Dikson Argabeta Collagen (testeri)


Od ljubaznih ljudi iz Dikson-a, i prodavnice koja se nalazi u Balkanskoj ulici br.3, dobila sam paketić sa testerima proizvoda. Rešila sam da prvo isprobam testere iz ove kolekcije, i da, kada je u pitanju pisanje recenzija, segmentujem postove po linijama proizvoda, a ukoliko se budem odlučila za kupovinu nekih proizvoda iz njihove ponude dobićete kompletnu recenziju, koja će svakako biti relevantnija.

"Linija  BEZ PARABENA, obogaćena Argan uljem , vrlo vrednim prirodnim sastojkom dobijenim iz bobica argana, koje je štitilo kosu i kožu arapskih žena od agresivnog delovanja sunca i pustinjskih uslova... 
Cela linija je namenjena svim tipovima kose. Poboljšava učinak svih frizerskih tretmana (bojenje, oblikovanje...)" 
Imajte u vidu da je utisak o svakom pojedinačnom proizvodu o kojem budem pisala zasnovan na jednom ili svega par puta korišćenja (u zavisnosti od potrebne količine prilikom jedne upotrebe), i da će ove recenzije predstavljati prvi utisak.

  • PRANJE KOSE - Oprala sam kosu Allin šamponom koji, kao što verovatno znate, ume da umrsi kosu, jer, iako savršeno čisti, u svom sastavu nema supstance koje će omogućiti neku posebnu negu dlake, a budući da ova linija proizvoda ima sastojke koji hidriraju i hrane dlaku, ova maska ima odličnu priliku da se pokaže na tom polju, i da utisak bude što jasniji, jer je kosi, nakon korišćenja Allin šampona, ili šampona tog tipa, definitivno potrebna dodatna nega.

Youth Extending Mask- Sa Kolagenom, Arganovim uljem i uljem Kamelije. - Maska namenjena svim tipovima kose, revitalizuje, jača je bez otežavanja, sprečava prevremeno starenje dlake. Rezultat korišćenja ove maske jeste nahranjena, sjajna kosa koja se lako češlja. Nanosi se na opranu, vlažnu kosu, i preporučuje se da ostane na kosi 5-10 minuta, nakon čega je potrebno detaljno isprati masku.
  • MIRIS - Prvi susret sa ovom maskom me je bukvalno oborio sa nogu. Miris je neverovatno lep. Nisam vešta u opisivanju mirisa ali vrlo je prijatan, intenzivan, a ono što me je prilično iznenadilo jeste što se zadržao sve do sledećeg pranja, što je iznenađujuće, jer, kada su u pitanju maske koje sam do sada koristila, ni jedna do sada nije imala tako postojan miris.
  • NANOŠENJE - Masku sam nakon pranja nanela na vlažnu kosu, tj. na deo od ušiju ka krajevima, i ostavila sam je da deluje 15-20 minuta. Slobodno je možete držati i duže. Ima strukturu koja je uobičajena za pakovanja za kosu. Lako se nanosi i ispira bez ikakvih problema. Tester je sasvim dovoljan za jedno korišćenje.
  • KRAJNJI EFEKAT - Nakon ispiranja maske, kosa je mekša na dodir, vrlo lako se češlja, i krajevi su zaglađeni.
Kada se kosa malo osušila (ne potpuno), nanela sam Youth Extending Milk. 


Youth Extending Milk- Sa Kolagenom, Arganovim uljem i uljem Kamelije. Nanosi se na vlažnu kosu nakon ispiranja maske. Može se koristiti i kao tretman pre ravnanja kose. Ne ispira se.. Korišćenjem ovog proizvoda dobija se sledeći rezultat: Kosa je obložena zaštitnim slojem, ima volumen i sjaj. 
  • MIRIS, STRUKTURA - Miris ovog proizvoda je takođe jako lep, ali ne miriše identično kao i maska. Miris maske je postojaniji i malo lepši. Ima divnu strukturu. Nije retko. Izgleda kao hidratantna krema, ali kada se protrlja prstima, može se osetiti ona struktura koju imaju proizvodi na bazi silikona, pa se zbog toga vrlo lako nanosi na kosu. 
  • KRAJNJI EFEKAT - Kosa ga momentalno upija, dlaka je jako svilenkasta na dodir, zaglađena, a ono što me je posebno prijatno iznenadilo jeste što ni malo ne slepljuje kosu i ne ostavlja je teškom.
Tester je dovoljan za bar 3-4 korišćenja, i do sada sam ga dva puta koristila i zaista sam prezadovoljna.

Oduševljena sam krajnjim efektom, jer je ispunjeno bukvalno sve što bih zahtevala od korišćenja jedne ovakve linije.

Vrlo rado bih nastavila sa korišćenjem oba proizvoda, jer me je krajnji efekat prilično iznenadio, ali o tome koje ću proizvode kupiti nakon ovog malog testiranja, odlučiću tek kada isprobam sve testere.

Do tada, svaka preporuka za ovu liniju!

27 коментара:

  1. Bas si me sad zaintrgirala. Prolazim vrlo cesto Balkanskom, mada u poslednje vreme niam toliko i nisam primetila ove proizvode. Jel to pri dnu ili pri vrhu Balksanske? Mislim da pri vrhu ima jedna prodavnica sa stvarima za kosu. Znas li kolike su cene proizvoda?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Radnja je mala, možda zato nisi primetila. Kada ideš od Moskve, odmah sa leve strane se nalazi radnja. Imaš na fb stranici cene proizvoda. Ja sam kupovala njihovu farbu, nešto iznad 1000din je bilo ono veliko pakovanje, mislim da je bilo 120ml, a ja sam tad uzela na sniženju, oko 900din je koštala. Imaju često sniženja. Koliko vidim maske su oko 1000din. https://www.facebook.com/DiksonKozmetika?fref=ts

      Избриши
  2. Super izgledaju pakovanja iz ove linije, posto su Diskson profesionalni proizvodi verujem da su odlicni :)

    ОдговориИзбриши
  3. Wow <3
    Znaš šta, poslušala sam te za šampon i masku i kosa mi je toliko kvalitetnija od tada.
    Iako me Dikson farba malo razočarala (slabo prekrivanje, brzo ispiranje, crveni pigment u jasno obeleženom ash tonu (mada, možda je do moje kose) uz savet stručnjaka) u smislu boje, kosa mi je nakon farbanja bila predivna strukturom (sjaj, složena, punija dlaka). Definitivno bih probala i masku i mleko.
    Čekam detaljniju recenziju nakon testiranja.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja stvarno ne znam kako moze da bude toliko velika razlika u efektu. Ja sam se farbala dikson farbom, neka braon boja, nakon blajhanja. I bas se sporo ispirala, crveni pigment je po malo izbijao, ali nista strasno... Moja mama koristi, naravno, sve sto ja u tom trenutku koristim :D a ima bas dosta sedih i njoj je ooodlicno prekrrivala... Ali ocigledno ne moze svaka kosa isto da reaguje,

      Избриши
  4. Bas mi se dopada sve ovo sto si napisala, pogotovo sto miris tako dugo traje na kosi, naravno i efekat maske i "mleka za kosu" :)
    Moja kosa je u mnogo boljem stanju zahvaljujuci tebi i ovom blogu, za 3,4 meseca znatno se oporavila, cak je i frizerka koja me uvek napada bila odusevljena koliko mi se kosa oporavila. Koristila sam kokosovo ulje, masku Garnier Goodbye demage, plave ampule Semi di Lino i jos jednu hidratantnu koju sam uzela na svoju ruku a odlicna je Echo Farcom i sampon Vip Zoo ... Hvala!
    Nastavljam da pratim savete!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Znas koliko mi je drago, kad se ovo čujem/vidim :) Da, prepoučila si mi Farcom masku i taj šampon. Probaću, čim dođe na red :) Hvala tebi što pratiš.

      Избриши
    2. Sampona nema do daljnjeg :(
      Izgubio je Lili licencu, a samo ga je tamo bilo, bas sam se smorila posto je mnogo dobar :((((

      Избриши
    3. Pa verujem da to nije jedino prodajno mesto. Da li si probala da kontaktiras nekoga ne bi li saznala gde ga mozes kupiti?

      Избриши
  5. Nisam probala ništa od ove kozmetike, ali mi se sviđa recenzija. Ovakvi proizvodi su mi baš potrebni, pa ću posetiti fb page.

    ОдговориИзбриши
  6. Sada mi me zainteresovala i podsetila da treba da obradim pažnju i na Dikson. Kada sam počinjala da se farbam, sećam se da su marke No 1 i No 2 za negi kose i bojenje bile Revlon i Dikson. Negde u međuvremenu, ja sam potpuno zaboravila na njih :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja često zaboravim na ovakve stvari. Ja sam se dvoumila između Revlona i Diksona. I uzela sam Revlon, da bih na kraju shvatila da je pretamna nijansa, pa sam se ipak prosledila drugarici, i kupila Dikson :)

      Избриши
  7. Dikson je marka moje mldosti, još ne mogu prežaliti jednu njihovu masku koju je koristila cjela moja kuća.

    ОдговориИзбриши
  8. Hmmm, koristila sam jednu njihovu masku od kile :D i nisam bila zadovoljna.. neka s keratinom, zaboravih kako se zove.
    Ovoga ima i kod nas pa mozda obratim paznju na ovu liniju :)

    ОдговориИзбриши
  9. Sad mi nista nije jasno. To mora da je nova poboljsana verzija Argabeta linije.
    Moja maska je sa arganovim uljem i Beta karotenom i vidim da su pakovanja potpuno drugacija.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zaista ne znam. Ali, čim su pakovanja drugačija, znači da je nešto promenjeno ili je u pitanju nova linija.

      Избриши
    2. To je druga verzija argan linije, ova druga ti je namenjena za tanku vlast.

      Избриши
    3. Aha. Super ! Mislila sam da je ovo sto ja imam ko zna koliko staro jer sam ga kupila u salonu gde se ne mogu pohvaliti uvek sa svezim proizvodima.
      Nikako da odem do Balkanske. Dikson ima bas puno linija za negu kose koje bih probala.

      Избриши
  10. Ćao :) možeš da mi preporučiš šampon protiv peruti? :)

    ОдговориИзбриши
  11. Tagovah te :)
    http://supernovakozmetika.blogspot.com/2014/01/closet-confidential-tag.html

    ОдговориИзбриши
  12. Jel ova maska hidrantna ili proteinska? I da li mleko stiti od toplote pri feniranju? :)

    ОдговориИзбриши