Trend up-Mineralising-Ampula za kosu (Za obnavljanje kose)

Današnji post je namenjen još jednoj ampuli za kosu, na bazi minerala.

Proizvođač je Edelstein (Italijanski proizvođač preparata za negu kose namenjena profesionalnoj upotrebi) a može se naći u Depil medic shop-u, po ceni od 160 dinara po komadu (10ml). Prvi put se susrećem sa ovim brendom, i apsoulutno ništa ne znam o njemu, ali zahvaljujući internetu, uspela sam da se informišem.




Pored linije Trend up, kojoj ovaj proizvod pripada, Edelstein ima i liniju Young, koju takođe možemo naći u Depil shopu. Ako pratite forume, verovatno ste tu mogli da pročitate o tim proizvodima.

Ovaj proizvod ima za cilj na nahrani dlaku, da je obezbedi mineralima, vrati joj prirodan sjaj, omekša je i omogući lakše raščešljavanje.

Način upotrebe: Nanosi se na opranu kosu, koja je prethodno prosušena peškirom (ne trljanjem, već jednostavno umotajte kosu u peškir na nekoliko minuta kako bi peškir upio višak vode). Ostavi se da deluje nekoliko minuta, a zatim se detaljno ispere.
Prve četiri nedelje koristi se jedna do dve apule nedeljno, a isti ciklus je potrebno ponoviti najmanje tri  puta godišnje.

Moje iskustvo: 

Ova ampula je, kao i većina, ima vodenastu strukturu, ali ostavlja mastan trag, tako da deluje kao neko ulje koje ima jako retku strukturu. Ima prijatan miris. Čim sam stavila proizvod na kosu ona je postala za nijansu mekša. Stavila sam je isključivo na krajeve i iskoristila sam celu ampulu, ali oni koji imaju kraću kosu, do ramena mogu ovu količinu da upotrebe za dva korišćenja. Nakon nanošenja sam očešljala kosu kako bih rasporedila sve ravnomerno. Držala sam je 20-ak minuta. Nakon pranja primećujem da je kosa jako mekana, sjajna, zaglađena, baš kao što ovaj proizvod i obećava.
Od ampule očekujem da primetim efekat nakon prvog korišćenja. Očekujem da kosa bude lepša na dodir, što mi je jako bitno, jer na taj način najbolje procenim da li mi neki proizvod odgovara.

Veoma mi je žao što ne mogu rečima da opišem šta je to što neki proizvod tako dobro radi. To je bio slučaj i sa ampulama Selective-Protein infuse i Mineral infuse, koje su me oduševile. Jednostavno nije postojao način da opišem šta je to što me je kod proizvoda oduševilo. Sve što mogu da kažem jeste da je kosa jednostavno drugačija na dodir. To nije stvar mekoće, već jednostavno osetim na dodir da je dlaka punija i da ima drugačiju strukturu.

Ovaj proizvod bih preporučila osobama sa oštećenom kosom, onima koji se farbaju, feniraju i povremeno peglaju. Ne smatram da je potrebno striktno koristiti toliko i toliko nedelja, toliko i toliko puta nedeljno, već da je sasvim dovoljno povremeno staviti ovu ampulu, ili neku od Selective ampula, jer smatram da su sličnog kvaliteta, i da daju sličan efekat.

Sigurno ću ovaj proizvod ponovo kupiti, jer ispunjava sve moje kriterijume kada su u pitanju ampule za kosu.

**Uz ovaj proizvod sam koristila i Crveni Allin šampon i Still Maslina, masku za kosu (pre nanošenja ampule).

P.S. Pre nego što pogledate slike, moram da se ogradim i napišem da znam da mi je šišanje potrebno, pre svega jer se 7 meseci nisam šišala. Ali, ako ne znate, testiram dva proizvoda namenjena između ostalog i bržem rastu kose, zbog čega se neću šišati još mesec-dva kako bih na kraju testiranja videla pravi efekat.







29 коментара:

  1. A gde se nalaze te Depil radnje u Bgu? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. http://www.depilshop.rs/prodavnice/

      Mada, ostavila sam link njihovog sajta gore. Ja kupujem u Zemunu u glavnoj.

      Избриши
  2. Stvarno zvuči dobro, baš ću morati da probam ;)

    ОдговориИзбриши
  3. Ti pišeš o ampulama a ja samo dodajem jednu po jednu na papir, super je što nisu skupe pa čim prodje ispitni rok ima sve da ih kupim.:))
    Inače kosa ti je super i meni se čini da šišanje može još da sačeka.:)

    ОдговориИзбриши
  4. zvuci zanimljivo, mogla bih da ih pogledam u depilu :)

    ОдговориИзбриши
  5. Od ampula sam probala samo alfapraf plavu, i meni je super, mada nemam naiku da stavljam ampule, uglavnom samo pakovanje i uniq one posle

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Alfapart su prve ampule koje sam koristila. I super su, mada, ove su mi bolje. Čini mi se da alfapart imaju više alkohola. Mada ja ih i dalje obožavam. Naročito roze

      Избриши
    2. Alfapart su prve ampule koje sam koristila. I super su, mada, ove su mi bolje. Čini mi se da alfapart imaju više alkohola. Mada ja ih i dalje obožavam. Naročito roze

      Избриши
  6. Opet ja sa necim drugim- da li si ikad radila taj famozni tzv botoks kose?
    Kod nas ga rade sa bocicama kao ta tvoja ampula sa slike, i to kosta oko 10 evra, a traje 20-tak pranja, sto je meni na moju masnu kosu koju perem svaki drugi dan totalno neisplativo. Nije mi ostecena ali hocu to da uradim jer sam cula da dlaka djeluje mnogo punije i kosa voluminoznije, a to trebam.
    Imas li kakva iskustva sa tim, i hoces li pisati o tome?
    Znas li mozda gdje bih online povoljno mogla da nabavim taj botoks jer to nije ni najmanji problem da radim sama kuci, proces je vrlo jednostavan.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Deluje mi kao da kosa postane zavisna od takvih tretmana, i ako se ne ponove stanje bude još gore nego što je bilo pre.

      Ima dosta kvalitetnih pakovanja/tretmana na bazi proteina koji čine dlaku debljom, samim tim i težom, pa i ravnijom, tako da ne vidim potrebu za ovim tretmanom. Bar ne u mom slučaju.

      Mada, ko zna. Možda nekada i probam. Čula sam da je Revlon ok.

      Избриши
    2. Ja sam cula za Lorealov botoks! Ako negde moze da se kupi bilo bi super, ne verujem da je stetno kao npr.keratin jer se radi isto kao sto i mi same radimo svakodnevno, pranje ampula ...mozda su samo neke jace :) al ne bih to kod frizera, volim sama da radim sve, sebi najvise verujem, i onda i ako se "navucem " na tretman bar bih ga mogla sama uraditi jer mrzim da idem kod friz.sem na sisanje i feniranje kad mora :)

      Избриши
  7. Baš planiram da probam neke ampule. Ova super zvuči, probaću je.
    Inače kosa ti ne izgleda kao da se nisi tako dugo šišala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, ne izgleda kao da se nisam toliko dugo šišala, ali izgleda kao da treba da skratim par cm. Nažalost ta oštećenja nisu vidljiva na fotografijama, ali uživo ih ja, naravno primećujem :) Stanje nije alarmantno tako da nisam u velikoj frci ;)

      Избриши
  8. Da znaš da si me navukla na te ampule za kosu. Prije to nisam nikad koristila a sad sam kupila čak dvije: Keune i Kerastase. Nažalost, ovih s recenzije nema kod mene...kao i obično :P

    ОдговориИзбриши
  9. Sviđa mi se kako zvuči, a ionako sam planirala posetu Depil Shopu :)

    ОдговориИзбриши
  10. Super mi ovo zvuci ;)
    Ja nekako nemam naviku da korisim ampule, ne osecam potrebu ili nemam naviku, kako god, ali svakako smatram da su korisne ;) Moracu nekada da probam, mozda mi se i dopadne i postanu deo moje redovne nege kose :)

    Divna ti je kosa :) Jako mi se dopada boja :)

    ОдговориИзбриши
  11. I ove zelim! :D Najcesce koristim Alfaparf zbog dostupnosti, ima u svakom Lilly-u ali bih nakupovala sve da menjam i hocu posle roka :) steta sto npr u Kiwi-u ne prodaju pojedinacno ampule vec samo pakovanje od 12...

    ОдговориИзбриши
  12. Ee i uopste ti kosa ne izgleda kao da je za sisanje! :) Jel ti dosta porasla za tih 7m? Ja se skoro 3 nisam sisala i bas se vidi da je porasla, ali ne bih smela duze od npr.4 da je pustim, moracu u oktobru malo da strcnem, preventivno :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bila mi je tacno do linije gde pocinje rame, i sada vidis odprilike kolika je. Mnogo mi je porasla od tada, bar je to moj utisak, i sigurna sam da je u velikoj meri zasluzan sampon bez silikona!

      Избриши
  13. Otkad sam kosu isusila crvenom farbom i odlucila se vratit nazad u prirodnu smedu, opsjednuta sam proizvodima za njegu. I naravno, promjenila sam frizerku s kojom sam prezadovoljna... Inace radi tretman botoksom za kosu, ali je meni preporucila keratinski tretman. Frendica koja ima odlicnu kosu i ide kod nje kaze da je zadovoljna tretmanom posto ima tanku kosu... Ja se jos mislim isplati li se otici na taj tretman...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман29. јул 2014. 17:23

      luna , gde je ta frizerka. imam dost kose ali se nesto istanjila sama vlas pa bih rado pokusala da je obnovim

      Избриши
  14. Bas ovih dana planiram svratiti u Depil Shop da vidim sta imaju. Jos nista nisam probala njihovo,ali evo jedne lepe preporuke :)

    ОдговориИзбриши
  15. Kosa ti je predivna, a Depil shop obozavam, moracu da pogledam te ampule :D

    ОдговориИзбриши