pozzz! :) xoxo

    http://lavieenrosemp.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  5. E videla sam ove maske! Bas cu onda da probam tu drugu koja vise omeksava :)

    ОдговориИзбриши
  6. Danas sam bila u Dm-u i sad sam se smorila kako nisam videla ove maske :(,nisam nasla ni sampon koji sam htela,moracu sledece nedece opet u pohod :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisi ih videla, verovatno, jer su ih zavukli negde. Jedva sam ih i ja pronasla.

      Избриши
  7. Muller here I come! Al' moram prvo potrošiti Dahlia masku (oil nutritive).

    ОдговориИзбриши
  8. Nisam videla ove maske, ali deluju mi zanimljivo ;) Nadam se da cu se setiti da pogledam kada sl.put budem u dm-u ;)

    ОдговориИзбриши
  9. Uuuu djeluje mi interesantno! Morati cu potraziti ove maskice :))

    ОдговориИзбриши
  10. Obozvam maske,a one deluju bas ineresantno,moram ih potraziti :)

    ОдговориИзбриши