Ikoo Deep Caring Hair Mask - Color Protect & Repair (hidratantna maska)


Ikoo je nemački, cruelty free, brend za negu kose, poznat širom sveta, dostupan kod nas u prodavnicama Alexandar Cosmetics-a. Pripada srednjem cenovnom rangu, a moram da pohvalim uvoznika koji je zadržao cene na našem tržištu kakve su i u svetu. 


Pre nekoliko meseci dobila sam paket sa Ikoo proizvodima, a rešila sam da na blogu podelim utiske o ovoj maski koja mi je posebno privukla pažnju. Po sastavu, ova maska je hidratantna, bogata uljima (ulje lavande, bosiljka, kleka), biljnim ekstraktima i silikonima. Ima specifičan miris koji se zadržava u kosi ali ne guši i nije preintenzivan. Ima srednju gustinu, ali je vrlo lagana, lako razmaziva i nije masna i pored činjenice da su u sastavu ulja.  

Proizvođač obećava da će maska bojenoj kosi obezbediti sjaj i dubinsku ishranu. Iako je na pakovanju naznačeno da je ova maska za bojenu kosu i obnavljanje, slobodno je mogu koristiti i oni koji nemaju bojenu kosu (moja kosa je nefarbana). Ja bih je opisala kao masku koja je namenjena omekšavanju, hidrataciji normalne do suve kose.



Nanosi se, kao i sve maske, nakon pranja šamponom, nakon što smo peškirom upili višak vode. Proizvođač preporučuje da se drži 5-10 minuta, ali je slobodno možete držati duže. Ja je držim bar 15 min. U poslednje vreme, nakon što nanesem masku, kosu očešljam (uz pomoć neke od četki za češljanje mokre kose) i sama maska vrlo lepo omekša kosu i olakšava češljanje. Ispira se vrlo lako, bez ostavljanja masnog traga na dlaci, a kosa je nakon korišćenja mekša, lepršava i lepo hidrirana. Ova maska, i uopšte svi njihovi proizvodi pripadaju srednjem cenovnom rangu, i kvalitet ide u korak sa cenom. Ne mogu je svrstati u rang sa profesionalnom kozmetikom poput Redken, Moroccanoil, Schwarzkopf,  ali ni u rang drogerijskih brendova poput Garnier, Gliss, Loreal Elseve. Tačno je nešto između, a mogu je svrstati u rang sa Dikson i Selective kozmetikom. Efekat zaglađivanja koji daje ova maska, nije nešto specijalno impresivan, ali dodatno krajeve možete zagladiti uz pomoć nekog leave in proizvoda (serum/ulje/krema) i tada je efekat skroz lep. Lepo omekša kosu, dovoljno da se lakše češlja i jako volim što kosa ostaje lepršava i sjajna, a ne zamašćena i otežana.  Trošila sam je malo brže nego što inače trošim profesionalne hidratantne maske višeg ranga, ali to je sasvim normalno, jer formula nije toliko "bogata" i samim tim je potrebna malo veća količina za jedno korišćenje.

Preporučila bih je svima koji nemaju velikih problema sa suvom i oštećenom dlakom, ali i u tim slučajevima može biti dobar izbor ako je rotirate sa nekom maskom višeg ranga. Na primer, ova maska bi za moju kosu, koja je tanka i nije isušena, bila sasvim dovoljna za održavanje hidratacije i vrlo sam uživala u njoj. Pišite mi ako ste je probale 💓


Količina: 200ml
Cena: 1090 din.
Sastav
Aqua, Propylene, Cetearyl alcohol, Dimethicone, Isopropyl alcohol, Helianthus annuus (sunflower) seed oil, Sorbitol Quaternium-91, Cetrimonium methosulfate, Amodimethicone, Caprylyl glycol, Trideceth-12, Glycerin, Cetrimonium chloride, Hydroxyethylcellulose, Parfum, Behentrimonium methosulfate, Glycine, Ocimum basilicum (basil) herb oil, Juniperus mexicana oil, Citric acid, Imperata cylindrica (alang-alang) root extract, Carbomer, Acrylate-copolymer, Sodium citrate, Algae extract, Juniperus communis fruit extract, Lavandula hybrida abrial herb oil, Fucus vesiculosus extract, Macrocystis pyrifera extract, Butylene glycol, Sodium benzoate, Methylparaben, Propylparaben, Chlorphenesin, Sodium dehydroacetate, Phenoxyethanol, Sodium acetate, Cellulose, Benzethonium chloride, CI 17200

0 comments:

Постави коментар