Čišćenje prese i fena za kosu

PRESA

Znam da veliki broj devojaka koje prate moj blog ipak koriste peglu za kosu i ne žele da je se odreknu.

Zaista, nemam ništa protiv, ukoliko: Imate jaku dlaku, negujete kosu kvalitetnim preparatima, koristite zaštitu od toplote, ne koristite peglu često, peglate se na minimalnoj temperaturi (ne većoj od 200 stepeni), i što je jako bitno, REDOVNO ČISTITE PEGLU.

Na pegli se nagomilava sve!- Ulje sa kose, preparati koje koristimo, i sve to se taloži i skraćuje vek trajanja prese, ali nagomilavanjem tih preparata možemo dodatno oštetiti svoju kosu.

Zbog toga je potrebno da se presa redovno i detaljno očisti, po mogućstvu nakon svakog korišćenja.

Najbolji način da je očistite jeste da je prvo uključite da se zagreje, a zatim je isključite i sačekate da se malo ohladi toliko da bude mlaka. U tom trenutku uzmite vlažan peškir (po mogućstvu najmekši koji imate) i laganim kružnim pokretima očistite peglu. Nakon toga možete uzeti malu krpicu za čišćenje naočara, i preći još jednom preko pločica.

Na taj način ćete skinuti svu prljavštinu i zaštiti i presu i svoju kosu.



FEN


Kada je u pitanju fen, verovato i sami znate da se vrlo lako može zapušiti, nakon čega počinje sve lošije da radi a zatim dolazi do ozbiljnog kvara.

Obratite pažnju na mrežicu na zadnjem delu fena, jer je taj deo najkritičniji. Najlakši način da se oslobodite prljavšitine iz fena jeste da uzmete meku četku i da sa njom pređete po rupicama na mreži. Takođe vam može koristiti i stara četkica za zube. Dok to radite neka vam fen zadnji deo sa mrežom bude okrenut ka podu, kako bi prljavština izašla van, tj. ne bi ostala zadržana u fenu. Nakon toga uzmite usisivač i usisajte preostalu prljavštinu, ali samo ako možete da podesite jačinu na usisivaču, jer ne bi trebalo da to radite kada je usisivač podešen na maksimum.

Na taj način ćete sačuvati svoj fen, i on će vam duže trajati. Ukoliko mislite da ovo nije dovoljno nosite svoj fen redovno u servis gde će se fen očistiti detaljno, pri čemu će biti uklonjene sve dlake koje su ostale u njemu, i koje se nagomilavaju oko motora i prouzrokuju kvar.

17 коментара:

  1. Jao ja ludim od fena, uvek uvalim dečku da on očisti :D

    ОдговориИзбриши
  2. Koristan post, presu ne koristim, a fen redovno cistim :)

    http://itsmetijana.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. U pa super post! Presu ne koristim niakd, a fen bih mogla da ocistim. Nisam ga nikad cistila, mada ovaj koji sad koristim je prilicno nov. Nikad mi nije ni palo na pamet da ga ocistim.

    ОдговориИзбриши
  4. Koristan post. Nikada mi nije palo na pamet da ocistim fen, a u poslednje vreme radi primetno losije. Valjda nije kasno

    ОдговориИзбриши
  5. Veoma koristan post! Nikada mi nije palo na pamet da treba čistiti fen, možda jer ga preko leta gotovo ne korisitim ili zato što zaista radi bez problema, ali ću to definitivno uraditi već danas :)

    ОдговориИзбриши
  6. Evo i mene :D Super saveti! Fen sam cistila pre, rucno i sama, mogla bih opet jer imam neki profi koji mi je odlucan i nikako ne zelim da se pokvari. A pegla je druga pica haha takodje je profi iste marke kao i fen ali je vec 8meseci nisam takla i ne planiram :) Ona sluzi mami za njene siske i to joj je postala jedina funkcija i devojke verujte kosa mi je mnogo lepsa otkad je ne koristim, dok sam je stalno koristila govora nije bilo o tome da mi se kosa sama osusi i da tako licim na nesto a sada je skoro nikada ni ne feniram ni ne peglam, talasasta je pa je oblikujem tako sto vezem 2 "puzica " pundjice drzim i pustim i lepa je.

    ОдговориИзбриши
  7. hvala puno na savjetu! Nije mi nikada palo napamet da čistim presu :D

    ОдговориИзбриши
  8. Jako koristan post :)
    Izbegavam presu, a fen nisam cistila priznajem, sad cu to da sredim :D

    ОдговориИзбриши
  9. Prvi put sam na blogu, i jako mi se dopada! Ja inace imam dugu, tamno smedju kosu tako da obozavam da citam savjete o kosi! :-) Zeljela bih da mi jos poraste, pa sam cula da je caj od koprive jako zdrav i da pospjesuje rast kose.
    Zanima me da li je ok piti caj od koprive u filter kesicama( jer sam cula da nisu bas zdravi, ako nisu domaci cajevi)
    Ko ce brati domace, lakse je popiti ove kupovne :-D Zelim da cujem tvoje misljenje.:-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobar je i onaj u filter kesicama, ali raspitaj se koji je kvalitetniji. Ili jednostavno kupi onaj klasican caj, pa ga cedi pri upotrebi.

      Избриши
  10. Odličan post :D
    Peglu za kosu redovito čistim, a fen držim u zatvorenom pa se rijetko kada na njega nakupi smeća,ali mislim da je vrijeme da ga malo očetkam :D

    ОдговориИзбриши
  11. cute blog :)
    what about follow each other?
    let me know :)
    have a nice weekend!
    xx
    Veronica

    ОдговориИзбриши
  12. Odlicni ste, jako me zanima kako da mi kosa poraste brzo, obozavam dugu kosu, koristim gliss sprej za kosu, on mi takodje pomaze, zato ga preporucujem svimaaaa.. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Imas poseban post o tome.
      Hvala

      Zanima me samo na koji nacin koristis Gliss? Po celoj kosi, ili..?

      Избриши
  13. Mene zanima kada se pegla kosa da li se pegla ugrije pa iskluci pa pegla ili se pegla sa upaljenom peglom??

    ОдговориИзбриши