Redken Extreme Play Safe Zaštita od toplote

Taman kada sam rešila da pauziram sa testiranjem zaštita od toplote, pojavio se novi proizvod na tržištu za koji frizeri tvrde da je vrhunska zaštita. Naravno da sam morala da probam, naročito jer je u pitanju Redken, brend u koji imam mnogo poverenja.

Ovo je prva zaštita od Redkena koju sam isprobala. Do sada sam koristila samo maske koje su fantastične. Dolazi u ogromnom pakovanju od 200ml koje je posebno isplativo frizerima, a nama koji ga koristimo u kućnoj upotrebi će jako, jako dugo trajati.


Proizvođač kaže da ovaj proizvod štiti do 230 stepeni, ali vam ne bih savetovala da kosu izlažete temperaturi višoj od 200 stepeni. "Svojom bogatom i inovativnom formulom, ovaj proizvod obezbeđuje odličnu zaštitu prilikom izlaganja kose visokim temperaturama. Kosa ne gubi na volumenu i sprečava lomljenje kose do 70% već u prvih mesec dana korišćenja". Sastav je bogat proteinima koji dodatno jačaju tj.štite dlaku od spoljnih uticaja.

Miris je prijatan, ne previše napadan. Ambalaža ima pumpicu, a proizvod je kremast, ne previše gust što ga čini vrlo lako razmazivim. Moj prvi utisak kada sam istisnula malu količinu kreme jeste da je malo masnjikava, međutim uopšte nije, već se momentalno osuši i upije, ne ostavljajući mastan trag. Zaštitu nanosim na mokru i/ili suvu kosu, od ušiju ka krajevima pre stilizovanja. Ako kosu ravnam, volim da pre toga nanesem i neku proteinsku masku.  Nakon nanošenja ga kosa upije potpuno, i iznenadila sam se time da kosa ostaje lepršava, nezamašćena, dlaka nije otežana. Bukvalno ostaje samo svilenkasti osećaj na dlaci, bez da se kosa slepi i oteža. Naravno, ukoliko preteramo sa količinom, kosa se može umastiti. Proizvod ovog tipa, sa ovakvim sastavom olakšava stilizovanje kose i štiti kosu od spoljnih faktora, omogućavajući da duže zadrži taj oblik.


Zaštite od toplote umeju da otežaju kosu ako se pretera sa količinom, naročito ako su jeftine i lošeg sastava, umeju da slepe kosu i učine je grubom na dodir. Ovaj proizvod je sušta suprotnost, lagan je na kosi, ne isušuje i ne ukrućuje jer nema alkohole, ne slepljuje, čini je mekom i glatkom.  Taj finiš koji ostavlja, mi je pored sigurnosti da sam zaštićena, najveći utisak prilikom testiranja.

Redken Extreme Play Safe bih mogla uporediti sa ostalim proizvodima za zaštitu koje sam nedavno koristila i koji su mi favoriti, poput Schwarzkopf Peptide Repair, Tigi Blowout, Loreal Absolut Repair. Svaki od ovih proizvoda mi pruža sigurnost prilikom korišćenja prese/figara/fena, i svaki od njih ostavlja lep finiš na dlaci. Za koji god da se odlučite ne možete pogrešiti jer su u pitanju kvalitetne formule, i brendovi poznati po svom kvalitetu. Schwarzkopf Peptide Repair mi je uvek bio favorit jer se izdvaja po tome što mi oblik seruma/fluida najviše prija, međutim s obzirom da dolazi u izuzetno maloj količini, prednost bih u globalu dala Redkenu zbog toga što je izuzetno lagan, a daje mi sigurnost i predivno zagladi kosu. Redken je najsličniji Loreal Abosolut Repair kremi, ali mi je formula Redkena malo lepša, kao i osećaj koji ostaje na dlaci (ako bih baš išla u detalje). Redken mi je svakako lestvica iznad Loreal Professionnel-a, tako da sam i očekivala da ovaj proizvod bude bolji.

Razlike u kvalitetu svih prethodno pomenutih proizvoda nisu ogromne, zaista. Svaki od njih je odličan na svoj način, a moj predlog je da se pri izboru vodite time kakvu formulu najviše volite, da li je to ulje/fluid/krema, koji brend u globalu vam najviše prija, kao i odnos količine i cene koji vam je prihvatljiv.

Ako bih sada morala da izaberem koji mi je proizvod trenutno favorit rekla bih da je to Redken, jer mi se najviše dopada njegov finiš, dolazi u ogromnoj ambalaži, proizvod je mog omiljenog brenda i mislim da se na duge staze itekako isplati.

I molim vas, koristite zaštitu od toplote kada se fenirate, peglate ili uvijate kosu, jer toplota izuzetno šteti, i može dovesti do ozbiljnih oštećenja, kada vam ni najbolje maske ne mogu oporaviti kosu.  

Gde kupiti? www.prodajakozmetike.comkao i u Bellissima prodavnici u Novom Sadu, Njegoševa br. 15.
Cena: 3400 din.
Količina: 200ml

2 коментара:

  1. Da li treba koristiti i serum zza zagladjivanje krajeva i serum za zastitu od toplote? Ili bi npr. ovaj proizvod sluzio u obe svrhe? Tj, da li su proizvodi za zastitu od toplote dovoljno dobri i za zagladjivanje, ili bi neki proizvod konkretno u tu svrhu ipak bolje radio posao? Dosta mi je suvkasta kosa i volela bi da je zagladim bez peglanja, a opet i da je zastitim od feniranja...
    Hvala unapred i pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako imate potrebu za dodatnim zaglađivanjem, možete koristiti još neki proizvod, dodatno. Ja nemam potrebu za time nakon nanošenja zaštite od toplote. Eventualno između dva pranja ukoliko je velika vlažnost ili osetim potrebu, iz bilo kog razloga da dodatno zagladim kosu. Meni je za zaglađivanje prilikom peglanja, ovaj proizvod sasvim dovoljan.

      Избриши