Pantene Deep Moisture - Tretman u obliku pene za veoma suvu kosu

Današnji post je posvećen proizvodu koji testiram već oko 2 meseca. Obično ovaj tip proizvoda mogu brže da procenim, jer  se efekti koji treba da se vide, mogu oceniti već nakon nekoliko korišćenja. Pošto prvi put koristim leave in proizvod u obliku pene, rešila sam da testiranju ovog proizvoda posvetim malo više vremena kako bi utisak bio što objektivniji.
Dakle, radi su o tretmanu BEZ ISPIRANJA u obliku pene namenjen svakodnevnom korišćenju, radi pružanja hidratacije veoma suvoj kosi.


Način korišćenja: Nanesite na dlan. Rasporedite počevši od krajeva na vlažnu ili suvu kosu.

Ovaj proizvod me je privukao zbog toga što do sada nisam imala priliku da isprobam proizvod za negu kose koji je u obliku pene. Interesovalo me je kako to može da izgleda, a takođe, činjenica da se za nešto iznad 400din.dobija 150ml proizvoda je prilično prihvatljiva, pa neće biti velika šteta i ukoliko mi se proizvod ne dopadne.

Moram priznati da sastav nisam pogledala pre kupovine, i ukoliko pažljivo procenjujete sastav proizvoda i umete da ga analizirate, verovatno vam se neće dopasti. Ja izbegavam proizvode sa parabenima, ali kada je u pitanju nega krajeva tu pravim izuzetak, ali svakako radije kupujem proizvode koji ga ne sadrže.

Pena, ambalaža, količina, miris... U početku, nisam bila svesna koja količina mi je potrebna za jedno korišćenje. Uglavnom je izlazilo više proizvoda nego što mi treba, pa sam dolazila u situacije da preteram i da to osetim pri samom dodiru kose. Obratite pažnju koja količina vam je potrebna za jedno korišćenje, jer ćete u suprotnom, kao i ja, morati da ponovo operete kosu :)




Moj način korišćenja: Ja ovaj proizvod koristim uglavnom odmah nakon pranja. Testirala sam ga u najvećem broju slučajeva odmah nakon šamponiranja (bez stavljanja maske).. Nanosim ga na vlažnu kosu, tj.na krajeve kose, posebnu u onom delu gde mi je kosa umršena (ako je umršena, a u zimskom periodu često jeste, zbog šala, kaputa i sl.). Takođe, pribala sam da ga koristim i na suvoj kosi, između dva pranja ukoliko mi se u međuvremenu umrsi kosa, i u tom slučaju sasvim dobro obavlja svoj posao. 

Očekivanja: Ovaj proizvod ima svrhu da hidrira jako suvu kosu. Moja kosa gotovo uopšte suva. Krajevi jesu za nijansu suvlji, zbog toga što  je taj deo kose tretiran prethodne godine, ali ništa strašno. Očekivala sam od ovog proizvoda, da će zavaljujući mogućnosti da hidrira kosu, uspeti da omekša umršene delove i da mi omogući da ih lako očešljam.


KRAJNJI EFEKAT
Krajnji efekat ocenjujem na osnovu korišćenja ovog proizvoda na mokroj kosi nakon pranja, jer smatram da je to najbolji način da se vidi da li proizvod radi ono čemu je nemenjen.
U mom slučaju, utisci su sledeći: Kosa mi momentalno postaje mekša, i vrlo lako se češlja.  Umršene delove sam očešljala bez preterane torture, koju u ovakvim slučajevima, usled mršenja možemo prirediti našoj kosi. Kada se kosa osuši, ona je i dalje meka, ne pretarano zaglađena (za to će vam pomoći neki serum na bazi silikona/ulja), i takođe nije svilenkasta na dodir, ali je za nijansu mirnija i urednija. Dopada mi se to što uopšte ne oteža kosu, i ne učini je slepljenom. Naprotiv, čak deluje kao da je taj deo, na koji sam nanela penu, dobio na volumenu, s obzirom da dlake nisu zaglađene, i složene jedna uz drugu.

Zaključak: Ovaj proizvod ne oporavlja kosu na duže staze, ali pruža trenutnu hidrataciju. čini kosu mekom i omogućava lakše raščešljavanje. Mislila sam da će biti svilenkasta na dodir, i za mene je ova karakteristika mali nedostatak.
Iako vaša kosa nije mnogo suva, kao što je i u mom slučaju, nemojte bežati od proizvoda koji su namenjeni jako suvoj kosi, jer takvi proizvodi uglavnom imaju veću moć hidratacije, a svakoj kosi, kakva god ona bila je potrebna dodatna hidratacija, uz pomoć proizvoda za negu kose.
Nastaviću sa korišćenjem ovog proizvoda (povremeno), naročito u periodima kada mi se kosa mrsi, jer tu funkciju odlično obavlja.

Količina: 150ml

Rok upotrebe: 36 meseci

Sastav: Aqua, Cabon Dioxide,Cetearyl Alcohol, Petrolatum, Panthenol, Paraffinum Liquidum, Cetrimonium Chloride, Methylparaben, Parfum, Propylparaben, Disodium EDTA, Hexyl Cinnamal, Linalool, Butylphenyl  Methylpropional, Benzyl Salicylate, Limonene, Amyl Cinnamal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Citronellol, Alpha-Isomethyl lonone


12 коментара:

  1. Nisam probala ovu penu, nekako u poslednje vreme vise koristim leave in kreme i ulja, mada sam pre 3-4 godine koristila Nivea penu balzam ovu http://3.bp.blogspot.com/_Q20FBjBrR1Y/THTz5MhgNYI/AAAAAAAAACE/W4xXKi0ZwnY/s1600/HPIM7631.jpg i bila mi je dobra jedno vreme, popunila je dlaku, podigne kosu iz korena,ali mi je posle izvesnog vremena isusila kosu i pored toga sto je bila balzam ponasala se kao klasicna pena, mozda je ova Pantene bolja, ko zna sve zavisi od sastava :) Sigurno je ovakav tip nege bolji za ravnije kose bez volumena, koje se brze maste :) Dopada mi se treca slika, asocira na slag :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nisam probala tu Nivea penu, ali dobro, to je drugaciji tip proizvoda, Pantene je samo za negu krajeva.

      Da, da, asocira na šlag :)

      Избриши
  2. Nekako nisam do sada pronašla svoju sreću u Pantene proizvodima, mada bi trebala dati šansu. Zadnje sam kupila jedan sprej za volumen kojem se špricalica začepila i više ne radi :/

    Mrzim nekvalitetnu ambalažu :(

    ОдговориИзбриши
  3. Ja sam svega 2-3 Pantene proizvoda u životu probala :)

    Ambalaža je jako bitna stvar, i mene odbija loš kvalitet prskalice.

    ОдговориИзбриши
  4. Svidja mi se sto je dobar u slucaju mrsenja kose, tako da cu ga probati. Trenutno koristim samo neke leave in proizvode, tj. mleko i serum u vidu kapi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja obavezno koristim i masku i leave in :) Ima izuzetaka, kada nesto testiram i kada bas nemam vremena za masku :)

      Избриши
  5. Imam jedan njihov balzam koji je stvarno super, a recimo moja mama ga baš ne voli.
    Ovo deluje zanimljivo, definitivno nešto što bih mogla da nabavim, nije skupo stvarno.


    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja nisam probala balzam.Videcu, kad budem u nekoj od drogerija :)

      Probaj. Ne znam da li bi bio dovoljno jak za tvoju kosu koja je farbana, ali se nadam da ce ti odgovarati.

      Избриши
  6. Šteta što daje samo onaj trenutni učinak, a ništa dugotrajno ne radi. Mada moram priznati da me baš interesira, pogotovo jer nikada nisam čula za tretman u pjeni :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa za taj novac nije ni za ocekivati da ce biti nekog dugotrajnog efekta :) I meni je zanimljivo sto je u formi pene :)

      Избриши
  7. Uvijek mi je ova pjena-regenerator djeovala interesantno! Mene asocira na nesto sto ima i Macadamia u svom asortimanu, mozda i isprobam ovo cudo :D

    ОдговориИзбриши
  8. Balzami live in u obliku pene su odlični za suve krajeve i kovrdžavu kosu,provereno!🤗

    ОдговориИзбриши